icon

Preverovanie vzťahov

25. jún 2025

Vždy som si myslela , že keď muž bude debil , že čas a spolužitie to preverí a nechápala som ženy ako že to nevideli . 10 rokov chodenia z toho sme 6 rokov žili v jednej domácnosti , 2 roky manželia , som v 36 týždni a čakám dvojičky chlapcov . Tri mesiace som bola sama, odišiel , vraj tak nevie žiť , lebo že si uvedomil že s deťmi mu končí život. Teraz sa vrátil , lebo ho dotlačila rodina, aj mi to náležite dáva najavo , že je tu len preto lebo jeho matka furt do neho pindala. Nič mu už nevravím , robím si svoje , nevnímam ho . Nakupujem pre seba, varím pre seba, periem pre seba a aj to mi vykrikuje. Dieťa sme chceli obaja, boli na to všetky podmienky priestorové , finančné a vzťah medzi nami bol dobrý , pokiaľ mi už viditeľne nezačalo rásť brucho . Začal unikať ku kamarátom , na chaty, túlať sa po baroch , až sa jedného dňa zbalil a odišiel . Neustále rozmýšľam kde som urobila chybu , čo som si nevšimla že je tohto schopný . Ako ešte viac preveriť si muža aby ste si nevzali takýto exemplár ?

Strana
z2
sandria
26. jún 2025
@vetthy

@sandria hádam srandujes. Ako donútis volakoho vysávať,nakupovať,prebalovat dojčatá,ak sa mu nechce?! Zbožňujem tie odpovede, ako z kurzu nepodareneho kouca

@vetthy veď čítaj čo napísala autorka v hlavnom príspevku. Dieťa chceli obaja, podmienky majú dokonalé, on unikal lebo mu to dovolila. Ona si perie a vari pre seba a je ticho ! Kde urobila chybu ? Tam ze mu nepovedala ako sa veci majú, čo ich čaká, nechala ho robiť si čo chce. Nevie si spraviť poriadok s vlastným manželom, nekomunikujú. Neverím, ze sa zmenil zo dna deň. A neviem si predstaviť ze by s dvojičkami ostala sama. Ona sama nevie čo ju čaká, my čo už mame deti to dobre vieme, ja by som môjmu manželovi nedovolila aby sa z toho vyvliekol. Inak celkom nechapem tej autorkinej situácii, keď píše, ze všetko bolo v poriadku a tehotenstvo plánovali a “zrazu” sa zmenil. Ty si vieš predstaviť byt sama na dvoch novorodencov ? Máš deti ? Myslim, že ak by si mala deti tak by si pochopila to čo som napísala.

majorek
26. jún 2025

Nemas lepsie ist k rodicom a vysrat sa na neho?Nech ti vyplati polovicu domu a casom kupis nejaky byt,ved stakym hovadom ako chces zit?Teraz po tebe ziape a nadava,nepomaha,nestara sa myslis ze to bude lepsie?Merob to horsie seba a do buducna urcite aj detom.

lucia11kob
26. jún 2025

Choď k rodičom, nech máš kľud..po pôrode, keď sa dáš dokopy trošku, tak sa porad s právnikom najprv a podaj žiadosť o rozvod. Výživné na teba ,Výživné na deti a nech ťa vyplatí z domu. Prajem ti všetko dobré v živote 🥰 a daj nám sem tam vedieť ako sa ti darí..držím ti palce, nech máš krásny život

priscilla07
26. jún 2025

Tiež mi to pride že ide o psychozu, ktorá sa spustila pri veľkej záťaži. Treba myslieť na bábätka a ísť do bezpečia, nevieš čoho môže byť schopný keď ích tak nenávidí.

betulinka1
26. jún 2025

Zavolala by som jeho rodine, ze nech si ho beru k sebe. Kamoska takto muza vyhodila rovno. Nechces, padaj. Dom maju pol na pol. Ale ten jej muz sa zachoval aspon v tom, ze finance ju kráľovsky dotuje aby im nich nechýbalo. Nakoniec zistila, ze ked mu preplo, tak uz mal milenku. Ja som im bola na svadbe a vzdy som ich brala ako uzasny par. Darmo ho v rodine donútili prist spat, ked sa sprava ako hovado. To, ze ho mas na ociach je este horsie. Ty ho uz neries. Ty ries uz iba deticky a aby si vydrzala co najviac. Riesila by som aj nejaku pomoc s detmi, lebo dve budu dost. Neviem ci ti vie prist rodina alebo si zozenies nejaku opatrovatelku aspon na par hodin denne. Ked len sa vyspis aspon. Ja som ostala sama ako tehotna a teda uz s jednym to bola makačka a s dvoma sa nezastavis vobec. Prejdi si s panom financie, nech vies ako to bude a ci ti bude davat dobrovolne alebo pojdes na sud.

