Problémy vo vzťahu so starším manželom
Pekny vecer. Mam trochu problem v manzelstve. Skusim to skratit a opisat co sa cca deje, samozrejme z toho mojho uhla pohladu.
Manzela som stretla, ked som mala 18 na mojej stuzkovej. Chodili sme spolu 4 roky, v poslednom rocniku na vysokej skole sme sa vzali. Vsetko bolo super, klapalo nam to. Myslela som, ze je ten osudovy, dokonaly, nevadilo mi, ze je starsi o 14 rokov, ze uz ma cosi za sebou. Nikdy som nemala tuzbu skusat muzov(takze je moj prvy) a myslela som, ze aj posledny. Casom sa ale velmi zmenil. Aj ja, ved uz preslo 10 rokov a ja nie som naivne, mlade dievcatko.
Manzelovi vadi, ze nemame (zatial) dieta. Kym on si robil karieru, ja som studovala, alebo robila na menej platenej, podradnejsej pozicii. Konecne mam pracu, ktoru chcem a to je problem. Neustale do mna huci, ze uz by sme mali mat dietatko, ze mladsia nebudem.
Ak idem s kamaratkami, dajme tomu raz za dva mesiace vecer von, robi sceny. Dava mi prednasky, preco sa tak obliekam, preco sa malujem, preco si natocim vlasy. Ze ma budu chlapi ocumovat, ze este u nejakeho skoncim. Vzdy vsak pride po mna. Asi by bol najradsej, aby som bola len doma alebo chodila von, aj do prace v pyzame s mastnou hlavou. Vzdy sa na tom pochytime a skonci to tym, ze ak by som mala dieta, tak by som tolko nevymyslala. Podotykam, nechodim s vystrihom po pupok, kratkymi suknami ani zmalovana ako velkonocne vajce.
Pritom, ozaj, nikde nechodim.
Teda okrem fitka. Aj to mu vadi, pretoze vraj vo fitku chodia chlapi zeny ocumovat. Neviem v akom fitku bol, ale tam, kde chodim ja, su vsetko chlapci okolo 20tky. Lenze moj muz dokaze (neviem ci je to ziarlivost, ale asi ano) ziarlit aj na 70 rocneho suseda, ktory mi sem tam donesie nejake ovocie, zeleninu zo zahrady, ktoru ma navyse. Aj vtedy ma prednasky, ci musim byt taka priatelska. Uz mu nerozumiem. Zacalo to vlastne mojou zmenou prace a neustalym naliehanim na dieta. Aj to ma ubija. Ja chapem, ze ma po 40tke ale ja sa teraz sa na to jednoducho este necitim. Vzdy mi povie, aka by som bola uzasna mamicka, ako by chcel drzat nase dieta v naruci, ako nam uz len dieta chyba ku stastiu. Neviem, niekedy mam pocit, ze chce dieta len aby som bola doma a naozaj s mastnou hlavou a v pyzame.
Prosim vas, je to vekom, teda vacsim vekovym rozdielom? Moja mamka hovori, ze som si mala vybrat mladsieho, pretoze to casom bude horsie, ze su v podstate skoro rovesnici…
Je nieco divne na tom, ze momentalne este nechcem babatko? Niekedy mam vlastne pocit, ze s nim to dieta ani nechcem. Co sa s nim vlastne deje? Funguje vam to so starsim muzom?
chýbajú mi tu základné informácie:
Vstupovali se do manželstva s tým že budete mať dieťa/deti? Kedy?
Prečo si robila iba podradnú prácu, kým on si budoval kariéru? Zvlášť že píšes že máš vš....
Čo ťa pri tom držalo?
Chlap.by nemal robiť scény ako rvoj, ale mám pocit že niekde viazne komunikácia
A to čo robil doteraz stary mladenec?Čo horí?
