icon

Priateľ sa nerozhodol pre zásnuby - dôvod na rozchod

26. apr 2021

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, je pre Vás fakt, že sa priateľ nerozhodol pre zásnuby, tiež, že sa nechce ženiť dôvod pre rozchod? Pýtam sa pre to, že ja po zásnubách a svadbe veľmi túžim a sú pre mňa dôležité, lebo je to krok ďalej. Priateľ o mojom názore vie, napriek tomu, že mi stále hovorí, že ma ľúbi, že spolu žijeme 3 roky sa ženiť ani zasnubovať nechce. Je to preňho zbytočné povedal. No ja si neviem predstaviť byť takto na "divoko" stále. Čo ak prídu deti? To som sa ho tiež pýtala, povedal, že ani to nebude preňho dôvod na svadbu. Nemusíte mi tu písať, že svadba je len "papier" a podobne, lebo ja to vidím inak. Ja som veriaca, nie nejak prehnane, ale som a aj moja rodina je a už aj toto naše spoločné bývanie neberú dosť dobre. Neviem si predstaviť čo by bolo ak by prišli ešte aj deti, ale ako píšem, nie len kvôli ním, hlavne kvôli sebe. Ja neviem čo mám robiť. Máme pekný vzťah, nehádame sa, máme veľa toho spoločného. Toto je asi jediná nezhoda u nás. Ja neviem, či sa mám povzniesť nad moju túžbu a predstavu, lebo mi je sním naozaj dobre a ľúbim ho. Tak by som chcela vedieť, či je tu niekto, kto ukončil vzťah len pre tento jediný dôvod? A neľutovali ste potom?

Strana
z4
bennn
Odpoveď bola odstránená
liljana
27. apr 2021

Bud ho presvedcis, alebo sa prisposobis, alebo odides. Na svete je dost ludi, aby si kazdy nasiel niekoho s podobnym nazormi. Je to o tom, ci si veris, ze najdes lepsieho a vyhovujucejsieho cloveka, alebo minimalne aspon takeho, ako je tento. Cim budes starsia, tym radsej zostanes s osvedcenym partnerom aj bez svadby, ako ist do neistoty, ze natrafis po normalnom na vadneho, pripadne ze si uz nenajdes nikoho. Zvycajne je to tak, ak pride kriza vo vztahu, tak rozhodnutie sa rozist podpori silny argument - jeho neochota sa zenit.

milenke
27. apr 2021

Určite to není dôvod na rozchod....ako ti to baby píšu 🤦🏼‍♀️ skrátka je to chlap a bere to ináč
Možno mu skús ešte raz povedať že je to pre teba dôležité ..možno si to neuvedomuje že AS tak moc ti na tom záleží

janickacrazy
2. máj 2021

Vzhľadom k tvojmu veku by som s ním dala posledný rozhovor, že teda pre teba je svadba dôležitá a či je ochotný to prehodnotiť. Dala by som mu možno čas dajme tomu mesiac-dva, nech si to premysli. Ak nič, tak dovi dopo. Ak ťa miluje, tak to pre teba urobí. Ak nie, tak aspoň budeš vedieť na čom si.

andreatytler
2. máj 2021

@janickacrazy Presne tak... ziadne dohovaranie alebo cakanie. S kludom a odhodlane povedat ako na tom si a dat cas na rozmyslenie a byt pripravena na to ze to moze ist oboma smermi.

autor
3. máj 2021

Tak prehováranie nebolo nakoniec nutné. V sobotu sme boli na výlete a doteraz tomu neverím, ale priateľ ma požiadal o ruku, dokonca si aj kľakol, pod rozkvitnutou čerešňou ❤ Som veľmi šťastná, lebo ho naozaj veľmi milujem a je nás spolu moc dobre. Neviem čo sa zmenilo, ale je mi to jedno. Ďakujem za každú jednu reakciu a príspevok.

