icon

Priateľova mama kritizuje 4D ultrazvuk: Skúsenosti?

16. sep 2024

Ahojte možno si budete myslieť že som precitlivena alebo niečo ale predsa je to bábätko a hlavne tie 4D fotky zväčšujú, dostali sme dnes prvú fotku ako vyzerá naše mimčo, a síce nemáme najlepšie vzťahy zo svokrovcami a už ma u nich asi nič neprekvapí ale toto bola sila. Samozrejeme že môj chlap sa chcel hneď pochváliť jeho mame aj keď som mu vravela že nech to nerobí lebo tá žena nemá pekny názor na nič a nikoho, a samozrejeme jej reakcia “Preboha to čo ma veľký nos” hovorím nech jej napíše že taký ho ma po ich rodine nakoľko priatelova sestra ma obrovský frňak. Ale nejde o to, akože na babatko toto povedať je hnusne a kor na vlastne vnúča, moji rodičia mali normálnu reakciu že je to drobčiatko, naozaj ma to dostalo lebo to povedala na moje dieťa. Máte aj vy podobnú skúsenosť ? Alebo takú úžasnú svokru ?

Strana
z2
petamich
16. sep 2024

Vhodne a pekne to nebolo, na druhej strane sama pises, ze su svojski a ani si im tu fotku ukazat nechcela. Tak evidentne vies preco 😬😵‍💫

autor
16. sep 2024

@petamich hej nechcela som, len gynekológ mu tu fotku podal a ešte somnou potreboval rozprávať, mu hovorím prosím neposielaj tu fotku hlavne tvojej mame. No ako sa nudil v čakárni poslal to a presne aj taká reakcia na to bola, a zbytočne ma to nahnevalo

ukgirls
16. sep 2024

tak mozno trpela ked jej dcera mala velky nos tak sa zlakla,ze aj vase ho mat bude..alebo bola len hold uprimna.. vedela si ,ze nepovie nic pekne tak si to tak neber a ides dalej ..hlava este moze dorast alebo to je len skreslene ...

autor
16. sep 2024

@ukgirls hold úprimná na svoje vnúča, veď mimčo sa podoba na priateľa takže si vlastne urazila svoje vlastne dieťa. Neviem si predstaviť že mi raz moje dieťa pošle fotku ultrazvuku a toto napíšem alebo poviem, ale asi som iná povaha. A vôbec ma to neserie kľudne nech ma nos cez celú tvár milovať ho budem stále rovnako.

ukgirls
16. sep 2024

ja si s mamou tiez poviem vsetko narovinu ... pre mnohych nepochopitelne ale pre nas normalne ... je aka je - jej povahu moze mat aj tvoje dieta kedze aj ta sa dedi ... ty si proste ina ako ona .. a asi ju ani nikdy nepochopis ..plus teraz s tebou lomcuju hormony a este dlho budu .. iste tovnuca bude mat rada aj ona ..

anjelicek26
16. sep 2024

Ale no tak asi ma babo na sone väčší nos, no a? Aj keby malo.. bude vaše a pre vás najkrajsie.. ja viem,že tehotné si všetko berú nejako precitlivene viac k srdcu, ale ved ju predsa poznas, jedným uchom dnu a druhým von... tie fotky zo sona aj tak úplne skresluju...

diewcatqoo
16. sep 2024

Neviem, podla mna to moc prezivas. Mne vsetky tie fotky z ultrazvukov pridu hrozne divne. Ja kolkokrat na tych fotkach nedokazem ani identifikovat dieta. Nasa dcera vyzerala na fotke z 4D ultrazvuku strasne. Sama som si robila srandu, ze vyzera jak Voldemort. A narodilo sa nam nadherne dievcatko.
Mozno svokra tiez nema nejaky cit pre tie ultrazvukove fotky a je prilis uprimna. A v konecnom dosledku, moze ti byt totalne u riti, co svokra hovori 🤷‍♀️

biba_18
16. sep 2024

podľa mňa je svokra jedna necitlivá egocentrická krava. proste tresne čo jej vánok priveje do hlavy bez ohľadu na ostatných… do budúcnosti si ju nevšímaj, ju nezmeníš. dá sa jedine nereagovať…

maranta_leuconeura
16. sep 2024

Najviac by mi vadilo, ze tvoj priatel vobec nerespektoval o co si ho prosila, pretoze ,,sa nudil".

