icon

Problémy s falošnými kamarátkami: Ako to riešiť?

majk4
27. apr 2026

Potrebujem rady, toto bude trochu dlhsie.. mam 15 a neviem vobec co mam robit.. som z toho zufala a smutna. Mam v triede take 3 kamosky, boli sme vzdycky my 4, bavili sme sa uz 3 roky a vsetko vyzeralo byt v pohode. No poslednu dobu som si zacala vsimat ze jedna z nich dajme tomu ze akoby “vodkyna” nasej skupiny aj ked nieje, ze na mna zacala byt poslednu dobu velmi neprijemna a hnusna. Ked som sa jej na to opytala odpovedala mi ze takato je ku mne od minuleho roka a ze nieje jej problem ze som si to vsimla az teraz. ( nikdy ku mne takato predtym nebola) a ked som sa jej opytala na dôvod ze preco, zacala hovorit za vsetky 3 a zevraj sa snazim uputat chlapcensku pozornost a ze im to pride trapne. Povedala som jej ze sa s chlapcami sotva rozpravam a neobliekam sa vyzyvavo a nemala mi na to co povedat. Potom rozpravala o tom ze musim byt stale nad vecou. Tie dve nic nepovedali a ked som sa jej opytala ze ci sa s nimi mam vobec este bavit povedala ze mozes ale nie ako kamaratka a ja som bola taka ze to ti je*e ze potom o tvoje kamaratstvo nestojim😬 a teraz sa nemam v triede s kym bavit maximalne s chlapcami..

viestta
27. apr 2026

To ste v riede len 4 dievcata? A co tie ostane?
Ale tak to je v zivote. Ludia su vselijaki, aj taki aj onaki, nie so vsetkymi musis byt kamaratka a radsej ziaden kamarat ako falosny. Nejak to do konca skoly vydrzis, na strednej stretnes inych ludi

marsmykkok
27. apr 2026

@majk4 A tie zvyšné 2 čo? Aký majú na to názor? Skúsila si sa ich opýtať?

anonym_0ec702
27. apr 2026

Nič si z toho nerob pokiaľ si nad vecou. Nerieš, také kamarátky nestoja za smútok alebo za to aby si sa nad tým vôbec zamýšľala. Ja som bola medzi dievčatami na strednej celý čas taký outsider a vôbec s toho nemám traumu, vždy som bila partiu s chalanmi a tak mi to aj vyhovovalo. Neviem či išlo o žiarlivosť alebo o čo z ich strany ale išla som do triedy kde som nikoho nepoznala, všetko tam boli dievčatá s nejakou kamarátkou, ja jediná sama …. A s chalanmi bola vždy väčšia sranda, doteraz som s nimi v kontakte narozdiel od dievčat aj keď sú stretka zo strednej tak keď nejdem ja tak tam sedia len baby.

anonym_f99d63
27. apr 2026

Zostanú tri a dohadaju sa medzi sebou.. v neparnom počte baby nikdy nevedia normálne fungovať..

majk4
autor
27. apr 2026
@viestta

To ste v riede len 4 dievcata? A co tie ostane?
Ale tak to je v zivote. Ludia su vselijaki, aj taki aj onaki, nie so vsetkymi musis byt kamaratka a radsej ziaden kamarat ako falosny. Nejak to do konca skoly vydrzis, na strednej stretnes inych ludi

@viestta tie ostatne su iba dalsie 4 a tam sa nechcem pchat lebo by som bola vynechavana a su take divne a kazdeho ohovaraju

sara07
27. apr 2026

nie je kamoška, vadi ti spravanie, poslat preč - je na to aj iny vyraz lepši - neriešit, odstrihnut sa , pridu nové ...
načo su ti takéto vztahy ?

majk4
autor
27. apr 2026
@marsmykkok

@majk4 A tie zvyšné 2 čo? Aký majú na to názor? Skúsila si sa ich opýtať?

@marsmykkok neviem, hovorila za nich a v mnoznom cisle.. pritom den predtym jak mi to povedala som sa s jednou z nich normalne bavila ako vzdy..

svetlonos
27. apr 2026
@majk4

@marsmykkok neviem, hovorila za nich a v mnoznom cisle.. pritom den predtym jak mi to povedala som sa s jednou z nich normalne bavila ako vzdy..

