icon

Priateľ si potajomky kúpil chatku. Čo by ste si pomysleli na mojom mieste?

11. apr 2022

Ahojte, pred cca hodinou som sa dozvedela, že môj priateľ, s ktorým som skoro 5 rokov a 2 roky spolu žijeme, si kúpil nejakú chatku. Potajomky. Úplne náhodou to vyšlo najavo. Šokovaná som. Riešime spolu bežne každý prd a toto zatají?

dzt
12. apr 2022

A už ste sa spolu bavili? Či je ešte stále nasraty chudáčik? 🙈🙈🙈

autor
12. apr 2022

@dzt neukázal sa, ja som mu sms napísala, on mi arogantne odpísal a jasné, že on nie je zlý, to ja som

dzt
12. apr 2022

Tak nech ťa aspoň vyplatí a potom nech si robí čo chce 🙄

autor
12. apr 2022

@dzt to som mu napísala a vadí mu, že pýtam naraz tie peniaze, neviem či sa smiať alebo plakať, čo čakal?

dzt
12. apr 2022

Alebo možno ti chce všetko vrátiť tak, že ti tu chatu daruje 🤔🤔🤔 som zvedavá ako to bude pokračovať 😬

autor
12. apr 2022

@dzt no ako majiteľka chaty sa veru nevidím, ja som skonštatovala dnes, že on je veľký sólista a to nie je chlap do života čo pozerá len na to svoje vo vzťahu

autor
12. apr 2022

@dzt on ma teraz vytrvalo ignoruje, je to jeho špecialita keď sa pohádame, ale zajtra podľa mňa bude musieť prísť po nejaké papiere čo potrebuje na štvrtok

nadazdi
12. apr 2022

Prečítala som celu konverzáciu a stále neviem čo sa take zle stalo 🥲 ja som môjmu kedysi priateľovi tiež požičala 1000€ a v pohode sme spolu zili, potom si kúpil auto, proste na ňom došiel.. ja že to si si auto kúpil? A on že hej, ja že tak naval mne peniaze a on že myslím na to, potom mi ich navalil a teraz sme už manželia, mame dve deti, dotuje celu našu rodinu, keďže som už 5 rokov doma 😅 tak ja neviem.. keď ma na chatu, tak ma.. ja som si tiež požičala od kamošky peniaze na väčší výdavok (dedičske) a potom som si z výplaty kúpila za 500€ hodinky, ktoré odhalila a opýtala sa, že kedy jej navalim dlh 😅 kamošky sme doteraz, pomaly som si odkladala nech jej to vrátim celé naraz, aj som vrátila, ale neviem si predstaviť že by mi robila peklo pri každom výdavku, lebo jej práve dlžím peniaze 😅 hodinky som vychytala za super cenu, možno aj chata bola.. ja neviem, fakt neviem čo zle sa stalo 🥲

eeffka
12. apr 2022

@nadazdi nuz ze sa spravas a tolerujes financne nezodpovedne spravanie. Nemas poplatene dlhy a kupujes nepodstatne veci? Koniec u mna.

nadazdi
12. apr 2022

@eeffka veď 90% Slovenska ma dom alebo byt na hypotéku a to teraz nemôžu ísť na dovolenku? V com je to iné akože 😂 si požičiam od človeka s ktorým som denno denne, viem, že mam požičané, ale život sa mi nezastavil 😅ale dobre že sme skončili, pekný večer 😁

eeffka
12. apr 2022

@nadazdi nez ti pozicia banka preveri aj tvoje gate a v sekunde ako nesplatis na cas beru si vo je zalozene. Kamaratke poziciam na zaklade dovery, dovera porusena koniac filmu a je smutne ze jedna dospela zena napise takuto blbost.

dzt
12. apr 2022

@nadazdi ale vži sa do kože kamošky 🤷🏽‍♀️ Určite bola nervózna a myslela si že tie peniaze tak skoro neuvidí…

autor
12. apr 2022

@nadazdi tu ide o to, že týmto zatajením mne dal najavo, aké miesto ja mám v jeho budúcnosti - žiadne, ty si požičala 1000 €, ja podstatne viac a keď vidím, že jemu je prednejšie toto ako naša dohoda, no dovidenia. Porovnávať toto s hypotékou, to ani neviem ako ťa napadlo. A nebyť tých mojich peňazí, nebol by teraz jeep, s.r.o. a ani chatka, preto sa ma to tak dotklo.

