Premýšľanie o rozchode v zdravom vzťahu
Dobrý deň, je tu niekto kto odišiel zo vzťahu, ktorý bol zdravý a boli ste obaja spokojní? Len ste cítili, že niečo nie je v poriadku a možno ste ani nevedeli čo to bolo a bolo vám smutno, že muž, s ktorým ste sa chcete rozísť a ani neviete prečo? Niekedy mám pocit, že je to najlepšie čo som mohla stretnúť. Náš vzťah bol prvé mesiace hrozný. Potom sa to o niečo zlepšilo a neskôr sme sa spolu mali ešte lepšie. Prechádzali sme si rôznymi fázami a zvládli sme to. Lenže ako už prešli 2 roky tak sa cítim tak zvláštne. Hľadám dôvody prečo odísť zo vzťahu a hľadám chyby či na ňom, tak aj na mne. Je to také zložité jeden deň to cítim viac, iný deň s ním chcem byť do konca života, aj keď sama viem, že to asi nie je tak. Aké sú dôvody takéhoto premýšľania a čo sú výhody/nevýhody rozchodu, aj keď je zdravý ten vzťah, aj keď to občas škrýpe? Viem, že je to dobrý muž, len mi príde stále ako keby chcel žiť život toho 16 ročného pubertiaka, ktorý chodí po koncertoch a počúva hudbu, ktorá sa mne ani tak nepáči. Na posledné narodeniny a meniny mi ani neblahoželal. Tuším mi ani nič nedal, neviem už. Zraňuje ma predstava, že by som ho mala opustiť a bojím sa že urobím veľkú chybu. Poraďte mi ženy, možno aj muži, ak budete vedieť zodpovedať na niečo z toho čo je vám známe alebo ste si to prežili. Posledné dodám.. jeho rodina je bohatá a to isté predpokladajú aj u mňa, aspoň takým štýlom sa vždy pýtajú na moju rodinu, nie sú zlí ľudia, len sú až príliš rodinne založení a to moja rodina nie je.
@bonboniera ,, Viem, že je to dobrý muž, len mi príde stále ako keby chcel žiť život toho 16 ročného pubertiaka, ktorý chodí po koncertoch a počúva hudbu, ktorá sa mne ani tak nepáči. “ precitaj si to 3x mozno to pochopis
@nutella2 ty sa nauč vyjadrovať - rozmýšľat nad rozchodom lebo chodí na koncerty a počúva hudbu ktorá sa tebe nepáči je za mňa proste bizar. Ale tak každý ma iné priority, nabudúce sa chlapa najprv pýtaj akú hudbu počúva ;) možno ti aj zablahožela potom. Ale teda k veci, keď nie si spokojná a cítiš ze to nie je v poriadku tak sa s nim porozprávaj a možno sa niečo do budúcna zmení, ak nie, tak choďte od seba, každá žena chce byt spokojná a lubena 🙂
@bonboniera ty musis mat strasne mindraky damn
@nutella2 nie ja nemusím riešiť rozchod kvôli inému hudobnému vkusu 🙂 urob mu radosť a rovno sa s nim rozid
@nutella2 no v prvom rade má zaujalo, že na začiatku bol váš vzťah hrozný a potom sa zlepšil, väčšinou to býva skôr opačne. Za druhé nestojis mu ani zato, aby ti zablahoželal k narodeninám, meninám, tak to na začiatku vzťahu teda o ňom dosť vypovedá. O zdravom vzťahu mám teda ja osobne úplne inú predstavu. Keby si bola ozaj šťastná a spokojná, tak nad ukončením vzťahu nepremyslas.
@len_nig hlavne sa potom treba vyrevat na storky 😂
mňa zarazilo to, že ti nezablahoželal na narodeniny.. ja by som takého chlapa nechcela… maš na viac
2 roky su taky zlom no. Popravde z toho co si napisala sa mi to nezda ako zdravy alebo idealny vztah, ktory by ti daval taky komfort, ze by bolo hrozne odist. Tvoj dovod zotrvavavat vo vztahu je skor pohodlnost a zvyk, ochota ignorovat tie negativa lebo to prevysuje strach z zo samoty alebo z neznama
A ked nevies, ako sa zachovat, tak mu jednoducho povedz nad cim premyslas a on to potom ‘vyriesi’ za teba, bud uzna ze pochybnosti su validne a rozidete sa alebo nieco vo svojom nastaveni zmeni
„Nas vztah byl první měsíce hrozny…“ pokud by to v mem vztahu takto zacalo, tak by to taky velice rychle skoncilo a rozhodne 2 roky netrvalo.
Skus menej počúvať emócie a pocity a viac si racionalizovat vás vzťah a pozerať sa naň menej emocionálne. Myslím si ze to je u teba problém, že až prehnane riešiš pocity. Už som to písala viac krát, ale presne tie články a názory, kde mam dávať na pocity a ze mam počúvať svoje srdce a podobne hlúposti mi vo vztahu robili zbytočne problémy a len ma zneistovali.
Hm, ťažko povedať, možno je to tým, že začiatok vzťahu bol hrozný...ten by mal byť práveže Naj.
Povieš koľko máte rokov?
nutella2 ,,
Ja ti skúsim poradiť ,, nešpekuluj a zmier sa stým že tvoj muž je zo situoanej rodiny , prestaň sa porovnávať a nemaj stihomaniu stoho že si kvázi na príťaž...
Neobviňuj sa že mu materiálne nedokážeš sekundovať ,, on ťa predsa ľúbi aj takú !!!
To ty skôr rozmýšľaš že ho takéhoto, asi nechceš ľúbiť ,,, možno keby bol s úplne chudobnej rodiny tak by si bola pod menším alebo žiadnim tlakom ..
Ty ho podľa mňa až príliš ľúbiš ibaže svojou vlastnou nedocenosťou pochybuješ o jeho citoch do budúcnosti,, a radšej chceš byť ty tá prvá ktorá tomu urobí koniec , než by to mal byť on - to by si asi nedokázala stráviť ,, nič viac v Tom iné neexistuje ,, to sú iba tvoje obavy nevidím v tom zatiaľ žiadne fakty ktoré by ťa oprávňovali si samej sebe ublížiť , stálo sa aj u mňa že som svojej bývalej keď som s ňou žil nezablahoželal - to je fakt ale nebolo to zámerne či z ľahostajnosti,,proste ver /never zabudol som hmm...🫢
Prestaň sama zo sebou a svojimi démonmi bojovať , a začni veriť že si s tým správaním..
Neskôr sa ti zadarí a budeš finančné ešte aj konkurencie schopná vo vašom vzťahu...
Páá hlavu hore držím palce..