Priateľ si nechce priznať, že nám to už nefunguje

2. sep 2022

Zdravím každého, chcela by som sa len vypísať a poprosiť vás o radu. S priateľom nám to už dlhší čas nefunguje. Nemáme vôbec sex už pár mesiacov, ledva sa bozkavame a po pravde, ani to nechcem. Už dávno mám taký pocit, že ho proste nemilujem. Máme veľmi veľa rozdielnych názorov a často sa hádame. Áno, máme chvíle, keď nám je naozaj, naozaj dobre a vravím si, že som sprostá, keď sa k nemu takto správam, ale potom ide zase všetko tak, ako pred tým a prichádzajú tie isté myšlienky "Mám s ním ešte byť?". Už som sa s nim o tomto chcela porozprávať veľmi veľakrát, ale on to stále s niečím zakecne a tvári sa, že sa tá téma ani nezačala. Pred týždňom som aj chcela po ňom výlet, nejaké pekné miesto, kde som čakala, že to už konečne spolu preberieme. Povedala som mu, že mám taký pocit, že nám to spolu nefunguje, že ho už nemilujem a mám pocit, ako by sme boli len kamaráti, nie pár. Jeho odpoveď? ,,Veď nám spolu nie je až tak zle, prestaň s tým." Zase sa tváril, že sa tá téma ani nezačala. Vravela som mu, že by si mal nájsť dievča, čo by ho skutočne milovalo, ale on sa proste tvári, že nič.

autor
2. sep 2022

Ako keby si nechcel priznať, že nám to už nefunguje a chcel by ten vzťah udržať silou mocou, aj keď nemá až takú peknú budúcnosť...

autor
2. sep 2022

Nemôžu byť predsa dvaja spolu na silu, keď to jeden z nich nechce... Neviem, čo mám urobiť. 😔

syslik81
2. sep 2022

tak mu narovinu povedz je koniec...co cakas? zacnes temu a nedokoncis..alebo cakas ze sa zmeni? ak spolu byvate zbal sa chod...

lindous
2. sep 2022

Ukonči to, čím viac to budeš naťahovať a predlžovať, tým horšie to bude pre oboch...Neviem čo presne chceš docieliť tým, že sa ho snažíš presvedčiť o tom, že vám to nefunguje, keď v tom vzťahu byť nechceš, tak z toho vzťahu odíď, nenechaj ho to zahovoriť, rozíďte sa ..,nie som si istá na čo majú byť tie rozhovory dobré ak nie je tvojim zámerom priniesť zmenu, ktorá by vzťah zachránila, on to očividne počuť nechce, takže to musíš spraviť razantnejšie

sandra19901990
2. sep 2022

Kolko mate rokov?

autor
2. sep 2022

@lindous
Snažím sa ukončiť to v dobrom, aby sme sa na tom nejakým spôsobom dohodli, ako inak? Mám si ho všade bloknúť? Nájsť náhradu, aby to pochopil, alebo čo?

autor
2. sep 2022
lindous
2. sep 2022

Chápem, že to chceš ukončiť v dobrom, ale čím viac to budedš naťahovať, tým horšie to pôjde, lebo keď v tom vzťahu nie si šťastná, začne sa objavovať stále viac nezhôd, možno prídu hádky a už to nebude po dobrom... teda aspoň ja som to takto zažila, keď som sa nevedela donútiť ukončiť vzťah...nemusíš ho zo dňa na deň všade zablokovať, ale netreba sa dookola motať len v tom, že vám to nefunguje, treba to vyjadriť jasne, že to chceš ukončiť, keď povie, že s tým máš prestať, tak neprestať a dať najavo, že to myslíš vážne, nenchať sa umojkať a presvedčiť, nelúčiť sa bozkami prípadne sexom, prípadne mu doniesť veci, ktoré má u teba napr...a teda následne sa toho držať, nestretávať sa, nekomunikovať akoby ste boli stále spolu (ideálne vôbec, ale niekedy treba doriešiť ešte nejaké praktické veci, takže to len stručne a vecne)

siska53
2. sep 2022

Ukonci to. Cim skor. Ak teraz citis, ze nepatrite k sebe a ze ho nelubis, nie je o com. Naco trapit jeho a i seba??
Ale z vlastnej skusenosti ti odporucam nenavrhovat mu kamaratstvo. Odporucam po rozchode sa uz nekontaktovat.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
2. sep 2022

A preco by si mal niečo priznat?
Proste mu oznam, ze nechces s nim viacej chodit a zapraj mu vsetko dobre do zivota. Ved nepotrebujes ziadne povolenie, ste iba frajeri, skusali ste, ci k sebe pasujete a nepasujete.

simca06022011
2. sep 2022

Ale ty nemozes cakat, ze sa s partnermi budes na "rozchode" dohadovat. Proste ak to citis tak, ze je koniec a viac to nechces, tak to netreba preberat, treba to oznamit a ist dalej. Takto budes stracat cas a tahat to zbytocne... jemu to moze vyhovovat ako to je.

