Problémy s komunikáciou vo vzťahu
Už neviem, či som precitlivela alebo môj muž naozaj nevie komunikovať. Povie niečo, na čo negatívne zareagujem , tak to otočí, že to bol vtip a nepochopila som to; rozpráva sa so mnou otočený chrbtom (nie, keď niečo dôležité robí, napríklad, že by krajal zeleninu a potreboval sa pozerať pod prsty) , neustále na niečo frfle, mrmle...Dnes, napr., stojím v kuchyni, zavadziam mu v ceste a namiesto toho, aby mi to nejako slušne povedal, tak povie "Vyprázdni priestor" s rukami vopchatymi vo vreckách mikiny. Ako keby som sa bavila s 15 ročným spolužiakom..
Už fakt neviem, či som precitlivela a vyžadujem nejakú nadštandardnú komunikáciu alebo čo
@wranica Z tvojho prispevku mam skor pocit, ze si obaja leziete na nervy a je uplne jedno, kto co spravi, dovod na zbytocne rypnutie si najdete tak ci tak 🤷.
mrmle, frfle - verím že ti ide na nervy - ale zas nepíš že to robí len teraz ... táto diagnóza býva roky rokúce,
správanie tvojho manžela by išlo na nervy aj mne...
Normalne komunikuje so mnou a vlastne aj byvaly normalne komunikoval u mna normalna vyspela komunikacia je klucova pre vztah 🤷🏻♀️
Vyprazdni priestor?🙄 no keby za tym bolo milacik tak berem. Inak je to chumaj riadny.
"Vyprazdni priestor" mozes odpovedat- mozes zacat vypratavat prvy ....
Nerada sa chovam "oko za oko " Ale vo vasom pripade asi treba druheho pokrstit jeho medicinou.
Len otazne je, ako a preco reagujes negativne na to, co povie... Ak aj ty prehnane, bez nejakeho dovodu, krsti ta len vlastnou medicinou. mozno by bolo fajn zamysliet sa nad svojou komunikaciou. Ci nevybuchujes prehnane, Ale nevidim do vas, tazko mi odsudit na plnej ciare ako damy predo mnou....
akcia reakcia. tazko sudit nestranne. za mna ste si kvit. podla napisaneho textu. a mate problem este niekde inde idete si na nervy obaja reagujete divne. a zalezi aj na sposobe a tone .... samostatne by ma ta veta nijako nerozhadzala ako obsah.
Co je zle na “vyprazdni priestor”? To sa nutne musite bavit skrobene, ako cudzi ludia?
No neviem, či by si neplakala, kebyže ti muž na otázku...Chutila káva? Odpovedal...Najlepšia, akú som kedy pil, len dúfam, že sa z nej neposeriem 🤣🤣🤣
Si precitlivená
@wranica z kontextu těžko říct, mozna neumíte spravne komunikovat oba dva. Trocha reklamy- zrovna na to sleduju minikurz zdarma na Facebooku stranky "dovychovat", mozna to pomuze
To ti este pekne povedal, mne ked muz zavadzia v kuchyni tak mu rovno poviem aby vypadol.
@wranica chceš, aby s tebou komunikoval inak, zmenil správanie. Lenže to nejako zabezpecit nevies.
Jedine začať inak komunikovať a premýšľať sama.
Ak niečo povie, čo sa ti nepáči (a je to úplne v poriadku, niekomu to vadit nemusí, niekomu áno), potrebuješ si vymedziť hranice, no nerobiť z toho drámu. Napr. Ak potrebuješ, aby som odstúpila, povedz mi to slušne. Takéto vyjadrovanie mi vadí. Snaz sa pri tom zostat pokojná, no rozhodná, trochu nad vecou.
Ako dlho ste spolu? A koľkokrát si ho upozornila na to, že chceš iný spôsob komunikácie?
Spomínaš, že keď ho upozorníš, tak ti povie, že to bol vtip.
No, akože pekný gaslighting. (neviem, nezhadzuje ťa? )
Skús dať viac príkladov.
Každopádne, aj keby to tu nikomu nevadilo, je to tvoj vzťah a tvoje hranice- čo si ochotná tolerovať a čo nie. A máš na ne právo.
Neviem no… mne “vyprázdni priestor” príde dosť vtipné 😃 my by sme sa na tom obaja zasmiali 😃
skús napísať iný príklad, čo sa ti nepáči, toto mi nepríde to vulgárne, nevhodne ani urážlivé… možno len nerozumieš jeho humoru (otázka - koľko ste spolu?)…
@wranica zrejme ti klesa sebavedomie, sebadovera, co predtym nevadilo uz vadi...kedze som mala doma nieco podobne tak tusim ze ak sa budes chciet o tom porozpravat s manzel.otoci to na srandu a ze prehanas alebo nechapes humor. V skutocnosti o humor ani nejde. Uz ta nerespektuje.
Mna kedysi exmanzel zdravil "nazdar" ked sme este boli spolu....uz vtedy som vedela ze to nerozchodime
...
@zabka79 už v 2020 si nerozumeli a sa rozchádzali,tak nevedno či to ešte ten alebo už druhý 😁
@0kristina0 U nás to isté neznesiem keď varím a on sa tam motka normálne mu poviem že vypadni 😀
vyprazdni priestor lool zaradujem do repertoaru. Dak
@oceanahory vnímam to rovnako. Ponorka.
Nenáročná komunikácia, bude to, tipujem, “jednoduchší typ”

@wranica obaja si idete svoje