Asi ho každá prekukla kým nebolo neskoro, tak sa cielene zameral na mladú, naivnú babu ktoru môže ovladat ako pajaca.Chce si ta poistiť,ako to robia aj zeny s muzmi.Tito stari mladenci majú takmer všetci nejaku vadu nezlučiteľnu so životom v pare.A tu to krásne vidíme v priamom prenose.Nechod s nim do dieťaťa lebo si znicis zivot .Poznam troch po 40-tke všetci su sami lebo s nimi ziadna nevydrzala a tak len hromzia aké su zeny
Precital som si tvoj prispevok. Komentare nie. Moj nazor je je chorobne ziarlivy a lepsie to nebude. Pokial to bude taketo bude ta to ubijat a skor ci neskor ho opustis a najdes poriadneho chlapa s rozumom. Si mlada ale musis byt rovnocenna nenechat si slapat po sebe. Razne mu povedz svoje mantinely. Ze si verna a ze sa na tom.nic nezmeni aj ked budes chodit von kazdy piatok. ON sa musi spamatat ked nie cau toxicky clovek
@dzulli1980 ani neviem, v 18tke som mala ruzove okuliare. Takto mu zacalo hrabat posledne mesiace
@anonym_autor keď ma žena 30 a muž 45, nevidím v tom problém. Ale keď ma dievča 18 a muž 33, tak je to nechutný uchyl a nikdy to nemohol mať v hlave v poriadku. Nikdy. Preto pochopiteľne aj teraz sa správa ako psychopat. Na tvojom mieste by som sa zamyslela zmci s ním vôbec v budúcnosti chceš deti a ci naozaj s ním chceš ostat do konca života. A ci je to jediný problém ktorý medzi vami je?
@anonym_autor keď ma žena 30 a muž 45, nevidím v tom problém. Ale keď ma dievča 18 a muž 33, tak je to nechutný uchyl a nikdy to nemohol mať v hlave v poriadku. Nikdy. Preto pochopiteľne aj teraz sa správa ako psychopat. Na tvojom mieste by som sa zamyslela zmci s ním vôbec v budúcnosti chceš deti a ci naozaj s ním chceš ostat do konca života. A ci je to jediný problém ktorý medzi vami je?
@simona20201309 no ja mám obavu že sa nespráva ale je psychopat a má prvky poruchy osobnosti a príde mi to také jemne pedofilne uloviť si mladučkú naivnú babu a vychovať si ju. On si na zrelé skúsené dospelé ženy asi netrúfne a ešte ten pocit moci keď na neho mladučká baba pozerá ako na zázrak
chýbajú mi tu základné informácie:
Vstupovali se do manželstva s tým že budete mať dieťa/deti? Kedy?
Prečo si robila iba podradnú prácu, kým on si budoval kariéru? Zvlášť že píšes že máš vš....
Čo ťa pri tom držalo?
Chlap.by nemal robiť scény ako rvoj, ale mám pocit že niekde viazne komunikácia
@anonym_30c829 po vysokej skole som nemala hned super veducu poziciu, pocas vs som pracovala napriklad ako casnicka. Kym on si robil karieru. Ano riesili sme deti, ze raz ich mat budeme, ale najprv chcem dostudovat, pracovat. Nie hned rodit. To som mohla aj po maturite.
A to čo robil doteraz stary mladenec?Čo horí?
Asi ho každá prekukla kým nebolo neskoro, tak sa cielene zameral na mladú, naivnú babu ktoru môže ovladat ako pajaca.Chce si ta poistiť,ako to robia aj zeny s muzmi.Tito stari mladenci majú takmer všetci nejaku vadu nezlučiteľnu so životom v pare.A tu to krásne vidíme v priamom prenose.Nechod s nim do dieťaťa lebo si znicis zivot .Poznam troch po 40-tke všetci su sami lebo s nimi ziadna nevydrzala a tak len hromzia aké su zeny
@anonym_d93492 Ale my sme spolu 10rokov, nie sme na zaciatku vztahu. Vlastne s tym zacal po vyroci, ze by sme uz mohli mat rodinu.
Precital som si tvoj prispevok. Komentare nie. Moj nazor je je chorobne ziarlivy a lepsie to nebude. Pokial to bude taketo bude ta to ubijat a skor ci neskor ho opustis a najdes poriadneho chlapa s rozumom. Si mlada ale musis byt rovnocenna nenechat si slapat po sebe. Razne mu povedz svoje mantinely. Ze si verna a ze sa na tom.nic nezmeni aj ked budes chodit von kazdy piatok. ON sa musi spamatat ked nie cau toxicky clovek
@lentakyterapeut dakujem, ja som sa mu to snazila vysvetlit, lenze mna to uz nebavi, opakovat sa ako papagaj. On si ide svoje.
@anonym_autor
a prečo sa s ním nerozídeš? nech má šancu na rodinu s inou?
veď ti celý vadí.
a ty si užívaj. máš na to právo. a možno za 10 rokov budeš tam kde tvoj muž teraz....
