icon

Priateľ mi diktuje a zakazuje

3. mar 2026

Ahojte chcem sa opytat. Alebo skor vyrozpravat. Mam priatela a tak nepriamo mi zakazuje proste ukazuje ze sa mu to nepaci a citim tam naznak rozchodu z jeho strany vzdy ked mi nieco take povie. Napr hovori mi aby som zacala cvicit ze chce aby som cvicila ( mam 55 kg ) potom mi zakazuje sladkosti a hocijaku stravu . Dovolyje mi stravu ako kuracie maso ryza tvaroh zelenina a pod. Krd vidi doma sladkost alebo nieco co nema obsah podla jeho predstav vyhodi to. Dalej zatrhol mi kamaratov a kamaratky. Nemozrm mu nechavat videne.. v praci mu musim odpisovat. Kontroluje mi mobil skym si pisem potajomky. Viac krat som ho nacapala. Pritom neds mi najavo ze ziarli len to zaobali napr zd nechce aby som sa kamaratila s Jožkom lebo je divny. Zacala som mat psychicke probpemy tak mi povedal ze zenam po porode zvykne prepnut este viac ze ako somnou moze mat dieta. Potom mala som obodbie depresivne ze som chodila z roboty domov a urobila minimum doma zacal mi nadavat do lenivych ze taku zenu nechce a zacal ma hnat do roboty varit prat uprstovat. Vadi mu ze pozeram reelska na mobile. Vzdy mo mobil vezme a hodi o zem. Musim chodit spat o 21:00 ked idrm neskor a on to zisti ze sa prebudi krici na mna preco nespim a trha mi mobil z ruky. Dalsia vec ktora mi robi zle. Pri sexe sa mi pozera do oci a snazi sa zistit ci ma nazaj uspokojuje pretoze on ma nejaky mindrak ze nevie uspokojit zenu. Pozera na mna tak ako keby to chcel zo mna vytlacit pphladom

sisska96
3. mar 2026
@anonym_autor

@viestta mam v plane sa rozist len nechapem ze ako vzdelany clovek s VŠ a s postavenim ako kapitan vo vojski toto dokaze. Ale niekedy mi pride ze prave z roboty ma nejake mindraky a to si vybija na mne.

@anonym_autor Práve preto. Niektorí vojaci majú psychické problémy z tráum, ktoré prežívajú. Hlavne je zvláštne, že sa bije do hlavy ako šibnutý.

anonym_692e11
3. mar 2026

tak tu by som utekala, ak je vojak a mu prepne, ma zbran....

marco76
3. mar 2026
@anonym_autor

@jblheart on vie byt sladky jak med niekedy. Vtipny v zivote som sa nevedela pri nikom tolko smiat jak pri nom. Potom pride skrat a zacne overthinkovat a psychicky ma tyrat.

lindusss2016
3. mar 2026

Ty zbytocne rozmyslas nad nim 🤦 On to dokaze, lebo je to psychopat, tam niet co viac sa tym zaoberat. Rozmyslaj radsej nad sebou. Preco si toto dovolila a co ta k takemu magorovi taha. Ty si asi nemala v detstve pozitivny priklad, ako ma vyzerat normalne fungujuci vztah.

anonym_d027a9
3. mar 2026

Ahoj. Nedavno vysla kniha Bola to laska. Skus si ju precitat a otvori ti to oci. Ak mas kam, odid. Priprav sa ale na to, ze to bude tazke, skus sa zverit niekomu blizkemu, nech ti pomoze. Drzim palce

petamich
3. mar 2026

Skutocne facky este len pridu a tym som si 100% ista...znie ako presne ten typ. A potom kupi kvety a darceky, lebo isto ho ty vyprovokujes ako to uz byva.

dahra
3. mar 2026
@anonym_autor

@viestta mam v plane sa rozist len nechapem ze ako vzdelany clovek s VŠ a s postavenim ako kapitan vo vojski toto dokaze. Ale niekedy mi pride ze prave z roboty ma nejake mindraky a to si vybija na mne.