renesance80
26. jún 2025

bohuzial co sa za exota z chlapa vyvinie.clovek nikdy nemôže vediet, kazdopadne treba situáciu riesit najmä co sa tyka financii

maya_hi
27. jún 2025

Dá sa s nim ešte nejako rozprávať? Toto vyzerá, že má fakt psychické problémy situáciu zvládnuť. Nešiel by k na partnerskú terapiu? Teda ak to chceš ešte zachraňovať.
Môj muž nemal dosť dobrý vzor vo svojom otcovi. Pri prvej dcére to neboli žiadne romantické oslavy a radosť že som tehotné. Keď si to spätne premietam, bol vydesený. Trvalo mu hádam aj 5-6 rokov kým si uvedomil, že je otec. Žiadna láskavosť, nezaujímal sa o ňu. Veľa sme sa kvôli tomu hádali. Aj keď sa to zmenilo, myslím že zapôsobilo to že vtedy tažko ochorel. Zľakol sa. V mnohom zmäkol. Mám pocit, že sa stále učí byť otcom. Vôbec si neuvedomuje, že svoje veci už musí uzavrieť a byť tu pre deti.
Bohužiaľ, máme dobu tzv. krízy otcovstva. A všetko si to nesú z domu. Oni jednoducho nevedia čo robiť ako sa zaradiť 🫤

vetthy
27. jún 2025
@sandria

@vetthy veď čítaj čo napísala autorka v hlavnom príspevku. Dieťa chceli obaja, podmienky majú dokonalé, on unikal lebo mu to dovolila. Ona si perie a vari pre seba a je ticho ! Kde urobila chybu ? Tam ze mu nepovedala ako sa veci majú, čo ich čaká, nechala ho robiť si čo chce. Nevie si spraviť poriadok s vlastným manželom, nekomunikujú. Neverím, ze sa zmenil zo dna deň. A neviem si predstaviť ze by s dvojičkami ostala sama. Ona sama nevie čo ju čaká, my čo už mame deti to dobre vieme, ja by som môjmu manželovi nedovolila aby sa z toho vyvliekol. Inak celkom nechapem tej autorkinej situácii, keď píše, ze všetko bolo v poriadku a tehotenstvo plánovali a “zrazu” sa zmenil. Ty si vieš predstaviť byt sama na dvoch novorodencov ? Máš deti ? Myslim, že ak by si mala deti tak by si pochopila to čo som napísala.

@sandria mám už dospelé deti a s bývalým sme preskakali dosť. Ja si len jednoducho nedokážem predstaviť,príde muž opitý z krčmy a žena mu strčí vysávač do ruky,že poďme.zahodi a hotovo.alebo ho vyzve,aby okúpal, nakŕmili a prebalil deti. Odvrhne,že jemu ti pankharti zničili život a nie je na nich zvedavý. TO už vonia životom. Muž,kt.zil tak dlho normálny rodinný život,postavil dom,by sám od seba nevedel, čo je normálne správanie a ako by sa mali posledné týždne pred pôrodom v normálnej rodine vyzerať?! Treba mu to vysvetľovať?! On dostal voľajaky blok a žiadne prihovaranie mu nepomôže. JA som čítala príspevok. Skúsila to žena,mama,bratia, pekne,škaredo,bez efektu

