Priateľ ma nenavštívi kvôli chorobe môjho priateľa mamy
Priatel s ktorym som vo vztahu mi povedal ze ma nenavstivi lebo som chora a jeho mama je onkologicky pacient. Zije sam a mama bezne cestuje po svete…
Ako by ste reagovali?
ano aj ked zijeme spolu tak sa snazime neprenasat choroby. teraz mam choreho 14 rocneho syna a je natolko duchapritomny ze sa zdrziava vo svojej izbe a ked ide inde v dome sam od seba si dava respik pretoze ma mladsich surodencov a nechce nas nakazit. vobec mu to nikto nepovedal robi to sam a som mu za to fakt vdacna ze sa snazi.
inak vedome nenakazujem nikoho nikdy pretoze pre niekoho moze byt aj obycajna viroza velmi vazna. ale zbytocne asi hovorit ked niekto nema zlu skusenost. ja mam tych zych skusenosti aj z obycajneho sopla uz dost tak som opatrna nie len na seba ale aj na ludi kolo.
Ja keď som bola chorá alebo teraz už manžel bol chory a nebývali sme ešte spolu nenavstevovali sme sa
Posledná vec po čom by som počas choroby túžila je to, aby ma videl môj frajer v takom stave. Nemala by som ani náladu ani chuť na frajera.
Nechápem o čo ti ide.
A ak by si nakazila frajera, následne on jeho mamu a choroba by ju položila, chcela by som potom vidieť tvoje silné reči,,Aj tak si lietala po svete"
Si sebecká a detinska
A vy dvaja zijete v jednej domacnosti?
Ja som mala v okolí tehotné, ktoré chodili kade tade, či ľudí s rakovinou, kde som bola zavretá v izbe a vychádzala s ruškom na toaletu a bola iba v jednej izbe aby zvyšok ľudí v domácnosti mohli navštíviť tú osobu či fungovať v práci.
Tomu sa vraví ohladuplnost. 🙃
Davalo by to zmysel, ak by zil s mamou v jednej domacnosti a mama by sa teda tiez izolovala, pripadne nosila respirator v priestoroch, kde je vela ludi. Ak ale spolu neziju a jeho mama normalne funguje medzi ludmi, tak je to iba vyhovorka a nechce sa mu za tebpu ist 🤷🏼♀️ je to asi fajn do buducna vediet, ze ked ti je zle, tak sa k tomu post i takto 🙈
Jeho mama môže cestovať po svete s tím že keď jej je momentálne lepšie, chce mat zážitky keďže nevie čo bude, ale zrejme si to vie sama na vlastné riziko ustrážiť - možno nosí pri sebe dezinfekciu na ruky, Rusko, možno si dá nosa sprej čo zastavuje vírusy, keď vidí pri sebe niekoho kto kašle tak sa mu cielene vyhne. Ale ísť vyslovene k niekomu chorému je riziko, ja to neznášam a to mám len malé deti a nechápem keď nás volá niekto vyslovene chorý s tím že napr ani v škôlke neboli ale poďme von. Ja viem že nakaziť sa môžu v škole škôlke všade, ale iné je ísť s tím cielene za chorým. Ja priateľa chápem aký by mal pocit keby napr preniesol na mamu niečo a dopadlo to zle ? Ten týždeň by som vydržala sama a relaxovala. Pozrite sa nato z druhej strany, keď budete mať deti dospelá, nedajbože sa stane tiež nejaká choroba, určite by ste chceli aby syn na Vás bral ohľad. Nestojí to za ten týždeň dva čo vydržíte bez seba.
Ak by som bola chorá a sama, poprosila by som priateľa, aby mi priniesol čo treba-lieky, jedlo a pod, dal ku dverám a zazvonil. Kým by som vedela chodiť, riešila by som to takto, pretože ak ho ľúbim, nechcem ho nakaziť. Ak by som bola nevládna, že nezájdem ani na záchod sama, požiadala by som ho, aby mi prišiel pomôcť ale nosil rusko a pod. Ale keď je človek až taky nevládny, nie je ani na mobile, takže asi vládzeš zájsť do kúpeľne a pod.