plamienka555
16. sep 2024

Mne by to tiež nebolo príjemné a dotklo by sa ma to. Avšak obávam sa, že to nebude posledná nepríjemná poznámka, čo povie na teba alebo na tvoje dieťa

biba_18
16. sep 2024

@maranta_leuconeura ale je to aj jeho dieťa a chcel sa pochváliť babke…

autor
16. sep 2024

@diewcatqoo mne to u riti je nech si hovorí čo chce len nechcem o tom teraz počúvať kým som tehotná, a hlavne preto s ňou absolútne nič nezdieľame a ani sa s ňou nestretávam. Len ma vytočil aj priateľ že vie aká je a musí to poslať, nepoviem keby to pošle niekomu inemu ale práve nej, aj postieľku jej poslal aj to ma vytočilo. Ona není človek ktorý vie kritiku nejak slušne podať

katica06
16. sep 2024

Byť na tvojom mieste nemám problém so svokrou ale s chlapcom ktorý ťa nerešpektuje. Nedivila by som sa kebyže do budúcna budeš mať s tým väčšie problémy

beata_k
16. sep 2024

Ked sa male narodi, bude horsie a ovela. To este len budu kecy. Ci chces alebo nie, jednoducho sa od toho musis odosobnit a nepripustat si jej reci k srdcu.

anjelicek26
16. sep 2024

Autorka ale ona to povedala jemu a nie tebe precitlivenej tehotnej... to, ze ti dava priatel citat jej spravy no ja ti neviem... keby to ona vie, asi by to aj inak napisala...zo synom komunikuje tak, ako je zvyknuta odjakziva....sama pises, ze nevie kritiku nijako zaobalit, ale hovori veci priamo... cakala si teraz nejaku radikalnu zmenu k lepsiemu?

A neposlat matke fotku vnucata, to myslis vazne, ze urobil chybu, ked poslal? Ved sa tesi a ona jeho mama bude navzdy (aj ked ty ju nemas rada), s tym nic neurobis... to pochopis asi az ked sa ti narodi vlastny syn, ze nechces, aby s tebou sekol vsetky puta len kvoli tomu, ze ta nevesta "nemusi"...

slavka1988
16. sep 2024

Nenechaj si pokaziť šťastný deň a šťastie 🙂 tiež mám takú fotku a podobnu vec mi bola povedana ale Viesco čakám to najkrajšie miminko ❤️A moja radosť je obrovská ❤️

autor
16. sep 2024

@anjelicek26 počkajte, ona nemusí mňa a dosť už ublížila preto ja nemusím ju zase nehovorte keď neviete všetko, a hlavne keby ja mám takú mamu tak radšej s ňou také niečo nezdieľam. A za ďalšie, som citlivá ale prosím nerobte tu zo mňa slznú sochu ja ako dospela žena už aj keby som si také niečo všimla tak to inak podám. Ja si nedovolím ani na dospelého hovoriť že ten ma aký nos, tá ma aké uši pery a neviem čo, každý sme taký aký sme súdim podľa povahy človeka:

colsami
16. sep 2024

Hrozne to prezivas. Ja neraz nieco okomentujem uplne normalne, alebo s vtipom ci ironiou a a svet ide dalej, keby sa za toto synova frajerka na mna urazi, tak si myslim ze nie je uplne v poriadku. A urazi a este to aj na net musi vesat - no amen tma.
A tiez sme si robili z tych fotiek aj srandy, ja sama som pri prvom foteni povedala muzovi ze nechapem ako vsetci odpadavaju z tych 4D fotiek, ked tam navyse pri prvych screeningoch dieta vyzera ako mimozemstan 😃

anjelicek26
16. sep 2024

Autorka fakt to moc prezivas. Ty vnimas emocie a kritiku inak, ona tiez inak, cim skor pochopis a budes akceptovat, ze to tak je, tym lepsie a nepripustat si take veci k telu a srdcu - menej ti bude ublizene. Nohy hore a hladkaj brusko, uzivaj si kopanceky... coskoro budes riesit uplne ine veci... ja som bola tehotna pred chvilou a zrazu ma pol roka 😵

anickaaa6aaa
16. sep 2024

Vieš čo… vôbec nerieš… ja mám príhodu keď som mala asi 10r a bratovi sa narodila dcérka (je starší o 17r) v tej dobe si malú po narodení natočil na kameru. Mobily neboli. Moja reakcia… že akú ma veľkú hlavu… určite som nikoho nepotešila… keď som neterku videla naživo bola úplne drobunke babo. Švagriná sa vtedy asi tiež moc nepotešila… nemyslela som to tak… a ty to tiež moc neprežíva…

januska12323
16. sep 2024

Príliš si to pripúšťaš hlavne keď vieš aká je.

