Problém s partnerom

eliska522
27. aug 2023

Ahojte,
sme spolu s priateľom niečo cez jeden rok s tým že spolu bývame 9 mesiacov. Spoločné bývanie navrhol on, s čím som súhlasila a bola som rada ze chce aby sme to posunuli trošku inde než nasi rovesníci (aspoň teda v našom okolí-ja mám 20,on 24). Problémy nastali asi tak po pol roku spoločného bývania,dovtedy sme spolu aj chodili von,na prechádzky, na spoločné nakupy potravín aj mi pomáhal doma s domácimi prácami(síce málo,ale vtedy aspon niečo)aj sa správal ku mne s rešpektom,síce mi nikdy nehovoril ze má lubi alebo že by som bola pekná ale cítila som respekt a pokoru z jeho strany. Po tom pol roku čo bývame spolu sa to všetko otočilo o 180 stupnov. Zrazu úplne začal odmietať niekam chodiť,nakupy robím len čisto ja(ani keď som bola chora,mala tráviace problémy a nevedela som vstať z postele nebol ochotný ísť do obchodu/lekárne ani ist so mnou k lekárovi-podotýkam bol vtedy doma a bol víkend). Keď som sa ho spýtala čo chce jesť aby som si vedela nakúpiť a navarit,len na mna vyskakoval ze on nemá čas riešiť čo bude jesť.(áno je pracovne dost vyťažený,chodieva aj do zahraničia.)Ked som sa s ním otvorene porozprávala ze mi vadi ze mi s ničím doma nepomáha len mi na to povedal ze ja sa sťažujem a čo ma povedať jeho mama ktorá ma oveľa viac starosti a roboty v domácnosti .Keď je v zahraničí ani mi neodpisuje na správy,pritom len chcem vedieť či v poriadku zašiel,a že je ok. Keď som mu povedala že mi vadi že mi nevie odpísať len mi povedal že on nemá cas mi odpisovať, a že jeho ani moji rodičia si tiež medzi sebou nepíšu SMSky tak prečo by sme si mali my. Keď ho pochválim za to ako vyzerá alebo mu poviem ze ho ľúbim,vždy je len otrávený a niečo mi odvrkne,nepovie mi že aj ja teba. Keď som mu povedala že mám pocit že má ani neľúbi lebo mi to ani nepovie ani má nikdy nijako nepochvali tak mi povedal že on má pocit že ja som doňho ešte strašne zamilovaná ale že on to berie že sme normálne spolu že už si takéto veci nemusíme hovoriť. Proste sa cítim ako keby so mu na obtiaž. Ja ho veľmi ľúbim,veľmi mi na nom záleží,a chcem aby sme boli spolu lebo je veľmi šikovný a múdry ale ja tiež potrebujem citit lásku a pochopenie od partnera,ale bohužiaľ z jeho strany toto nedostávam. Neviem čo mám už robiť,keď začnem debatu na tieto témy vždy si ide len že nemá cas. Proste on vôbec nema záujem pracovať na našom vzťahu a ja už neviem ako mám s ním pokračovať.

dzulli1980
27. aug 2023

A to ešte nemáte deti ... poobzeraj sa po takom, čo Ťa bude mať rád, čo si Ťa bude vážiť ... lebo toto už lepšie nebude.
@eliska522

viestta
27. aug 2023

Nuz ked nema cas na nic, tak ani na teba. Treba to ukoncit a najst si chlapa, ktory bude mat cas aj na teba aj na nakup

oriesocek
27. aug 2023

No takého mentálneho atleta by som radšej poslala preč z kratšej cesty. Prepáč, ale keď nejde nakúpiť ani keď si chorá a do lekárne, tak nemáš o čom. Nazory, že máš doma všetko robiť je tak 100 rokov za opicami. Ty nepracujes? Kebyže máte dieťa, tak to bude kolečko práca, domácnosť, deti... ty sa zblaznis a on ti ani neodpise....

januska12323
27. aug 2023

Pri najbližšej služobke sa rovno odsťahuj, uvidíš, že ti zavolá iba keď zistí, že nebude mať čo jesť. Vôbec mu na tebe nezáleží keby áno aspoň na ten nákup keď si bola chorá zájde.

sense
27. aug 2023

Asi tak ze máš pochopiť ze ta ma chlapec na salame. Nemá dôvod sa snažiť v3d ma všetko. Frajerku co navarí, uprace, nakúpi, podrží, aj povie ze ho ľúbi.
Aj keď teda neviem co na nom ľúbiš. Láska vyzerá inak.

