Priateľ ma zranujúco skritizoval kvôli postave počas tehotenstva
Ahojte, veľmi ťažko sa mi to píše ale som so svojim priateľom 5 a pol roka a som v 6mesiaci, doteraz nemal žiadne narážky na to ako sa obliekam ani na moju postavu, no teraz som mala na svojej oslave narodenín oblečene najskor take volne šaty ale ako som sa fotila tak mi prišlo že ma strašne rozširuju tak som si prezliekla obtiahnuté šaty na ramienka a keď sme sa dofotili spolu tak mi povedal že ani jedna fotka neni pekna a potom začal že sa mu tie šaty vôbec nepáčia a že v nich vyzerám ako hurka ja som sa okamžite rozplakala a zdrhla som pred nim do kúpelni, kde dobehol za mnou so slovami že ma nechcel uraziť ale že kto mi to má povedať keď nie on a že tie šaty predtým boli lepšie, mňa to zamrzelo už len z toho že som dlho bojovala zo svojou postavou este pred otehotnenim aj ked som mala normalnu postavu (167cm-60kg) som si pripadala tučna a tak som vela krat ani nejedla a už vobec nezdrave jedla a pred nim som sa hanbila jest sladke a všeobecne nejake fastfoody, teraz jak som otehotnela som schudla na 55kg v prvom trimestri a zmenila som sa v tomto a vzdy som si jedlo vypýtala aj ked som mala chuť na sladké alebo na mekáč a bola som šťastná že sa pred ním nehanbím jesť… momentalne mam 59-60kg a nepokladala som sa za tučnú proste zdravo priberajucu tehulku, no odvtedy jak mi to povedal tak nemam chut ani jest a pri pohlade na seba sa vzdy rozplacem a ked si spomeniem na to čo mi povedal je mi zle uz len z predstavy že ešte môžem pribrať počas tehotenstva viac a čo ak sa mu už teraz nepáčim… ja som to s nim moc nerozoberala aj ked som chcela ale rozplakala ma uz len ta predstava ako sa o tom rozpravame… keďže pracuje v zahraničí momentálne odišiel a ja to chcem každým dňom znovu načrtnúť ale asi počkam na osobný rozhovor, urazila by vas takato poznamka? aj ked to možno myslel v dobrom že mi nesadol ten strih šiat ale doteraz som vzdy nosila obtiahnute šaty a keď som mu aj doteraz tak pripadala v kazdych obtiahnutych satach tak preco mi to nepovedal ale zrovna teraz… velmi ma to mrzi skrz toho ze som konecne zacala normalne jest…
@miadi hurka = jaternica
@vaneska65 vyzeráš super a ten tvoj krásavec nech si kúpi okuliare, keď nevidí krásu tehotnej ženy
@karolinakr ďakujem, že si to povedala aj za mňa, normálne som nechápala, že u niektorých žien je v pohode, že ich manžel názve "hurka"
@veronikaszabova mam 20rokov, bábätko je plánované priateľ ma 27, a nedalo mi to nenapísať mu o tom už teraz lebo príde až v júly a vysvetlili sme si to že konkretne ten typ šiat sa mu namne nepáči ale že s inými obtiahnutými nemá problem a že sa kvoli tomu vobec nemam teraz v jedle obmedzovat uznal si chybu ze mohol mi to aj jemnejsie povedat ale ze to z neho len vyletelo a sexualny život mi vysvetlil tak že to nemá s mojou postavou nič spoločné ale že sa proste bojí o bábo a že počas sexu myslí na malú… upokojilo ma to a hlavne aj podpora od vas niektorych