icon

Problémy s komunikáciou po 10 rokoch

25. aug 2025

Ahojte, sme 10 rokov spolu s mužom a ja neviem, zjavne je niekde chyba v komunikácii a začína mi to vadiť.

Príklad 1: Pošle mi dnes video o tom, aké su super banány. Pýtam sa ho, na čo si mi to poslal? Aby si jedla banány, keď športuješ. Pozerám na neho, to vážne, banány? Veď vieš, že už skoro 10 rokov nejem vôbec banány, lebo mám od nich kŕče. Jaj, zabudol som.

Príklad 2: Mám svalovku. Hovorí mi, daj si acylpirín. Prosím? Čo si mám dať? Veď od mojich 18tich rokov mal alergiu na kyselinu aceltylsalicylovú a acylpyrín neužívam. Vieš, že iba aké dva druhy liekov proti bolesti užívam, či? Jaj, hej, máš pravdu.

Príklad 3: Volám mu, že idem práve okolo tenisovej haly, za chvíľu budem tam. Pýta sa podráždene, okolo akej tenisovej haly, kde tam je tenisová hala. Veď tu okolo haly a tenisových kurtov. Okolo jakých tenisových kurtov zase ideš! Hovorím veď tu, kde je ten pes labrador. Aha, hej, okolo tenisových kurtov. Jaj, ok, to si tu za chvíľu.

Príklad 4: Objednáme si pizzu z Mlynskej? Akej Mlynskej, akú pizzu, kde by tam bola pizzeria? Pýta sa ma podráždene. Veď sme tam boli minule na pizzi, na Mlynskej. Aha, hej, je tam pizza.

Za každým ma dá dole, čo za blbosť hovorím, ja sa tým zneistím, že či hovorím blbosť alebo čo a on na mňa podráždene, a napokon mám pravdu.

Príklad 5. Boli sme v nemocnici, idem si dať kávu z automatu. Idem hádžem. A on mi do toho spustí: Koľko tam hádžeš, to prečo tam dávaš euro, koľko ti ešte treba, dám ti 50 centov, koľko si tam hodila, čo ti to neberie, hoď tam ešte, dám ti 30 centov, zase ti to neberie, dám ti euro. Hovorím mu, veď kľud, prosím prestaň mi do toho kecať, ukľudni sa, ja si kávu viem zobrať aj sama.

Príklad 6: Dopil si? Idem zaplatiť kávu. Nie ja to zoberiem, ja som povedala, že zaplatím, tak to nechaj tak, nabudúce ti berieš ty. Nie on mi dáva 2 eur, potom 2.50, potom sa pýta koľko to stálo a koľko som im nechala, či som im nechala tringelt.. veď kľud, zaplatila som, nechala som im tringelt, nabudúce berieš ty. Nie hučí o tom 10 min.

Ja už nevládzem niekedy ženy toto správanie.
On 44 rokov.

Strana
z2
mandzula
25. aug 2025

Chlapi si proste ziju vo svojom svete a nase banany ci alergie don proste nepatria, oni proste nie su taki detailisti ako my zeny. Mne chlap povie, ze nieco nema rad, nemoze, pamatam si to naveky, on tak 5 minut. Beriem to ako fakt, zas ma v hlave ine veci ako ja.

anonym_d4a8b8
25. aug 2025

Na pamät mu kúp tablety ginko biloba a ženšen. Pri šoférovaní aj môj rád diriguje, ale blbé video.mi ešte neukázoval. Keď je to u mňa už cez, odparkujem a podám mu kľúče to ho vždy schladí. Po zvyšok cesty mám kľud.

anonym_76c22d
25. aug 2025

@anonym_autor vieš, ako sa hovorí v tom vtipe, že manželovi môžeš zveriť aj najväčšie takomstvo, lebo ťa aj tak nepočúva. Skús mu nadstaviť zrkadlo, keď ti bude niečo rozprávať, povedz, že nevieš, nepamätáš si a rob to viacnásobne aspoň týždeň, dva, Možno sa spamätá, alebo aspoň zistí, ako to je

sevrin
25. aug 2025
@anonym_autor

@sevrin áno a viem, že toto nie je ani jedna z týchto diagnoz. Vieš dokedy vzniká schiza? Do akého veku?

@anonym_autor hej v mladosti, ale tvoj muž je speci prípad, inak by si nezakladala túto tému.

domkakvet
25. aug 2025

@anonym_autor body 1 a 2 uplne blbosti, to ostatne mozno huci, lebo si aj ty nervozna, aspon na mna tak posobis.

autor
26. aug 2025
@sevrin

@anonym_autor hej v mladosti, ale tvoj muž je speci prípad, inak by si nezakladala túto tému.

@sevrin áno, ale to nie preto, že ma diagnózu, ale preto, že absolútne nepočúva, čo mu hovorím. To by 95% mužov malo diagnózu alzheimer.

autor
26. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor body 1 a 2 uplne blbosti, to ostatne mozno huci, lebo si aj ty nervozna, aspon na mna tak posobis.

@domkakvet samozrejme, ze som nervozna. Ved preto to pisem, neskutocne ma to vytaca.

sevrin
26. aug 2025
@anonym_autor

@sevrin áno, ale to nie preto, že ma diagnózu, ale preto, že absolútne nepočúva, čo mu hovorím. To by 95% mužov malo diagnózu alzheimer.

