Priateľova poznámka o priatelke kamaráta: Ako reagovať?
Urazilo by vas keby ste isli na dvojte rande a povie vam váš priatel na priatelku svojho kamarata že ona je ina liga ? ( aby som to upresnila ,vadi mu že nešoferujem , mam vodičak ale sa proste toho bojim ,tak nešoferujem a ona nás šla niekam odviesť a on mi to vtedy povedal že ja som super ale že musim uznat že ona je ina liga ( nehovorim ,fakt je pekna a šikovná ) viem že mam nedostatky na ktorych musim popracovať ale neviem čo si mam o tom myslieť a zase sa s nim kvoli tomu rozisť nechcem
Poslala by som ho do prdele a nech si kludne najde tu inú ligu!
A to ešte počkaj keď prídu deti choroby domacnost a práca. Super kombinácia, to už budeš neúplná neschopačka! Ale tam Janka a Zdenka to zvladnu s pravou rukou v zadku.
Nehrozí byt s takym. Ja ani vodicak nemám, mam sa za to zastreliť??
Hlavne s nim deti nemajú ak sa predsa len rozhodneš trpiet a byt vždy tým Bokom u neho.
Ani ja nesoferujem a viem, ze som pre mojho ta najvyssia liga. Ale ja sa tak citim a vzdy som sa tak chovala preto nema a ani nikdy nemal jeble poznamky 😅
Povedz mu, ze na aku ligu ma, s takou je😀 bohaca
Objektivne su vzdy krajsi a sikovnejsi od nas, ale pre nieco si tych partnerov vyberame. Ak by som si myslela, ze mam doma “nizku” ligu pre mna, tak s prtnerom nie som proste
Ale je ti jasné, že to vôbec nebolo o tom či ty šoféruješ alebo nie....pojem iná liga znamená niečo uplne iné a nie to či niekto je super šofér alebo vôbec nešoféruje🙂
Porovnáva ťa a závidí druhému tú jeho. Ona pritom len šoférovala. Má nízke sebahodnotenie a prenáša to na teba. Nie je to ešte na rozchod ale povedz mu kľudne, že ťa to zabolelo. Že ak mu nie si dosť dobrá, nech ťa nechá tak, že ho nechceš brzdiť. Ako dlho spolu chodíte? Koľko ma chlapec rokov?
To nebude len soferovanim. Zrejme je to nejaka velmi sikovna super kocka. Ale poznamku si mal nechat pre seba. Ja ako sa poznam, poznamku by som mu o par dni opatovala. Vychval pred nim nejakeho chlapika a povedz mu to iste o vyssej lige. Chlapi su na to haklivejsi.😁
Ja to neberiem tak tragicky ako tu všetci v komentároch. Záleží veľmi, ako to povedal, spôsob a či hovorí aj na iné veci takéto. Lebo ak ide čisto len o šoférovanie, to je podľa mňa také praktické "porovnanie", komentár.
Ja sa napr považujem za veľmi dobrého šoféra, ale môžem povedať, že poznám baby, ktoré sú naozaj iná liga oproti mne v tomto (a aj moja mama, aj Schumacher by jej bol rovný 😂).
Napr môžem povedať, že môj manžel je veľmi zručný v manuálnych veciach, on je úplne iná liga ako ja. Alebo že kamoška cvičí pravidelne a stravuje sa len zdravo, úplne iná liga ako ja (vyzerám dobre, ale som leňoch, čo ľúbi jedlo 😂)
A poznám asi 3 baby, ktoré boli jednak v súťažiach krásy (to máš to navonok), ktoré majú veľmi špecifické a odborné vzdelanie (to máš kariérne), a ktoré sú tak úžasné osoby, nie len správaním, zmýšľaním, svojimi skutkami (to máš to vnútorne)... A ja sama o nich stále vravím, že sú iná liga a keby mi to povedal manžel, dám mu za pravdu, bez urazenia alebo nejakého pocitu menejcennosti.
Ja poznám svoje silné a svoje slabé stránky, viem, na čo môžem byť hrdá, na čom musím popracovať a čo by som nikdy nedosiahla, ani keby sa poskladám. Proste objektívne na to pozriem.
@biba_18 tak ja som to brala tak, že upresnila presne kvôli tomu, že to bolo v tej situácii. Niekam ich niesla, videli všetci, ako dobre šoféruje a on na to povedal, že je autorka super (aj keď nešoferuje), ale musí uznať sama, že toto dievča je v šoférovaní iná liga. Takto je to za mňa Okey.
Ak len boli po večeri, prišli domov a on zrazu rekapituluje, jedlo bolo super, Jožo je srandovný a tá jeho čaja, tak to je iná liga, tak vtedy by som na neho pozerala, že o čom točí.
Ako som vravela, kontext je dôležitý, ako, čo a kedy povedal.
Hmmm to by zamrzelo istotne. Ja sama obdivujem kazdu zenu co sadne za volant a ide kde treba 🙂 jja vynimocne soferujem no ked vidim blaznov okolo tak jasne ze mam uz aj strach ☹
Ale takato reakcia?! Urcite ak by to bolo iba o soferovani tak sa to dalo aj inac...
takto ty budes vzdy "len-ina liga".
Možno ťa chcel len podpichnúť. Ťažko podľa jednej hlášky zhodnotiť váš vzťah. Ale bola by som v strehu a viac si všímala signály jeho postoja k tebe.
Keby to myslel tak nevinne, ze slo len o pochvalenie soferovania, mohol povedat, ze sa mu paci, ked zena soferuje, mohli by ste s tym daco spravit a zmurknut na Teba. Ponuknut sa, ze pomoze. Ze aj Tebe to moze tak isto ist. Mne to napriklad manzel kolkokrat povedal, ze aha, ide jej to dobre, pochvali inu zenu a neberiem to tragicky. Zaroven viem, ze chvali len tuto kvalitu, lebo ide o moju sesterku, ci jeho sesternicu. Podla mna ten Tvoj, celkovo sa teraz prekecol tymto, co si o Tebe mysli a chcel by radsej inu, taku, ako ma ten druhy a Ty si len do casu. Tak by som to vnimala a aj pochopila. Zranilo by ma to.
Vieš čo by som urobila ? Zapracovala na sebe aby som bola teda ta lepšia liga ale ešte pred tým by som ho poslala do prdele ,s takým človekom by som nechcela byt čo si ma neváži .
si mu mala hned nato zakontrovat: "hmm, ved aj Jozo (dopln si meno toho kamosa) je v posteli ina liga. Tak sa k sebe hodia."
By ho vykotilo blbecka. Obycajny hnup je to.
Co je to za kokotka? Nech si ide za inou ligou a nech si ju kludne medzi sebou delia :D myslim, ze by s tym nemala problem ;)

Vrana k vrane sada by som povedala…