icon

Problémy so spolubývaním s mamou

10. apr 2025

Ahojte, mame velky dvojpodlazny dom. Pred dvoma rokmi sa k nam prestahovala moja mamina. Je sama, ma 76, iste zdravotne problemy. Byvala 40 km od nas. Prerobili sme cast doma tak ze je len jej. Ma tam taky vacsi ako keby 2izbak. Problem je ale ze s manzelom sa vobec nezhodnu. On je potom na nu mega hnusny, nezdravi sa jej potom, dost skaredo sa s nou rozprava alebo ignoruje. Pokial je manzel doma, mama k nam chodi velmi zriedkavo. Rada sa mota v zahrade a robi zahradne prace ale aj to manzelovi vadi. Mama sa citi ako vo vazeni. Je z toho nestastna. A samozrejme je to neustaly dovod hadok medzi mnou a manzelom. Uz predtym sme mali krizu v manzelstve a sa priznal ze suhlasil s tym aby sem prisla mamina byvat ib preto lebo sa bal ze ho aj so synmi opustim. A takzo vlastne nemam kam ist. Mamka peniaze z oredaja garzonky vrazila do prerabky casti domu pre nu. Ja uz neviem ako dalej. Atmosfera u nas doma je hrozna. Mamka sq stale snazi pomahat aj s detmi aj okolo domu a manzelovi vsetko vadi…

blonde_bella
10. apr 2025

Kto by už len túžil bývať so svokrou .... Normálne jej kúpte garsónku, alebo platíte prenájom za to čo investovala...
Ja by som odisla okamžite keby mi sem muž nasťahuje svokru .

petamich
10. apr 2025

Sprav sa ako totalny hulvat a terorizuje vlastnu svokru.
Nema vyliezat z bytu iba po polnoci? Nech ju ani nevidi?

Podla toho co pises ma vlastny byt, nijako vam do zivota nezasahuje.

gaja78
10. apr 2025

Tvoj manzel sa sprava velmi majetnicky, patri mu dom, pozemok a proste neznesie zasahy inych ludi. Samozrejme neschvalujem jeho pristup, seniori su chranene osoby, nemoze si dovolovat takto sa spravat. Skuste mamine v zahrade vyclenit jej policko, na ktorom sa bude realizovat a poprosit ju, nech neobraba vasu cast, aj ked sa jej to nebude pacit, proste nech si robi len na "svojom". A manzelovi vycisti zaludok, je to tvoja mama, ktorej ste poskytli byvanie, nie votrelec.

roomaa
10. apr 2025

Tak to mi teda nepríde normálne, že sa takto chová k tvojej mame. Mala by si mu dohovoriť, mne by to teda extrémne vadilo.

pribinak
10. apr 2025

V čase manželskej krízy si nasackovat do domu matku je jednoducho zlý nápad
Nijak inak to nevidím …

Mali ste hľadať iné riešenie … napr pomocníčka do domácnosti 2-3x za týždeň aby tá odbremenila

Čudujem sa aj tvojej mame že vo svojim veku nemala viac rozumu a nenavrhla napr ísť by tá niekde blízko

Žiaľ celé si to odskáče tvoja mama

brrunetkaa
10. apr 2025

Tak toto by mi extrémne vadilo keby sa muž správal takto ku mojej mamine. Rovnako ja by som rešpektovala keby si partner chce svokru takto nasťahovať. Je to rodič. Aj keď to nie je moja povinnosť ale ja chcem sa o nich postarať keď to budú potrebovať rovnako ako sa rodičia starali o mna / o muža.

nominativ
10. apr 2025

Povedz mu, že svokru prijal len pre to, aby si ho neopustila a opustis ho aj tak.

Ale to sa dalo čakať, keď sa v kríze spravil ešte takýto veľký zásadny krok.

Každopádne, čomu to pomohlo? Ak si vôbec uvažovala nad opustením - prečo tvoja mama prišla o domov a peniaze a nasťahovala si ju do kritického prostredia? (To, že muž je ch*j, to je prvoradé, ale ty si kde mala hlavu?) Čo teraz, budeš čakať, kým mama umrie so zatnutymi zubami? Hádať sa s mužom? Opustis ho? Vyplatis ho z domu? Alebo predáte dom a mama pôjde do starobinca? V konečnom dôsledku je ona najväčšia chudera.

