Problémy so spolubývaním s mamou
Ahojte, mame velky dvojpodlazny dom. Pred dvoma rokmi sa k nam prestahovala moja mamina. Je sama, ma 76, iste zdravotne problemy. Byvala 40 km od nas. Prerobili sme cast doma tak ze je len jej. Ma tam taky vacsi ako keby 2izbak. Problem je ale ze s manzelom sa vobec nezhodnu. On je potom na nu mega hnusny, nezdravi sa jej potom, dost skaredo sa s nou rozprava alebo ignoruje. Pokial je manzel doma, mama k nam chodi velmi zriedkavo. Rada sa mota v zahrade a robi zahradne prace ale aj to manzelovi vadi. Mama sa citi ako vo vazeni. Je z toho nestastna. A samozrejme je to neustaly dovod hadok medzi mnou a manzelom. Uz predtym sme mali krizu v manzelstve a sa priznal ze suhlasil s tym aby sem prisla mamina byvat ib preto lebo sa bal ze ho aj so synmi opustim. A takzo vlastne nemam kam ist. Mamka peniaze z oredaja garzonky vrazila do prerabky casti domu pre nu. Ja uz neviem ako dalej. Atmosfera u nas doma je hrozna. Mamka sq stale snazi pomahat aj s detmi aj okolo domu a manzelovi vsetko vadi…
@sfet chlapi nie sú absolútne na to haklivi, skôr nevesty neznesú ženské pohlavie okolo seba, či svokru, švagrinou alebo matku. Chlapom jevto fuk.
@sfet nie, ty si nepochopila, dá jej teple , lebo v nich chodí , načo jej budú zo skrine, nepožičiava jej trenky . Och bože. Pani chápava. Nie, nekúpime jej, lebo nechceme míňať na ňu 😩😱😃😃😃🤪😂
@mooonika1975 no mykóza nic nehovori pani chápavá? Keby mne niekto dál svoje papuče, tak sa mi robi az zle. Pripadáte mi nejaki divní.
@mooonika1975 ako ktorym
Toto je strasne citat. Vy by ste potrebovali vypadnut niekam z domu a v klude sa porozpravat a hladat riesenie. Mama je uz tam,uz ju nemozete vyhodit prec. Muz musi pochopit a vidiet ako jej ublizuje. Nech zahodi svoje urazene ego a pochopí,ze mama to nemysli zle. Tym,ze nieco porobi,neznamena,ze jeho zhadzuje ako muza. Jednoducho sa nudi a chce nieco robit.
Obrovská chýba nasťahovať mamu do domu, ak ste už predtým mali s mužom zlý vzťah, nad ktorým už vtedy visel otáznik. Možno stačilo nájsť máme niečo v tej istej obci, ale nemusela ísť priamo do domu. Muž je hovädo. Ale tiež mám pocit, že si vybíja zlosť a frustráciu z vášho vzťahu na tvoju mamu. Sama píšeš, že ste len ako spolubývajúci, podľa tvojich príspevkov k nemu necitis nič, skôr odpor. Ja by som primárne riešila váš vzťah, vás dvoch ako partnerov, a vzťah muž -mama ako sekundárny. Predpokladám, že vaše deti nasávajú denne túto ťaživú nepriateľskú atmosféru jednak medzi vami dvoma a jednak medzi mužom a babkou, a ponesú si z toho do života traumu. Deti cítia všetko. Deti všetko prežívajú. Ja by som riešila asi poradňu s mužom a začala pracovať na tom.
Úprimne ja by som svokru na dvore tiež nechcela ,ale teda ani by som s tým plánom nesúhlasila.V celom tom je ona obet a ty vinník lebo do rucajuceho sa vzťahu ešte priviesť matku ....no comment
Uplne chapem tvojho muza. Ked si predstavim, ze by byvala u nas moja mama, tak strach a hroza. Svokra zas keby u nas byvala, ani by sme o nej nevedeli. Ale tak ci tak, je to strasne narusenie sukromia...toto ozaj nie
Ja nech citam ako citam tak som stale nepochopila, co akoze tvojmu muzovi vadi. Byva sama, nie je u vas furt, ma vlastne aktivity, pomoze. Co je na tom zle? Ze on nema cas nieco spravit, tak to spravi ona, a on sa potom hadze o zem ako trojrocne decko, ze to chcel on sam? Nepoviem keby to chcel inak, po svojom, alebo by to mama urobila zle... mne to pride, ze tvoja mama je len hromozvod jeho problemov, netusim ci osobnych alebo vasich manzelskych. Asi ma pocit, ze ked cez krizu suhlasil, aby k vam prisla byvat, tak sa vsetko vyriesi, a kedze to tak nie je, tak je teraz vsetkemu ona na vine. A vyzera to, ze ani medzi vami dvoma to nie je v poriadku. Navrhla by som poradnu a ak by to nepomohlo, zamyslela by som sa, ci by vam vsetkym nebolo bez neho lepsie...