vetthy
27. jún 2025
@marianarem

Je to bohuzial tak, ze niektore vlastnosti cloveka sa odkryju az pri dietati. Aj u zien to plati, sama sa nestacim divit, kde sa niektore veci vo mne beru. Cize ani sama seba som nemala pred dietatom uplne spoznanu.
Niekto naozaj ten napor zodpovednosti nezvladne. Mam v okoli aj pripad, kedy muza po narodeni dietata postihla panicka porucha, zacal sa bat aj vychadzat z domu. Niektori chlapi su zase prehnane ochranarski, vyhadzuju zene na oci kazdu modrinu a neustale ju buzeruju, pricom to nikdy predtym nerobili.
Da sa to mozno trochu spoznat na tom, ako sa muz sprava ohladom zodpovednosti za ine veci. Niekto je napriklad ozaj slusny, dobry clovek, pracuje, podiela sa na domacnosti a vsetko, ale trebars necha vacsinou organizovat a rozhodovat partnerku. Alebo sa castejsie ako bezny muz radi s mamou. Pracovne vyhladava skor pozicie, kde mu povedia, co ma robit a nerobi dolezite rozhodnutia. Ale niekedy to bohuzial nespoznas.

@marianarem
Plne s Tebou súhlasím. Keď človek sa stane rodičom,prehupne sa do iného levelu. Dokáže sa zriecť kopu veci v záujme deti a rodiny,napr.A to je normálne, pudové správanie sa,veď to vidíme v živočíšnej ríši,že keď majú mláďatá,len oni sú dôležité a rodič dokáže obetovať všetko,aj svoj život,aby ich ochránil a vychoval.
Zas,ženy to majú väčšinou lahsie, majú obdobie sa na to prichystať,veď sa im mení telo,psychika,hormony....aj tak koľkokrát sa stane,že matka neprejaví o bábo žiadny záujem,bez mihnutia oka dá dieťa do dojcaku atď. Muži to tak ľahké nemajú. Oni sú kvázi externí hráči,oni musia k rodičovstvu dospieť v hlave sami od seba, dovolím si povedať,donútiť sám seba situáciu prijať. Nielen prijať,ale aktívne sa v tom zúčastniť A majú to ťažké. Už nebudú na prvom mieste, navždy sa skončí ja a ty, v noci nebude kľud,domácnosť nebude perfektne upratané, na spoločné akcie zabudnúť.. som presvedčená,že majú to ťažšie,ako ženy.

autor
27. jún 2025

odišla som z domu k rodičom . Som presvedčená že nie je v poriadku po psychickej stránke, ráno mi v kuchyni povedal , že počul tých satanov mi skákať v bruchu . To už som naozaj dostala strach , volala som nášmu všeobecnému lekárovi a ten mi povedal že musí k psychiatrovi , lebo že kľudne môže ísť o začínajúcu schizofréniu alebo inú psychózu . Volala som svokre, švagrovi , neviem čo urobia , ale ja musím v záujme svojich detí byť preč z toho domu .

lucia11kob
27. jún 2025

Dobre si urobila, že si odišla. Držím ti palce 🥰 v žiadnom prípade sa k nemu nevracaj. Potrebuje liečenie na psychiatrii.

vetthy
27. jún 2025

Správne si sa rozhodla. Ak sa Ti bude chcieť,zhod sem občas voľajaku správu, čo je nové s Vami, lebo ten prípad je veľmi zaujímavý a poucny.
A na záver,ak si to dovolíš: nemaj naňho ťažké srdce. Veď sama si písala,že dieťatko ste plánovali,a som presvedčená,že v tom neklamal, ale tak trošku profanne: kým nevyskúšas,nevieš. Uvádzam Ti môj prípad: jediná v našej rodine nemám vodičák, pritom niekedy som mala takú robotu,že by som potrebovala rýchlo presúvať a hromadná doprava nebolo riešenie. Dvakrát som sa zapísala do autoškoly,všetko fajn, simulátor,testy, kým sa nedochádzalo k jazde v riadnej premávke. Dostala som freneticky strach. Každý v mojom okolí sa len smial, ze taký strach majú všetci,keď budem pravidelne šoférovať,to prejde. Ale v hĺbke duši dom cítila, že to neprejde nikdy, a zabalila som to. Každý sa na mňa hneval,že som slaboch a toľko peňazí atď.atd. takže áno, existujú veci v živote,kt.si človek neda, nech sa snaží barjako

andreatytler
27. jún 2025

Velmi mudro. Nechapem preco ho jeho rodina dotlacili sa vratit ak vedia ze ma taketo priserne poznamky na teba a deti. Asi preto lebo nechcu vyzerat zle na verejnosti ze niekto z nich necha zenu pred porodom. Lebo to nutenie nie je nijak osozne pre teba, alebo buduce deti.

stevvvka
28. jún 2025

Poradím ti, čo ti najviac pomôže - zabudni teraz naňho, sústred sa na seba. Na seba a deti. Nerieš prečo, načo začo, aký bol, čo si spravila... Výhod si ho z hlavy a pokus sa od neho co najviac psychicky odpútať. Prve dní, týždne s deťmi budu náročné. Potrebuješ psychickú podporu, kamarátky, maminu, pohodu. Nedvíhaj mu, nevolaj mu.

