Priateľka je tehotná
Dobrý večer, mám 26 rokov a 2 roky priateľku, ktorá má 24.
Hneď od začiatku vedela, že dieťa nechcem. Teraz a ani v blízkej budúcnosti. Celkovo som celý život mal pocit, že nechcem dieťa.
Tvrdila, že žiadny problém, ona síce by raz chcela ale určite nie teraz, možno za takých 5 rokov. Tak sme sa dohodli, že zatiaľ sa budeme chrániť čo najlepšie a neskôr sa uvidí.
Skúšali sme prezervatív, nepáčilo sa jej to. Sťažovala sa na bolesť i napriek rôznym druhom a technikám. Rozhodli sme sa preto pre antikoncepciu. Antikoncepciu užívala rok. Samozrejme bola pri tom chorá, pila, brala lieky,.. Prešla si všetkým možným ohrozeniam účinku.
V pondelok, rok po to čo začala brať tabletky mi oznámila, že je tehotná. Tabletky zlyhali. Dobre, nie je prvá ktorej sa to stalo. Dnes som jej však našiel v krabici plno testov, spýtal som sa jej načo testuje keď berie tabletky a pravidelne krvácala? Vtedy sa mi priznala, že tabletky vysadila lebo chcela rodinu ale vedela, že ja nechcem.
K pointe, to či si dá dieťa vzťah nemôžem ovplyvniť, jej telo. Mám nejakú možnosť sa chrániť čo sa týka otcovstva? To dieťa som nechcel a nesplodil som ho z nezodpovednosti a z vedomia. Bohužiaľ som sa nechal oklamať a veril som nesprávnej osobe. Čo teraz?
Popravde mi je veľmi ľúto,do akej situácie si sa dostal. Bol to podraz. Mám kamaráta,v podobnej situácii. Partnerka mu tvrdila,že berie antikoncepciu a do 3 mesiacov otehotnela,že ona chcela dieťa. Zobral si ju,ale manželstvo nemalo dlhé trvanie a doteraz mu robí ešte peklo. A to ma to dieťa 13 rokov. Akokoľvek sa rozhodneš,to dieťa za to nemôže.
@bambieblue to mu nepodpíše, on zaprie, ona sa na súd, neviem, či to tu funguje ako v Amerike, že by sa zriekol rodičovských práv, najlepšie keď sa obráti na právnika. Ale keby tak strašne chcela dieťa aj bez otca tak by mu rovno s oznámením tehotenstva povedala, že dieta vychova sama, skôr mi to pripadá ako naivný pokus, som tehotná tak teraz budeme spolu a staraj sa.
Kks to je puca ta tvoja "priatelka". Nemam slov.
@simona20201309 dieta nie je prioritou a cielom kazdeho vztahu. Lubit treba v prvom rade jeden druheho, rovnako aj po detoch. Je v poriadku nechciet deti. Je v poriadku byt jeden s druhym len osamote. Toto musi byt ale jasne dohodnute hned na zaciatku vztahu a ak sa nazor jedneho zmeni prediskutovat to. Toto co chalanisko opisuje nema nikde co hladat. Obaja musia mat rovnake zmyslanie v tomto smere.
Ak si ty dieta nechcel vobec a ona o 5r, tak preco si sa s bou nerozisiel? Za ten cas mohla najst ineho buchaca.
To, ze ju tlacil kondom boli len kecy aby mala tabletky, ktore sa lahko neberu.. vlastne si si sexoval aj ked bola po chorobe a lieky mohli odlabit ucinky...
No ak je toto skutocne, tak plat alimenty, nie si kreten ...ale skor si myslim, ze zase raz umelo vytvorena story aby tu rec nestala
Dlho som necitala nieco taketo smutne. Mrzi ma, ze si narazil na takuto osobu a este aj tvoje dieta dostane jej geny 👎 Je to rovnake, ako ked si chlap vyzlecie kondom pocas sexu, prakticky sa jedna o zneuzitie... bohuzial na tieto typy "znasilnenia" nase zakony nedomysleli, ale je na mieste, aby sa to trestalo...aj pri nizkom vyzivnom 150e mesacne (ktore stupne za ten cas aj dvojnasobne, ale pre jednoduche ratanie) si kym to dieta dostuduje na minimalne 45.000€ . Toto je hruby podraz, podvod, financne vycucanie na roky rokuce. A bohuzial dieta si bude cely zivot uvedomovat, ze bolo nechcene a ona pred nim bude s teba este robit debila, ze si zly otec, ked sa o neho nezaujimas... normalne mi to zdvihlo tlak.
