Problémy s komunikáciou po 10 rokoch
Ahojte, sme 10 rokov spolu s mužom a ja neviem, zjavne je niekde chyba v komunikácii a začína mi to vadiť.
Príklad 1: Pošle mi dnes video o tom, aké su super banány. Pýtam sa ho, na čo si mi to poslal? Aby si jedla banány, keď športuješ. Pozerám na neho, to vážne, banány? Veď vieš, že už skoro 10 rokov nejem vôbec banány, lebo mám od nich kŕče. Jaj, zabudol som.
Príklad 2: Mám svalovku. Hovorí mi, daj si acylpirín. Prosím? Čo si mám dať? Veď od mojich 18tich rokov mal alergiu na kyselinu aceltylsalicylovú a acylpyrín neužívam. Vieš, že iba aké dva druhy liekov proti bolesti užívam, či? Jaj, hej, máš pravdu.
Príklad 3: Volám mu, že idem práve okolo tenisovej haly, za chvíľu budem tam. Pýta sa podráždene, okolo akej tenisovej haly, kde tam je tenisová hala. Veď tu okolo haly a tenisových kurtov. Okolo jakých tenisových kurtov zase ideš! Hovorím veď tu, kde je ten pes labrador. Aha, hej, okolo tenisových kurtov. Jaj, ok, to si tu za chvíľu.
Príklad 4: Objednáme si pizzu z Mlynskej? Akej Mlynskej, akú pizzu, kde by tam bola pizzeria? Pýta sa ma podráždene. Veď sme tam boli minule na pizzi, na Mlynskej. Aha, hej, je tam pizza.
Za každým ma dá dole, čo za blbosť hovorím, ja sa tým zneistím, že či hovorím blbosť alebo čo a on na mňa podráždene, a napokon mám pravdu.
Príklad 5. Boli sme v nemocnici, idem si dať kávu z automatu. Idem hádžem. A on mi do toho spustí: Koľko tam hádžeš, to prečo tam dávaš euro, koľko ti ešte treba, dám ti 50 centov, koľko si tam hodila, čo ti to neberie, hoď tam ešte, dám ti 30 centov, zase ti to neberie, dám ti euro. Hovorím mu, veď kľud, prosím prestaň mi do toho kecať, ukľudni sa, ja si kávu viem zobrať aj sama.
Príklad 6: Dopil si? Idem zaplatiť kávu. Nie ja to zoberiem, ja som povedala, že zaplatím, tak to nechaj tak, nabudúce ti berieš ty. Nie on mi dáva 2 eur, potom 2.50, potom sa pýta koľko to stálo a koľko som im nechala, či som im nechala tringelt.. veď kľud, zaplatila som, nechala som im tringelt, nabudúce berieš ty. Nie hučí o tom 10 min.
Ja už nevládzem niekedy ženy toto správanie.
On 44 rokov.
Keď je inak super, tak na tomto by som sa už len zasmiala.
Ved to nič hrozné nie je, či?
za mna banality, mate deti ? ze toto vobec stihas riesit
Za mna toto nie su banality, ak muz nevie, ake jedlo jest nemozem a ake tbl nemozem brat, tak to nie su banality.
Za mna toto nie su banality, ak muz nevie, ake jedlo jest nemozem a ake tbl nemozem brat, tak to nie su banality.
@anonym_autor Veď, keď sa to zmestí na A4, tak napíš zoznam a vycap mu to, nech to má na očiach alebo k štúdiu. Jedine, že máš pocit, že ťa nepozná vôbec a sú aj iné nedostatky.
@anonym_autor znie to že ťa chce otráviť🤣🤣🤣
@anonym_autor Veď, keď sa to zmestí na A4, tak napíš zoznam a vycap mu to, nech to má na očiach alebo k štúdiu. Jedine, že máš pocit, že ťa nepozná vôbec a sú aj iné nedostatky.
@gribka1 vraj, že zabúda. Hovorím mu, nezabúdaš, ty ma nepočúvaš. To je rozdiel.