@anonym_autor reagujem na príspevok o 7:38 (okrem iného). Vieš, ja sa tvojmu mužovi vôbec nečudujem. on začína strácať pôdu pod nohami. počas 10-ročného vzťahu dúfal, že príde dieťa-dve a ty stále nič. on už začína byť naozaj na dieťa trošku starý, určite si po 55-ke chce pomaly vydýchnuť, že deti budú z najhoršieho vypiplané, ale deti sú v nedohľadne a jemu sa táto predstava rúca (keď budeš mať raz 50, pochopíš, o čom píšem).
človek po 50-ke už chce mať trošku pokoj, odpočinúť si, keď je unavený a nie lietať okolo možno 5-ročného dieťaťa a toto už reálne tvojmu chlapovi hrozí a preto na teba tlačí aj za cenu toho, že ide na to zle a asi ťa stráca. prikláňam sa v tomto k názoru
@mondolina
ak teda ty deti nechceš (v najbližších povedzme 2 rokoch), tak si s ním sadni a rieš to s ním otvorene a narovinu. pochop, že aj on si zaslúži vzťah, v ktorom dosiahne, po čom túži. nenaťahuj ho ďalších 10 rokov...
@dzulli1980 ani neviem, v 18tke som mala ruzove okuliare. Takto mu zacalo hrabat posledne mesiace
@anonym_autor mam zivy priklad pred ocami
Mlada baba si nabalila "stareho" a teraz sa to ukazuje
Preslo 10 rokov ona dospela a on zostarol
Deti maju ale nebolo to to co im chybalo ako zistili
On je v zahranici ona doma s detmi a ani jeden nie je šťastny
Same ultimata, zakazy, príkazy, on nesmie to ona zase hento
Ano mama ma pravdu mala si si najst mladsieho
@anonym_30c829 po vysokej skole som nemala hned super veducu poziciu, pocas vs som pracovala napriklad ako casnicka. Kym on si robil karieru. Ano riesili sme deti, ze raz ich mat budeme, ale najprv chcem dostudovat, pracovat. Nie hned rodit. To som mohla aj po maturite.
@anonym_autor za mna žiadna. práca nie je podradná, a 10rokov rokov predsa nie je hneď po škole. Veď nikto si nemyslel, že si robila pred vs takú prácu na ktorú treba 2sr vs. Za mňa je úplne normálne že muž chce aby ste sa po 10r dakam.posunuli vo vzťahu. Ak bolo v pláne dieťa,tak dieťa.
Tým.neospravedlňujem scény čo robí
Pozri,.môj nemal problém zostať doma na materskej a venovať sa deťom a domácnosti kým ja som bola na full time v práci na vedúcej pozícii, mnohokrát s nadčasmi.
@anonym_autor za mna žiadna. práca nie je podradná, a 10rokov rokov predsa nie je hneď po škole. Veď nikto si nemyslel, že si robila pred vs takú prácu na ktorú treba 2sr vs. Za mňa je úplne normálne že muž chce aby ste sa po 10r dakam.posunuli vo vzťahu. Ak bolo v pláne dieťa,tak dieťa.
Tým.neospravedlňujem scény čo robí
Pozri,.môj nemal problém zostať doma na materskej a venovať sa deťom a domácnosti kým ja som bola na full time v práci na vedúcej pozícii, mnohokrát s nadčasmi.
@anonym_30c829 jasne, ze ziadna praca nie je podradna, inak som to myslela. Nechcela som proste dieta, ked som robila nejaku odveci brigadu ako v kablikarni a nemat vidinu lepsieho zarobku bez skoly. Po vyske som len 4roky. Neviem, ale hned sa po skole clovek nevypracuje, ked nema prax a skusenosti. Dieta som myslela, ze budeme mat v blizkej buducnosti, nie hned. On aj navrhol, ze sa vieme vystriedat ale v tomto mu ja teda neverim. Uz ked ppjdem na matersku, urcite na nej ostanem a neverim, ze bude suhlasit aby sme si to vymenili. Nemyslim, ze je vhodne plnit jeho ocakavania, ked mne sa cely zivot zmeni, ked ja vsetko necham a bude dieta na prvom mieste.
Chapem, ze on je uz vo veku, ked by dieta chcel a nechce cakat dalsich 10rokov. Ale vo vasom pripade to bude s dietatom este horsie. Uz teraz ti nedovoli dychat a ked bude dieta, tak ziadne cvicenie, stretavky s kamoskami. Este aj na ihrisko budes moct ist len vo vytahanych teplakoch s mastnou hlavou.
Chapem, ze on je uz vo veku, ked by dieta chcel a nechce cakat dalsich 10rokov. Ale vo vasom pripade to bude s dietatom este horsie. Uz teraz ti nedovoli dychat a ked bude dieta, tak ziadne cvicenie, stretavky s kamoskami. Este aj na ihrisko budes moct ist len vo vytahanych teplakoch s mastnou hlavou.
