Problém vo vzťahu - nenávidím svoje zmýšľanie
Ahojte. Píšem sem, lebo som už zúfalá. Nemám sa o koho oprieť. Začnem tým, že som nikdy nemala šťastie vo vzťahoch. Momentálne som bola v 2 a pol ročnom. Nenávidím svoj rozum, svoje zmýšľanie. Odzačiatku sa správal ku mne zle. Pil, vypisoval druhým, klamal ma. Veľakrát keď mu nevyhovovalo že som tam ma posielal preč. Ja som od neho veľakrát odišla s tým, že už ho v živote nechcem vidieť, ale napriek tomu ma vždy presvedčil, že sa všetko zmení, že sa on zmení. A ja som mu vždy naivne uverila a vrátila som sa. Nikdy to tak ako hovoril nebolo. Momentálne som psychicky zrútená, on hovorí, že on mi nič zlé nerobí. Stále pije. Nie každý deň ale minimálne 3x do týždňa. Niekedy sa opije až tak, že zaspí po sediačky alebo na zemi, alebo rozbil sklo na dverách, čo nevedel chodiť. Vypisoval druhým babám, nech idú zatrtkať do lesa, za koľko by šli, že je 100 eur ochotný dať. Mne mal problém dať zozačiatku na nákup. Najhoršie je, že keď som si to konečne uvedomila, ako sa správa, zistila som že som tehotná. Neviem čo mám robiť neviem kde mám ísť skúšala som byť aj s ním ale on ma psychicky ničí ďalej. Chodí si s kamarátmi pije a klame ma. Hovorí, že on nič zlé nerobí. Včera mi povedal že dať si pivo neni nič zlé. Ale mne to neskutočne vadí keďže on sa nevie správať. Dokonca mi povedal , že je veľa chlapov čo majú rodiny a chodia do bordelu. Mala som z neho pocit, že to je aj jeho predstava o živote. Aj to mi urobil že bol raz v bordeli. Povedal mi že pozrieť dievčatá. A neverím že mi bol verný. Nedokážem mu po tom všetkom veriť. Nechcem s ním už byť. Ale nemám kam ísť a sama to nezvládnem keďže mi odmietol dávať peniaze. Prosim nesudte ma. Ja sa nenavidim tiez pee to, ze si neviem vazit samu seba. Ze som bola hlupa. Potrebujem pomoct. Neviem co mam robit. Nemam kde byvat.
@juliet86 to je úžasné❤️
z tohto vztahu urcite navzdy odid a nic podobne si nikdy nehladaj. existuju aj dobri muzi, ktori ti nic z tohto zla robit nebudu. len to si ty musis uvedomit a ak si na to slaba, najdi si oporu v okoli, mas rodicov, mas tety, ujov, sesternice, alebo trebars dobru kamaratku. musis od neho odist a ostat prec. nasledne ries psychiatriu, pravidelne sedenia...dietatko na adopciu nedavaj, to zvladnes a ked budes ok, najde sa aj ok partner pre teba, lebo tento je nie len ze nevhodny, tento je uplne zly. a ak nemas ku komu ist, tak potom domovy pre tyrane zeny a pod. bez hanby tam zajdi. aktivne hladaj pomoc, trebars aj v kostole, na spovedi, ak si veriaca, ak aj trebars nie si, aj oni ti mozu poradit nejake miesto, kde by si mohla byt...a potom linky pomoci, krizove linky, tam tiez pomozu.