žien, tie ktore tu píšete že je moja chyba mať s takým kreténom dieťa tak je to pekne mimo za jednu takuto poznamku by som sa snim nerozišla keďže ako som spominala doteraz nemal žiadnu takú narážku namňa a su oveľa horší muži ktorý slovne napádaju ženu aj každý deň,… toto je chyba len mojho sebavedomia ako niektore spravne poznamenali, on je chudy ale zase svalnatý a ma dosť velke ruky… to len odpovedam pre tie ktore mi kazu urazat tiez jeho postavu co mi pride zbytocne a detinske vracať si taketo urazky 🤦🏼♀️
Podla mna mu to vyklzlo, ano to ho neospravedlnuje, tu hurku si mohol odpustit ale nepride mi to take hanlive, aby sme mi tu nadavali do chrapunov zase. ale nebrala by som to tak velmi ako ty. Povedala by som ze sa ma to dotklo a cakala na ospravedlnenie, pozrela do zrkadla a povedala si ze mne sa tie saty pacia a hotovo. Aj to brusko, ved si tehotna. A urcite by ma nepresla chut na jedlo kvoli chlapovi 😀
Dozvie ako bola situacia nebol uz nervozny? Lebo chlapy fotenie este ked citam ze si sa aj prezliekala a chcela sa s nim fotit, to je vrazedne combo 😀
@sandrasstini veď jasne mohol to povedat citlivejsie ale neni to dovod na rozchod a su aj horsie veci co muzi povedali inym zenam tak nepovazujem ho kvoli tomu za chrapuna len som sa tak pozrela do seba ze ci to uz ozaj neprehanam aj zo sladkym alebo vseobecne z jedlom ale uz ma to preslo upokojili ste ma vy aj on a co sa tyka fotenia celkovo nema rad fotenie ci uz on sa tam nepaci sebe alebo ja sebe je to vzdy na dlho ale uz tie fotky neriesim tak ako kedysi proste ked sa mi ani jedna nepaci tak kaslat nato nebudem sa teraz dalsiu pol hodinu fotit kedze ja to tiez nemam rada ine je ked sa odfotim sama v zrkadle alebo selfie ale ked ma niekto iny ma fotit to je vzdy katastrofa neviem ako sa mam tvarit postavit a mnoho ineho 😂 takze uz som to vzdala
@vaneska65 v šatách vyzeráš úplne normálne- pekná mladá štíhla tehulka. Ale aj tak nerozumiem tomu, že čakáš v 20 dieťa ktoré je akože plánované a iba s kamarátom. Niečo tuším, že o tri roky sem budeš znova písať... aj keď dúfam, že sa mýlim.
@stanulienkat tiez si myslím, že to tak bude.
No napisala si tu toho viac a teda sa mi tak trochu rozsvietil majak, ale nad vami obomi...
1. On pracuje niekde inde ci preco o mesiac?
2. Ake nemusis sa obmedzovat v jedle pocas tehotenstva?
3. Reagovala si prehnane, mala si vyhrnut suknu vyssie a opytat sa pana priatela, ze ktora tvoja noha ako hurka vyzera?
4. Ak ste sa fotili posediacky, tak malokedy to vyzera od urciteho mesiaca prkne.
5. S tym sa treba vysporiadat v hlave lebo ty sa onedlho budes starat o dcerku, ak som spravne pochopila a tam treba vela obeti, ovladania nervov..
6. Pan priatel vas teda zabezpeci financne? Pretoze chapes na co narazam?
7. Po tolkychbrokoch ste aj o svadbe hovorili? Lebo ten papier nieco znamena
8. Mohla by som toho este vela napisat, sle nechcem ta deptat.
Mozno to mate vsetko premyslene, ale ty si mlada a mas ine priority.
