icon

Priateľ zistil, že som na Pokeci: Čo to znamená?

4. nov 2023

Mám priateľa 5 mesiacov. Je to super chlap a veľmi mi na ňom záleži. Je mi s ním dobre, ale zaľúbená nie som. Išla som do vzťahu prvý krát v živote s ním tak, že sa možno zaľúbim časom, ale zatiaľ sa nepodarilo. Som zaľúbená do jedného chlapa z minulosti, ktorého poznám cez pokec z čias keď som bola single. Je to len zaľúbenie, nič viac. Viem že je to človek nevhodný na partnerstvo, ale aj tak s ním neviem prerušiť úplne kontakt a z času na čas nakuknem na pokec. Minule to v mojom mobile zahliadol môj priateľ. Čakala som, že to bude riešiť, že mu to vysvetlím a naozaj to bude dôvod na to, aby som na pokec už prestala chodiť. Ale on to nerieši. Je mu to akoby jedno a vôbec sa tvári, akoby to vtedy v mobile nevidel. Nechápem jeho postoj. To akože mu je to jedno? Alebo čo to znamena? Záleží mi na ňom, a preto som už naozaj prestala na ten pokec chodiť. Ale on o tom nevie a môže si myslieť, že to robím stále a aj tak je so mnou. To ma tak veľmi ľúbi? Ja by som sa chcela tiež zaľúbiť do neho, ale proste mi to nejde. Mám ho len rada za to aký je úžasný, všetko nám klape a je nám spolu dobre, ale nechápem že už mi nemôže asi dôverovať a aj tak je so mnou ďalej. Už ma napadlo, že čaká on kedy sa s ním ja rozidem pre niečo, ale ja si ho vážim a nechcem o neho prisť.

Strana
z3
janka_23
4. nov 2023

To ze si s ním vo vzťahu aj keď ho neľúbis mi príde necestne viac než dosť.

sono2
5. nov 2023

Ja?? 20 rokov s mužom a mam dve deti moja a vyše 40 a naivná určite nie som, len mam v živote pravidlá, ale ak ti nevera nevadí, tak kľudne dotoho.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo asi si nepochopila, že voľna chcem byť od lásky k nesprávnemu chlapovi, žiadna tretia osoba vo vzťahu nie je a za mňa v našom vzťahu aj keď teraz budeme musieť viac makať na dôvere, tak je funkčnejsi ako tu má väčšina žien. Všetko nám klape. A ustáli sme prvú krízu bez scén, čo je tiež podľa mňa dosť dobrý dôvod na funkčnosť vzťahu a jeho budúcnosť. Keby chcel, tak to mohol skončiť. Mal ďalší dôvod na koniec a aj on sa rozhodol ostať. Len čas ukáže jeho dôvody. A ja aj tak verím, že časom sa môžem do neho zalúbiť aj napriek strachu, že ma opustí.

grof_monte_christo
5. nov 2023

Tuto krízu ste možno preto tak dobre ustáli, lebo tam chyba romantická láska a to zranenie nebolo tak veľké. V mojom ponímaní definuje partnerský vzťah práve láska, áno, som ešte stále pripeceny romantik 😁.

Ja váš vzťah vnímam ako kombináciu hlbokého priateľstva a kamarátstva z výhodami, nie ako pravý partnerský vzťah.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo aj ja som romantik ale realistický. A tiež mám prioritne nastavené hodnoty vo vzťahu ako ty. Ale keď sa pozriem naokolo realisticky, tak som dospela do štádia, že minimum vzťahov funguje na hlavnej priorite láska z oboch strán, a preto keď som stretla úžasneho chlapa, tak som si povedala, že to tentoraz skúsim na začiatku bez nej a možno príde. Je to ťažšia cesta ako tá s láskou, ale ja dúfam, že nie nemožná. Pre veľa žien nepredstaviteľná, ale väčšina chlapov takto dokáže fungovať celý život. Je to také chlapské nastavenie na potreby a výkon. A časom snáď príde aj láska. My ideme akoby od konca. Dlhoročné vzťahy takto končia v stereotype a zvyku. My ideme vedome a hádam si to odmakame na lásku až za hrob 😉🤷 proste mi ten chlap za to stojí.