@anonym_autor - na niektoré otázky nepotrebuješ odpovede. Aj keby si odpoveď poznala, čo ti to pomôže? Viac súcitiť? Akonáhle vložíš súcit do takéhoto nezdravého vzťahu, zničí ťa to. Lebo on je vo vnútri "pokazený." Funguje majetnícky, vlastnícky, v hĺbke má pravdepodobne nenormálny strach, potrebuje mať nad ním kontrolu, čo neviem, tak nachádza vnútorné uspokojenie z toho, že má aspoň moc nad niekým. Videla si, ako funguje jeho rodina? Aké sú tam vzťahy? Ako o nich hovorí? Ako hovorí o iných ľuďoch? Pamätaj, že v tej rodine vyrástol a podvedomo nasal vzory. Chceš vidieť, ako by si žila? Pozri na jeho mamu, aký bude on - pozri na jeho otca. Ak je múdry a vzdelaný, ľahšie sa mu manipuluje, lebo mu to myslí. Ty si jeho rovnocenná partnerka. Partneri si dôverujú a dávajú si slobodu. A samozrejme dôveru potajme nenarúšajú. Mám na mysli zrelých ľudí.

jaond19
3. mar 2026

@anonym_autor z tohto prispevku mam psychicke problemy aj ja a mam chut hodit mobil o zem

martinka13
3. mar 2026

A Ty si nesvojprávna? To sa prečo necháš takto komandovať? Trochu sebaúcty...

anonym_135d85
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Kks okrem yoho ze si fakt hlupa, ked toto vsetko dobrovolne znasas a este ho aj obhajujes aky vie byt sladucky 😅, si aj neuveritelne naivna a mas uplne pomylene zmyslanie. Co ma spolocne VS a "postavenie" v praci s charakterom a psychickym stavom cloveka?? 😅 Prave ti velmi inteligentni, vzdelani a vysoko postaveni (co on teda naozaj nie je 😅) byvaju velmi casto zaroven najvacsi psychopati 😉.

bielasovicka
3. mar 2026

Ja neveriiiim 🙈. Ale však on vie byť aj sladký aj milý, acch.

3petka
3. mar 2026

@anonym_autor debil a vojak. Dievča ty si masochistka. Len sa ho drž s ním ti bude brutálne dobre. Nemať svoje práva je dnes v móde. (Ak by si nepochopila ako kopec veci vo svojom živote myslím to ironicky)

simca06022011
3. mar 2026

@anonym_autor vsak vidis ze to nie je vporiadku.. vsak? o com chces uvazovat.. zdekuj sa a padaj

a zlatko, mam v rodine kapitanov.. to je nic.. prac sa a nepozeraj na tituly a rozpravy, blbec sa najde vsade.. vs, titul, nic negarantuje.. ty nie si jeho podriadeny... sup sup balit 🙂

ovaaa
3. mar 2026

Žena utekaj!!!!!!! Ukonči to, zablokuj, nekomunikuj!! Ten to ešte inak znepríjemní dní, hlavne neotehotni.

anonym_4fa0e7
3. mar 2026

Chodila som s jednym muzom. Zo zaciatku lovebombing, a potom na striedacku pekne chvile a tie, kedy ma odmietal a nebol prijemny. Dostalo sa to az do bodu, kedy som viac plakavala ako zila, kedy som bola psychicky na dne. A jedina zachrana mna samej bol rozchod. I ked som na neho myslela 24/7, zrazu moje psychicke tlaky, nespavost, uzkost prestali. Vedela som, ze som urobila spravnu vec. Ina moznost nebola. Uz je tomu 4 mesiace no contact a aj ked citim krivdu a zradu a zaroven na neho stale myslim, je mi lepsie.
Na facebooku je stranka o narcistoch a velmi mi to otvorilo oci, mnohe veci som zacala vnimat inak.... chce to cas. Ale pred tym treba hlavne rozchod. Bez neho sa neposunies.
Ja uz som v stave, kedy si hovorim, ze radsej sama ako s takym, ktory ma nicil, kedy som bola iba troska. Nehladaj vyhovorky, preco zostat. Hladaj moznosti, ako odist.

blacki12
3. mar 2026
@zobaka

a co ta drzi byt dobrovolne s psychopatom?

@anonym_14d04d
@zobaka trauma bonding

ankare
3. mar 2026

@anonym_autor preboha 😱 musíš sa od neho odstrihnúť, inak sa úplne zničis. Tie psychicke problémy máš z neho a bude to len horšie. S ním Ťa nečaká nič dobré, len sebadeštrukcia. 😢😢😢

anonym_dc044a
3. mar 2026

@anonym_autor 😂😂😂😂 odpálilo mi dekel

laila22
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pohladom ze mi to robi dobre. Potom sa ma pyta a uistuje ci som bola uspokojena. Ak som nahodou nemala orgazmus tak sa ma pyta ci ma maleho a ze on to vie ze neni dobry v sexe a zacne sa bit do hlavy. Uz tyzden zvracam lebo som psychivky v riti -z neho
.