janickacrazy
3. máj 2021

žeby čítal modrého koníka? 😲 ale každopádne gratulujem

matkahelka
3. máj 2021

ja hlavne prajem, aby tie zasnuby posunul aj k svadbe. lebo zasnuby su vlastne nic (aj ked ano, pre teba vela), nie je to ziaden zavazok. a aj tu na MK je kopec bab, co su roky rokuce zasnubene, uz s detmi a stale je chlap len snubenec.

autor
3. máj 2021

@matkahelka tak to ukáže iba čas, ale som sa ho spýtala, či je to krok k svadbe, alebo iba pro-forma, povedal, že ak by to nebo krok k svadbe tak to nerobí.....

matkahelka
3. máj 2021

samozrejme, ze to ukaze iba cas, len som poukazala na to, ze po svete chodi x-snubenic, ktore su uz matkami a vedia, ze uz manzelkami nebudu. aj ja mam take vo svojom okoli 2 a je mi vyslovene smiesne, ked zena po 40-ke u pediatra povie "snubenec pride pre vysledky". a nie je to smiesne len mne, kedze kutiky pier trha aj sestricke. v tvojom pripade mi to napadlo preto, ze doteraz bol chlap radikalne proti svadbe i v pripade deti a zrazu i bez diskusie zmenil nazor. chlapi v takychto veciach nazor len tak nemenia. ale naozaj ti zo srdca zelam, aby si sem o rok-dva napisala, ze sa idete brat ❤

jana_eyre_2
3. máj 2021

Gratulujem - možno to už mal dávno naplánované, len nechcel skazit prekvapenie 😉 tak nech to bolo vaše posledné nedorozumenie 🤞

stevvvka
3. máj 2021

Tak toto je super sprava. Fakt sa tesim s tebou. A pis, ked sa budes vydavat 🙂

autor
3. máj 2021

@jana_eyre_2 áno, tak mi aj hovoril, že už to plánoval a už keď som s ním o tom debatovala vedel, že ma požiada, len mi chcel spraviť prekvapko (a to aj teda bolo, bulila som ako malá 😝), preto to jeho tvrdenie..... ach no chlapi 😀 Ale teším sa veľmi moc.

autor
3. máj 2021

@stevvvka ďakujem, napíšem 🙂

slavomira1980
11. mar 2022

No co, svadba uz bola? 😉

sidon
8. sep 2022

ako sa to vyvinulo, @autorka?

ninkiis
Autor odpoveď zmazal
pseudomonas87
3. nov 2024

Narazila som na túto diskusiu, tak co? Bol Happy end? Ďakujem

seepferdchen
12. máj 2025

Svadba veru nie je len papier, ci sa to niekomu paci, ci nie, je to prejav zodpovednosti a toho, ze mu na vas, ak mame na mysli aj deti, zalezi. Dovod je uplne prozaicky. Ak sa jemu alebo tebe nedajboh zdravotne nieco stane a skoncite v nemocnici, nemate narok na informacie o zdravotnom stave, darmo, aj keby ste zili desat rokov spolu.. ak by sa stalo cosi horsie, nevznika narok na vdovske…normalny zrely muz chce, aby sa popri trapeni, ktore by zene v krizovej situacii ostalo, mala podla moznosti, co najlepsie…a ak muz zenu uprimne lubi, tak predsa nejde do svadby s tym, ze s nim niekto chce “vybabrat”. A jasne, nikto nevie na 100%, co bude ale nejaka dovera v normalnom vztahu predsa byt musi. A dokonca prave ten papier je prejavom triezvosti, ze myslime aj na “zadne vratka”. Plus tie opletacky s menami…to je tiez kapitola. A svadba moze byt aj malicka na urade… a potom aj velka ak by sa vyhovaral na peniaze 🙂

hopsas
12. máj 2025

Áno ja som jeden taký vzťah ukončila keď mi po piatich rokoch povedal že sa na svadbu necíti. A nič lepšie som urobiť nemohla. Môj manžel začal hovoriť o svadbe hneď ...najprv sme mali svadbu až potom spoločne bývanie. Ženy,ženy, robíte veci naopak a potom tu vyplakavate...

som_realistka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4