Priateľ odmieta tráviť Vianoce so mnou - čo robiť?
Ahojte chcem počuť Vaše názory. S priatelom sme sa bavili o Vianociach. Ja som mu navrhla, že by sme si už mohli spraviť Visnoce spolu ( minule roky sme ich trávili oddelene). Moj navrh bol, že pojdeme spolu na nejaké dohodnuté miesto kde si prenejmeme byt, navarim večeru a sprabíme si spolu Vianoce, dalsie dni by sme obehali rodiny. No on o tom nechce ani počuť, že prečo to nemože byť ako doteraz. Som z toho smutná, lebo sa cítom tak že somnou nechce byť…
Ja som bola s ex 5 rokov, aj sme spolu bývali a aj tak sme trávili Vianoce každý u svojej rodiny 😀 prišlo mi to logické, sú krajšie Vianoce, kde je viac ľudí ako keby trávime Vianoce len sami ako pár.. Urobili sme si potom ešte raz svoje a bolo vyriešené 🙂 alebo potom striedať sa, raz u neho raz u teba. A keď ani toto nechce, tak je mu asi jeho rodina prednejšia ako ty. Ale určite by som Airbnb nerezervovala na 1 deň.
@zojazoja a ja zase nečítam celých 6stran,ale reagujem na to,čo som čítala na prvej,píšem môj názor. Ty si nikdy necestovala nikde cez booking,airbnb? Alebo si o Tom nepočula? Asi nie,tak fajn,že už vieš. ...
@maciatkolulu tak začni čítať. Preto sa to vola diskusné fórum. Cestovala. Aj spala som tam. Aj rezervovala. Autorka v príspevku uviedla byt. Takže z jej prvotného príspevku som to chápala ako normálny byt. Ďalej sme si to už medzi sebou vysvetlili. Nepotrebujem naozaj už teba na to.
@zojazoja prenajmes si normálne aj byt a aj na jeden deň. A ano,diskusné fórum a preto diskutujem. Nečítam,čo ti písal a vysvetľoval druhý.
Vidím to ako egon, ale napíšem to možno krajšie. Osobne poznám pár ktorý ich vzťah vidí každý inak. Ona zamilovaná, snívajúca o deťoch a spoločnom živote buduje si vzdušné zámky, on ju má ako kamošku na voľné chvíle kým nepríde lepšia. Z toho mála čo si tu napísala mi pripomínaš ich. A to sú spolu dlhšie ako vy dvaja. Naozaj by som sa nečudoval ak by pred spoločným bývaním zrazu cúvol. A ak do roka dokážete došetriť na vlastné bývanie, nechápem na čo sa rok trápiť. Vezmite si hypo a splatíte ju raz dva.
veď sa ho opýtaj na dôvod
My sme hneď v prvom roku boli spolu na Vianoce :D Na štedrý večer každí s rodičmi, potom prvý sviatok u nás a druhý u nich a medzi sviatkami tiež ako nám vyšlo časovo a na Silvester a nový rok zase spolu
V druhom roku sme sa akurát sťahovali do vlastného domu a stále sme boli všade lebo aj veci a hlavy sme mali všade :D
1. Keď som bola v tvojom veku, ako študentka VŠ, mala som už snúbenca. On býval s rodičmi, ja som bývala s rodičmi. Štedrý večer sme strávili osobitne so svojimi rodinami a na nasledujúci deň sme sa navštívili. Spoločný štedrý večer sme mali až po svadbe.
2. Po rozvode sme aj s dcérkou boli dva roky na Vianoce u mojich rodičov. Otec si ju vzal 25. na poobedie.
3. Keď som začala randiť s mojim druhým manželom, štedrý večer sme trávili so svojimi rodičmi (jeho mamka je vdova a žije sama, neexist aby ostala sama v taký deň). Na druhý deň prišiel ku mne a urobili sme si druhý spoločný 'štedrý večer' aj s večerou a darčekmi. Keď sa ku mne nasťahoval a začali sme spolu žiť, trávili sme už večer 24. spolu (aj s jeho mamkou). Vzali sme sa po 7 rokoch.
4. U vás mi to príde trochu zvláštne skrz toho, že máte spoločnú domácnosť u jeho rodičov. Počas roka ti to teda vyhovuje, na Vianoce už nie 🤷🏻♀️ dala si mu priamu otázku, ako budete tráviť štedrý večer, keď sa už odsťahujete? neviem si predstaviť, aby sme spolu bývali a na Vianoce by sme neboli spolu. Z tvojej strany je to tak trochu trucka - on chce ostať doma, ty nechceš ostať s jeho rodinou, tak radšej idete od seba.. nemyslím si, že by situáciu vyriešil prenajatý byt na 1 noc..
NIE...NIE...NIE...nesadnem si knim! Nebude to o.k. A stále dookola to isté...Dupeš nohou ako malé decko v škôlke, ktorému vzali hračku🙈 Len si za každú cenu presadzuj svoje, rob sa dôležitá a kopne ťa do riti, že sa ani nenazdáš🙈
asi by som rozmyslala nad pokracovanim vo vztahu...