@cimage presne to je jeho ciel, chce aby som bola len doma. Lebo tam na mna necihaju muzi a pokusenia. Lenze mozno nechape, ze ked bude dieta, tak on bude na druhej kolaji. Mozno zacne ziarlit aj na neho🤷🏻♀️
@cimage presne to je jeho ciel, chce aby som bola len doma. Lebo tam na mna necihaju muzi a pokusenia. Lenze mozno nechape, ze ked bude dieta, tak on bude na druhej kolaji. Mozno zacne ziarlit aj na neho🤷🏻♀️
@anonym_autor povedz mu ci vie, akí mladí oteckovia chodia s deťmi na ihrisko. Možno ho to aj prejde 🤣
@anonym_autor a ináč mat dieťa takto po 40ke nie je žiadna výhra. Ti chlapi sú už unavení z prace, zo života, a teda malé uplakane dieťa prebalovat, kočíkovat atď. už ťažko znášajú.
Kolke tu vymahaju decko od chlapa a tam ani obraz, ani zvuk. Tu chce chlap decko, mozno s postrannym umyslom a mozno ho uprimne chce, bud mu vyhovej, alebo ho nezdrzuj od otcovstva. ❄️
@anonym_autor a ináč mat dieťa takto po 40ke nie je žiadna výhra. Ti chlapi sú už unavení z prace, zo života, a teda malé uplakane dieťa prebalovat, kočíkovat atď. už ťažko znášajú.
@bielasovicka moj muz mal po 40tke ked sa narodila najmladsia, vsetko zvlada a ma viac energie ako ja.
@anonym_autor v prvom rade si myslím, že nejde vôbec o vek, ale o jeho povahu a že je chorobne žiarlivý. Mala som o pár rokov mladšieho partnera a to čo mi robil on bolo ešte horšie ako toto. Takže ti radím, aby si zvážila, či takto chceš žiť celý život. A keď to ukončis, buď rozhodnutá už pevne, lebo on bude sľubovať hory doly, potom sa vyhrážať, sledovať ťa atď. Moja rada je, aby si utekala čo najskôr.
Tak ale to nemení nič na tom, že to je žiarlivec.Zakazy, príkazy, ultimáta veď ten chlap ma komplexy zo seba.To je povaha.A tých 15 rokov rozdiel budete coraz viac a viac citit.A choré keď si nabalí 18 ročná 33 rocneho, tebe neblikala kontrolka? Nemal sancu na seberovnu tak siahol ďaleko nizsie.Lebo taka by ho skor prekukla.Ked s nim budes mat dieťa, ľutujem ta už teraz, môžeš sa rovno zavrieť do klietky.Nech na sebe maka, ide do fitka, alebo inak rozvíja svoju osobnosť a nebude musiet závidieť inym muzom.Na tvojom mieste sa s nim rozídem a nájdem vyrovnaneho a seberovneho muza bez komplexov.Mas veľkú sancu, si ešte mlada, môžeš vyberať, lebo o pár rokov už tie sance budu mizive
Nechápem tak mu navrhni rozvod a všetko je vyriešené, čo chces počuť ak nechceš dieta teraz, uvoľni ho nech môže on mať s kým chce to dieťa a vybavené, úplne jednoduché, on sa nezmení takže nemáš čo riešiť
Tak ale to nemení nič na tom, že to je žiarlivec.Zakazy, príkazy, ultimáta veď ten chlap ma komplexy zo seba.To je povaha.A tých 15 rokov rozdiel budete coraz viac a viac citit.A choré keď si nabalí 18 ročná 33 rocneho, tebe neblikala kontrolka? Nemal sancu na seberovnu tak siahol ďaleko nizsie.Lebo taka by ho skor prekukla.Ked s nim budes mat dieťa, ľutujem ta už teraz, môžeš sa rovno zavrieť do klietky.Nech na sebe maka, ide do fitka, alebo inak rozvíja svoju osobnosť a nebude musiet závidieť inym muzom.Na tvojom mieste sa s nim rozídem a nájdem vyrovnaneho a seberovneho muza bez komplexov.Mas veľkú sancu, si ešte mlada, môžeš vyberať, lebo o pár rokov už tie sance budu mizive
@anonym_d93492 asi mal peniažky.. tak nevadilo že je starší. Sama píše že mala malo platenú prácu.