kudyca
12. apr 2022

Ahoj, ja len ze chapem tvoje pocity a podporujem ta v tvojom postoji. Ja som aj papierova partnerka, teda manzelka.. a to, ze manzel kupil pozemok, som sa dozvedela tak, ze som niekolko mesiacov po kupe otvorila obalku, ktoru sme mali v schranke 🤦‍♀️
Toto sa stalo zaciatkom roka, hnev uz ustal, ale stale sa pri myslienke na to citim rovnako nahov*o ako vtedy... ze pre neho uz nie som nic, ked som mu nestala ani za oznamenie...

autor
12. apr 2022

@kudyca je to veľmi zlý pocit, mrzí ma, že aj ty to poznáš. A pán manžel ti čo povedal k tej kúpe keď si na to prišla?

tykat
12. apr 2022

Napis mu nech preda chatu alebo jeep a hned bude mat peniaze aby ta vyplatil. 😎

nadazdi
12. apr 2022

@eeffka a oni mali nejakú zmluvu že kedy jej tie peniaze mal vrátiť? Lebo my teda často požičiavame peniaze a absolútne sa nestaráme do života našich kamosov.. stačí nám vedieť kedy cca to vrátia, nie sme banka, ale kamoši..
@dzt ved bola so mnou každý deň 😂 z čoho mala byt nervózna 😂 taký výdavok na dedičskom by som ani zo 4 výplat neposkladala našupu.. vedela do coho ide 😁

A áno autorka, proste kúpil chatu, uz s tým nič nenarobíš.. asi mu je s tebou dobre, ked nemá potrebu sa ta ,,zbaviť dlhu” ako prvú.. veď ja neviem ako si s ním zmluvu uzatvorila, prešvihol deadline?moj muž by bez tých 1000€ teraz napríklad ešte stále sedel v base.. a to bola len úplne mala sumička oproti tvojej a nemal ani na to.. a potom sa dal dokopy, ešte si aj kúpil hneď auto.. keby ho pri tom aute pošlem do faka, tak mám 1000€ a cely tento moj svet by vôbec neexistoval.. tvoj priateľ len vďaka tebe je tam kde je a ma čo ma, chata je uz len čerešnička na torte vašich problémov, tak držím palce nech sa ti peniaze vrátia a on nech si užíva všetko čo si pokúpil teda sám samučky zemepán 😅

kudyca
12. apr 2022

Ze mi daval signaly, ze chce zit inde, ze on mal svoje vlastne € (bol vyplateny z rodicovskeho domu, aj to mi zatajil) a ze kedze som sa nechytala, poriesil si to sam.
Beriem to, ze ma pravo sa rozhodnut existovat niekde aj bezo mna, ale bez toho, aby mi o takomto kroku povedal, to uz mi mozog neberie. My mame spolu aj deti. A nebolo to idealne ani predtym, no po tomto sa to myslim uz ani nespravi. Pochybnosti len narastli a nedovera tiez.

elenita
12. apr 2022

@kudyca je mi to velmi luto ☹

autor
13. apr 2022

@kudyca otvorene ti to povedal vtedy či si si mala tie jeho signály domýšľať? 🙈

monka105
13. apr 2022

Osobne by som z tohto nerobila drámu, kúpil si nakoniec za svoje peniaze chatu, nemá povinnosť nikomu oznamovať, kam investuje svoje peniaze, síce by som bola zarazená, prečo mi o tom nepovedal (tu by som sa skôr ale zamýšľala aj nad svojimi reakciami, či niekedy proste nereagujem aj ja prehnane a či sa nemohol len báť, že spravím cirkus a zatrhnem mu to). Ak počúvaš občas klamstvá, ako si napísala, bez zjavného dôvodu, celkom nerozumiem, prečo potom samú seba týraš a si vo vzťahu s klamárom. Mňa by to vyslovene urážalo, že priateľ vo mne nemá dôveru natoľko, aby mi povedal všetko. Opäť ale, ty najlepšie vieš, ako reaguješ, treba sa vždy zamýšľať v takýchto prípadoch aj nad sebou, či nie si sama dôvodom, prečo ti občas tú pravdu nepovie.

