Problémy so susedskými vzťahmi a závisť
Baby potrebujem vedieť názor niekoho iného lebo už si myslím že si namyslam a príliš pripúšťam veci
Mám susedu ma 2 deti, príde mi akokeby mala vyslovene niečo proti môjmu synovi stále ma zbytočne komentáre napr môj syn (4r) ich stretol na chodbe a vraví aha ja mám nanuk (prvý tohtoročný takze radosť 😃) a ona vraví aj my mame ale nemali žiadne, syn sa naučil bicyklovať bez pomocných tak sme mu kúpili ak väčší bicykel a o týždeň nato aj novú helmu, boli sme vonku a vraví susedné že pozri mám novú helmu ona že aj my maaaame. (Nemajú novú)😃 syn ma kolobezku takú s 2 kolesami v predu 1 v zadu…. Od babky dostal normálnu kolobezku s dvoma kolesami, hneď kupila aj suseda daku ale deti som na nej nevidela voziť sa…. Keďže syn už bicykluje tak som si kupila aj ja bicykel aby sme mohli chodit spolu, o týždeň nato aj ona si kupila😃 mi to príde Jak keby opakovala. Minulý rok sme si urobili piknik deti sedeli na lavičke a neviem čosi sa naťahovali a môj syn buchol do susedovho džúsu a spadol z lavičky ja som ho hneď upozornila že toto nesmie robiť aj keď sa na niečom nepohodli a suseda prišla a zhodila džús môjho syna… 🤦♀️ pred nedávnom si chcel syn požičať ich elektrickú motorku jej syn sa na nej ani nevozil tak môj syn sa jej opýtal či si môže požičať a ona nato a ty sa prečo nevozis na svojej? … druhému susedovi takto nikdy nepovie…ja som na nás spoločný dvor kupila detskú lavičku, pieskovisko, smykalku a jej deti sa tam tiež hrajú a nikdy by ma nenapadlo povedat nech idu odtiaľ preč naposledy sme sa boli so synom bicyklovať a keď sme sa vracali bola s deťmi pred bytovku, ja som odkladala bicykle a len som pocula neeee cooo robis nerob mu tak som pozrela z okna a môj syn chcel dať svoju prilbu na hlavu jej synovi pričom jej syn sa nebránil že nechce ale ona akoby záchvat dostala 🙈😃
Mám v pláne pri najbližšej takej situácii alebo komentári jej povedat že ak ma so mnou nejaký problém nech si ho vydiskutuje so mnou a nie cez mojeho syna
Prosím povedzte mi nestranný názor na takéto správanie k 4 ročnému dieťaťu.
Kamoska ktorá ju už zažila veľmi nepríjemnú keď sa jej slušne opýtala niečo ohľadom svadby povedala že jej to príde akokeby mi závidela. Pretože môj syn chodí do škôlky od 2rokov a jej deti už minulý rok nezobrali a vyzera to tak že ani tento rok, ja chodím do prace, kúpili sme druhé auto ( je nevyhnutne, keďže obaja pracujeme a manžel na 3 smeny)
Chodím na nechty, na vlasy, ak sa podarí vybaviť k malému stráženie tak ideme s manželom na večeru, s kamoskou si sem tam vyjdem a tá suseda sedí len doma s deťmi každý deň to iste doobeda kolecko po dedine poobede len pred bytovku. Ešte poviem že žijeme v zahraničí a sú to tiež slovaci
Dakujem za každý názor ☺️
Ja teda neviem, ale nevidím v príspevku žiadne vychvaľovanie 😳
Jednoducho mal malý chlapček prvýkrát v tomto roku nanuk a zdieľal svoju radosť.
Kebyže to povie mne susedin syn, tak sa teším s ním.
Pre mňa je vychvalovanie štýl- a ja mám nanuk a ty nie hehe! A ty nemáš, ani ti ho mama nekúpi hehe.
Normálne je mi smutno z týchto príspevkov.
Tu sa naozaj neoplatí už nič pýtať.
Ty a tvoj syn ste podla tvojho prispevku neurobili nic zle. Tiez mame rozbych susedov a na zaciatku to bolo trosku komplikovane ale casom sme sa naucili ze napriklad 1 rodina su naozaj nasi kamarati, s ktorymi sa stretavame vo volnom case a s inymi si len slusne pozdravime.
Ked mam dobru naladu tak s jednou susedkou obcas prehodim par slov ale vacsinou to do par minut olutujem lebo ona si strasne vymysla a zavidi a klame. Tvrdi napriklad ze buduci tyzden im pridu robit bazen za 50.000€. To tvrdi uz 3 roky 😅 Ale mne je to jedno. Pousmejem sa, zazelam pekny den a idem dalej. Hned vypustim z hlavy co zase natarala.
Aj tebe odporucam drzat si odstup. Neriesit to. Aj dieta same pochopi ze existuju rozni ludia. Niektori sa budu tesit s nim, od ineho dostane takuto divnu reakciu. Najdolezitejsie je nevziat si svoj osobny pokoj len preto ze niekto iny ho nemoze najst 🙂
Ja teda neviem, ale nevidím v príspevku žiadne vychvaľovanie 😳
Jednoducho mal malý chlapček prvýkrát v tomto roku nanuk a zdieľal svoju radosť.