@majk4
Ahoj. Mne sa toto stalo aj ako dospelej. Jeden deň mi nadriadení povedala aká super pracujem a dacmi väčšiu zodpovednosť. Bol pri tom personalista a tiež moju prácu hodnotil pozitívne. V deň rozhovoru bol pri tom aj Šéf a už to bolo úplne naopak. Vraj píšem hrozne maily - nikdy som nepísala, nebolo to v mojej kompetencii 😁. On v podstate povedal presný opak a tí dvaja tulovia mu to odkrývali. Myslela som, že majú snáď schyxofreniu a fakt som tam stála ako obalená a nevedela reagovať 🙂.
A b škole sme boli tiež taká trojka. Okolo tých 13 rokov sa ta jedna parádne vyfarbili. Pricmne ohovarala Janku. A pri nej zase mňa. Bola tak blba a namyslená, vôbec jej nedošlo, že sa s Jankou o tom budeme baviť.
Akože kamarátstvo skončili. Ja som mala ale v triede ešte naj kamošky. A sadla som si k jednej, kde bolo voľné miesto. A v nej som získala priateľku až do dnes. Už je to 28 rokov 😁.
Ta mrcha sa dodnes nezmenila. Ostala falošná a bezcharakterna, kradla peniaze z predaja.
A vieš prečo ta tvoja "kamoška" tak správa k tebe?
Pretože to zavidí. Ta moja mi to raz povedala, aj presne čo mi závidí a že by chcela byť ako ja.
O pár rokov sme sa stretli a normálne som jej povedala, že bola hrozna mrcha. A ona - áno máš pravdu. A to sme sa v kľude bez hnevu bavili.
Neboj nič. Nájdeš si lepšie a skutočne kamošky. Len ty buď nad vecou a to chalani tiež ocenia viac ako takéto hystériu pipiny. A tie dve ďalšie? To sú obce či ju poslúchajú, bez odvahy a názoru. Ty si tá najsilnejšia z nich a to ju nesmierne série. Drž sa naďalej aká si 🩷 A ju nechaj porazí 🤪

anonym_3d2747
27. apr 2026

Ocividne su to kravy, smeti sa vyniesli same.

anonym_41efb0
27. apr 2026

Neziarli na teba nahodou? Ignoruj ju. Ja by som sa bavila s chalanmi, alebo s tymi 2 kamoskami, ak by mali zaujem.

anonym_128264
27. apr 2026
@majk4

@majk4 Moja stredná aj základná. Keďže šli rovnaké baby so mnou na strednú, bola rovnaká. Našla som si kamarátky v iných triedach. Zo dňa na deň som prišla o kamarátky, bezdôvodne. Neskôr som zistila, že problém bol to, že som vraj veľa jedla a nepriberala, či to, že sa so mnou chlapci viac rozprávali a to im vadilo. 🙂 Kašli na nich. To je také obdobie, kedy si vždy nájdu v partii niekoho koho vylúčia. To sa stáva s každou partiou. Ja som to narozdiel od teba znášala veľmi ťažko a prešla kvôli tomu aj na individuálny. Dnes by som to brala s ľahkosťou. Keď som po rokoch zistila kde sú ony a kde ja, bolo jasné, že kto to kam dotiahol. Na stretávke po rokoch to bolo zaujímavé zistenie vidieť, že tí menej obľúbení sú všetci úspešní a tí "obľúbeni" nakoniec ostali tam kde pred rokmi. 🙂

mysicka36
28. apr 2026
@majk4

@majk4 daj tomu čas. Takáto trojka nevydrží. Lebo tá "hlavná" bude chcieť byť stále stredobod pozornosti na úkor tých dvoch, ktoré nevedia zatiaľ na plnú hubu povedať svoj názor. Ale to je len zatiaľ.
A ty si kludne buduj vzťahy aj s inými spolužiačkami a aj spolužiakmi. Popravde s chalanmi je vždy jednoduchšie vychádzať. Oni ak si niečo potrebujú vydiskutovať, si dajú po papuli a na druhý deň sú kamoši. Ja roky pracujem v mužskom kolektíve a je to super. Skoro žiadne intrigy. Píšm skoro, lebo ano aj tu sú nejaké výnimky, ale je ich málo.