Ak ide o infekčné ochorenie, proste nechcem pri sebe nikoho. Keď budete spolu žiť v jednom byte, bude to ťažšie, pomôže ti, ale aj ho ohrozis.
Byvate daleko od seba? Opytal sa ta ci nepotrebujes nieco priniest, kupit?
Normalne by ti mohol nakupit, nahodit respirator, uvarit caj, pripadne polievku a ist domov.
To uz je potom na zamyslenie, ci je to tak pravidelne ak nieco potrebujes. Ak ma nieklo lubi a potrebujem pomoct, tak tu pomoc dostanem aj bez ziadosti.
Tiež sme nechodili po návštevách, keď sme boli nachcípaní k onko svokrovcom. Normálna vec. Možno má priateľ s mamou nejaké povinnosti a nechce ich rušiť, alebo ju vystaviť riziku. Veď ak nemáš stav vyžadujúci jeho opateru, ten týždeň vydržíš.
Co mas 2 roky,ze potrebujes pofukat bobo? Nutne potrebujes nakazit priatela? Potom budes spokojnejsia? Ja som asi vadna,ked vzdy ked som chora sa odseparujem este aj v ramci bytu,aby som nenakazila zbytocne ostatnych a ty sa oduvas,ze priatel nechce prist sa nakazit🤦♀️A ked sa jeho mame zhorsi stav,ty s nou potom pojdes k lekarovi?
Keď bol.manzel.chory, bol izolovaný v izbe, jedlo sme mu nosili pred dvere maximálne do dverí a k nemu sme chodili len s rúškami, ako aj ja, tak aj deti.
Nemusíme byt predsa všetci chorí, alebo?
Úplne priateľa chápem a mala by si byt trošku chápavejšia aj ty. Onkologicky pacienti majú brutálne zníženú imunitu a položiť ich môže aj chrípka. Takže chápem, že nechce mamu zámerne nakaziť
Ja som teraz niečo schytala, niečo koluje a teda bola som chorá 2 týždne plus 5 dní predtým má bolela hlava a mala som upchatý nos. Prečo chceš niečo také dopriať priateľovi a nebodaj aj jeho vážne chorej mame pre ktorú to môže byť fatálne? Ak je mama chorá nemôže sa navždy zavrieť doma, ale ak sa stretne na 2 sekundy s chorým niekde v obchode alebo na výlete neochorie. Ale ak sa stretne so synom a syn bude u nej doma pár hodín alebo ju pôjde odviezť k lekárovi a od lekára tak ak bude chorý nakazí ju. Nemôžeš porovnávať situáciu že máš napríklad 2 ročne choré dieťa a nenechas ho zavreté v izbe a neumrie od hladu len aby si sa nenakazila alebo ak sa staráš o ležiaceho pacienta čo je chorý tiež ho nenecháš vo vykaloch a bez jedla len aby si neochorela a na 99 percent ochorieš a situáciu keď s niekým nebývaš spolu, nepotrebuješ jeho opateru a hneváš sa, že nechce prísť a dobrovoľne sa nakaziť.

Ja som mala virozu a predstav si,po veceroch som napr bola v izbe a citala si a muz pozeral tv v obyvacke.spal v pracovni..naco zbytocne riskovat.on nemoze ochoriet, tak sa snazime minimalizovat moznost nakazy..
Za mna chapem jeho postoj,aj moj otec je onko pacient a tiez som k nemu nesla ani s naznakom sopla..ale to ze jeho mama chodi po svete,ved mozno v lete,ked sa virusy tak nesiria,alebo ma rusko ked cestuje..to nevieme,ale ked sa boji aby ju nenakazil,chapala by som to.problem vidim skor v tom,ak sa neopyta ,ci nieco netreba,nepotrebujes atd..(ale o tom si este nepisala) ale nie vysedavat pri posteli.isto by si chcela pusu,alebo sa potulit a to uz asi nechce riskovat