@autorka odkial si, ak by si nemala kam ist, mame velky dom, s jednou izbou by sme sa podelili. Je to v zivore nefer, je mi to samej za teba luto, viem sa vzit do tvojej situacie, najhorsie je, ze nikto z blizkych ti nepomoze…
Určite od neho odíď. Si silná žena a dokážeš viac ako si myslíš. Nepotrebuješ rodinu potrebuješ len silné odhodlanie. Keď sa rozhodneš že to dokážeš tak to dokážeš. V dnešnej dobe máš viacero možností, nájomné byty, ubytovne pre rodiny v núdzi rôzne centra. Na Facebooku je kopa skupín kde ženy darujú oblečenie a potreby pre bábätko, na tomto sa dá ušetriť. Dieťa vieš dať do jaslí (štát ti dá príspevok) alebo už teraz začni uvažovať o práci z domu. Aj tu máš rôzne možnosti, podľa toho čo ovládaš, ale taká pracovníčka call centra nepotrebuje extra vzdelanie, veľa žien sa dá na finančné poradenstvo. Viem, nie sú to lákavé zamestnania ale na začiatok je to lepšie ako byť bez peňazí. Raz, za veľa rokov sa len obzrieš čo si dokázala a nebudeš ľutovať. A hlavne po tom všetkom si už konečne začneš vážiť samú seba a možno nájdeš aj toho pravého a hlavne normálneho chlapa. Ver tomu, že sa raz nechceš obzrieť a vidieť sa stále pri tomto mužovi.
.. nepovedz mu, ze si tehotna a odid ...popripade ak to uz vie, tak povedz , ze si potratila ...zbav sa ho cim skor ..najprv chod k nejakej kamoske, potom popozeraj byvanie hoc aj zdielane...hlavne cim skor prec ...neskor mozes dat babo do jasli ...vela sil
Charita ti vie pomoct s plienkami, UM, vybavickou, niekde aj financne. Nic nie je take zle ako sa na prvy pohlad zda. Azylovy dom je miestom, kde sa mozes vymanit z vplyvu partnera, najst porozumenie aj dalsiu mamicku do spolocneho bytu. Len sa neboj konat. Ak si z BA, mozes mi napisat IP, nieco v ramci charity poriesime😉
Interupcia, dostudovat, dat si do poriadku život.
Sama s dieťaťom, bez materskej, bez bývania to nedáš podľa mňa. Do jaslí ti ho mladšieho ako rok nevezmu. Skôr či neskor ta chudoba donúti ísť naspat k debilovi
Mňa ešte napadlo skúsiť hľadať nejakých starších ľudí, ktorí bývajú sami, majú voľnú izbu. Oní by pomohli tebe a ty im, skus aj tým smerom. Veľa starších ľudí je osamelých. Mojej svokry kamarátka tak poskytla pomoc jednej mamicke, dozvedela sa o nej v kostole. Bývalá u nich s malým, navzájom si pomohli, mladá mamička aj pracovala, neskôr sa zoznámila s mužom a odišla k nemu bývať.
Dievca zlate, to kde si nasla takeho blba? Nasla si si vzor svojho otca? Osobne by som v tomto pripade isla na potrat, pretoze podla mna bude trval velmi dlho pokial za vyhrabes z dna. Dieta potrebuje istotu. Hlavne si myslim ze aj otec roka ti bude dost komplikovat zivot. Proste utekaj od neho co ti sily stacia.
@zmrzlinka2021 vy ste normalna co jej to preboha radite aby dietatko dala na adopciu ,mozte sa hambit ako by sa potom asi citila a trapila koli tomu,bude predsa dostavat rodicovsky,nejak to zvladne hlavu hore drzim jej palce
Boze zeny, co to tu dristate o potrate, hovorite sebecky o dietatku ako o odpade. Dievca zlate zoskrab zo dna posledne sily, najdi azylovy dom, napis od kial si, su tu aj ludia co ti ponukli byvanie, chod kamkolvek do ineho mesta, nic ta nedrzi, da sa pomoct aj s vybavickou, si odvazna ked si vies priznat tvoju "docasnu" slabost. Je doba ked si mozes pytat pomoc a ludia ti pomozu.
Ja z tvojho rozprávania usudzujem, že si veľmi šikovná a odvážna. A že to dieťatko chces a si ochotná urobiť všetko pre to,caby bolo šťastné. O potrate ani neuvažuj. To by tá žralo celý život a dozralo by ťa k zblazneniu. To dieťatko rastie v tebe, je súčasť teba. Sú dobrí ľudia, čo ti pomôžu. Dieťatko si vybralo teba za mamičku, ono bude tvoje šťastie a tvoja láska. Budeš mať pre koho žiť a dáš mu všetky svoju lásku.