@anonym_30c829 jasne, ze ziadna praca nie je podradna, inak som to myslela. Nechcela som proste dieta, ked som robila nejaku odveci brigadu ako v kablikarni a nemat vidinu lepsieho zarobku bez skoly. Po vyske som len 4roky. Neviem, ale hned sa po skole clovek nevypracuje, ked nema prax a skusenosti. Dieta som myslela, ze budeme mat v blizkej buducnosti, nie hned. On aj navrhol, ze sa vieme vystriedat ale v tomto mu ja teda neverim. Uz ked ppjdem na matersku, urcite na nej ostanem a neverim, ze bude suhlasit aby sme si to vymenili. Nemyslim, ze je vhodne plnit jeho ocakavania, ked mne sa cely zivot zmeni, ked ja vsetko necham a bude dieta na prvom mieste.
@anonym_autor ruky preč od neho.
Je jedno koľko ma rokov, tvoj chlsp je žiarlivý chotobne žiarlivý.. ma potrebu ta vychovávať, dovolať ti, určovať, co smieš nesmieš, kdecs kým.. bude to iba horšie.
A teda mam 18r dceru, keby mi tu dovliekla 33r starého capa, ma odvali, kde ma rozum..
Porodis a skončila si so všetkým.
Je to chorý žiarlivý blbec.
@anonym_d93492 mam 18r dceru, aká zúfalá by musela byt, randit s 33r.
A detto dotyčný, to nemá na rovesnícku tak hlada medzi "detmi"??
Dcéra fujkala, ze sa jej v praci na brigade prihovoril nejaký starý cca 20 22rocny
😃
@anonym_autor moj frajer, medzi nou a nim bol 5 rokov rozdiel, na mna od zaciatku tlacil na dieta, uz v 30sa citil stary a za zenitom. Moj muz, starsi o 10plus rokov na mna s dietatom nikdy netlacil, lebo ja som ta co to dieta vynosi a porodi a je na mne, kedy na to budem pripravena. Takze to nie je o veku ale o povahe.
Preco by som mala byt zufala a aj zlatokopka? Ja som pracovala aj ked som nemusela. A jednoducho som sa zalubila. Vobec nevyzeral ako stary cap ani pedofil s knirom. 😀
Tak, ale napriek tomu všetkemu, ako sa správa manžel autorky, je tam jeden fakt, zrejme po desiatych rokoch manželstva chce dieťa. Autorka musi brať do úvahy, že ani manže,l ale ani ona nemladnu a k otazke dieťa, by mu mala dať jasnú odpoveď, aby sa este vedel do buducna zariadiť.
@lentakyterapeut dakujem, ja som sa mu to snazila vysvetlit, lenze mna to uz nebavi, opakovat sa ako papagaj. On si ide svoje.
@anonym_autor ty mas ovela lepsie karty tak s nimi hraj. Si mladsia prve eso lahko si najdes ineho ked tento je ako dub. Druhe eso je ze kazdy bude lepsi ako ziarlivy starsi chlap. Mas kopec rokov ktore mozes zit krajsie ked sa nezmeni
Mame s muzom podobny rozdiel, ale nemame problemy so ziarlivostou. Mozno si tvoj zacal uvedomovat, aky ma jackpot doma, a takto na to reaguje.
Aj ked ho uistis, ze ho mas rada a nehladas ine, rpbi ti vystupy?
Co sa tyka dietata, my mame dve spolu, ale muz ma uz dve z predosleho manzelstva, takze keby bolo po jeho, asi by uz nemal ziadne🤣 ale kym pri tych prvych to moc neriesil, mam pocit, ze s tymito druhymi si to viac “uziva”, venuje sa im, travi s nimi cas, ked moze. Ale v tom veku uz b som ja osobne male deti nechcela, takze ak tuzis po detoch aj ty, je na case mozno sa dohodnut na casovom horizonte

@anonym_autor ahoj, s mužom mame medzi sebou 15r rozdiel, tiez som ho stretla ako mladá a bol moj druhý partner. Deti mame dve ale nikdy na mna s ničím netlačil. A je skvelý otec. Myslím ze u vas to bude povahou. Tiez sa prikláňam k názoru, ze si ta bud chce dietatom pripútať alebo si rieši svoje komplexy. Davala by som si pozor ci nie je chorobne žiarlivý. Nerob nic na co sa necitis.
@anonym_03b5ef ak sa k nej chová tak ako to autorka opisuje tak to je chorobná žiarlivosť ale tu má problém on zrejme komplexy z veku a sám zo seba