Priateľ si kúpil byt
Ahojte zaujimal by ma vas nazor na toto: s priatelom sme spolu 7 rokov, obaja mame do 30 rokov. Zacali sme spolu chodit ked sme boli na vysokej skole a teraz uz pracujeme. Obaja zatial byvame kazdy u svojich rodicov. Mali sme v plane si kupit nejaky byt, kde by sme spolu zacali byvat. Ja by som chcela aj svadbu, ale priatel sa ohladom toho vyjadruje tak, ze nepotrebuje ziaden papier a uz vobec nechce mat svadbu v kostole - co ja by som chcela. Boli sme pozerat aj nejake byty a jemu sa jeden velmi pacil. Mne sa na tom nepaci jedine to ze oproti v inej bytovke byvaju jeho rodicia. Chcela som byvat trochu dalej od nich. Priatel sa vsak rozhodol ze si ten byt kupi teda sam, kedze je to podla neho dobra lokalita, dobra cena a aj je to velky byt. Ked som sa ho opytala na to ze preco so mnou ohladom toho nepocita alebo ze ako to teda bude medzi nami, tak mi navrhol, aby som si ja kupila jednoizbovy byt a ten by sme dali do prenajmu a v jeho byte budeme byvat. Aky je vas nazor na tuto situaciu? Ja som z toho nestastna lebo som mala trochu ine predstavy o spolocnej buducnosti a o byvani.
@anonym_autor Sama cítiš, že sa správa nie celkom ok.
Necháva si otvorené zadné dvierka.
@anonym_autor
Počkaj, ak si on kúpi byť a ty nebudeš na LV, je to len papier. Potrebuješ tento papier pre vás vzťah?
A teraz vážne:
- nerob mu matrac
- nechce ťa za ženu, to že sa k nemu nasťahuje s a budeš mu robiť slúžku, to mu nevadí + k tomu sex
- 7 rokov chodiť pri starších ľudí je smiešne. Ak by si mu za to stala, už dávno si jeho žena a vo všetkom sa rozhoduje s tebou
- jemu si reálne ukradnutá
- pokračovanim vo vzťahu s ním sa pripravuje s o možnosť nájsť milujúceho partnera
Veľmi sa ti čudujem, že sa s ním nerozides
Že keď s tebou nerátal s tebou v jednom z najdôležitejších rozhodnutí života, nebude asi rátať s tebou ani ďalej v budúcnosti.
No kúpil byt sám, tak nech tam aj býva sám
@anonym_autor to ako výborne sa máme momentálne na tom našom Slovensku, keď dvaja mladí ľudia kúpia každý svoj byt. Kde sú tie časy, keď sme mali čo robiť my dvaja mladí, aby sme vedeli splácať hypotéku na jeden menší byt. 😃
Po 7r pred 30tkou este ani len nebyvate spolu hoci aj v podnajme? Tak to je divne.
Nezabijaj s nim dalej cas vo vztahu.
Rozhodol sa sam za Vas oboch , vlastne akoby Ta ani nemal. Bud to prijmes a budes zit jeho rozhodnutie ,zmieris sa s tym alebo s nim nebud. Spravil podraz
V podstate tá poslal do riti
@anonym_autor to ako výborne sa máme momentálne na tom našom Slovensku, keď dvaja mladí ľudia kúpia každý svoj byt. Kde sú tie časy, keď sme mali čo robiť my dvaja mladí, aby sme vedeli splácať hypotéku na jeden menší byt. 😃
@anonym_e0417b a ty teraz čo riešiš? Závidíš? Veď majú pred 30tkou, pracujú už niekoľko rokov, ak majú nadštandardný príjem a bývali u rodičov, takže náklady mali minimálne, zrejme sa im podarilo aj niečo našetriť.
@anonym_e0417b a ty teraz čo riešiš? Závidíš? Veď majú pred 30tkou, pracujú už niekoľko rokov, ak majú nadštandardný príjem a bývali u rodičov, takže náklady mali minimálne, zrejme sa im podarilo aj niečo našetriť.
@13uzivatelka11 Nezávidím neboj, tiež nemám jeden byt len. Len konštatujem, ako sa tu teda máme. V takých Čechách o tomto môžu len snívať 40tnici. Len pre porovnanie.
@13uzivatelka11 Nezávidím neboj, tiež nemám jeden byt len. Len konštatujem, ako sa tu teda máme. V takých Čechách o tomto môžu len snívať 40tnici. Len pre porovnanie.
@anonym_e0417b ale veď to je veľmi individuálne. Ako môžeš všetkých dávať do jedného vreca?
@anonym_e0417b aj tu veľa ľudí o tom môže len snívať.. a určite aj v Čechách je veľa mladých ľudí ktorí si bez problemov kúpia byt.. rovnako ako všade na svete su ľudia, ktorí zarábajú nad pomery a ktorí žijú od výplaty do výplaty..
@anonym_autor On si kupil, kup si aj Ty, ale byvaj vo svojom. Rozhodne mu nechod robit sluzku a uz vobec nie spolu splacat jeho hypoteku.
@anonym_e0417b Ale, aspon netaraj. Aj v CR si moze mlady clovek kupit byt, aj si kupuju. Samozrejme nie kazdy, tak ako aj na Slovensku. Tu maju obaja VS, nevies aku, mozno pracuju v IT.
