icon

Priateľ kritizuje moje varenie a poriadok, čo s tým?

15. júl 2024

Ahojte, s priateľom bývame spolu 2 roky.. k vareniu nemám moc vzťah.. aj keď ma priateľ do toho často tlači poslednú dobu.. no niekoľko krát moje jedlo ofrflal ( nie vždy je to gastronomicky zážitok ale určite sa to jesť dá) dnes som robila sosovicovu polievku a treskol s lyžičkou aké je to plane a bez chuti.. ( už nemám chuť vôbec variť ) nedávno ma kritizoval za to ako je upratané uz ma to fakt takto nebaví a necítim sa šťastná :(

laurita285
16. júl 2024

Vyliať mu polievku na hlavu a poprosiť ho nech navarí nový obed a uprace ten mrdník čo z toho vznikol :D hneď by si videla aký poklad si si našla :D :D

drago12587
16. júl 2024

Problemom väčšiny žien je, že vas rodičia velmi šetrili a nedostavali ste žiadnu kritiku.. to hovorim z praxe... Rodičia ti vždy hovorili aka si super, že si dokonala bytost a zaslužiš si to najlepšie , hocičo spraviš tak je to super a nepotrebuješ sa zlepšovat... Potom si najdeš chlapa a ten zisti, že ma doma len " polotovar" .. neschopnu ženu ktora nema žiadne kriticke myslenie a nikdy nepočula nič negativne na svoju osobu.. takže ty ako chlap prirodzene preberieš rolu otca namiesto partnera , pretože nechceš aby deti jedli mrazenu pizzu lebo žena nevie varit, nechceš aby nevedela zakladne domace prace.. čakaš, že to všetko už ju naučili rodičia ... Žena , ktora nikdy nepočula že sa ma v niečom slepšit, neznesie konštruktivnu kritiku od chlapa.. to je chyba hlavne jej rodičov.. skor on by mal nechat ju, šetrit si nervy a nerozčulovat sa..a najst si poriadnu ženu so zakladnymi zručnostami ženy.. problem vyriešeny

tiezjedna
16. júl 2024

@drago12587 prečo si si vzal také netáhlo?? To je aj tvoja vizitka, čo si hodíš na krk😉
@autorka je to priateľ. Pošli ho do obehu, ak si si istá, že remcá a nemá dôvod. Taký sa nikdy nezmení, naopak. Bude remcať ešte viac a na všetko.

enmery
16. júl 2024

Drago sociopat sa ozval so svojími bludmi zase. Ja sa až čudujem, že tak mimo a zlého človeku tu MK toleruje.Niečo neskutočné sú tieto Tvoje komentáre. Ale sociopat si myslí, že my všetci sme vadní a on je perfektný. A tá nenávisť k ženám v každom jednom príspevku, je totálny grc a hovorí o Tvojej osobnosti strašne veľa.

victoriab
16. júl 2024

@drago12587 wow, takže po svete chodia iba dokonalí chlapi, ktorých rodičia nešetrili a oni sú schopní sa postarať sami o seba? dnes som sa opäť dozvedela niečo nové 🙂

huxy
16. júl 2024

@drago12587 nemôžeš porovnávať ryžu s kečupom (to je čo??? 🤦‍♀️) a napr. šošovicovú polievku. Autorka píše, že sa vždy všetko jesť dá. Ja tiež k vareniu extra vzťah nemám, varím, lebo jesť musíme. A tiež som zažila exota, čo dokonca vyhodil mäso, ktoré som mu uvarila, on ho ani neochutnal, ale skritizoval, že on to žrať nebude. Nie raz som mu ako sprostá varila zvlášť. Za 9 rokov teroru a komentárov, že on "žrať" to a to nebude (jeho slová), som toho zažila fakt dosť, od "dokonalého" narcistu, sociopata a manipulátora. Ale to bol fakt psychický teror. A ver tomu, že väčšina jedál čo varím, sa jesť dá, keďže nikto ostatný sa nesťažoval, i keď skôr sama zvyknem byť k tomu kritická.

