icon

Priateľ sa vyhýba rodinným stretnutiam: Čo robiť?

22. máj 2024

Ahojte, prišla som si po radu, neviem, či ja som divná a úplne mi už habe alebo čo.
Celý problém je v tom, že môj partner sa nechce stretávať s mojou rodinou. Sme spolu necelé dva roky z toho rok a pár mesiacov spolu bývame. Akonáhle ale máme ísť niekam, kde nás pozve moja rodina tak je problém. Keby to bolo nejak často, nič nepoviem ale to je fakt raz za sto rokov. Tak raz za 2 mesiace nás mama pozve na obed. To ešte ako tak, síce vidím, že sa mu do toho moc nechce ale ide. Ale napríklad vo februári som mala narodeniny a máme vo zvyku robiť oslavu u mojich rodičov pre najbližšiu rodinu. +-9 ľudí, čo sú fakt moja najbližšia rodina. Asi tri dni predtým mi oznámil, že on tam nejde, lebo že veľa ľudí. Teraz má moja sesternica 30tku a pozvala nás explicitne oboch (priateľ a sesternica sa už viackrát videli) s tým že reakcia zasa, že on tam nejde lebo že on si myslí, že by tam nemal byť. Úplne odignoroval to, že sesternica ho vyslovene pozvala. Začína mi to proste vadiť, lebo ma už nebaví ho stále ospravedlňovať a počúvať to, že kde je. Nechcem ho nútiť chodiť tam kam nechce ale cítim sa preto potom zle, že sa musím vyhovárať za neho a neviem si to dlhodobo predstaviť, že budem všade chodiť sama.
Najvtipnejšie na tom je, že jeho rodičia sú u nás častejšie ako sa vidíme s mojou rodinou a to bývajú v inom meste. Nikdy by mi nenapadlo vyhlásiť, že ja tam proste nejdem.

Strana
z2
kassandra25
22. máj 2024

Ahoj, je také príslovie, ze co vsetko sa stane, ak sa ty zacnes tak správat k ludom, ako oni k tebe..... tak ty si milá, dobrá, pred jeho rodinou sa snazis ako sa len dá, chces sa zapacit jemu, aj jeho rodine, no na druhej strane sa musis hrat na sprostú pred vlastnou rodinou a znásat otáxky, kde je chlapec a preco neprisiel a preco ho este aj ty neberies, musis sa hrat na sprostú, aj si vymyslat, aj klamat, aj sa tam kŕcovito a poskladano krcit a dakovat bohu pri mensom pocte otázok. Musis uz mat pomaly dokonca bolesti v zalúdku, ak sa schyluje k hocijakemu stretnutiu v tvojej rodine. Ci to má nejaký skrytý dovod, ktorý by si netusila..., alebo jeho predvedcenie, ze jeho rodina mu ku zivotu stací a ty si iba okraj v jeho zivote a iba 1 x z 10 sa obetuje kvoli tebe, kedze ty si okraj a vsetko tvoje je uz nič, to my nevieme. Ci jeden dovod alebo druhý je výpovedná kázeň o jeho náklonnosti jedine k sebe samému a jeho takému zivotnemu postoju, ze teba nejako strpí presne odtial potial a inác sa mas odpratat, ako to jemu vyhovuje, si dievca nútená casom urobit krok: dobre, ak nejdeme vtedy a vtedy spolu na to tam a tam k mojej rodine, pojdem sama a uz sa aj vratim odtial sama s tym, ze budem dalej uz len sama a ty ostanes tiez sám. A spravit to. Ver tomu, ze len niekoho mat, lebo más ako vázu postavenú doma na stole a este aj zdravotne problemy, ktoré ti navodzuje, ti bude lepsie byt sama a mat u seba doma iba to, co je tvoje. Vies, aj keby ste svadbu vy dvaja nejako mali, by si poplakala, kto vsetko od neho by tam byt mohol a od teba mozno ani nikto okrem svedka. Ty si preňho vec, ktora ho ma posluchat a ked neposlucha, mas ist do kelu. On si ale ide za svojim zivotnym cielom a jedine jeho prioritami vyslovene aj cez mrtvoly, ohlad na teba neexistuje a je nepredstavitelný. Od takeho cloveka co najdalej , ale ci ty mozes pochopit, ked ho aj lubis a si aj rada, ze vobec niekto je.... mozno v jeho okruhoch problemy s vela ludmi a na dlhe hodiny nemá, ale co sa tyka teba, si preneho skaredy a nohou puciaci hmyz iba.