Odkiaľ si?
Veď aj tu je skupina kde veci darujú kto potrebuje.
Každý máme dobré I zlé dni. No nikdy by sme nemali byť neuctivi voči jeden druhému. Empatiu a rešpekt voči iným by sa mal naučiť tvoj priateľ, ale keď ho to nenaučili rodičia ako dieťa bojím sa, že sa to už nikdy nenaučí. Je veľmi dobre, že si mala odvahu sem napísať, guráž ti nechýba čo je len dobre. Preto, aby si vedela urobiť rozhodnutie, či si dieťa necháš, či nie... Na to potrebuješ tiež odvahu no napíš si plusy a mínusy. Potom ako budeš rozhodnutá to už pôjde samo. No nezabudni že mužov je na Slovensku toľko a to ešte nehovorím koľko ich je vo svete. Mysli na, seba, si žena a si silná a nezabudni si splniť krásne sny, život je krátky. A ešte vizualizuj si peknú budúcnosť, no nezabudni že ľudí nezmeníš, pokiaľ oni sa sami nechce zmeniť. Bude dobre a si ešte raz klobuk dole za odvahu napísať o svojom probléme. PS:skús aj linku dôvery ak ti bude ťažko možno oni ti budu vedieť poradiť aj ohľadom bývania v tvojom kraji.
@mahulienao si uplne uzasna a dakujem za takých ludi, ako si ty ❤️🙏. @autorka prijmi pomoc ktoru ti ponukaju, alebo odid do aziloveho domu. Casom sa das dokopy, hlavne psychicky musis a budeš pomaly riesit svoj, vas zivot. Vsetko sa da zvládnuť, len sa musis teraz vzchopit, odist navzdy, nie len na chvilu. Urcite zacni chodit ku psychológovi a daj sa dokopy prosim. Ak to dieta chces a chces aby sa narodilo zdrave, tak zacni konat, uz vcera bolo neskoro. My zeny dokazeme byt velmi silne a aj ty si, len sa potrebujes odrazit od dna.
Kľudne mi napíš správu...
@slatinka13 krásne si to napísala.
Ja by som dieťa nedokázala dat na adopciu,hocijako zle by bolo.radsej aj do iného mesta,kde nikoho nepoznám,do azyloveho domu,a dat dieťa os 1r do jaslí,zamestnať sa.v azylovom dome si nájdeš aj nejakú kamošku,s ktorou by ste časom išli do nejakého lacného prenájmu, a strážili si navzájom deti.zatial by si bola na materskej, a potom by si niečo nasla.taka co tu radi aby si dala dieťa prec,alebo na adopciu.ma len silné slová,keby bola na tvojom mieste,tak by to tiež nedokázala,radšej by sa snažila nájsť riešenie.a neskôr si nájdeš aj dobrého partnera,a budete šťastná Rodina. Prajem ti to 😊
pocuj, nepises o mojom ex? presne do bodky to sedi aky bol ...🤦
Ostala si s nim, lebo len takú ,,lásku" poznáš, od rodicov..on sa citi dobre, ze ho ,,lubis", ale Ty sa este musi naucit laske ( ako vacsina ludí) len ty zakladom, ostala si aj ked Ti nebolo dobre pri ňom, lebo sa nevyznáš vo svojich emóciách ( ako vela ludí), ale Ty viac mas v nich chaos v tom co vlastne cítiš, kedy sa citis dobre a ako to je, mas poruchu psychiky a duše ( viac zien) a to ze nepoznáš naozajstný vztah aký má byt, nepoznas lasku. Neuvedomuješ si svoju hodnotu, ze si princezná, mas v sebe neuhasitelné svetlo, mas velkú hodnotu, si krásna, mas v sebe vsetko potrebné aby si nola dobrá matka ak budes pocuvat seba svoj rozum a aj svoje pocity. Aby si tak robila, ze by si sa mala Ty dobre. Si zodpovedná len za seba a teraz aj za dieťa. Po porode by si mala kojit, skus sa na to pripravit ako dieta naucit tahat mlieko, usetris vela penazi, pol roka mozes