autor
13. apr 2022

@monka105 jasné, že by som nadšená nebola tou kúpou lebo už som to vysvetľovala, my sme boli na niečom dohodnutí, keď bral ten jeep tak sľuboval, že už nič kupovať nebude, že prvoradé je ozaj vrátiť mne keďže ja som mu veľmi pomohla a zas len bájka to bola, porušil našu dohodu a tým to úplne pochoval, pretože aj ten zbytok dôvery je fuč. Čo sa týka toho klamania, to nerobí len mne, on kadekomu hocičo tresne.

kvetinka75
13. apr 2022

a to chceš žiť s takým človekom ktorý ti klame?

autor
13. apr 2022

@kvetinka75 nie, to bola posledná kvapka, už lem musím z neho dostať tých pár tisíc a nechcem viac o ňom počuť. Ja som stále dúfala, že pochopí, že vo vzťahu sa neklame, že tá úprimnosť je nevyhnutná, ale jemu to očividne nedopne nikdy.

rawmamka
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2022

@rawmamka už nie je, do pondelka bol

beronsche
13. apr 2022

@nadazdi samozrejme, ze ti to pride v poriadku, kedze sama sa spravas rovnako pomylene.
kupovat si drahu, uplne nepodstatnu vec, kym mas dlzoby u blizkej osoby, kt. caka na vratenie, je uplne cez ciaru.. nezodpovedne a hlupe..

poznamka o hypoteke je tiez dost odveci.. Cize podla tvojej logiky je v pohode splatku hypoteky nezaplatit, lebo ty ides na dovolenku a nebudes predsa dodrziavat zavazky, ved ty si chces zivot uzivat, tak?
..financna gramotnost level expert...

autor
13. apr 2022

@beronsche aj ja si myslím, že treba vyskakovať len v rámci svojich možností, aj on nemá peňazí nazvyš, ak dá za zbytočnosť, potom vždy niekde chýbajú a musíme to kadejako lepiť a nemuselo by to byť a mať kvôli tomu stres potom, nuž ale niekto si nedá povedať, treba sa predvádzať, bývalý má takého kamaráta, nakúpil si značkové veci, aby sa mohol predvádzať a hrať na veľkého podnikateľa a pritom nemá veľakrát ani na naftu

hope87
13. apr 2022

Prave som si precitala celu tuto diskusiu a nevychadzam z uzasu! Nie len teda, co sa tyka tvojho(predpokladam, ze uz byvaleho),partnera ale aj tie nazory niektorych zien, ako to su jeho peniaze a jeho vec 😕. Ze on nie je povinny nic nikomu vysvetlovat alebo to povedat, lebo su to jeho peniaze a nie ste zobrati 😀. Akoze WTF! To, ze sa ludia nevezmu, neznamena, ze nemusia byt k sebe uprimni a nemusia si nic zasadne hovorit. Ved su v partnerskom vztahu do frasa! Toto by bola aj pre mna posledna kvapka veru. Mat taketo tajnosti a pritom tebe dlzi nemalu sumu? Tak velmi si mu pomohla. Nuz, je to obycajny klamar a vyuziva ta. Nastastie mate papier o pozicanych peniazoch ale aj tak je to na prd, ak by si sa musela sudit. Prajem ti, aby ti tie peniaze vratil dobrovolne a co najskor.

hope87
13. apr 2022

@beronsche absolutne suhlasim. Nech si to ma kazdy ako chce ale toto je cisto pomyleny nazor. Ja som tiez neraz pozicala peniaze kamaratom ale teda keby som videla, ze ja poziciam a niekto z nich si kupi 500e hodinky a mne nie a nie vratit, tak by to bol velky problem. Nehovoriac o autorkinom byvalom...to je extrem. Ako toto moze niekomu prist normalne, to nechapem.