@anonym_autor Ja si to viem predstaviť, môj tiež zabúda, lebo nepočúva, ale už neriešim.
@gribka1 vážne? Mne to veľmi lezie na nervy a niekedy som absolútne vytočená z toho. Zbytočne niečo hovorím, on absolútne si vyberá selektívne, čo je pre nebo zaujímavé.
@gribka1 vážne? Mne to veľmi lezie na nervy a niekedy som absolútne vytočená z toho. Zbytočne niečo hovorím, on absolútne si vyberá selektívne, čo je pre nebo zaujímavé.
@anonym_autor 10 rokov byvate spolu? deti predpokladam nemate ?
ty si asi tak trochu drama queen a on ta uz proste vypina a nepocuva
ak iné veci fungujú, na toto by som kašľala 😂 u nás je zas klasika, keď sa ho pýtam (v byte bývame len my dvaja + 3 deti), že o koľkej ide zajtra do prace (ma dosť flexibilný job) a on sa spýta: kto? ja? …NO KTO ASI 🤦🏻♀️😂 tieto debilne otázky ma vždy vedia vytočiť.
@anonym_autor No kým boli deti, tak nejako som to nestíhala riešiť, iný zhon to bol. Ale teraz, keď sme už sami, tak vidím, že má miliónkrát nepočúval, akoby som prvýkrát niečo vravela. Vytacalo ma to samozrejme tiež, akurát, že mne už je to jedno😂😂 .
ak iné veci fungujú, na toto by som kašľala 😂 u nás je zas klasika, keď sa ho pýtam (v byte bývame len my dvaja + 3 deti), že o koľkej ide zajtra do prace (ma dosť flexibilný job) a on sa spýta: kto? ja? …NO KTO ASI 🤦🏻♀️😂 tieto debilne otázky ma vždy vedia vytočiť.
@rybiatko123 máme dve deti, či som drama queen neviem, skor nemam nervy sa opakovat.
@anonym_autor na jednej strane by som povedala, že sú to banality, na druhej by som sa začala obávať nejakého ochorenia. Koľko má rokov a kedy bol na preventívke? Tých veci, ktoré si nepamätá, sa mi zdá už príliš, aj keď nie je nič výnimočné, že si muž nepamätá ani po rokoch, že je žena na niečo alergická
@rybiatko123 máme dve deti, či som drama queen neviem, skor nemam nervy sa opakovat.
@anonym_autor zvykni si … cim bude starsi tym horsie. Moj otec nechal moju mamu na parkovisku bez kabelky, mobilu … bez nicoho a zistil to po xy km to zistil …. A vratil sa. Cely cas sa s nou rozpraval a vobec mu nebolo divne, ze neodpoveda. Ked prisiel domov zistil, ze na zadbom sedadle je len pes. Vysvetlenie … niekto dychal a neodporoval …vsetko je v poriadku … (70+) … take malickosti nepovedala si mi atd …boli kazdy den… nemal nijaku psychodiagnozu, len zhorseny sluch … ale to nepocuvanie/ vymazanie detailov z hlavy mal vzdy
@anonym_autor toto robi vela muzov, treba sa s tym asi zmierit, alebo k tomu pristupovat s humorom. Napr. k tym bananom: aby si mohla jest banany. Ty: myslis tie, od ktorym mam krce, dobry napad! Alebo: okolo akej tenisovej haly ides, ty: okolo tej, co tu stoji uz 20 rokov, zlatko. Aspon teda ja to takto riesim. Lebo mojmu sa tiez obcas zadari nejaky hlod, ako keby sme sa vcera zoznamili 🤷🏼♀️
@anonym_autor na jednej strane by som povedala, že sú to banality, na druhej by som sa začala obávať nejakého ochorenia. Koľko má rokov a kedy bol na preventívke? Tých veci, ktoré si nepamätá, sa mi zdá už príliš, aj keď nie je nič výnimočné, že si muž nepamätá ani po rokoch, že je žena na niečo alergická
@anonym_76c22d ale to podla mna nie je o tom, ze si to nepamata, on to len neriesi. Doslova ma na haku. Polovicu veci ani nepocuje, lebo aktivne nepocuva a dalsiu hned zabudne, lebo mu to pride nepodstatne. Moj ma raz obvinil, ze som mu nieco dolezite nepovedala, pritom som mu to viac krat hovorila. Odvtedy ma notes a nic nehovorim viac krat. Bud si zapise, alebo nevie.