Žiaľ po narodení dieťaťa to môže dá na súd, ten nariadi testy otcovstva a budeš mat povinnosť platiť výživné a právo nie povinnosť stretávať sa s dieťaťom.
Na priateľku nemám slov. Ale napriek tomu ak si dieťa nechcel si nemal sexovať bez ochrany a naplno keď si vedel ze bola aj chorá aj lieky brala keďže tie znižujú účinok Hak. Keďže ten kto dieťa nechce sa ma k tomu stavať zodpovednejšie.
Nikdy nepochopim taketo zeny.
Vobec to neschvalujem, ale nerob unahlene zavery. Ten ne/otcovsky cit sa moze prejavit.
Je mi luto co sa ti stalo. Od tvojej priatelky to bol podvod na teba. Ale neboj ona si to vyzere lebo teraz bude slobodna matka a to ozaj neni med lizat. Vyplyvaju mi z toho dve veci:
1. Antikoncepciu si ries po vlastnej osi a nespoliehaj sa na zenu
2. Ked mas sex tak musis pocitat s tym, ze tehotenstvo moze prijist aj ked pozijes neviem aku ochranu
Pre mňa je neuveriteľne,že takýto "podvod" nejaká žena dokáže chlapovi urobiť. Úprimne vždy mi to prišlo pomerne dosť zúfalé a úbohé. Postaviť takto chlapa pred hotovú vec, bez jeho vedomia a naschvál. Buď chcú rodinu obaja alebo ta rodina skrátka nemá byť. Keď ty si deti nechcel, mala si nájsť iného, ale rozhodne nie urobiť otca z teba keď o to nestojis. Držím palce, naozaj 😊
Práve čítam ďalej, že s ňou nechceš mať nič spoločné a mrzí ma hovoriť to ako žena, ale nečudujem sa🙄 tento čin vypovedal dosť o jej charaktere.
To čo spravila tvoja priateľka bolo veľmi sebecké ,nezodpovedné a ľahkovážne. Absolútne si neuvedomuje,ako svojim rozhodnutím ,,byť matkou,,zničí život jednému malému dieťaťu. Vybrať dieťaťu otca, ktorý ho nechce a je plný krivdy ho tak ovplyvní ,že bude celý život žiť s tým že bolo nechcené a nemilovane. Dieťa ktoré dostávalo od otca len alimenty a nikdy mu neprajaví kus tej otcovskej lásky, ktorú uvidí u spolužiakov len preto ,že bol podvedený . S týmto vyrastie a raz možno ani ono nebude chcieť deti lebo nebude mať v sebe tú lásku ktorú by malo v kompletnej rodine. Ale po druhej stránke keď už nebudeš mať tých 26,ale napr. 75 budeš celkom rád keď ti niekto pomôže k doktorovi a vtedy si možno povieš že to bolo celkom fajn, že vysadila antikoncepciu veď s tým vysokým tlakom by si aj tak nemohol šoférovať. Ale je tu aj možnosť ,že keď teda ako tvrdíš, že len zaplatíš tak to dieťa ťa nebude mať zaco zaviesť k tomu lekárovi. No máš dilemu. Nie vždy to slnko bude tak pekne svietiť ako teraz keď si mladý. Vždy sa musíš spoliehať len sám na seba. A práve teraz si bol hodený do veľmi hlbokej vody. Beztarostne časy pominuli a ako sa teraz zachovás tak sa ti to v budúcnosti vráti🤷.
je naozaj tehotna? boli ste spolu u lekara? v ktorom tyzdni je? co na to jej rodicia? zrejme dufala, ze zmenis nazor, niekedy sa to stava ze s prichodom dietata muzi znovunajdu svoju zodpovednost a pocitia s dietatom prepojenie… je to nestastna situacia, ale moze z nej vyjst nieco pekne a dobre… pozri, priatelka ta ako clovek sklamala, zrejme uz nemas zaujem s nou na nejakom vztahu pracovat a vobec v nom pokracovat, na druhej strane ak dieta vynosi a porodi neobmedz svoju zodpovednost len na financnu stranku, to dieta naozaj nebude moct za jej zle rozhodnutie, co ty vies mozno o 10 rokov dieta chciet budes ale nebudes ho moct mat….ak si z celej tejto situacie zmateny a nevies co by bolo najlepsie skus vyhladat pomoc psychologa, odbornika…v tazkych zivotnych situaciach to zivot velakrat vyriesi za nas, ak je len v rannom stadiu tehotenstva kludne sa moze stat ze dojde k spontannemu potratu a nemusis uz nic riesit…skuste hlavne komunikovat ako ludia, bez zasti a zloby, nieco vas tie 2 roky predsa spajalo….