aurora33
16. sep 2024

V prvom rade si urob poriadky s priateľom, ktorý ta absolútne nerešpektuje. A jeho mamu si nevsimaj. Ona ti je nič.

zuzinka888
16. sep 2024

Autorka moc to prezivas. Na toto si musis zvyknut- je to uplne novy pocit- ked niekto kritizuje ci vidi v nasich detoch " nedokonalosti" a upozornuje na ne. Nedajboze das nevinnu fotku na FB ci IG a hned sa ozve nejaky zakomplexovany dilinko co ti napise aku ma velku hlavu, ako skuli ci ske je tucne🙈🙈.

maciatkolulu
16. sep 2024

@maranta_leuconeura fakt? A keby chlap zakázal poslať žene komukoľvek? Ja neviem,nie je to dieťa oboch?

luccija
16. sep 2024

To sú typy žien, že najprv niečo povie, až potom rozmýšľa😉ešte si vypočujes jedným uchom dnu druhým von...my, keď sme svokre povedali aké máme vybraté meno povedala, že čo, keď bude rackovat a nikto nebude dobre počuť meno🫣vôbec si to nevšímaj

dzulli1980
16. sep 2024

Pozri ... mne sa napr. všetky deti na tých 3D, 4D atď. zdajú škaredé ... celkovo mi takéto fotky prídu kus zvláštne ... ani som si také nedala robiť, proste som nechcela, stačilo mi, že som počula ozvy atď. ... koľko ľudí, toľko chutí ... nerieš svokru, teš sa na bábätko 😉

zzuunnaa
16. sep 2024

moja povedala že “vyzerá ako mimozemstan” a má “dlhu hlavu” a podobne 😀 ale to s tou hlavou splietala aj keď už bola mala na svete, stále čosi bolo.. moc veľká hlava, cudne dáva ocko, zle pozera, veľké bruško, krivé nohy atd atd atd…. dcérka nemá nič z toho (a nepíšem to ako zaujatá mama 😀).. mrzelo má to, preto Tá chápem, ale jedným uchom dnu, druhým von 😀

anketkarka
16. sep 2024

Áno, myslím si, že si precitlivelá tehotenskými hormónami a nenechala by som si pokaziť radosť ničím a nikým.

petra92
16. sep 2024

Moc to prežívaš. Na tych fotkach vyzeraju vsetky deti jak mimozemšťania, ja ich mam aj na chladničke vycapené a hocikedy si robíme srandu z nich.Aj deti z vlastnych fotiek,dcera,ze uz v bruchu mala velky zadok a podobne.A syn,že ako mohol byt take škaredé bábo ked je teraz taky krásny 😁Fakt bol skaredy,prvy den,uplne fialový a zlte obočie 🤣

vkatush
16. sep 2024

"nepoviem keby to pošle niekomu inemu ale práve jej, aj postieľku jej poslal aj to ma vytočilo."
Tebe proste vadí jeho mama a aj keby povedala všetko dobré, ty si nájdeš niečo zlé. Lebo je to ona.

A keby niekto cudzí povedal, že má vaše dieťa veľký frňak, to už by bolo okey?
To sa aj jeho sestra má uraziť, že o nej tak hovoríš na internete? Hlavne že ďalší komentár "Ja si nedovolím ani na dospelého hovoriť že ten ma aký nos". No dovolila si si, škaredo na verejnom fóre.

Ale uvedom si (!!!) že je to jeho mama a chce s ňou zdieľať veci ohľadom JEHO dieťaťa. Nič hrozné neurobil. Teší sa z dieťaťa tak, ako aj ty a má rovnaké právo ukázať/povedať svojej rodine, čo chce. Či len tvojej rodine budete, lebo oni budú dávať infantilné komentáre "je to drobčiatko" a jeho rodina dostane zablokovanie?

Viem, hormóny, všetky sme háklivé na svoje deti, ale kus sa spamätaj a ešte raz, vaše dieťa, nie len tvoje.

Strana
z2