Priateľ kritizuje moje varenie a poriadok, čo s tým?
Ahojte, s priateľom bývame spolu 2 roky.. k vareniu nemám moc vzťah.. aj keď ma priateľ do toho často tlači poslednú dobu.. no niekoľko krát moje jedlo ofrflal ( nie vždy je to gastronomicky zážitok ale určite sa to jesť dá) dnes som robila sosovicovu polievku a treskol s lyžičkou aké je to plane a bez chuti.. ( už nemám chuť vôbec variť ) nedávno ma kritizoval za to ako je upratané uz ma to fakt takto nebaví a necítim sa šťastná :(
A co ta pri nom drzi ked ta iba neustale buzeruje a nic nie je dost dobre?????
Si k nemu priviazana, ci ako????
1. Na zaklade tvrdenia autorky by som si este nedovolil tvrdit, ze ma doma tyrana. Skor to bude buran 🙂
2. Mame tu v diskusii dve zamindrakovane smutne bytosti.
autorka nám kam zmizla?
@h2 teraz mam babu ktora vari lepšie ako 99% žien tu a to tu kludne odprisaham ..a mal som / spoznal som viacero slušnych bab... ale šlo o ex, šlo o tu nostalgiu vo mne ktora mi pripomenula tie časy a ryžu s kečupom :D .. ked tuto baba nevie navarit šošovicovu polievku a niekto ju brani ? ..prečo jej niekto nepovie " moja nauč sa varit lebo každy chlap ktory zarobi viac ako ty to BUDE OD TEBA CHCIET" ... Ona nevie varit a na vine je chlap lebo jej nehovori ake " skvele to je ?!" ..ked nie je čo chvalit prečo to ženy vyžaduju.? To sa nevedia proste zlepšit a zaslužit si pochvalu ? Byt hrde same na seba ked všetkym chuti ? Ked pride navšteva, rodina, deti a bude ich tam napinat z toho hnusu čo navari bude rada ked sa z nej budu smiat po za jej chrbat ? ....je to jej chlap, tlači ju dopredu.. presnie viem, čo preživa.. :.. mat doma neschopnu ženu nie je sranda..
@drago12587 na moje jedlá sa ešte nikto nikdy nesťažoval. A to ani vtedy, keď som varila napríklad klasickú stedrovecernu večeru alebo na narodeninovú oslavu. Všetci si pochvaľovali. A navyše chlap sa tiež môže naučiť variť. Nikto vám v tom nebráni. Ženy nie sú povinné stáť pri sporáku. Aj chlap občas môže.
Mať doma večne stazujuceho sa debila tiež nie je sranda 🤷♀️
A nie, nie som žiaden špičkový kuchár. Varím len bežné domáce jedlá.
@enmery milujem ženy, nenavidim falošne 3x rozvedene neschopne mrochty ktore radia inym ženam " ako mat dodrbany život ako maju oni same ".. ked si zena na urovni, znesieš kritiku.. nevieš varit ? Nauč sa . To ma tvoj chlap kupovat mrazenu pizzu 50 rokov ? A co deti, navšteva, rodina, " Dalši chlap" ktoreho najdeš na tinderi a po 2ch rokoch povie " pride mi mama tak daco navar"
. A ty prideš plakat na forum k dalšim troskam lebo si sa za cely život nenaučila ani zaklady... Alebo si finačne na tom 10x lepšie ako chlap, pracuješ den/noc, kupuješ dom, auta riešiš všetky problemy , platiš dovolenky, šeky atd atd... Vtedy sa vydrb na varenie samozrejme... To je jediny dovod.. inak " make daddy a sandwitch" .. neschopnu mrochtu nema zmysel dotovat....
@drago12587 myslim, ze uz som to tu pisala ale tak mozem este raz. Nejde o to, ze ju skritizoval ale o to ako to urobil. Krik a buchanie lyzicou nie je na mieste. Da sa to povedat aj inak. Normalne, kludne s rozvahou. A on tiez moze nieco urobit. Podla mna by kazdy mal vediet nejaky ten zaklad. Aj upratat aj navarit. Krby nemal autorku tak umre od hladu ? Ona sa aspon snazila. Casom sa nauci lepsie. Kritika ok nech jej povie pravdu, nemusí jej malovat medove motuzy ale ozaj si myslim, ze sa to da aj inak. Ved nie som s niekym preto aby som ponom.vrieskala.