sense
16. júl 2024

Ani ja nemám k vareniu vzťah, moje varenie spočíva v 10 možno 15 jedlách ale teda lyžicou ešte nikto netreskol, vždy sa dá polievka do soliť, alebo dochutit podľa seba... Horšie keby je presolene....
Inak môj ex bol puntickar na poriadok ale len kým ho spravil niekto iný ale presne tak ako on chcel. Jedného dňa mi rupli nervy sadla som si vložila som si nohy a kľudom Angličana mu povedala keď to vie lepšie nech sa páči, ja si ušetrím čas a on nervy.
Poucema v budúcnosti nie som slúžka a tak ako sa delíme o výdavky, delíme sa aj o domácnosť.
A ak niekomu vyhovuje sa podriaďovať chlapovi a jeho náladam len preto ze ju živí, je jej rozhodnutie. Chvalabohu žijeme v dobe kde ma každý jeden možnosť volby

sense
16. júl 2024

@drago12587 nuž ten polotovar si si vybral sam... Tvoja volba

oranzovyvevericnik
16. júl 2024

@drago12587 no neviem ako teba rodicia vychovali, keď si si na krk zavesil takú neschopnu ženu...pochopím pár mesiacov možno rok...ale tri???

h2
16. júl 2024

@drago12587 Tvoje názory beriem s rezervou, ale to si vážne nevieš nájsť normálnu ženu? Lebo ak na základe tvojich skúseností posudzuješ všetky ženy, tak tie, ktoré si mal, museli byť všetky na jedno kopyto (a všetky rovnako nanič). Zamysli sa, kde robíš chybu vo výbere partnerky. Lebo hádam ani sám neveríš, že dievčatám doma rodičia hovoria, aké sú úžasné a skvelé a nič ich nenaučia, zatiaľ čo chlapcom to nehovoria a dokonale ich pripravia do života. 🙃

tinqua
16. júl 2024

Snubenica mojho brata tiez nevie varit...a vies ako sa to riesi v zdravom vztahu? Dohodou...brat vari, lebo ho to aj bavi...a ona upratuje, lebo to zase on neznáša a jej problem nerobí. Co urcite nerobia je vzajomna šikana. Ak ta to uprimne skrie, ze ti to nejde tak skúšaj a uc sa, pripadne su kurzy varenia, ale pre seba to rob. On sa chova otrasne a nie kvoli tomu, ze vzniesol namietku, ale preto, ze nepriniesol k stolu nic konštruktívne. Buchat lyzicou po stole moze v jaskyni.

tiezjedna
16. júl 2024

@h2 tak on by aj chcel, ale podľa toho ako sa tu prezentuje sa vôbec nedivím, že normálna si o neho ani bicykel neoprie😉

denden77
16. júl 2024

mala som jedneho, ktory mi na vsetko povedal "moja mama to robi inak".. nuz, tak som ho poslala naspat k mame.. 🤷‍♀️😁

huxy
16. júl 2024

@h2 myslím si, že žiadna normálna žena by chlapa s takýmito názormi, ako má drago, nechcela

heln
16. júl 2024

necitala som diskusiu,
tu je cas zamysliet sa nad tym, ci ma tento vztah zmysel, ak priatel potrebuje mat navarene a upratane, nech byva so svojou mamou, alebo nech si zaplati sluzku. Ty NIE SI! jeho kucharka, ani upratovacka. takze mu daj spatnu vazbu a bud sa uvedomi, alebo rozmyslaj nad dalsim zivotom.

ns994
16. júl 2024

@drago12587 to si sa tak bezne s nou rozprával s takymto slovnikom ? Zrat, polotovar, nahovno, retardovana... Vies s takymto pristupom ozaj asi normalnu zenu mat nebudes. Toto nieco hovori aj o tebe. Ale ty si zrejme lietadlo dokonale. .. Jasne, ze su aj totálne neschopné zeny. Ale tak ako su zeny tak su aj muzi. Ci muzi su dokonali ? Rodicia setria len zeny ? Nic zle nepovedia. Ach prosim. Sak tomu ani ty sam snad neveris. Vsetka cest, ze si pratal atd. A chapem, ze bola frustrujúce ryza s kecupom. Ale ked si ju hned zotrel ako retardovanu....tento postoj tiez nie je ok. Naco si s nou bol ? A prosim nehadz vsetky zeny do jednho vreca aj s autorkou podla tej tvojej ok ? Ja tiez podla teba nejdem sudit vsekych muzov.
A tak ci onak. Vrieskat a trieskat s lyzicou moze v jaskyni. Aj ked to podla teba myslel v dobrom. Nie je to ospravedlnenie a takto sa nespráva. Da sa to riesit aj inak ako vreskotom.