@anonym_autor ale tie jeho reakcie sú jak od senilného, už pri treťom príklade som si povedal, že buď si tu niekto robí srandu alebo je to fakt na diagnózu. Koľko tenisových hál preboha máte u vás v meste, že bol tak zúfalo dezorientovaný??

lienka.7
26. aug 2025

@anonym_autor no mne to teda vtipné nepríde. Na rozdiel od ostatných tu. Keď to zažívať denno denne, v rôznych situáciách. Sú 2 možnosti, bud si mu ukradnutá alebo to robí naschvál. Neviem, ktorá možnosť je horšia...🤷‍♀️

autor
26. aug 2025
@sevrin

@anonym_autor ale tie jeho reakcie sú jak od senilného, už pri treťom príklade som si povedal, že buď si tu niekto robí srandu alebo je to fakt na diagnózu. Koľko tenisových hál preboha máte u vás v meste, že bol tak zúfalo dezorientovaný??

@sevrin áno máme v meste hore tenisovú halu a dole tenisové kurty. Čiže ich máme viac. Plus na druhej strane mesta sú ešte jedny tenisové kurty, menej využívané, ale sú. Dezorientovaný nie je nikdy. Má veľmi dobrú orientáciu v aute, pri šoférovaní, super reflexy. Práveže z nás dvoch som ja tá dezorientovaná.

vilma7
26. aug 2025

Nauc sa s nim komunikovať v kého jednoduchom jazyku, keď to nedáva...
Načo píšeš som pri kurtoch, napíš rovno, za chvíľu som tam. .nepíš ci chce pizzu z mlynskej, opýtaj sa či máš objednať pizzu a akú chce.
Mužom sa nechce viesť dopodvrobma témy o ničom.

Nie je preťažený v práci hlavou?

autor
26. aug 2025
@vilma7

Nauc sa s nim komunikovať v kého jednoduchom jazyku, keď to nedáva...
Načo píšeš som pri kurtoch, napíš rovno, za chvíľu som tam. .nepíš ci chce pizzu z mlynskej, opýtaj sa či máš objednať pizzu a akú chce.
Mužom sa nechce viesť dopodvrobma témy o ničom.

Nie je preťažený v práci hlavou?

@vilma7 Tak este raz, ja mu hovorím, za chvílu som tam, za dve minúty. To je správa, ktorú odozvdám. A on sa pýta ďalej. Ale kde si? Teraz míňam tenisovú halu, kde je ten labrador. A už ide, akú tenisovú halu? Kde je tam tenisovú hala? Tak mu čítam, čo je tam napísané, a on aha, hej. Čo sa týka pizze, chcela som si objednať pizzu presne odtiaľ. Hovorím mu, chcem si objednať pizzu. On odkiaľ? Ja z Mlynskej. A už si ide svoje. Inak ja nemám problém s pizzou, zjem akúkoľvek, s čímkoľvek. On zje iba jeden druh - šunka, syr, kukurica. Akonáhle je tam niečo iné, tak je koniec sveta.

zanka777
26. aug 2025

@anonym_autor mne sa zdá že ty hľadáš odpovede ktoré ti nejak naznačia že pre teba nie je pravý že ťa vôbec nepozná a že je blbý atď keď sa k tebe takto správa..... Môj pohľad je že nič také extra zle alebo nevhodné si nenapísala..... Úplne mi to až príde že ho už prestávas mať rada ...už s ním nechceš byť a je to v tebe ale nakoľko nechceš byť ty tá zlá tam hľadáš (vymyslené a nezmyselné)chyby na ňom aby keď pôjdete od seba aby si z toho celého vyšla ty ako dobrá s tá obeť v úvodzovkách a on ten zlý lebo veď nakoniec sa tak a tak k tebe správal........ Pritom to čo píšeš je úplne skoro bežné v každom vzťahu.... Ale ty proste vidno že si zbieras príklady kedy sa ako zachoval lebo ako píšem už ho asi neľúbiš a hľadáš na ňom každú blbosť ktorú mu vytknúť.... A to dám ruku do ohňa za to že to tak je..... Ja som to mala neraz tiež tak že keď som k niekomu už nič necítila tak mi na ňom vadilo aj to ako dýcha

autor
26. aug 2025
@zanka777

@anonym_autor mne sa zdá že ty hľadáš odpovede ktoré ti nejak naznačia že pre teba nie je pravý že ťa vôbec nepozná a že je blbý atď keď sa k tebe takto správa..... Môj pohľad je že nič také extra zle alebo nevhodné si nenapísala..... Úplne mi to až príde že ho už prestávas mať rada ...už s ním nechceš byť a je to v tebe ale nakoľko nechceš byť ty tá zlá tam hľadáš (vymyslené a nezmyselné)chyby na ňom aby keď pôjdete od seba aby si z toho celého vyšla ty ako dobrá s tá obeť v úvodzovkách a on ten zlý lebo veď nakoniec sa tak a tak k tebe správal........ Pritom to čo píšeš je úplne skoro bežné v každom vzťahu.... Ale ty proste vidno že si zbieras príklady kedy sa ako zachoval lebo ako píšem už ho asi neľúbiš a hľadáš na ňom každú blbosť ktorú mu vytknúť.... A to dám ruku do ohňa za to že to tak je..... Ja som to mala neraz tiež tak že keď som k niekomu už nič necítila tak mi na ňom vadilo aj to ako dýcha

@zanka777 mám ho rada, ale na toto ja nemám nervy. Ak je to bežné u mužov a bude sa to zhoršovať, tak veľmi rýchlo sa zbalím a odídem. Mám len jedny nervy.

zanka777
26. aug 2025
@anonym_autor

@zanka777 mám ho rada, ale na toto ja nemám nervy. Ak je to bežné u mužov a bude sa to zhoršovať, tak veľmi rýchlo sa zbalím a odídem. Mám len jedny nervy.

@anonym_autor ale ja tomu rozumiem ale to čo píšeš je v tebe to sú tvoje pocity lebo sa v tebe niečo k nemu zmenilo.... 😊Naozaj ja to poznám

Strana
z2