lily14
2. sep 2022

Ako dlho ste spolu?

autor
2. sep 2022

@lily14 3 aj pol roka

spadnutaslivka
2. sep 2022

väčšinou sa nedá rozísť v dobrom, lebo väčšinou to jeden nechce pochopiť a prijať. A žiaľ, väčšinou druhá/tretia šanca sú len odkladaním konca...

autor
2. sep 2022

@spadnutaslivka Fuu, šanci som mu dala nespočet..

mandzula
2. sep 2022

Ked citis, ze ho uz nechces, tak to s nim skonci, nemusis predsa cakat na jeho suhlas.

spadnutaslivka
2. sep 2022

veď o tom hovorím... že väčšinou, keď dáme niekomu ešte niekoľkú šancu, je to len odklad nevyhnutného konca

mikadooo
2. sep 2022

Ach zlatík. Veď sa s ním rozíď... Nečakaj od neho psychoanalýzy vášho vzťahu, jemu je jednoducho dobre tak ako to je, ale tebe nie. Ty si tá, ktorá to musí ukončiť, ak chceš byť šťastná (šťastnejšia). Áno, budeš ty zodpovedná za "rozbitie" vzťahu, no a čo do prdele? Nezabíjaj s ním ďalšie dni, týždne, roky, keď vidíš, že to nikam nevedie...

zorienka333
2. sep 2022

On to nechce ukoncit, ale evidentne ani ty, inak by si bola uz davno prec. Nemate spolocne zavazky (aspon teda nespominas), nie ste zobrati - co ti brani zbalit sa a ist? Mozno ste dvaja, ktori cakaju na nejaky impulz, zmenu. Porozpravajte sa, ale naozaj.

autor
2. sep 2022

Nie sme, ani nebývame ešte spolu. Už dávno to chcem ukončiť, ale chcela som to nejak...no proste tak, aby mu to veľmi neublížilo, lebo ja som tá, ktorá ho nemiluje a nechce byť ďalej v tomto vzťahu. Už to skúsim naozaj skončiť a nedať tomu už ďalšiu šancu.

babydesire
2. sep 2022

Ja ked som sa takto citila rozchod bol vyslobodenim..ukonci to bez debaty,ked nechce pocuvat..iba sa trapis a aj tak by to skoncilo.

miadi
3. sep 2022

Ved uz si mu povedala ze ho nemilujes a co teraz chces od neho? Nie ste manzelia tak naco chces “ rozvod”? Ste frajeri . Povedala si ze ho nemilujes a uz ti ostava len povedat ze sa snim viac nechces stretavat. A to aj urobit. Ty sa chces rozist oznamujes mu svoje pocity a cakas co on urobi ., to je take divne polovičate. Nechces mu “ ublizit” nechces byt ta “ zla.” Ale ked ho nemilujes Tak mu ublizujes tym ze v tom vztahu este trcis ze to natahujes, Ber to tak ze je to aj v jeho zaujme ked to co najskor ukoncis. On si tiez zasluzi niekoho co ho bude milovat .

jaskolka
3. sep 2022

Ale ako inak to chceš ukončiť? Áno, sú rozchody, kde sa obaja tak rozhodnú a súhlasia hneď, ale to je skôr výnimka.
Obvykle je to tak, ako opisujes ty, že jeden už jasné chce to skončiť a druhy stále ešte nasilu pokračovať. Čiže ten, ktorý je rozhodnutý, to proste aj musí dotiahnuť do konca.
Normálne mu oznam, že ty chceš rozchod, nemienis už byť s ním, považuješ vás za ukončených ako pár, pripadne mu povedz, že nech ta už nekontaktuje, lebo aj tak uz nebudeš reagovať.
Kľudne, stručne jasne. A dodržiavať to. Nemusíš ho blokovať(ak teda nezačne ta extemne bombardovať správami telefonicky a podobne), ani si hľadať iného. Pripadne mu vždy povedz ze ty už vás vzťah považuješ za ukončený a musí to akceptovať. Ak nie, blokni ho všade.
Skrátka stoj na svojom. Inak to nejde. Každý normálny človek to raz pochopí že je koniec a ze je to tak lepšie aj pre neho.
Rozchody patria k životu. Vždy lepšie teraz, ako keby ste mali spoločné záväzky, hypotéku, svadbu, deti...

autor
3. sep 2022

@miadi Viem, veď aj to som mu už povedala, že si zaslúži nejaké také dievča, čo ho bude naozaj milovať...

stanulienkat
3. sep 2022

Ja si myslím, že na také mladé dievča dosť rozumne rozmýšľaš. Keď si nerozumiete v takomto mladom veku, zbytočne je naťahovať akúkoľvek agóniu a nasilu byť vo vzťahu. Myslím, že je rozumné z tvojej strany, ze to nechcete napríklad lepiť dieťaťom a podobne.