enmery
16. júl 2024

@huxy No nechcela. Ale on celkovo ok nie je. Všímam si ho už dlhšie, sa zasekol v období, keď ženy nemohli voliť, študovať, pracovať a tak automaticky ostávala domácnosť na nich.Táto stigma tu roky trvá. Už sme v dobách,kde ženy volia, pracujú, študujú. Takže toto fakt nie je len ženská práca. A treba komunikovať. Pre mňa je toto totálny red flag, čo napísala autorka a nie preto, že ona je lenivá alebo neschopná. Toto sa časom bude prejavovať aj v iných oblastiach a ona chudinka si až založí tému na MK, kde napíše, že sa necíti šťastná po 2 rokoch. Po dvoch rokoch majú trtkať ako zajace a byť na obláčiku šťastia.Toto je celé zle. Do toho Ti ešte napíše takýto blud nejaký chlap, ktorý je úplne mimo a má kompletne pokrivené videnie sveta a žien. A ubližuje.

lenkakravcova
16. júl 2024

@dadis tyrana?? Čiže má ísť na políciu a udať ho za týranie? 🤣🤣🤣🤣 Presne tento komentár mi potvrdil, že ženy tu riadne zveličujú

@victoriab 😀 vtipné ako si z jedného komentu urobia ľudia závery po svojom

lenkakravcova
16. júl 2024

@drago12587 to je skôr preto, že tradičné rozdelenie rol v liberálnej spoločnosti upadá (dnes sa nepreferuje aby zena zvládla domácnosť, ale aby makala ako chlap,,, a potom sa riešia práva lgbt a to aby mal každý prístup k interupcii miesto zodpovednosti).

Tu na MK to výrazne vidieť, lebo tu väčšinou sedia práve tie ženy čo sú týchto názorov. Po dedine čo mám kamarátky, tak sa častokrát z toho, čo sa tu píše smejú že aké sú to koníny v horšom prípade reči rozvracajuce vzťahy (a to nie sú muslimky - keďže často sa tu do mňa oboria že to čo píšem je kvôli tomu že vyznavam islam).

betulinka1
16. júl 2024

To ofrflanie jedla by mi nevadilo, hlavne ak by ma to nebavilo a hned by som mala dôvod nevariť. Alebo by som sa ho spýtala, čo tam chýba, nech na budúce viem. Lebo tak, môže byť deprimovaný z tvojho varenia. My nepoznáme okolnosti, prečo tak reagoval. Keď som začínala variť, niektoré vlastné jedlá nechutili ani mne a išli do WC. Mojou prvou bublaninou by som kludne uderom do hlavy chlapa doma aj zabila aká bola tvrdá. Ale keby mi hundral na upratovanie a chodím do práce tak isto ako on a neplatí mi moje účty, tak môj zlatý by dostal vážny rozhovor o tom, že už upratujeme iba spolu alebo platí upratovačku. To hovorím aj doma mojim chlapom, keď nechajú po sebe bordel, že vidíš tu upratovačku? Moja obľúbená veta pre deti, nemusís upratovať, za tvoje vreckové kludne nejakú zavolám ale platíš ju ty zo svojich penazi.

tiezjedna
16. júl 2024

@lenkakravcova ty do toho ešte zamontuješ...?🙄

ns994
16. júl 2024

Udivuje ma ake nazory tu niekedy citam. Potom sa ozaj necudujem tym diskusiam, kde pisu zeny co vsetko im muz robi. Pozor. Netvrdím, ze vsetci muzi su zli. Samozrejme, ze nie. Sme v 21. Storoci. Domacnost je ich spolocna. Nie len tej zeny. Ale toto je tusim este stale utopia. Podla niektorych ma zena drzat drzat a vytrvat a az potom ked bude znicena s 3 detmi tyrana tu napise a az vtedy jej tu budu pisat co to ma za cocota. Krasa.

@lenkakravcova lenka lenka. A ty si to usudila tiez z jedneho komenta od autorky. Ze ved len kritika... no a ano. Uz minule si sa niekolkokrat postavila na stranu muza, ktory vprave nebol. Napr ked sa tu riesilo znasilnenie tak ty si riesila oblečenie... alebo ked zwna tu pisala, ze ju muz budi aby mu dala ranajky. Vies. Uz vtedy som ti pisala. Ze ked ty to tak.mas a si spokojna. Vporiadku. Ale prosim nepis tu zenam, ze vreskot, trieskanie a budenie je vporiadku.... ano tradicne rozdelenie je uz ine. Doba sa zmenila. Aj zena uz chodi do prace. No vidis a ja sa cudujem ked vidim co si zeny nechaju robit. A vies co ? Aj moj muz. A sam od seba. Netyram ho neboj. Jedna zena na IG minule dala, ze ake domace prace ma podla veku dieta zvladat. Zeny jej tam.pisali, ze ich muzi to nedavaju. Smiali sa, ze maju dieta navyse.. smiali.. prislo im to vtipne...mne to pride smutne...a predstav si, ze moje okolie to vidi tak ako ja.