Fakt netreba robiť veľké rozhodnutia v časoch krízy.

autor
10. apr 2025

@nominativ ano, teraz spatne si to uvedomujem ze to bol chybny krok. Neviem, dufala som ze kriza prehrmi, ze to je len tak obdobie a bude dobre. Zial nie je, ale je to cim dalej len horsie. Ja ho nemam z coho vyplatit, vsetky moje uspory isli do domu. On o predaji domu nechce ani pocut. Netusim ako toto poriesit tak aby dobre bolo

blonde_bella
10. apr 2025

@ssimusska presne... & Napisala, že chce aby sa do nich nestarala....& Autorka cely čas obhajuje matku....

Čiže pán manžel bol veľmi zamilovaný,vták jej splnil , nech príde jej pani matka....a teraz si môže hlavu trieskať....
Úprimne mi ho je ľúto, lebo bývať so svokrou a s manzelkou, ktorá nie je schopná situáciu vyriešiť, lebo riešiť by to mala ona......ach bože ..očividne zadržiava matke...

Chudák chlap

autor
10. apr 2025

@brrunetkaa presne pre to som ju chcela mat na blizku, cely zivot sme s mamkou same boli a na starobu a ked to potrebuje sa o nu chcem postarat ja. A takuto situaciu som jej vyrobila 😞😞😞

blonde_bella
10. apr 2025

Kríža prehrmi tým, že mu tam nastahujes svokru? Pane bože či sme všetci tvoji

betulinka1
10. apr 2025

Manželovi by som povedala, že stačí. Že ma jeho názor nezaujíma, čo mu vadí a čo nie, nech si nechá pre seba. Mama tu nechodí, ked je doma a to, že je na dvore a porobí veci, nech nerieši, lebo ty to aj tak nespravíš. Povedala by som mu, že takto tu žiť nebudem alebo sa bude správať normálne. Môžeme predať dom, ja s mamou pôjdeme preč, ty si zariadiš svoje bývanie, vyplatíme mamu, nás a ideme svojou cestou. Hotovo lebo takto sa tu žiť nedá a to kvoli tebe. Takže sa bud upraces alebo ideme od seba. Tvoj muž je dospelý a musí sa vedieť správať a normálne komunikovať. Babka nech k Vám nejde, ked je doma, prípadne chodte s nou vy na prechádzku alebo budete vonku na záhrade alebo chod k nej na kávu. Babke zabezpeč ešte nejakú kamosku, nech má aj sociálne vyžitie aj ona vacsie.

autor
10. apr 2025

@blonde_bella chudak chlap??? To vazne? Nikto iny zatial nerobi ustupky iba mamina. Prestala na dvore robit veci, vidi ako sa nicia stromceky, ale nedotkne sa ich, iba mne povie aby som pripomenula. Jemu sa uz ani neopovazi. Ale neboj ked deti aj on mali 40tky horucky naraz, tak dobre bolo ze prisla pomoct… ti vravim ze sa aj na dvor uz boji isz aby sa zase nenasral. So mnou sa doma vobec nerozprava, iba hadat sa vie kvoli vsetkemu. A ja som tu ako sluzka. Aj s detmi ked ma uz byt druhy den tak po nich len vrieska. Mojej mame zakazuje aby im davala alebo kupovala sladkosti ale jeho mama moze. Ale dobre, ako myslis, chudak chlap… a mimochodom 4 mesiace u nas bola aj svokra kym prerabala cely byt a to byvala a s nami v nasej casti kedze sme to nemalo prorebene ale zakazdym som sa k nej spravala uctivo aj ked zakazdym mi s detmi robila napriek

luteam
10. apr 2025

Chuda tvoja mama je mi jej uprimne luto. Snazi sa pomoct ako vie a dostane sa jej za to skarede zaobchadzanie. Mal by sa muz spamatat ved mu to poriadne vysvetli alebo sa rozidte ak to celkovo nefunguje u vas

blonde_bella
10. apr 2025

Áno chudák chlap.
Zase si si obhájila aka je pani matka chudá....
Keby môj muž takto stojí pri mne a takto rieši čo má trápi, už tam dávno nie som... Očividne ťa slepo miluje...