@kitycat dieťa ako som už písala sme plánovali, zasnúbený sme dva týždne a planujeme aj svadbu, mala som mimomaternicove tehotenstvo kvoli ktoremu mi bol odobraty lavy vajcovod a ja som od zaciatku chcela byt mlada mamička keby som nemala vážnu operaciu mozno by sme sa ešte nezačali snažiť o bábätko, môj priateľ teda už snúbenec (este som si nezvykla nato pisat to tak keďže je to čerstvé) má svoj dom v ktorom budeme bývať a zarába dosť slušné peniaze v zahraniči a nechapem načo tu mate niektore potrebu vypisovat ze nechapete ako mozem mat doeta taka mlada a ze ci ma vie financne zabezpecit haloo nase dieta nieje nahoda o naše dieťa sme sa snažili rok, chodila som kazdy mesiac po doktoroch brala rozne vitaminy bola som v kúpeľoch nato aby som mohla jedneho dňa držať svoje dieťa v náruči tak mi tu prestante vypravat ze mam cas kazda zena vie kedy je na doeta pripravena a ja nepotrebujem čakať do 30 lebo je to teraz moderne mat neskoro deti ale potom uz ako tazko sa to tehotenstvo preziva a samotny porod o tom sa uz nehovori vzdy som chcela mat do 25 aspon jedno dieta uz a moj zivot som si tak aj zariadila aby som si to mohla dovolit mam ukoncenu strednu skolu brigadovala som mam nasetrene svoje vlastne financie nie som zavisla od partnera tak podla @stanulienkat čo by som sem o pár rokov mala písať? dieťa nemám z náhodným pouličným s ktorým som sa vyspala niekde v bare na mol opitá ako si to vy predstavujete, a hadam je namne a na mojom partnerovi kedy dieta mat budeme ja som sem nepisala s tym ze nechcem byt tehotna dokonca som sa aj viac krat vyjadrila ze vytužene babatko tak asi nebudem za vytuzene dieta povazovat dieta ktore ani neviem ako sa do mojej maternice dostalo alebo doeta ktore som predtym nechcela sama by som chcela vediet tvoju situaciu ci to nahodou nebolo tak u teba a ides si tu teraz vybit namne zlost ze ta partner mladu z dietatom nechal alebo nebiem naco bol tvoj komentar kedze nebol k teme 🤦🏼♀️
Hlavne sa najedz kludne aj to sladke vsetko s mierou. Probably s postavou si nemala ani pred teho len si na seba moc kriticka.
Ako chlap ti mozem povedat, ze si krasna a pritazliva zena. Nemas vobec nadvahu, krasne brusko a sexy nohy. A osobne si myslim, ze to tvoj muz vobec nemyslel zle. Len neodhadol, ze citlivo vnimas svoju postavu (este raz hovorim, ze nemusis!). Nabuduce skus humor. Ked ti povie, ze vyzeras ako hurka, mozno mysli, ze si tak krasna, ze vyzeras na zjedenie 😉
V zivote by si toto moj chlap nedovolil a to som mala na zaciatku tehu od teba sice +par rokov ale aj dobry 30kg viac. Je to uplne by som povedala, az smiesne. Jednak ta hlupost ze vyzeras ako jaternica. Ale celkovo aj ta tvoja snaha byt co najchudsia a najstihlejsia, a chudnutie a hanbenie sa jest pred nim a riesienie postavy. Ten muz ma byt tvoj zivotny partner, ma pri tebe stat ci mas 50kg alebo 70kg, ci mas saty co sa mu paci alebo nie. NEmas sa pred nim hanbit jest, pit, ani len grgnut, budes pred nim mozno aj rodit... a to uplne upustam od tvojich nejakych psychickych problemov s postavou z minulosti. Tu duplom by mal vediet, co nehovorit. Mozno zo nemyslel zle, kludne aj nejaka ziarlivost sa mohla ozvat a preto ta sprdol :D ale proste nemal to povedat.
V tvojom pripade by som trosku zmenila pristup k nemu. Mas hodnotu pre seba, pre sovje dieta, si krasna mlada zena, budes krasna aj keby si mala o 10kg viac pocas tehu. Spravaj sa tak. Si zdrava, ste v poriadku? Pacis sa sebe? super... Nepaci sa mu? To on by sa mal zamysliet nad sebou, nie ty sa trapit.
Teraz si mas uzivat a nie sledovat rucicku na vahe.
A chapem tvoju tuzbu mat dieta skoro, nam keby sa darilo, tiez by som ho mala aj v 20tke :DDD nevidim ziadne terno v tom rodit v 40tke. Je super byt napr. v 40tke ked dieta maturuje, aktivny clovek s kopou moznosti rped sebou a viac menej detmi pripravenymi na samostatny zivot ;) Vobec sa nemusis obhajovat, kazdy mame nejaku predstavu a robime si tak...
@huginko ty sa spamätaj.. keď budeš mat muza a budeš mu nosiť dieta v bruchu ako budeš vyzerať a povie ti skaredo ..
@vaneska65 autorka, ja som tehotna tiež, uz ukoncujem 8 mesiac, sice moj muz mi vzdy hovori aka som krasna, ale zas ja sa tak necitim 🥰 predovšetkým si nosime v brusku svoje malé poklady.. jeho nech hanba facka.. si krasna
Mal ti to povedať ináč napríklad Zlatko tieto šaty sa ti nehodia zober si iné

@vaneska65 Vyzeras krasne. Nadherne.