Nikto nevie ako to bolo zo začiatku, autorka písala že mama prišla strážiť deti umývačku vypratala, spravila na záhrade keď videla, že niečo stojí a aj teraz pripomenie že treba niečo so stromčekmi, kvietky si nasadila a nepýtala sa...... Myslím že to je len minimum toho, čo robila a do čoho sa možno aj nenápadne miešala, až to došlo do tohto stavu. Ku nám keď príde mama, chodí málo, lebo mala problém s mojím mužom, tak som jej vysvetlila, kto je teraz moja rodina, ale tiež to začalo tým, že prišla na návštevu a začala drhnuť, upratovať, odkladať (ona je prípad sama o sebe a naozaj je jej životná náplň upratovanie aj uprataného). Umývačka 🤣 najväčší kameň úrazu, odloží a ani nevie kam a potom ideš robiť knedle po dvoch týždňoch a nevieš nájsť parák. Takže áno môj muž si dovolil, jej niekoľkokrát naznačiť, nech u nás neupratuje a už bolo zle. Nehovorím, že to tak musí byť aj u autorky, ale takmer všetko má viac uhlov pohľadu a určite by sa bolo treba na všetko pozrieť objektívne. Možné je jej muž chrapúň a možno je ona mamin prívesok, ktorý si ju bude za každú cenu brániť a to ešte zhoršuje situáciu v ich vzťahu. Ideálne sa porozprávať a nastaviť si hranice všetci spolu. ;)
@mooonika1975 mama je ťa má rada lebo si jej dcéra. Partner je s tebou, lebo má rád TEBA 😏
@sfet mykoza??? Kriste, to ty si nechutná, my mame svoje nohy v poriadku, nikdy sme to v rodine nemali ani nebude mat. A ponožky nenosíte? To sa nečudujem že vieš o mykoze, bleee
@maya_hi no áno, mama tá bude mat rada aj keď zbadá inú zenu, ktorá je možno lepšia ako ty, partner tá vymení ´skoró ´ bez váhania 😁😁😁
Len zo skúsenosti tu, čo píšu furt ženy, že zahýbať, že odišiel, že sa vykašľal na dieťa ak ma diagnózu a podobne
@mooonika1975 a ty si na akej škole studovala medicínu, že vies, že ponožky ta dokonale ochránia? Nie ja som nechutná, ale ten, kdo použije po niekom papuče. Staci oslabený imunitny system a už to ide. Ale tebe asi zbytocne nieco vysvetlovat. Však pokojne si nos po niekom použité spodne prádlo, mne je to jedno.
@sfet 😁👋
@mooonika1975 si taká blbá, alebo sa robis?
@sfet ja sa robím, ale ty určite nie
@mooonika1975 cakala som, co z teba vypadne. Ale taky level nemoze byt hrany. Končím debatu, lebo ked sa začnem hádat s blaznom, budu sa hádat blázni dvaja.
@sfet konečne rozumná rec, podľa seba súdim teba👏👏👏😜
@mooonika1975 snažíš sa ma prevalcovat svojimi skusenostami? Obvyklý postup hlupáka, postupujes správne, si fakt dobrá.
@luccija je to smutné aký vieme byť mi ľudia na seba zlý..ja som v podobnej situácii, len mi sme zobrali svokra k nám bývať, ja som s ním ostala doma, lebo už hlava neslúži. Ale nevedela by som byť taká na starého, chorého človeka.
@sfet už si povedala že končíš a nič . Stále odpovedas
@mooonika1975 a co to teba trápi?
@sfet pomôžem ti, ok? Ja už končím s tebou . Mám iné veci na práci . 🤪🤪🤪👋👋👌👌
@mooonika1975 aj tak z teba nic rozumné nevypadne.

@mooonika1975 to jej ani nekupite nové? To ja mám papuče vsade svoje vlastne. Aj tam, kde chodím jedenkrát za dva roky.