Keď sa človek spolieha sam na seba, je menej sklamaný, ak mu partner nepomáha. Poviem ti to na priklade - ak som sama doma, muž preč, dávam okúpať deti, varím večeru, viem, že som na to sama, som v kľude. Lebo viem, že nikto mi nepomôže. Keď je ale doma muž, a behám okolo deti a hrncov sama, som akurát, vytocena, či nevie aj on očistiť zemiaky, zamiešať omáčku, či nemôže on ísť skontrolovať deti sam od seba, bez toho, aby som mu to hovorila. Viem, že muž si nedomysli, viem, že keď mu poviem, tak to urobí, ale psychicky ma unavuje myslieť aj zaňho a teória je jasná, chlap nevie, keď mu nepovieš, ale vnútri ma to proste série, či jeden dospelý človek nevie vnímať okolie a zapojiť sa aktívne sam od seba.

Preto neočakávaj od neho nič, mysli na seba a na tých, na ktorých sa môžeš spoľahnúť, na nejaké kamarátky, ktoré ti pripadne môžu pomôcť, keď im zavoláš. Daj sa co najviac do pohody a keď budu mat dvojičky par mesiacov, potom môžeš riešiť rozvod.

Želám veľa veľa šťastia, síl, zdravia, dobrý pôrod.
Neurobila si nič zlé, nevycitaj si to. Ty si chcela deťom dobrého otca, nie je absolútne tvoja vina, že sa takto zachoval. Si rozumná, vnútri to vieš, ale dobre ti padne,ked to na rovinu povie niekto iný, napíš si to a záves na chladničku - NIE JE TO TVOJA VINA. On je zodpovedný za to, ako sa zachoval, nemala si ani najmenšiu šancu odhaliť, ako sa zachova, nie si hlúpa, ani naivná a môžeš byť rada, že už od začiatku si sama s deťmi utvoris rodinu a nebude tento chlap ukazovať deťom takéto správanie. Keby boli deti uz na svete, a prejaví sa to, keď sú deti už na tatka naviazané, bolo by to horšie. Ak chceš, kedykoľvek mi napíš, mam tiež takú na prvy pohľad neveselu situáciu, ale v konečnom dôsledku, kým sú deti zdravé, všetko je OK.

Drz sa. 🌹

andreatytler
28. jún 2025
@vetthy

Správne si sa rozhodla. Ak sa Ti bude chcieť,zhod sem občas voľajaku správu, čo je nové s Vami, lebo ten prípad je veľmi zaujímavý a poucny.
A na záver,ak si to dovolíš: nemaj naňho ťažké srdce. Veď sama si písala,že dieťatko ste plánovali,a som presvedčená,že v tom neklamal, ale tak trošku profanne: kým nevyskúšas,nevieš. Uvádzam Ti môj prípad: jediná v našej rodine nemám vodičák, pritom niekedy som mala takú robotu,že by som potrebovala rýchlo presúvať a hromadná doprava nebolo riešenie. Dvakrát som sa zapísala do autoškoly,všetko fajn, simulátor,testy, kým sa nedochádzalo k jazde v riadnej premávke. Dostala som freneticky strach. Každý v mojom okolí sa len smial, ze taký strach majú všetci,keď budem pravidelne šoférovať,to prejde. Ale v hĺbke duši dom cítila, že to neprejde nikdy, a zabalila som to. Každý sa na mňa hneval,že som slaboch a toľko peňazí atď.atd. takže áno, existujú veci v živote,kt.si človek neda, nech sa snaží barjako