Kebyže to povie mne susedin syn, tak sa teším s ním.
Pre mňa je vychvalovanie štýl- a ja mám nanuk a ty nie hehe! A ty nemáš, ani ti ho mama nekúpi hehe.
Normálne je mi smutno z týchto príspevkov.
Tu sa naozaj neoplatí už nič pýtať.
@katkazuz Dakujem ❤️ presne som si to iste pomyslela. Hneď útocenie koľko ľudí si aj zle prečítalo to s tým autom… ale som si pomyslela aj či nie sú rovnako ako suseda 🙈😃
My sme zažili niečo podobné len v bledo modrom. Problém bol najmä sused, jeho žena bola taký zákulisný hráč. Nejdem opisovať čo všetko nám robil a aký bol protivny, striehol na nás a nedal si ujsť nijakú príležitosť na konflikt. Snažili sme sa si to nebrať osobne,veď nebýval u nás doma,ale bývali sme na spoločnom dvore. Ale po čase už ani na dvor a do záhrady sa nám nechcelo chodiť, z každej strany nás pozoroval a gánil na nás, na deti ....tak sme to vyriešili radikálne. Dom sme predali a odsťahovali sa. Teraz máme úplne normálnych susedov, máme štandardné susedské vzťahy, pozdravime, prehodíme pár slov, v sezóne tekvicu, cuketu a je to taká pohoda! Človek by ani nepovedal akým obrovským bremenom môžu byť takéto problematické vzťahy. Až keď sme sa z toho odsťahovali tak sme zistili ako sa môže ľahko žiť. Niekto sa dokáže odosobniť, poslať ho do ...,ale my sme to nevedeli. A sme radi,že sme to takto vyriešili. Vsetko dobré prajem, je to ťažké....
@rayla súhlas. Ako keby mám také decko suseda/susedu tiež nebudem pre ním hrať divadielko aká som paf z toho čo má... Ako chápem ešte keby raz proste mi ukáže nejakú vytúženú hračku, tak poviem že jej aká krásna. Ale aby sa dieťa chválilo prilbou alebo nanukom? To mi príde prehnané... Také dieťa v kolektíve bude neobľúbené a šikanované alebo naopak bude šikanovať iné čo nemajú toľko ako ono. Ale tak vždy je dieťa obraz rodičov, proste aj tu vidno že matka rieši čo oni majú a suseda nie, kde ona chodí a suseda nie a takéto porovnávačky a vychvalovanie odpozorovalo z domu...
@marsmykkok Prehnané je, keď sa ti 4-ročné dieťa pochváli nanukom, lebo sa z neho teší? To ako vážne? Môj ty bože 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Ano, máš pravdu, také malé dieťa si má uvedomiť, že z takýchto jednoduchých obyčajných vecí sa nemá čo tešiť. Lebo náhodou by si o ňom taká suseda ako ty, pomyslela svoje. Normálne som rada, že ťa nepoznám, o jedného negatívneho človeka menej v mojom živote.

To vychvalovanie sa dieťaťa by som nebrala na ľahkú váhu, ako tu niektoré spomínajú, je to nechutná vlastnosť. Evidentne tie, čo to obhajujú, nepočuli, ako sú ich deti v kolektíve potom nepríjemné. Začina to chválenim, konci vysmievanima podcenovanim, že druhý spolužiak také nemá.. Vždy sa hovorilo, že samochvala smrdí, a je to tak🤷.. p.s. mám dieťa, nikdy to nerobilo. Zároveň nevedel reagovať, keď sa druhe deti stále vychvalovali a prekrikovali, kto čo má.. Takže moc sa neutesujte, že je to normálne len preto, že vám sa to zdá cool.. nie je..
Autorka, nemusíš sa s ňou baviť len preto, že je slovenka. Je to fajn, keď si dvaja ľudia rovnakej národnosti pomáhajú, malo by to tak byť, no ani doma by ti každý nesadol. Odstrihnúť sa od nich a uvidíš. Možno si časom aj ona uvedomí, že sa niekedy správala ako krava a bude to lepšie..
@rayla súhlas. Ako keby mám také decko suseda/susedu tiež nebudem pre ním hrať divadielko aká som paf z toho čo má... Ako chápem ešte keby raz proste mi ukáže nejakú vytúženú hračku, tak poviem že jej aká krásna. Ale aby sa dieťa chválilo prilbou alebo nanukom? To mi príde prehnané... Také dieťa v kolektíve bude neobľúbené a šikanované alebo naopak bude šikanovať iné čo nemajú toľko ako ono. Ale tak vždy je dieťa obraz rodičov, proste aj tu vidno že matka rieši čo oni majú a suseda nie, kde ona chodí a suseda nie a takéto porovnávačky a vychvalovanie odpozorovalo z domu...