grof_monte_christo
5. nov 2023

Mám skúsenosť, ktorú opisujes, všetko klapalo, len tá láska tam nebola. Rozchod som iniciovala ja. Tento muž má teraz nový vzťah a tiež tam nie je láska, sme v kontakte kvôli iným aktivitám a povieme si aj osobne veci. Tak som mu položila otázku, či je stále otvorený novému vzťahu, keby teraz nejakú stretol a zamiloval sa. Jeho odpoveď bola: samozrejme. A nie je to žiadny mladý chalan, dá sa povedať, že muž za zenitom. Nepodcenuj zamilovanie sa u muža.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo no ale to je jeho vedomá voľba. Nepíšeš, že z ktorej strany nebola a u neho nie je láska. Väčšina jedincov nedokáže ľúbiť. Aj pred sebou samým sa tvária, že sú vo vzťahu z lásky, lebo to takto má vraj byť. Ale sú tam rôzne dôvody prečo naozaj sú v tom vzťahu. Nechce sa mi ich vymenovávať. V dlhodobom vzťahu to pekne vidno, lebo už si to ľudia neboja priznať ani pred sebou. Keď si niečo prečítaš vedecky o láske, tak pochopíš o čom píšem.

grof_monte_christo
5. nov 2023

U nás nebola láska ani z jednej strany 🙂 Len sme si dobre rozumeli, aj preto sme stále v kontakte. Teraz je vo vzťahu, kde ho žena ľúbi a on ju má len rád, nechýba mu aj 2 týždne, nemá potrebu s ňou zit. Na toto mi povedal, že mal vzťahy, kde bola láska a že on vie, čo vtedy cítil a ako má vzťah vyzerať. Takže tak.

Ale ak tebe takáto forma vzťahu vyhovuje, tak smelo do toho. Mňa by do takého niečoho nikto nedonutil.

thoughtfulweirdo
5. nov 2023

Vzťah z rozumu môže výborne fungovať a vie byť veľmi stabilný a silný, to súhlasím, ale len v prípade, že je to vzťah z rozumu z oboch strán. Pretože tá stabilita vychádza z toho, že ani jeden nie je ovplyvnený emóciami. V prípade, že jeden má aj city, už tá stabilita padá, pretože on emóciami ovplyvnený je a bude robiť rozhodnutia čiastočne aj na ich základe, nielen čisto pragmaticky.
Inak, zaujíma ma, ako to prakticky funguje, on ti povie, že ťa ľúbi a ty na to čo? Povieš "ďakujem"? 😅 Či ti to nikdy nepovedal, len si si domyslela, že on tie city má? V tom prípade si si možno domyslela zle a preto aj na tvoju zoznamku nijako nereagoval, je mu to jedno. Ak ste sa o tom niekedy rozprávali a preto vieš, že on teba ľúbi, určite si povedala aj ty jemu, že ty jeho nie, a potom nie je čo riešiť, lebo očividne vie, na čom je a vyhovuje mu to tak 🤷🏻‍♀️

grof_monte_christo
5. nov 2023

Autorka, tvoj dojem, že ste obaja zrelí a budujete stabilný vzťah, môže byť mylný. Terajší stav mu vôbec nemusí vyhovovať, môže byť len čakateľom na lásku. A keď nebude prichádzat z tvojej strany, udrie zvonku. Zatiaľ mu vyhovuje, že nie je sám.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo viem, idem do toho s tým rizikom, lebo mi za to stojí. Jeho postoj poznám len z toho čo komunikuje a musím dúfať, že úprimne. A pre každého je láska niečo iné. Možno on dostáva to, čo pre neho láska je. Neskutočne veľa ľudi si pletie s láskou kadečo. O tom sú tie Jazyky lásky. Ale za mňa je podstata lásky úplne niekde inde.
@thoughtfulweirdo to sú už intímne detaily, prepáč že ti konkrétne neodpoviem, ale zjavne to funguje, keď mi nedal kopačky 😁😉

grof_monte_christo
5. nov 2023

Asi máš dosť veľký strach zo samoty, predpokladám, že si bezdetná a nemáš okolo seba veľa blízkych ľudí, inak si takúto formu vzťahu nedokážem vysvetliť. Máš ho ako takú barlicku. Prajem ti všetko dobre a buď opatrná, sama vidíš, ako ta obyčajne nereagovanie na prihlásenie na pokeci vyviedlo z rovnováhy. Drz sa 🙂

Strana
z3