@vetthy Nesuhlasim s tym ze netreba mat na neho tazke srdce. Ja som za pochopenie, ale v tomto pripade to vobec nie je na mieste. Ak zistil az teraz ze zivot s detmi nezvladne, ma to citlivo a dospelacky odkomunikovat a urobit maximum pre to aby jeho zena a deti trpeli co najmenej jeho rozhodnutim. Ani podozrenie na dusevnu chorobu ho v tomto pripade nespravedlnuje. To by musel byt uplne nepricetny a nevediet co robi. Ak je to zacinajuca choroba, ma sa ist dat liecit. Proste musi ukazat zodpovednost za svoju rodinu. On zamerne autorku depta a uraza bez akehokolvek vysvetlenia. Totalny sebec a magor. V tomto bude nieco ine, alebo niekto iny. Clovek sa takto nezmeni.

rejka7
28. jún 2025
@andreatytler

@vetthy Nesuhlasim s tym ze netreba mat na neho tazke srdce. Ja som za pochopenie, ale v tomto pripade to vobec nie je na mieste. Ak zistil az teraz ze zivot s detmi nezvladne, ma to citlivo a dospelacky odkomunikovat a urobit maximum pre to aby jeho zena a deti trpeli co najmenej jeho rozhodnutim. Ani podozrenie na dusevnu chorobu ho v tomto pripade nespravedlnuje. To by musel byt uplne nepricetny a nevediet co robi. Ak je to zacinajuca choroba, ma sa ist dat liecit. Proste musi ukazat zodpovednost za svoju rodinu. On zamerne autorku depta a uraza bez akehokolvek vysvetlenia. Totalny sebec a magor. V tomto bude nieco ine, alebo niekto iny. Clovek sa takto nezmeni.

@andreatytler " ani podozrenie na duševnú poruchu ho neospravedlňuje" " ak je to začínajúca choroba, mal sa ísť dať liečiť". Asi si našťastie nikdy neprišla do styku so schizofrenikom v akútnej fáze bludov, lebo by si takto nemohla písať. Psychotik, schizofrenik verí svojím bludom na 100 percent. Nevie o tom, že je psychicky chorý, všetkých naokolo považuje za nenormalnych, seba za normálneho. On tomu naozaj verí, že jeho žena má v bruchu stanov, sú to náboženské bludy. Potrebuje liečbu. Ak by v tomto stave spáchal zločin na manželke, a bola by u neho znalcami preukázaná schizofrénia a bludy, ani by neišiel do basy, ale dostal by ochrannú liečbu na uzavretom psychiatrickom oddelení namiesto trestu, pretože nie je trestnoprávne zodpovedný. To je práve problém, že títo ľudia sa nepôjdu liečiť, lebo si myslia vo svojich bludoch, že nie sú chorí

andreatytler
29. jún 2025
@rejka7

@andreatytler " ani podozrenie na duševnú poruchu ho neospravedlňuje" " ak je to začínajúca choroba, mal sa ísť dať liečiť". Asi si našťastie nikdy neprišla do styku so schizofrenikom v akútnej fáze bludov, lebo by si takto nemohla písať. Psychotik, schizofrenik verí svojím bludom na 100 percent. Nevie o tom, že je psychicky chorý, všetkých naokolo považuje za nenormalnych, seba za normálneho. On tomu naozaj verí, že jeho žena má v bruchu stanov, sú to náboženské bludy. Potrebuje liečbu. Ak by v tomto stave spáchal zločin na manželke, a bola by u neho znalcami preukázaná schizofrénia a bludy, ani by neišiel do basy, ale dostal by ochrannú liečbu na uzavretom psychiatrickom oddelení namiesto trestu, pretože nie je trestnoprávne zodpovedný. To je práve problém, že títo ľudia sa nepôjdu liečiť, lebo si myslia vo svojich bludoch, že nie sú chorí

@rejka7 Tak ked je on nesvojpravny, ma to riesit rodina a nie choreho cloveka nanutit spat zene pred porodom.
Neverim ze je schyzofrenik ani nic ine, lebo zaujimave ze tie tie bludy co rozprava sa tykaju deti a jeho zeny. Ak by bol chory, rozpraval by bludy aj o inych veciach.
A zaujimave ze bludy zacal rozpravat az po tom ako ho rodina dotlacila k navratu. Pred 3 mesiacmi dokazal rozumne autorke vysvetlit ze odchadza, lebo sa neciti na zivot s detmi.

jaja066
7. júl 2025
@anonym_autor

@jaja066 bábätko už máš na svete ?

@anonym_autor mame dve deti 6a 3 roky

Strana
z2