@bessie12 chlap si navari bez problemov
. ( Zo skusenosti lepšie ako ženy).. tiež som si varil sam až do nedavna.. rozdiel je v tom, že chlap nechvali ked nie je co.. to je jediny rozdiel.. keby ti chlap " varil" chlieb s horčicou 10 rokov bola by si ticho a chvalila ?!?!! Alebo by si mu povedala nech sa už dačo nauči.. chvalit sa da aj ked ti je na grcanice par krat.. ale nie roky.. role su jasne, bud zarabaš/ pracuješ , kupuješ domy/ auta, chodiš po bankach, uradoch na vybavovačky, platiš rande, dovolenky, jedlo, učty, alebo sa staraš o domacnost.. nemožeš byt bez problemov, sediet na riti a nevediet nič.. potom nemaš žiadny benefit pre vztah.. ja by som si určite nebral ( znova) neschopnu ženu na krk.. ak začne žena zarabat viacej ako ja a starat sa o buducnost, možem prebrat jej rolu.. varit viem skvelo, rovnako aj domace prace.. je to ovela lahši život.. :D .. ale to je nerelane.. preto mam teraz ženu ktora vie dokonale varit, stara sa o domacnost a sama je na seba hrda a štastna, že ma svoju zodpovednost a hrdost.. ked navarila pre moju rodinu, tak dostala potlesk.. ked som priniesol ex, objednala kebab :D . To je rozdiel.. vyber si aky typ ženy si.. ak sa chceš hrat na chlapa a nemat zodpovednosti ženy, tak to prinaša aj chlapske povinnosti, chlapsku pracu a peniaze.. to sa vy 3x rozvedene ženy s 5 detmi na krku podporujete v zlych rozhodnutiach ?.. musite zniest kritiku.. ked maš 20 rokov , si sexbomba, panna , fitness model a nevem čo, tak nemusiš mat ani peniaze ani vediet varit.. ak nesplnaš kriteria, taj sa sustred na to , čo vieš ponuknut do vztahu... Z tvojho nicku ale spominam, že ty si uplne iny pripad :D ..
@drago12587 Ty si ťažko mimo. Nie som vydatá, nie som rozvedená, nie som mrochta. A ako pozerám, v každom príspevku tam nejako zamotáš Tinder. Veď ty máš neskutočný problém sám so sebou. Škoda slov na Teba.
@ns994 vieš si predstavit 2 roky jest ....*****? . Jasne, mohol zniova s kludom ako to spravil 5000x pred tym. Ale nepomohlo..na jeho mieste mu odporučam sa nerozčulovat a najst si ženu ktora vie varit. Problem vyrieseny.. nemusi si ničit nervy niekym, kto nema chcenie sa učit.. to že bucha po stole lyžicou znamena to, že ju nechce nechat a skuša už posledne veci ktore ho napadnu jej to vysvetlit .. aj tak to nepomože, lahsie je najst normalnu ženu.. 8/10 žien ktore som spoznal vedelo slušne varit.. prečo doma drzat neschopačku..
@drago12587 aj žena chodí do práce, tak isto ako aj chlap. Zijeme v 21. Storočí a nie v 15. kedy úloha ženy bola len byť doma a starať sa o domácnosť, deti a aj skákať okolo chlapa. V dome /byte žijú spolu, tak spolu sa majú aj spolupodielat na chode domácnosti. Bez ohľadu na to kto viac zarába.
Za ďalšie ja nie som ani rozvedená ani zatiaľ vydatá a nie som ani mrochta. Deti tiež ešte nemám. Nesťažujem sa na nič, lebo ani nemám na čo sa stazovat. Ja som so svojím životom spokojná. A môj partner tak isto. A kritiku viem zniesť pokiaľ je to podané normálnym tónom a nie hulakanim.
Ale za to tebe to urazanie žien ide na 1*👌🙄
@enmery už to, že si uplne odignotovala temu a zacala si utok na ma znamena len jedno :D ... Presne viem kto si, aj ked detaily nesedia..
@drago12587 No daj, kto som?😃Zatiaľ si absolútne nič netrafil a furt si ideš v každom príspevku svoje a všade psychopaticky zamotás ten tvoj Tinder. Ty máš problém sám so sebou a svojimi komplexami.
@bessie12 vziat kritiku znamena " zlepšit sa" ..a velmi velmi zaleži, kto zarobi viac.. uz len dostat sa na lepšie platene miesto a vydrzat tam ta stoji 100x viac energie.. takže tvojich 8 hod ako predavačka nieje rovnakych 8 hodin ako manažer.. a to že ty domov prinesieš 600€ alebo podobne sumy ak chlap nosi 5-10x tolko nie je to iste, že do prace chodite obaja.. je to iny svet.. ale aj to je irelevantne, to fakt podporujete ženu ktora nevie navarit polievku?! .. čo navari detom a navšteve ? To je otazka.. nepride.si blbá ? .. zjavne jej vadi, ked to ludom nechuti.. prečo sa proste nezlepsi ? .. na 99%. Bude chciet aj druhy chlap.od nej aby navarila ... Nič extra, dačo z čoho ti nepraskne žilka v oku..
@drago12587 to je jedno kto koľko zarobí. Nikto nemá právo urážat toho druhého. Ak sa niekomu niečo nepáči, tak nech sa sám vezme za robotu a urobí to.
Proste aj kritiku treba vedieť podať normálne. Viem co to je, keď po tebe hulaka nejaký debil. Užila som si toho až až. A potom sú z toho zbytočné hádky, ktoré nikam nevedú. A nie, nezarabal odo mňa viac ak by si na to narážal.