Sú mladá, nestrat mladé roky tým ze budeš s niekym kto ťa neľúbi a neváži si ta

stanulienkat
27. aug 2023

Kvitujem, ze ste isli do spolocneho byvania. Vtedy clovek zisti, s kym ma do cinenia. A nemusi si pokazit cely zivot. Pobalila by som sa. Po roku mal byt este zamilovany ako blazon.

xux
27. aug 2023

Este ze si to zistila dost skoro. Teraz mas super prilezitost si nepokaslat zivot a najst si niekoho, kto sa bude spravat normalne.

toskanka
27. aug 2023

K tomuto vzťahu sa vyjadrovať nejdem. Napíšem ti len, že si ešte mladučká na to, aby si riešila vážnejšie vzťahy so spoločným byvanim a to po relatívne krátkej známosti. Sustred sa v prvom rade na seba, studuj, cestuj, spoznávaj svet a samu seba. Úplne zbytočne ti odchádza energia, ktorú môžeš využiť oveľa lepšie. Na to, aby si niekomu prala oprdene trenky, máš ešte času dosť.

mimikarol
27. aug 2023

Dievča zlaté, utekaj. Si ešte mladucka, užívaj si život a nájdi si poriadneho chlapa, nie citového mrzaka

monikkatt
27. aug 2023

@eliska522 uz by som pakovala handry a utekala so sampanskym v ruke ze ma nestihol oplodnit
A zacala si uzivat zivot bez blba co mi ani vodu nepoda ked som chora

alickapusinka
27. aug 2023

Vyskúšali ste si to a vidíš že nech robíš čo robíš nikdy mu nie je nič dobré. Vieš čo mu chyba nakúpiš ,navaríš, poupratuješ, sex má no čo mu chyba nič. Niečo sa muselo stať že bol na začiatku taký iný a po roku taký že zmena o 100% stupňov. Myslím si že stretol možno v zahraničí nejakú inú. Sú aj chlapi čo sa budú správať zlé aby žena sa s nimi rozišla a aby mohli povedať že ja som s ňou neskočil ONA mňa nechala. Radšej sa rozísť teraz ako keby ste už boli rodičia. Skonči to nemá to budúcnosť. Ja mám muža a sme spolu 20 rokov ale nikdy sa nestalo že aspoň raz za deň mi povie mám ťa rád. Ja si myslím že už niečo ma inde nejakú inú. Neverím že s ak tebe tak správa ak ste mladý všetko je pekné začiatky ale ON namiesto toho s ak tebe správa zlé. Pomôcť partnerovi ak je chorý je podľa mňa normálna vec. Kde sa dvaja majú radi a žijú spolu tak pomoc jeden druhému je potrebná tu poznáš človeka. Ak nebol ochotný nič urobiť pre teba že si bola chorá nepomohol TI ja by som sa s ním rozišla za mňa nemá to vyýnam ver mi.

alickapusinka
27. aug 2023
marcellka32
27. aug 2023

Posledná veta čo som prečítala...nechcel ísť tebe kúpiť lieky do lekárne keď ti bolo zle..u mňa by nadobro skončil..ty maj svoju hrdosť a odíď od neho a buď rada, že nemáte deti spolu

vler
27. aug 2023

"Neviem čo mám už robiť" no ukoncit to, ved Ta ma uplne na haku

xena0
27. aug 2023

Ukončit to bude najlepšie rozhodnutie, také správanie by som pochopila u nejakých starých manželov a nie po vyše roku 🫣

domkakvet
27. aug 2023

@eliska522 ani som to nedocitala do konca, bud rada ze sa takto prejavil a nemusis s nim stracat dalsi cas.

nevenka
27. aug 2023

No toto je presne obraz toho stavu "mat na salame". Ty mu povies, ze ho lubis a on si je Tebou isty, uz Ta ulovil a uz nie su zaujimava. Podla mna Ta nielen ze nelubi, ani nema rad a asi uz ma nejaku inu a caka, ze to ukoncis Ty, tak je na Teba protivny. Ani gule povedat, ze je koniec...fuj.

lily246
27. aug 2023

@eliska522 nezáleží mu na tebe a neľúbi ťa. Rozchod.

dollyzv
27. aug 2023

V tom zahraničí nemá niekoho iného?

luccija
27. aug 2023

Asi si príliš dobrá🙂od mamy prešiel k druhej mame.
On nie je tvoje dieťa, aby sa pýtala čo chce jesť a pod ..nesprava sa ako zaľúbený chlap po roku by ste mali byť ako 2 hrdličky.Mozno ho dusis svojou láskou, starostlivosťou.Maj aj svoj život, kamarátky, hobby, neupinaj sa naňho napísať po ceste na služobku je samozrejmost aj u nás po 19 r čo sme spolu.
Ale dobre, že si na to prišla tak skoro.