@anonym_autor ja sa tu musím smiať, ako dobre si napísala tie priklady😄😄. Ináč si z toho nič nerob, veľa chlapov robí toto iste 😄
@anonym_autor ja sa tu musím smiať, ako dobre si napísala tie priklady😄😄. Ináč si z toho nič nerob, veľa chlapov robí toto iste 😄
@bielasovicka ja na toto nemám nervy ženy. Ideme v aute, hučí celú cestu. Ja šoférujem, hovorí mi do toho, kam mám ísť, prečo ideš tadeto, prečo nejdeme tadiaľ? Pomedzi to mi púšťa videá z youtube a ukazuje pred nos aha, aha, a potom pesničky mi púšťa. Veď kľud, zastavím a potom mi ukážeš videá, to deti vzadu sú kľudné a nie také besné ako ty.
@anonym_autor joooj autorka to iste mam doma 😂 ale všímam si ze ked nie som vynervovana z deti a zo života tak mi to nejak extra nevadi. Ale rozumiem ti ze ti lezie na nervy ze ta nepozná a nevníma. Skús sa s ním porozprávať nech dava viac pozor a vedome vníma co vravíš
@bielasovicka ja na toto nemám nervy ženy. Ideme v aute, hučí celú cestu. Ja šoférujem, hovorí mi do toho, kam mám ísť, prečo ideš tadeto, prečo nejdeme tadiaľ? Pomedzi to mi púšťa videá z youtube a ukazuje pred nos aha, aha, a potom pesničky mi púšťa. Veď kľud, zastavím a potom mi ukážeš videá, to deti vzadu sú kľudné a nie také besné ako ty.
@anonym_autor to, čo si napísala v úvode, sú za mňa kraviny. Ale toto v aute by som mu nestrpela.
@anonym_autor 🫣🙈 Ináč, viem si ta predstaviť aké môžeš mať nervy 🤔
@anonym_autor to, čo si napísala v úvode, sú za mňa kraviny. Ale toto v aute by som mu nestrpela.
@letfenixa no až také kraviny to nie sú. Možno pre nás, ale pre ňu nie. Si neviem predstaviť keby toto môj muž robil. (keby ešte žil). Tiež by som mala poriadne nervy z neho. 🤨
Začínajúci Alzheimer alebo schizofrénia. V počiatočnom štádiu sa to dá pomerne dobre liečiť.
To naozaj toto riešiš? 😂😂 Môj muž mi každé ráno robí kávu a každé ráno sa ma opýtal do ktorej šálky ju chcem a koľko cukru 🙉 keď ide do obchodu, kážem mu kúpiť tri veci a buď mi zavolá z toho obchodu 9 krát alebo kúpi niečo úplne iné, alebo z 3 kúpi 1. A taký bonbón zo včera, išla som s malou na detské ihrisko. Aj som mu to povedala, aj nás tam videl, keď šiel autom okolo a potom mi aj tak zavolal, po asi hodine, že kde som, keď nie som doma 😅😅😅 ja už to absolútne neriešim.
Začínajúci Alzheimer alebo schizofrénia. V počiatočnom štádiu sa to dá pomerne dobre liečiť.
@sevrin vieš ako sa prejavuje schizofrenia? Alebo alzheimer? S oboma mam skusenosti, cize viem, ake maju priznaky a priebeh.
Len prijmi, že chlapy su ini.
@anonym_autor skvelé, takže máš prehľad.
@sevrin áno a viem, že toto nie je ani jedna z týchto diagnoz. Vieš dokedy vzniká schiza? Do akého veku?

Som s muzom 30r, minimalne 3x do roka sa ma opyta kolko cukru si dam do kavy 🤣 ziaden ako 30r dik.