@anonym_autor mne je na zvracanie z neho tiež, obzvlášť z toho, že sa bije do hlavy a teba týra... Psychoš.

katarinka963
3. mar 2026

@anonym_autor vymyslené

enmery
3. mar 2026
@katarinka963

@anonym_autor vymyslené

@katarinka963 Kiežby.

marijan2025
3. mar 2026
@anonym_autor

Vysvetlím ti ako sa to deje, že vzdelaný človek dokáže toto robiť - peklo zo života iným.Každý človek sa skladá z troch " nádob".
1. Nádoba = telo.Telo potrebuje jesť, piť,spánok.
2. Nádoba = duša ( psychika) Duša potrebuje " jesť" , čize byť naplnená vzťahmi, priateľstvom,relaxom,dovolenkou,zmysluplnou činnosťou, ďalej práca,financie,intimita,materstvo a pod.
3. Nádoba = duch ( naše najhlbšie vnútro) .Toto naše najhlbšie vnútro potrebuje" jesť " byť naplnené HODNOTOU A CENOU,istotou, že sme milovaní.

Predstav si, že dlhodobo neješ týždeň,dva,tri - čo to robí z človekom, vzniká "PRÁZDNOTA", hlad,nervozita, agresivita, človek je schopný urobiť čokoľvek ,len aby sa nasýtil.Dokonca je schopný zjesť iného človeka - kanibalizmus.

Ak nie je nasýtená duša, vnútro,tak vidíme, že prídu na človeka depresie, smútok,úzkosti a pod.Človek pri tomto " zožiera" sám seba.

Teraz kľúč k tvojej otázke - tvoj partner má vo svojom hlbokom vnútri ( v duchu) obrovskú PRÁZDNOTU,pocit som " nikto" a pravdepodobne hanbu.Tým , že jeho duch roky nebol nasýtený - vznikol v jeho vnútri ŠIALENÝ HLAD a vnútorná bolesť, ktorá je na nevydržanie. A on aby si dokázal svoju hodnotu a nachvíľu utíšil to šialenstvo v jeho vnútri - tak ťa KRITIZUJE, PONIŽUJE,KONTROLUJE, ovláda, tým sa na chvíľu cíti " viac" ,na chvíľu sa cíti naplnený a hodnotný. On je kanibal tvojej hodnoty, dôstojnosti a sebaúcty.

Lenže, to že ťa " požiera" je ako droga.Nachvíľu zažije tú eufóriu , keď ti urobí niečo z toho, čo si pisala.A potom príde" absťák " a bude potrebovať väčšiu a väčšiu dávku kritiky,kontroly a podobne.A to už vieš, čo to znamená pre teba.

Táto prázdnota+ hanba+ pocit menejcennosti sa prejavuje dvoma spôsobmi:
Buď ide do sebadeštrukcie, ( smerom dovnútra)človek ničí sám seba,alebo smerom " von ", taký človek ničí ľudí okolo seba. Má také dva protipóly - STRACH a AROGANCIA.Koreň je však ten istý.

Príklad prázdnoty smerom" von " - to sú všetky príbehy na MK a v živote - arogantní a násilnícky partneri, svokry a mamy, ktoré kritizujú ,zhadzujú svoje vlastné deti,nevesty, vedúce v robote,kolegovia, ktorí sa vo vnútri zažívajú pocit nízkej hodnoty, a tak si svoju hodnotu dokazujú,kritizovaním , ohovaraním, ponizovaním a pod.

Príklad prázdnoty smerom dovnútra - anorexia. Dievčatá nevidia svoju hodnotu, majú pocit nie som " dosť" pekná, štíhla, nemám " dosť" dobré známky,hanbia sa sa za nejakú časť svojho tela,čo je neznesiteľné - a tak začnú KONTROLOVAŤ A OVLÁDAŤ svoje telo.A potom príde nachvíľu ten falošný pocit - som dobrá , mám hodnotu,lebo ovládam a kontrujem svoje telo.A vieme ako to môže dopadnúť.
Podobne hypochondri - nájdu si nejakú vymyslenú chorobu a citia sa na chvíľu dôležití a hodnotní

aleveddobre
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pohladom ze mi to robi dobre. Potom sa ma pyta a uistuje ci som bola uspokojena. Ak som nahodou nemala orgazmus tak sa ma pyta ci ma maleho a ze on to vie ze neni dobry v sexe a zacne sa bit do hlavy. Uz tyzden zvracam lebo som psychivky v riti -z neho
.