ninusa221
27. aug 2023

@eliska522 no ono to je tak že kým spolu chodíte a každý býva u rodičov dá sa pretvarovať ešte sú tam tie ružové okuliare. No najviac sa ukáže keď začnete spolu bývať či sa viete zladiť.
Musíš sama vedieť keď pretečie ten pohar trpezlivosti.😇

lavender273
27. aug 2023

@eliska522 a preco je este vlastne tvoj partner? 🙂
Jeeeminky ten by letel ako spinave pradlo. Len si s nim neurob dieta.

mikadooo
27. aug 2023

@eliska522 daj na svoje pocity... Toto asi nebude ten úplne že pravý 🤷🤷🤷. Ešte že sa relatívne rýchlo prestal pretvarovať.

nikpa
27. aug 2023

@eliska522 takto chces ozaj žiť?? Odpovedz si na to sama a podľa toho sa zariad.

koruhva
28. aug 2023

Pokiaľ s ním nie je ani komunikácia...odíď 🤷🏻‍♀️ čo budeš robiť v takom vzťahu? Kam smeruje váš vzťah ďalej? 🙂 Všetko to čo ti rozpráva sú hlúposti...my s priateľom sme vekovo veľmi blízky vám (ja 21, on 25), žijeme spolu rok a pol a ešte k tomu máme aj dieťa (moje, z predchádzajúceho vzťahu) a ešte aj zdravotné problémy a vieš čo? 200krat za deň si povieme že sa ľúbime 🙂 vždy keď mu napíšem mi odpíše, vždy keď napíše on, odpíšem, pretože chceme aby ten druhý vedel ako sme na tom 🙂 na nákupy chodíme spolu, domáce práce robíme spolu, varí dokonca on, chodíme pravidelne von sa prejsť alebo si sadnúť na kávu/obed ...to len k tomu že pokiaľ sa takto vzdialil po 9 mesiacoch tak niečo tam asi nie je v poriadku 🙂 ide to aj inak...držím palce ❤️

patricia255
28. aug 2023

@eliska522 nechápem čo na ňom vlastne vidis (okrem minulosti - teda pár pekných mesiacov, kým sa pretvaroval a mali ste ružové okuliare)

On sa k tebe chová ako úplny hulvát a ty sa ho ešte pýtaš čo máš nakúpiť aby si mu mohla navariť?
Týmto vzťahom ponižuješ aj seba...

Ak je to takto zlé už na začiatku tak to už lepšie nebude, obzvlášť keď nemá záujem a neni s ním ani reč

Podľa mňa, to sa sama cítiš na sebe že toto nie je pre teba ten pravý

yanka8952
28. aug 2023

@eliska522 Neviem všetky detaily, možno by tvoj partner opísal váš vzťah inak. Ale skúsim takto povedať: Čo sa týka teba, ty by si si mala spracovať emócie a hlavne začať si vážiť samú seba. Ak sa cítiš milovaná, len keď ti partner povie, že si pekná alebo že ťa ľúbi, pravdepodobne zostaneš smutná. Pre mužov často znamená "láska" keď sa s tebou pomilujú. Nevedia moc pochopiť, že žene treba niečo viac. Ženské prehnané čakávania väčšinou súvisia s nespracovaným vzťahom k otcovi. Pravdepodobne ti tatino tiež nedával veľa pozornosti a nehovoril, že ťa ľúbi. A tieto bolesti sa nám vracajú vo vzťahu. Potom očakávaš od partnera to, čo si ako dieťa nedostala a nedostávaš to, po čom túžiš-a to ťa zraňuje nanovo. Ak chceš s partnerom zostať, určite by som si najskôr spracovala svoje "očakávania" a potom sa ho spýtala, kedy sa cíti byť milovaný on a kedy nie. Potom mu vieš aj vysvetliť, kedy sa cítiš byť milovaná ty a kedy nie. Potrebuješ ho začať vnímať ako žena. Potom môžete aj ako pár dozrievať..

karolinakr
28. aug 2023

A toto je presne ten moment, ked sa treba prestať vnucovať a nechapem, že to nevidíš

karolinakr
28. aug 2023

Ked pride zo služobky, teba nech uz tam nie je..Ked sa ti to zda moc tvrdé, nechaj mu na stole koláč a klúče od bytu