@drago12587 Aj chlap by mal vediet. Ked skonci zena v nemocnici alebo dajme extrem umrie tak co ? Umrie aj on aj deti ? Ale vravím, ze ona sa snazi. Nevie navarit polievku. Len zato, ze to povedal jej chlap to tu beries ako svate, ze to tak aj je ? Ona zas tvrdi, ze to bolo jedle..zato, ze nevie varit podla jeho predstav je hned neschopacka ?varenie sa sa naucit a casom sa zlepsit. Teda prepac, ale kricat po niekom lebo uz neviem co a vlastne pre jeho dobro. To je divne. Mozno to nevie inak povedat. Ale nech sa necuduje, ked on nakoniec zostane sam. Ale teda ty by si bol so zenou, ktora po tebe krici ? Aj kritika sa da povedat slusne. A ako som povedala, aj on moze varit. Predpokladam, ze obaja chodia do roboty. Ano mozno autorka zarobi menej. A mozno nie. To nevieme a tak ci onak zostat doma asi nemoze zostat. To si moze dovolit malokto. Take strasne prachy zrejme nezaraba. A kedze obidvaja pracuju preco by mala varit len ona ? Ona ma prist z roboty odhodit boty a hned sa vrhnut navarenie ? A on co ? Vytasit sunky a sadnut pred telku? Ak mu nechuti moze sa do toho pustit predsa aj on. Uvidime ci autorke bude chutit. Ale ako som.pisala. som zastancom toho, ze zaklad maju vediet obaja.aj chlap aj zena. A som rada, ze takeho mam. Ze som sa nemusela v porodnici bat, ze umre od hladu alebo ze pridem do svincika, ktory by som musela pozasivana krizom krazom riesit.
P.S. : Nie som 3x rozvedena, som iba raz vydata, viem varit, pratat, nie som mrochta a muzovi som.pomahala prerabat byt,nosila tazke kyble, malovala, hadzala kleber na stenu atd... samozrejme, ze nie v takej miere ako on. Nejdem zo seba robit Macgyvera ale robila som co sa dalo a pomahala kde sa dalo...kuchynu sme robili v 8mesiaci tehotenstva, jasne to bolo uz o inom ale aj tak som nesedela len na riti 🙃 mozno si pomyslis, ze mam doma babu ale nie. Proste sa len snazime si navzájom pomahat a byt si partnermi. Bolo by mi blbe sa nanho len kukat ako je zrobeny. Tak akoby bolo aj jemu. Jasne, ze nie sme dokonali. Jasne, ze sa hádame ale snazime sa a stojime pri sebe. A uplne bezhanby sa priznám, zr sa mi stalo, ze jedlo nevyslo. Predstav si, nik po mne nekrical. Aj napriek tomu si vazil čas,ktorý som do toho dala.
Ako sim pisala, jemi luto, ze si mal vztahy ake si mal. Tiez by som s takymi zrejme nebola. Ale nehadz teraz vsetky zeny do toho isteho vreca a prosim, ani ich tu neurazaj mrochtami. Ty tiez nie si dokonaly. Nik neni.
@drago12587 vies uz moj syn, ked mal 5 rokov si vedel polozit krajanu sunku na krajany chlebik, je smutne, ze ty to nevies doteraz a hladas zenu co to dokaze. Napadlo ti niekedy, ze normalne zeny ta nechcu preto, ze si nevies ani natriet chlieb s maslom? Plus este moralizujes, zjavne mas, co si zasluzis. Jj som rozvedena mrochta
@drago12587 Tak to som rada, že máš takú schopnú a úžasnú ženu (osobne si myslím, že máš úplne normálnu ženu, ale vzhľadom k tým neschopáčkam, čo si mal predtým, sa ti zdá fantastická). Ale autorka nemá problém s tým, že nevie variť. Ak si dobre čítal príspevok, tak jej chlap ju kritizuje aj za upratovanie. To sú také typy, že žena sa môže aj rozkrájať a aj tak nebude pre pána veľkomožného dosť dobrá. Lebo ak by bolo problémom len to, ako varí, normálny chlap jej to povie ináč, než tak, ako to urobil tento pako.
@lenkakravcova vies, ale Kritika sa da podat aj inak. A ty jej tu teraz roxpravas, ako sa vzdava🤦. Urazat by som sa nenechala ani ja. Mozes niekomu povedat, ze to nechuti dobre bez tresknutia lyzicou. A kritizovat upratovanie? Snad ma tiez ruky. Manzel mi niekolkokrat povedal, ze mu nechuti, ale nebolo to s urazkami. Ak ti nabozebstvo hovori, ze mas byt submisivna v zivote, tak bud, ale nerad to inym

@enmery necakam neboj 😁 ono to vyzera tak, ze mu nejaka dobre ublizila. A teraz prska na vsetky