januska12323
10. apr 2025

Je to aj tvoj dom tak si konečne dupni a povedz svoj názor. Nie si vo väzení a môžeš sa s ním rozísť aj keď máte spolu deti.

pribinak
10. apr 2025

@nominativ rozbije len tak rodinu s dvomi malými deťmi? Uff toto je veľmi zlá rada

blonde_bella
10. apr 2025

@pribinak súhlasím.
keby to tu píše chlap, že jeho žene vadí jeho pani matka, ktorá len chce pomôcť tak ho tu zozeru

katie253
10. apr 2025

Veľmi dobre to napísala Betulinka. Súhlasím

luteam
10. apr 2025

Este mi napadlo nebolo by riesenie vyclenit jej cast zahrady kde by si mohla pestovat co chce? Aj by mala nejake vyzitie to by mohol byt kompromis + do vasej casti domu by chodila iba na pozvabie alebo ked muz nie je doma.

autor
10. apr 2025

@blonde_bella stoji pri mne a riesi co ma trapi? On to ani na haku co mna trapi? Stale je to len o tom co chce on a ako to chce on a ked to nie je tak ako to chce on je zle, durdi sa hada nerozprava sa!!! Takto sa podla teba spravq dospely chlap? Ja som hladala riesenie ked som sa chcela postarat o mamku ze ako to poriesit. Dom mame velky, pozemok obrovsky, on s tym suhlasil, no zial vsetky tie ale si nechal pre seba. Toto nebolo ze som buchla po stole a povedala ze pride sem a basta… keby to je naopak a on by sa chcel takto postarat o mamu, nenamietala by som, lebo ved byva samostatne.

gribka1
10. apr 2025

V prvom rade si treba vyriesit váš vzťah, chcete či nechcete ostať spolu. Mamina je druhotný problém. Na to sa sústreď, lebo od toho závisí riešenie.

beronsche
10. apr 2025

@blonde_bella áno, najmä keby si s tým predtým súhlasila. A plus, čítaj, svokra má vlastný priestor s vlastným vchodom...

autor
10. apr 2025

@luteam je vyclenena cast zahradky na pestovanie… a hadaj co, mamka tam pestuje to co ma moj muz najradsej… mali sme malo hriadok tak radsej nezasadila pre seba minuly rok fazulku len aby on mal 3 druhy salatov, 3 druhy papriky a co ja viem co este. Este aj okolo domceka ma mamina malu okrasnu zahradku a kupila si tam minuly rok lvietky a ozdobne kamene a bolo zle lebo si nepytalq povolenie od meho ci moze.

blonde_bella
10. apr 2025

@beronsche ale chodí im tam a povedal, že chce aby sa do nich prestala starať.... Vieš, ktovie čo by povedal on... Ona to tu vykreslí ako chce...ale len tak zo srandy mu nevafi

pribinak
10. apr 2025

@blonde_bella presne. Mamickar a neodstrihnuta pupocna šnúra

maryetta
10. apr 2025

Problem mate hlavne vy dvaja ☹ sama priznavas ze je to medzi vami nie velmi ok.
A on sa uz vyvrsuje aj na tebe. Aj na detoch. A teda aj na mame. Lebo je po blizku...
nastavit zrkadlo. Povedat si realitu. Tam vela moznosti nie je. A vsetko chce kompromis 😉
Takto ste vsetci len v bludnom kruhu. Nikto nie je spokojny....
mam pocit ze keby aj tvoja mama tam nie je... lepsie by to z jeho strany nebolo a nasiel by si nieco ine...

luteam
10. apr 2025

Och no to potom uz ozaj neviem ako poradit chudiatko mamina...drzim palce nech sa chlap nejako spamata

pribinak
10. apr 2025

Stále tu píšeš o záhrade….ale hlavný problém je inde. Neciem či to nechceš vidieť alwbo to nie si schopná vidieť

Hlavný problém je že si muža pritlačila k múru, buď alebo a tu je výsledok

Ja sa čudujem že tvoja mama s týmto súhlasila nakvartirovat sa dcére do domu, keď nemá so zaťom ani náhodou ideálne vzťahy

lenka567899
10. apr 2025

@ssimusska a preto by si sa mohla správať ako krava?