Vianoce sme spolu trávili až keď sme kupili byt. Dovtedy, hoci sme spolu bývali, tak každý sme išli domov a 25.sme sa stretli. Rok vydržíš a budúci rok už budete vo svojom, tak nerieš
Už vydrž budúci rok, predsa kvôli Vianociam si nepokazis vzťah. Aj o tom je život...nie všetko je podľa našich predstáv.
Pri tom tvojom správaní pochybujem že ešte budú nejaké spoločné Vianoce ďalší rok. 😬
Stedry vecer sme spolu travili az ako manzelia, dovtedy bol kazdy na vianoce so svojou rodinou. Vlastne so ziadnym priatelom frajerom som nikdy stedry vecer nestravila.
No podla tohto co tu citam asi s tebou ani nechce byt a ma ta len na sukanie. Prekaza ti jeho rodina ale byvas u neho ?to mi nedava logiku a na Vianoce s nim chces byt sama. No ani sa necudujem ze s tebou nechce byt, rovnako by som sa necudovala ani tomu ak by s tebou nesiel do toho spolocneho byvania. A inak ani nechapem preco by s tebou mal travit Vianoce ked nieste ani zobraty. Pride mi to dost divne.
@nelka93 len aby sa nestalo, ze aj napriek tomu, ze o rok budu spolu vo vlastnom, jej priatel bude chciet stravit sviatky 24.12 opat u rodicov…🤔
@mimachicha tak pri tom ako sa správa by ma prekvapilo, že s ňou vobec pôjde bývať. My so snubencom bývame skoro 5 rokov a vianoce sme spolu začali tráviť až pred dvomi rokmi, keď sme kúpili byt. Minulý rok sme boli u jeho rodičov a tento rok ideme k mojim.
Všetky ste tu tak moc múdre, sa správate ako slepice. Slušnosť by vám neuškodila. Tie čo hovoríte že ma má len na šukanie, dajte si radšej facku, lebo takéto bludy vedia vypúšťať len hlupane. Prsteň už mám, sťahujeme sa o 2 týždne, moji rodičia mi doložili 😉Vianoce budú spolu v našom.
My sme boli na Vianoce spolu až keď sme sa vzali, nevymýšľaj blbosti, som na strane tvojho priateľa.
Ake zaujímavé, že len na modrom konovi sa z vyplakavania zrazu stane zázrak a už všetko je ideálne 😍
Alebo žeby niekto nevedel zniesť pravdu a radšej si vymysli happyend len aby mohol na internete machrovať?
Ale veď dobre, ty s nim budeš žiť a už len podľa tvojich slov ako si o ňom rozprávala šťastné manželstvo nebude.😀
Ale sama to tušíš a vieš, ale kto chce kam.. Pomôžme mu tam.
Ak je každý pre teba slepica len preto ze veľa z nich ti radili odísť od neho. Tak v poriadku. Žiadna z nás nebude žiť tvoj život.
Sliepka si tu jedine tak ty...ZRAZU...keď ti dievčatá vysvetľujú, aby si sa krotila, tak sa všetko vyjasní a vy sa hneď sťahujete a Vianoce budete tráviť spolu a vo svojom🙈 Tomu ani ty neveríš! No...a v neposlednom rade, ak ho budeš tak drasticky separovať od jeho rodiny, ešte len vtedy uvidíš, čo je to peklo a odkopne ťa jak špinavú handru🙈 Keď už taký mentálny atlét študuje VŠ, tak sa ani nedivím, že to tu takto vyzerá👎
Len aby toho 24.12 neodisiel za mamickou 🤣mozne je vsetko. Pri tom ako sa spravas a nemas rada jeho rodinu tak by som sa ani necudovala keby ani s tebou nakoniec byvat nesiel. A to ze s nim budes byvat este neznamena ze s tebou bude travit Vianoce. Odide za mamickou rovnako ako to robil doteraz.
Wau to ste za jeden deň našli aj ten správny byt, ktorý idete kúpiť? Akože vážne🤦♀️? A potom, že kto je sliepka 🤦♀️
Vymyslas totalnu blbost, aspon on ma rozum.
Byvate u jeho rodicov, tak bud bud tam, alebo chod k svojim ci na nich ti "az" tak nezalezi🤔
364 dni su ok,ale ten 1 den nie🙈 buduca nevesta par execellence.
Vdaka za priatelky mojich synov, nebyvaju s nami, ale chcu byt s nami 24.12. Aj ked maju svoj byt a uz aj stromcek kupeny.
Ako to dopadlo? Moc som vám držala palce 🤞
Ja si myslim ze chlapec išiel k mamičke na Vianoce tak ako to vzdy robil a ona zostala sama kedze jeho rodinu neznesie. 😁

@maciatkolulu prenajatia apartmánu na jeden deň tu so mnou už dvaja riešili. Netreba mi to tretí krát opakovať, neboj