no tak toto je dobrý podraz. U mňa by takýto človek tiež skončil. Ale máš poučenie do budúcnosti, spoliehaj sa aj v tomto už len sám na seba. Toto je záväzok na 19-26 rokov, kým sa dieťa neosamostatní. Ale celý život bude tvojim dieťaťom.
uvidíš ako sa situácia bude vyvíjať, a ako sa zachová matka dieťaťa a potom sa podľa toho zariadiť.
Od priateľky je to neskutočne sebecké. Podľa mna si sa rozhodol správne. Od začiatku vzťahu si bol k nej úprimný. Žiaľ je na svete takýchto žien viac ako dosť. Klamu partnera o ochrane len aby im splodil dieťa a ostal s nimi alebo platil pekne výživné. Pre mna sú to vypočítavé svine ktoré majú dieťa pre peniaze.
Prosím ta o jednu vec nenechaj sa okolím dotlačiť do toho že musíš niesť zodpovednosť a byt s ňou.
Zodpovednosť budeš niesť tak že budeš platiť výživné.
V prípade že budeš ty sám cítiť že by si chcel mat časom vzťah so svojim dieťaťom potom to rieš.
Držím palce.
A ako bolo spomenuté vyššie možno ani nie je naozaj tehotná. Pre tvoju istotu by som s ňou raz išla k lekárovi aby mi to potvrdil.
Daj si prosim ta spravit vazektomiu, aby ta uz ziadna zena "neoklamala".Lutujem to dieta, ktore pride na tento svet hentakym rodicom.
Vsetky ste v tejto diskusii tu zenu odsudilu, ale co ak fakt zlyhala antikoncepcia? Co ak ani ona to nemala v plane? Uprimne s takymto chlapom by som viac nebola, ked sa takto vyfarbil. Ked uz v zivote nechcel deti,mal sa dat sterilizovat on, je to jednoduchsi zakrok a ona si nemusela nicit telo antikoncepciou.
To je tolko lasky v tych jeho slovach, kym mu varila prala robila rohozku bolo vsetko v poriadku a ona je zdazu mrcha nakjorsia na svete
@simona20201309 To vážne má ísť 26 ročný chlap na vazektómiu? Píše, že teraz a ani v blízkej budúcnosti nechce deti. Nie, že ich nikdy nechce. A keby aj napísal, že ich nechce nikdy, to v tom veku vôbec nič neznamená, pokojne môže o 10 rokov, alebo aj skôr, zmeniť názor. Tiež som deti nechcela, keď som mala 26. Dokonca som hovorila, že ich nechcem nikdy. No a potom som sa dala dokopy s mojím mužom a všetko bolo zrazu ináč.
A písať o niekom, že keď s priateľkou nechce deti, tak ju určite nikdy nemiloval, je už úplne mimo.
Dobre si premysli, ci to dieta, ked uz je na ceste, vo svojom zivote fakt nechces. Vies, aby si potom jedneho dna, ked budes stary a Tvoje dieta dospele, svoje rozhodnutie neolutoval. To dieta za to, akym sposobom bolo pocate nemoze. S tym, ze s Tvojou expriatelkou nechces mat nic spolocne chapem naozaj Ta podlo oklamala a mala by si to vyzrat, ale to dieta za to nemoze a mozno raz v zivote, ked budes stary, ho budes potrebovat. Drz sa.

@simona20201309 zachoval sa k partnerke cestne, otvorene jej povedal, ze deti nechce, ona tym, ze s nim zostala toto jeho rozhodnutie akceptovala
takze za mna nie on nie je ten "zly" v tomto pribehu, aktualne navyse evidentne spracuva sok, emocie a ktovie ako sa k tomu neskor postavi, to ci ju lubil alebo nelubil tu absolutne nemusime rozoberat, ak by mna moj manzel oklamal v podobnom duchu (neviem co by to muselo byt, nejdem vymyslat priklady), tiez nevie, ci by som to rozdychala