januska12323
16. júl 2024

Veď mu nevar, nech pánko ukáže ako to má vyzerať, rada sa nechaj poučiť. Upratovanie detto, čo len ty robíš bordel?

sevrin
16. júl 2024

Prosím vás ľudia, včera som od jedného týpka čítal komentár, že žral fornetti, ktoré týždeň nechal na polici, že strašne divne chutili, teraz tu píšete o ryže s kečupom, ja fakt tu asi vyvrátim celý žalúdok ☹

Ideálne by bolo, keby každý istý čas žil sám a naučil sa základné veci. Keď niekto nechce variť, tak si to treba vymyslieť ináč, je množstvo polotovarov, ktorými sa dá strava vybaviť na mnoho dní.
Čo sa týka samotného varenia, je kopa jedál, čo zvládne naozaj každý, ja žiadny kuchár nie som, ale naposledy čo som varil hovädziu polievku, môj známy, čo je profi kuchár, mi ju dokonca pochválil 🙂

viestta
16. júl 2024

@drago12587 kolko rokov si stravil s tym nemehlom? Co si cakal na zazrak alebo mala ine kvality, ktorymi do isteho casu vyvazovala svoju neschopnost v realnom zivote? A vobec, kde ty na tie zeny chodis? Lebo vacsina zien taka ako si ty zbalil nie je.

viestta
16. júl 2024

@lenkakravcova uvedom si, ze uz nezijes (nezijeme) v sedemnastom storoci, ale v 21. A to donieslo mimo ineho pokroku aj prerozdelenie funkcii v rodine a domacnosti. A ja som rada aj za feminizmus, aj za emancipaciu, aj za rovnopravnost vo vztahoch. Som rada, ze zeny moz same rozhodovat o sebe a aj o tom ako a skym budu zit.
Ale v pripade, ze tebe staci, ze si ta co taha domacnost a vychovu deti a muz rodinu financuje, je to v poriadku. Ale je to v poriadku len pre teba. Tvoj sposob rodinneho zivota je najspravnejsi iba pre vas. Ostatni chcu zit inac a nie je na tom nic zle. Nevnucuj do kazdej temy ten svoj (vas) muster na spravny zivot. Su miliony ludi, ktorym to nepride spravne a nebudu podla toho zit

lakebabe
16. júl 2024

Vykašli sa mu na varenie a nech vari on. Neplatí ta za to, že mu robíš súkromného šéfkuchára. Kde je napísané, že musíš variť ty. Keď mu nechuti nech ide na obedy

h2
16. júl 2024

@lenkakravcova Dnes sa nepreferuje, aby žena makala, ako chlap. Ani, aby bola žienka domáca. Dnes sa preferuje, aby žena makala, ako chlap, ak chce makať, ako chlap a bola žienka domáca, ak chce byť žienka domáca. To je ten rozdiel. Že čo vyhovuje tebe, nemusí vyhovovať inej. A nebude sa preto štylizovať do tej roly, keď to nechce.

lenkakravcova
16. júl 2024

@viestta Uvedomujem si to 🙂
A takéto "hádzanie ľudí do minulosti" kvôli určitým hodnotám, beriem jedným uchom dnu, druhým von.

"Ale v pripade, ze tebe staci, ze si ta co taha domacnost a vychovu deti a muz rodinu financuje, je to v poriadku." --- nie že "stačí". Ale "vyhovuje, považujem to za rozumné vzhľadom na čas, ktorý tak obaja ušetríme".

To, že niekde napíšem vlastný názor je vnucovanie názoru? :D Prečo mi potom ty vnucuješ svoj? Neviem o tom, aby bolo zakázané napísať niečo, čo nie je populárne. A ani som nepočula o tom, žeby to bolo hneď vnucovanie názoru. Jedine ak je žena nesvojprávna, tak komentár niekoho iného považuje za vnucovanie.. A to tu snáď nesvojprávne nie sme. Normálne len diskutujeme.

lenkakravcova
16. júl 2024

@h2 Hej viem, a končí to tak, že maká, zarobí menej a po práci má druhú šichtu. Vďaka za taký feminizmus 🙂