@anonym_autor s takýmto človekom by som ani nezdieľa spoločnú domácnosť a ty mu ešte aj nohy roztiahnes. Teraz ťa kontroluje a zhadzuje a o pár týždňov/mesiacov bude čo? Facka potom druhá, modriny a ty ani nebudeš môcť vyst z domu. Max do roboty a domov a aj to si ťa ešte skontroluje.

o__o
4. mar 2026

Wtf toto je nejaky namet na thriller?

enmery
4. mar 2026
@aleveddobre

@anonym_autor s takýmto človekom by som ani nezdieľa spoločnú domácnosť a ty mu ešte aj nohy roztiahnes. Teraz ťa kontroluje a zhadzuje a o pár týždňov/mesiacov bude čo? Facka potom druhá, modriny a ty ani nebudeš môcť vyst z domu. Max do roboty a domov a aj to si ťa ešte skontroluje.

@aleveddobre S vysokou pravdepodobnosťou by mala peklo, keby mu neroztiahla...

arianna25
4. mar 2026

Dočista ťa zmagoril. Utekaj od neho kým nezačnes mať samovražedné sklony.

cacianka
4. mar 2026
@anonym_b2f504

@anonym_autor je to psychopat, buď rada, že sú sociálne dieťa a môže ti to staršia a skúsenejšia zena povedať skôr ako z teba urobí psychicky chorú trosku on. Vďaka Bohu za informácie v dnešnej dobe.

@anonym_b2f504 presne tak, mne pred takmer 30 rokmi nemal kto poradiť, aj trend bol taký že žena musí vydržať a problémy vo vzťahu, v domácnosti, prekrývať zásterou. Aj preto vo vyššom veku, s nazbieranymy skúsenosťami, so zrelym rozumom, sa snažím pomôcť a poradiť mladším, byť oporou. Aby precitli a nedali sa manipulovať, psychicky týrať.

katkazatka
4. mar 2026

Cez vikend sa pobal a odid. Zablokuj ho a zrus kontakt. Je to psychos a ked je vojak-to je cele zle. Psychos-guma.

anonym_04ba0a
4. mar 2026
@enmery

@anonym_04ba0a Ty fakt napíšeš týranej žene, že si to zaslúži?Ty si čo za ľudskú atrapu....

@enmery pisem to ironicky, lebo sa mi rozum zastavil, a nie som jedina. Este jej radia spravit si s nim zo 2 deti, to myslis, ze vazne niekto pise?
Takychto prispevkov je tu mraky a podla mna uz to prehanaju v tom, ze stavnato popisuju detaily. Tyrana zena podla mna takto detailne neopisuje, co sa u nich doma deje, lebo sa hanbi este aj za neho a nie ze sa este bude pytat, ci je to normalne.
Ma kam odist, napisala, ze moze, nema deti, ale ona ho chce pochopit a pomoct mu, lebo je niekedy sladky ako med. To je ako ta s ttm sexualnym uchylakom, co ju vlastne znasilnuje, ale na xy-tej syrane sa dozvieme, ze vlastne je to celkom ok a nema autorka problem 🫣.
Niekto sa tu podla mna vyziva v popisoch bizarnosti, a caka na reakcie, ako tu budeme nadavat na debila a neviem co...Ja tu uz nicomu neverim pomaly. Uz som tu dlho a kedysi to bolo o inom. Nemozem.si pomoct, ale tento prispevok mi pride fakt vymysleny. Boli tu aj realne a to bola uplne ina diskusia.

sova7
4. mar 2026

Nuž ty s ním asi ostať chceš a sem si sa prišla uistiť že máte krásny vzťah. Nemáte. Normálny nie je. Keď vycíti že prestrelil že chceš odísť keď sa stiahnes zahrá normálneho. Múdry môže byť ale čo s toho keď sa správa ako chuj. Ale ak sa chceš dostať do anorexie, celý život stráviť po doktoroch skončiť v izolácii odkázaná na neho s tým že ťa sem tam zbije nuz smelo do toho. Je to tvoj život. On je zakomplexovaný a keďže si to nechce priznať lebo makať na sebe je ťažké tak sa realizuje na tebe. Nacvicovat s niekým iným je super vec cvičí ťa ako opicu v cirkuse dáva mu to pocit aký je on mocný chlap a to ako pekne posluchas riadi čo môžeš zjesť s kým sa vidieť kam ísť to mu úžasne dvíha to jeho krpate sebavedomie. Jeho - také nič niekto počúva poslúcha skáče ako piska. Ak je toto pre teba vzor partnera a zdravého vzťahu úprimnú sústrasť. Takýto človek ťa postupne zničí. Je to čudák. Šťastie že neviem vysloviť r