Priateľka je tehotná
Dobrý večer, mám 26 rokov a 2 roky priateľku, ktorá má 24.
Hneď od začiatku vedela, že dieťa nechcem. Teraz a ani v blízkej budúcnosti. Celkovo som celý život mal pocit, že nechcem dieťa.
Tvrdila, že žiadny problém, ona síce by raz chcela ale určite nie teraz, možno za takých 5 rokov. Tak sme sa dohodli, že zatiaľ sa budeme chrániť čo najlepšie a neskôr sa uvidí.
Skúšali sme prezervatív, nepáčilo sa jej to. Sťažovala sa na bolesť i napriek rôznym druhom a technikám. Rozhodli sme sa preto pre antikoncepciu. Antikoncepciu užívala rok. Samozrejme bola pri tom chorá, pila, brala lieky,.. Prešla si všetkým možným ohrozeniam účinku.
V pondelok, rok po to čo začala brať tabletky mi oznámila, že je tehotná. Tabletky zlyhali. Dobre, nie je prvá ktorej sa to stalo. Dnes som jej však našiel v krabici plno testov, spýtal som sa jej načo testuje keď berie tabletky a pravidelne krvácala? Vtedy sa mi priznala, že tabletky vysadila lebo chcela rodinu ale vedela, že ja nechcem.
K pointe, to či si dá dieťa vzťah nemôžem ovplyvniť, jej telo. Mám nejakú možnosť sa chrániť čo sa týka otcovstva? To dieťa som nechcel a nesplodil som ho z nezodpovednosti a z vedomia. Bohužiaľ som sa nechal oklamať a veril som nesprávnej osobe. Čo teraz?
Toto je šialene smutné a žiaľ myslím si, že zákony sú na takéto situácie veľmi krátke. Nerozumiem tomu rozumu si spraviť dieťa s niekym kto dieťa nechce a tým ublížiť svojmu nenarodenemu dieťaťu... Hrozná sebeckosť. Ale hoc toto s otcovstvom je ochrana pre ženy, ktoré by muž opustil, tak tu to záleží od nej. Či ťa napíše do rodného listu alebo nie. Ako si to ona ďalej vlastne predstavuje? A za mňa...Môžeš byť ďalší, ktorý bude platiť no v živote dieťaťa nebude. Možno príde dieťa na svet a zmeníš názor, ale keďže s ňou žiť nebudeš, bude to iný typ "vzťahu". A možno nie, ale osobne by som dala tomu šancu aspoň skúsiť hoc tvoja partnerka sa zachovala šialene.
@wishes Aj klamanie o používaní antikoncepcnych metód je forma nedobrovoľnosti a zneuzitia. Tak isto akoby si chlap dal dole kondóm počas styku a so ženou by sa dohodol inak... Nezlahcuj situáciu, toto voči nemu nie je fér.
Čo sa týka otcovstva, priateľka ťa nemusí uviesť do rodného listu dieťatka pokiaľ tak bude chcieť. Pokiaľ ťa tam však bude chcieť napísať tak otcovstvo ti priznané bude a nebudeš s tým môcť nič urobiť nakoľko sa nedá spochybniť, že si otcom.
Budeš platiť,na to sú zákony.Dieta zo vzduchu žiť nebude a okolnosti jeho počatia nik nebude riešiť.
Môžeš odmietnuť otcovstvo a vzdaš sa všetkého ale keď lúbiš priateľku a dieta je na ceste nebraň sa, všetko ma svoj čas a všetko sa deje pre niečo.Dieta za to nemôže a je aj tvoje.Teraz možno nechceš a o par rokov budeš bojobať aby si to dieťá zobral od priatelky..
Mne je z toho strašne smutno, že si chodil so ženou 2r, napriek tomu si s nou deti nikdy nechcel? Chodil a spával si 2r so ženou a teraz to dieťa nedokážeš prijať?
Ona je samozrejme hlúpa, urobila obrovskú chybu ktorú bude zrejme do konca života ľutovať. Radšej si mohla nájsť normálneho partnera, ktorý by jej dokázal byť plnohodnotným partnerom a otcom jej deti.
Takže ty s ňou vlastne naplánoval byť dlhodobo? Ci aký si mal s ňou plán?
No nič už. S dieťaťom sa stretávať nemusíš, to ťa nikto nemôže donútiť, ale platiť budeš.