0silvia0
22. máj 2024

zaujímavé, koľko nespoločenských ľudí sa tu stretlo, priznávam, ani mňa tieto rodinné stretká vyčerpávajú a nebavia. My sa stretávame na oslavách len rodičia a súrodenci s rodinami, žiadne tety, sesternice, bratranci.
V tejto fáze vzťahu, že spolu bývate by som očakávala na oslave otázky a kedy bude svadba a kedy plánujete deti a dedukujem, že tieto potencionálne otázky naháňajú hrôzu tvojmu frajerovi a preto tam radšej nechce ísť.

anketkarka
22. máj 2024

Ľudia Ti tu napísali, že to majú tiež ako on. Keď je to pre Teba zásadná vec, tak mu to tak aj povedz. Ak to nie je zásadná vec, tak to akceptuj a zvykni si, že to bude takto vo vašom vzťahu fungovať. Ale netlač ho do toho len preto, že na Teba tlačia iní. To si vybav so svojou rodinou.

janickacrazy
22. máj 2024

Akože keby si mala narodeniny ty alebo tvoja mama, tak chápem, že chceš, aby tam bol. Ale sesternica? To nie je blízka rodina, takže ako vobec by som nenaliehala, aby tam bol, ked sa mu nechce. Ty tiež chodíš jeho bratrancom a sesterniciam na oslavy?

autor
22. máj 2024

@janickacrazy Moje sesternice sú mi de facto sestry. Nemám súrodencov, sú v rovnakom veku ako ja a od detstva sme sa stretávali dennodenne. Reálne ich považujem za svoje najbližšie osoby. Keby to bola nejaká tetina oslava alebo niečo také, neriešila by som.

danica2711
22. máj 2024

tak asi nemá rád tvoju rodinu alebo mu je prinajlepšom ľahostajná. Sú to preňho cudzí ľudia a zjavne sa ani neusiluje stať súčasťou tvojej rodiny. Zamerala by som sa na riešenie tohoto problému - či vôbec plánuje s tebou nejakú budúcnosť - nechuť k návštevám tvojej rodiny je zjavne len dôsledok

janickacrazy
22. máj 2024

No tak to vnímaš ty, ale on to nemusí tak chápať. Možno prenho sú to proste len nejaká vzdialená rodina, ktorá nie je prenho dôležitá, neviem. V každej rodine sú iné zvyky. On má súrodencov?

autor
22. máj 2024

@janickacrazy Nemyslím si. Sesternici pravidelne strážime psa a veľmi dobre vie aký máme vzťah. On má sestru s ktorou sa moc ale nestretáva. Iba keď sa strenú všetci u jeho rodičov.

katka700
23. máj 2024

Ak sesternica pozvala priateľa, trvaj na tom nech sa správa ako dospelý a slušne sa ospravedlni ak nechce ísť. Takéto detské maniere sú vo vzťahu dosť red flag.

jarnajar
23. máj 2024

Sú takí ľudia, vidíš, aj tu ich je dosť. Je to pre spolužitie nepríjemné, ale dá sa to. Mne osobne by to vadilo, lebo to považujem za detinské a sebestredné, ale ty si to musíš zhodnotiť za seba, či mu to prepáčiš.

jarmilaj
10. jan 2025

Ak ti to vadí už teraz, a je ti nepríjemné, že sa ťa rodina pýta, prečo si prišla sama, predstav si, ako sa asi budeš cítiť o pár rokov, keď pôjdeš na rodinné stretnutie s kočíkom + bruchom, neskôr s dvomi deťmi. Toto je dosť vážny problém, nemyslím, že šibnutím čarovného prútika alebo obrúčkou na prste sa niečo zmení. Budeš sa cítiť čoraz horšie

clementisa
12. jan 2025

Tiež nemusím rodinné stretnutia ale premožem sa a idem to nie je v poriadku keď nejde,nútiť ho nemôžeš mal by sa spamätať je to hlúpe stále ho ospravedlňovať je dospelý a mal by rešpektovať tvoju rodinu aj teba

Strana
z2