kojot, dufam ze ti neprepne a nebudes kupovat hluposti, to spravis velku chybu, lebo ked zacne škôlka a prestane ti chodit materská, dieta bude prvy rok v skolke málo a to mozno v kuse ..budes musiet byt s nim a nebudes mat prijem, lebo do prace ta nezoberu, ked vedia ze budes stale s dietatom, potom sa to zmení. Takze si odkladaj na tú dobu, ked bude nástup do skolky, je predpoklad ze peniaze minies, preto by si mala najst taku pomoc kde by ti pomohli aj so setrenim. Prvy rok bude fajn, kym dieta bude malé, nepotrebuje xyz hraciek dieta to matie,ani pozerat do médií prvy rok zivota skodí a neskor tiez, hned ho nauc cim skor cikat do nocniku, aj kakat a fukat sople, neskor to bude tazsie sa naucit, medzitym si pozeraj ake su rodicovské kompetencie, budes mat mozno problem s emociami a najst si vztah k dietatu, ak budes na mobile to sa neda dieta vobec dobre vychovat, abni s.nim mat plnohodny vztah. Uz taku chybu neurob ze si niekde kde ti je zle a kde sa zije zle, neslusne, nespravne a ostavas tam. Jasne ze to bude adrenalin ale zvladnes to.zavolaj organizacii Ženy zenám, je to jedina normalna organizacia co vie aj pomoct. Najleosie by ti bolo zacat v cechách, nejak sa tam dostat cez prechodný pobyt, je tam trochu lepsie ako tu. Su aj take moznosti ubytovania v zahranici kde by si mohla byt s malym dietatom aj rok a strazit zvierata, vacsinou psy a macky, v peknom prostredí, ale na to asi nebudes mat odvahu :D
Autorka len jednu vec.....prosim nehovor mu o tehotenstve a pri pôrode uveď otec neznámy.
@autorka
Ahoj, necitala som co ti radili dievcata, no neviem, ci na recnicku otazku preco ostavas ti niekto vie odpovedat. Pride mi, ze odpoved sama hladas, neostavaj na to osamote, napis alebo zavolaj:
https://ipcko.sk/ - videoporadna, chat, mail cokolvek, nech si mozes utriast myslienky
alebo tu https://www.gender.gov.sk/zastavmenasilie/2015/... alebo aj na nezabudku, nie je to ich problematika ale su to skveli poradcovia, vedia nasmerovat kam dalej https://linkanezabudka.sk/ tiez myslim v oboch pripadoch vies aj mailovat ako do ipcka.
Je vela organizacii dnes, ktore ta podporia v zaciatkoch, jedenrodic, charita v mieste bydliska, ale aj socialno pravna ochrana - socialna pracovnicka na miestnom urade ta myslim vacsinou nasmeruje na pomoc, podporu, davky, atd. Len sa nadychni a skus krok po kroku riesit. Naraz je vzdy vela, ak si to rozlozis na to, co mozes zacat robit bude toho menej.
Co napr. zvladnes uz teraz pred Novym rokom? Kam by si mohla zavolat hned ked to docitas? Skus alebo napis tu ak ti to dava zmysel a bezpecie. Krok po kroku, kym sa dietatko narodi mas cas a vies si zostavit krizovy plan, najst byvanie v zmysle prihlasit sa o socialne byvanie, najst miesto v krizovom centre. Neviem odkial si no na miestnom urade aj v ramci charity budu vediet o najblizsich centrach pomoci. Drz sa, nech mozes zacat Novy rok bezpecne a s vacsom istotou pre seba i dieta. Uz len to, ze si si mnohe uvedomila, napisala tu, chces to riesit je mnoho krokov, ktore si zvladla. Bud na seba pysna a vela sily do tych dalsich!

ozvi sa do poradna alexis pomozu ti. postaraju sa o teba aj o dieta