S tym 1izbovym bytom ma pravdu,kup si ho ale na priatela sa vyser.Si mlada,najdes si normalneho muza,co bude s tebou ratat po vsetkych strankach.
Tato dnesna doba je fakt hrozna,moje,tvoje a nic nase.Vypocitavost,vychcanost vo vsetkom.
@anonym_e0417b ale veď to je veľmi individuálne. Ako môžeš všetkých dávať do jedného vreca?
@zmrzlinka2021 je to individuálne. Len u nás určite ľahšie ako tam. Len som konštatovala. Nakoľko mi to príde takým štýlom od neho povedané, že ja som kúpil chlieb, tak ty kúp rožky 😃. No ťažký život na Slovensku
Zhrňme si to:
7 rokov - žijete každý u rodičov
- nerešpektuje tvoje želanie / predstavy potreby o svadbe
- nechce sa odpútať od rodičov a maskuje to " lokalita, cena, veľkosť"
- vychcany je, kúp si svoj byt a makaj v jeho a splácaj jeho byť muklovanim a matracov
On ani náhodou neberie do úvahy tvoje názory, potreby, rieši iba a prioritne tie svoje, nehľadá ani len kompromisy. Takže je na tebe či toto dovolíš a zmieris sa, alebo ho pošleš do PPP.
Neráta s tebou do budúcna, rozmýšľa ako samostatná jednotka. Preňho je to dobré to mu stačí, ak nechce svadbu a má iné vyhliadky do života kde chce bývať či sa chce ženiť a podobne, tak načo si s ním? Zbytočne strácaš čas s niekým kto si realitu asi už dávno uvedomil keďže koná ako koná
@anonym_autor ty si kup ten mensi byt a odstahuj sa tam. Vsetky problemy vyriesene.
@anonym_autor ani by mi tak neprekážal jeho názor, aby si si aj ty kúpila svoj byt, bývali by ste v jeho byte, tvoj by sa prenajímal, ale vyrovným prstom by pre mňa bola absolútna neochota rešpektovať aj tvoje názory- Nezaujíma ho, že je pre teba svadba dôležitá, nezaujíma ho tvoj názor na lakalitu bytu, ani sa s tebou neporadil, jednoducho byt kúpil. S týmto mužom by som nechcela zviazať svoj život, byt by som si kúpila. prenajímala ho, ale s ním by som sa rozišla.
Len s nim stracas cas, nerata s tebou do buducnosti, svadbu nechce, kupi si vedla rodicov vlastny byt. A ty si mas kupit tiez. A este zveladovat jeho byvanie, ked sa tam nastahujes a este mu aj platit, ze tam budes byvat. Lebo zadarmo tam nebudes. Kontrolka este neblika? Tak by mala zacat. Aby si o par rokov neostala s holym zadkom sama, bez partnera a ked budes chciet mat deti, tak bud nebude moznost alebo nenajdes ani vhodneho partnera, ked budes na prahu 40-tky. Teraz mas 30 a este je velka sanca na to, ze si najdes dalsieho partnera, ktory si ta vezme.
@anonym_e0417b ale z príspevku vôbec nie je jasné kde sa ten byt nachádza, len že je blízko jeho rodičov, nevieme ani to aký veľký je ten byt. Nevieme či mal toľko našetrené, pomohli rodičia a lebo si požičal.
Nemám prehľad o cenách v ČR len o cenách u nás, bratranec kupoval malý byt v pôvodnom stave u nás za 21k , rok a pol dozadu brat so švagrinou v okresnom meste za 35k. Samozrejme v iných oblastiach si ceny iné.
Je ešte dnes moderné že si páry budujú niečo spoločné? Spoločné bývanie a tak? Alebo je už pravidlo že si každý má kúpiť svoje vlastné bývanie a čau?
Nestracaj s ním čas, a už vôbec nie zakladať rodinu, kúpil si byť nech si tam býva, ty zavri dvere a otvoria sa ti nové
@anonym_e0417b prosím ťa netrep, v Čechách máme dve maldé rodiny, jedna má 4 izbivý byt, sú tri rojy po ukončení školy. druhá dom, plus byt, ktorý prenajímajú, tí majú 37 a 38 rokov, čakajú druhé dieťa. Ďalší mladý muž tam skončil školu pred piatimi rokmi, tiež má svoj byt, všetci žijú v Brne a okolí
@anonym_autor zobrat si ta nechce, nechce mat s tebou spolocny majetok...uz podla toho by ti malo byt jasne, ze ta neberie ako tu pravu zivotnu partnerku. NIE neberie. A ze si ty nahovaras ine, to su ruzove okuliare ktore mas. Mala by si si to u edomit skor. Kym budete mat spolu dieta... A nie nemysli si ze dieta to zmeni.
Zmeni ale k horsiemu.
Pustila by som ho k vode. Teda do jeho bytu.😂
Stahovala som sa uz x-krat. Dotahovacky o byte boli vzdy. Ktory sa komu a preco paci. No vzdy! sme nasli kompromis. Vy sa nezhodujete na nicom. Ani na svadbe samotnej, ani kde bude ani na byte. Toto su velmi, velmi dolezite rozhodnutia. On ta tlaci iba do svojich predstav, tvoje ocividne potlaca. Toto nebude fungovat nikdy. Nerespektuje ta a ani nikdy nebude.

@anonym_autor podla mna nie ste velmi kompatibilni (kazdy z vas ma nejaku pravdu a pocity)... to je vporiadku...