Odkáž jej, že je sebecká ťapa. Proste ťa oklamala, vážne poškodila dôveru medzi vami. No na potrat ju neposielaj prosím ťa... Nemusíš s ňou zostať, ale dieťa je tvoje, prijmi to ako fakt. To dieťa za to nemôže. Zaslúži si byť prijaté a ľúbené.
@ildiko36 myslíš ze chlap, ktorý nechce dieta a rozmýšľa ako sa zbaviť zodpovednosti, ľúbi priateľku? Ten nevie co je ľúbiť.
Inak, nezdá sa vám, že každý večer v podobnom čase tu pribudne diskusia, ktorá prudko každého pobúri a rozprúdi ostrú diskusiu?
S priateľkou nechcem mať po tomto nič spoločné. Ak nie je iné riešenie, platiť budem musieť ale tým to pre mňa skončilo. Kľudne ma majte za bezcitného debila ale tú ochranu som chcel s dobrým dôvodom. Nie každý chce v živote dieťa ale to neznamená, že musí byť sám. Nemôžem mať partnerku ak nemáme spolu alebo neplánujeme dieťa? Nikdy som jej v tomto neklamal, na začiatku som jej všetko povedal a nedržal na silu pri sebe, ak naozaj chce rodinu tak nie sme pre seba pravý. Išla do vzťahu s týmto vedomím a keď ma podrazí tak by som mal byť ešte ja ten zlý, ktorý nevie čo je to láska a chúďa žena nedoprajem jej dieťa?
@simona20201309 Tadá prekvapenie! Ano, existujú ľudia, ktorí dieťa nikdy mať nechcú a aj napriek tomu to nič nemení na sile lásky. 🙂 Splietaš nezmyselné veci. Nie každý potrebuje sebecky mať deti keď ich nechce. To je lepšie než mať a správať sa k nemu zle.
Tvrdila, že jej to nevadí, takže chyba bola na jej strane a nie jeho. Keďže on jej povedal o tom ako to vnima.
Dobre si urobil,lebo to co ti urobila bolo ciste sobectvo.Asi si myslela ze ked ta postavi pred hotovu vec tak zmenis nazor😑 Ked toto spravila aj napriek tomu ze dobre vedela ze dieta nechces a predsa ta nerespektovala a urobila to co ona chce tak taka partnerka teda urcite nie je pre teba ta prava,teraz urobila toto a ktovie ako by to pokracovalo.Oklamala ta a to o dost zavaznu vec tam by partner uplne stratil moju doveru. Nemusis platit n'a dieta ak nebude zapisane v rodnom liste.Povec jej Ty teraz narovinu ze sa nepriznavas k otcovstvu a nech zabudne ze budes sa o dieta starat ci uz financne alebo fyzicky Jednoducho ta podviedla a dobre vedela ze nechces tak nech teraz znasa nasledky! A basta
Na frajerku niet slov, čo už, platiť budeš, snáď jej to karma alebo iná sila vráti.
Ale k tebe by som len toľko. Ak viem, že naozaj NECHCEM dieťa, ale chcem sex, žiadna ochrana nie je 100%, ani keby ste kombo ona na antikoncepcii, s gumou a prerušovane.
Ak nechceš deti, daj si ho✂️. Vy muži máte výhodu, že to môžete zvrátiť, ak sa o 10-15 rokov rozhodneš založiť si rodinu. Žena do seba má pchať lieky, strážiť si hodinky, život, choroby, prípadne alkohol, kým u vás je to záležitosť pár minút, ale skoro žiaden nie je ochotný to urobiť.
@bambieblue … nasledne partnerka da na sud navrh na urcenie otcovstva, sud nariadi znalecke dokazovanie urcenim znalca a vykonanim testov DNA … takze ziadnemu plateniu sa nevyhne 🙂 v tom pripade bude nasledovat novy navrh na urcenie vyzivneho a dalsie procesne postupy 😉
@mimka1402 nič nesplietam, píšem môj názor. A ak nechce chlap definitívne deti, prečo sa nedal sterilizovať???
@wishes Ked to urobi tak nech si najme pravnika a hotovo,povie ze dieta nikdy nechcel a ona o tom dobre vedela a aj napriek tomu ho podviedla.Ja byt n'a jeho mieste uz teraz jej dam podpisat papier ze nikdy si nebude narokovat vyzivne a starostlivost o dieta.Na to su tiez zakony
Pre autora
https://www.urologicka-klinika.sk/ako-prebieha-...
Ideálne sa objednaj ešte zajtra
Ale samozrejme stojím si za tým, že tvoja ex musí byť poriadne blba
@bambieblue v tomto pripade mu nepomoze ziaden pravnik… a zena ma podpisat nejaky papier o naroku na vyzivne? a co potom ked dieta bude mat 18 rokov a bude stale studovat? uz bude svojpravne, nebude mat zakonneho zastupcu a aj v tom pripade je potrebne nadalej platit vyzivne…takze to nie je take easy 🙂
@simona20201309 😂😂😂 dobry tip
@simona20201309 Ale teba to nemá čo zaujímať prečo sa nedal sterilizovať. Sám písal, že možno neskôr by o tom mali rozhovor. Obaja sú stále mladí môže finalne rozhodnutie prísť aj neskôr. Podstatné je to, že ona o tom vedela a zámerne sa snažila otehotnieť. Je to diametrálne niečo iné ako keby sa to stalo "omylom". A možno aj autor by sa k tomu postavil inak, ako keď zistil, že bol oklamaný.
@bambieblue pokial si matka neziadna vyzivne, ok… ale plnolete dieta si vie dlzne vyzivne ziadat spatne… a na to je jedine zbierka zakonov o rodine 🙂
@wishes Cez dobreho pravnika vyhras cokolvek 😏 Len si predstav keby Ty si chlap a toto ti urobi nejaka trubka. Toto bol jej primitivny plan? Ked dobre vedela ze dieta nechce mala si najst ineho,kolky iny muzi tuzia byt otcom.Proste su medzi nami ludia ktory proste deti nechcu mat a nik a nic to nezmeni,je to ich zivot a ich rozhodnutie.A nik by ich nemal prinutit nasilu. Ja n'a jeho mieste by som jej podala tabletku aby potratila a tiez tajne bez jej vedomia tak ako to ona jemu spravila.
@bambieblue ked sa pri odvolani pravnik neoprie o relevantne paragrafy, tak zrejme mu to neprejde ani na kraji…. nie je to ojedinely pripad a preto sa pouazuje v takych veciach na obdobne pripady, kde to stale skoncilo rovnakym rozsudkom..
ked nechcel mat dieta, je to z casti aj jeho chyba, nemal doverovat jej a mal si on zo svojej strany zabezpecit dostatocnu ochranu… a nutit zenu k potratu nemoze, to uz je len na rozhodnuti samotnej zeny 🙂
a by som chcela vidiet ako by jej potajomky dal tabletku….
bohuzual, nie je to prijemna situacia… no stava sa… je to jeho kapusta a on sa s tym musi vysporiadat 🙂
Klamat sa nema a nebolo od nej velmi pekne ze ta klamala, ale ja vzdy hovorim, nech to znie akokolvek kruto, jediny sposob ako zarucene neprist k dietatu - nemat sex. A ked ho uz raz mas, vzdy treba pocitat aj s moznostou, ze sa “prihodi” ci uz chcene, alebo nechcene.
@wishes Problem je ze on jej doveroval ... A dovera vo vztahu je zaklad fungujuceho a dlhodobeho vztahu a laska samozrejme. A ona ho bodla rovno do chrbta.Chudak chlapec mal ine plany do zivota buducnost a pride taka sprosta ovca co mu znici cely zivot.Este ze nie som n'a jeho mieste vyfackala by som ju. Ty n'a jeho mieste by si co spravila? Urcite mal plany do zivota mozno pracovat v zahranici n'a vysokom poste,studoval drel aby si splnil sen az kym nestretol taku kozu sprostu🤦
No tak bodaj by si jej nemusel dať ani euro 🙂
@mimka1402 prepáč, ale ty si tu kto že rozhodujes o čo sa mám ja zaujímať? Je to hádam moja vec, o co sa ja zaujímam nie? Tak respektuj že toto je voľná diskusia. To ze s mojim príspevkom nesuhlasis, už všetci vieme.
Apropo, nikde tu ženskú neobhajujem, jedine ci neviem pochopiť , je 2 roky chodit s niekym a takto si vzájomne podrazit nohy.
Chalanovi držím prsty a súde ak sa do toho pusti. A chudák dieta, kiežby sa o neho príroda postarala sama.

zospovedne celit nasledkom, co ine…. podielal si sa na tom a azda znasilneny si nebol…… 😉