icon

Problémy vo vzťahu so starším manželom

13. nov 2025

Pekny vecer. Mam trochu problem v manzelstve. Skusim to skratit a opisat co sa cca deje, samozrejme z toho mojho uhla pohladu.
Manzela som stretla, ked som mala 18 na mojej stuzkovej. Chodili sme spolu 4 roky, v poslednom rocniku na vysokej skole sme sa vzali. Vsetko bolo super, klapalo nam to. Myslela som, ze je ten osudovy, dokonaly, nevadilo mi, ze je starsi o 14 rokov, ze uz ma cosi za sebou. Nikdy som nemala tuzbu skusat muzov(takze je moj prvy) a myslela som, ze aj posledny. Casom sa ale velmi zmenil. Aj ja, ved uz preslo 10 rokov a ja nie som naivne, mlade dievcatko.
Manzelovi vadi, ze nemame (zatial) dieta. Kym on si robil karieru, ja som studovala, alebo robila na menej platenej, podradnejsej pozicii. Konecne mam pracu, ktoru chcem a to je problem. Neustale do mna huci, ze uz by sme mali mat dietatko, ze mladsia nebudem.
Ak idem s kamaratkami, dajme tomu raz za dva mesiace vecer von, robi sceny. Dava mi prednasky, preco sa tak obliekam, preco sa malujem, preco si natocim vlasy. Ze ma budu chlapi ocumovat, ze este u nejakeho skoncim. Vzdy vsak pride po mna. Asi by bol najradsej, aby som bola len doma alebo chodila von, aj do prace v pyzame s mastnou hlavou. Vzdy sa na tom pochytime a skonci to tym, ze ak by som mala dieta, tak by som tolko nevymyslala. Podotykam, nechodim s vystrihom po pupok, kratkymi suknami ani zmalovana ako velkonocne vajce.
Pritom, ozaj, nikde nechodim.
Teda okrem fitka. Aj to mu vadi, pretoze vraj vo fitku chodia chlapi zeny ocumovat. Neviem v akom fitku bol, ale tam, kde chodim ja, su vsetko chlapci okolo 20tky. Lenze moj muz dokaze (neviem ci je to ziarlivost, ale asi ano) ziarlit aj na 70 rocneho suseda, ktory mi sem tam donesie nejake ovocie, zeleninu zo zahrady, ktoru ma navyse. Aj vtedy ma prednasky, ci musim byt taka priatelska. Uz mu nerozumiem. Zacalo to vlastne mojou zmenou prace a neustalym naliehanim na dieta. Aj to ma ubija. Ja chapem, ze ma po 40tke ale ja sa teraz sa na to jednoducho este necitim. Vzdy mi povie, aka by som bola uzasna mamicka, ako by chcel drzat nase dieta v naruci, ako nam uz len dieta chyba ku stastiu. Neviem, niekedy mam pocit, ze chce dieta len aby som bola doma a naozaj s mastnou hlavou a v pyzame.
Prosim vas, je to vekom, teda vacsim vekovym rozdielom? Moja mamka hovori, ze som si mala vybrat mladsieho, pretoze to casom bude horsie, ze su v podstate skoro rovesnici…
Je nieco divne na tom, ze momentalne este nechcem babatko? Niekedy mam vlastne pocit, ze s nim to dieta ani nechcem. Co sa s nim vlastne deje? Funguje vam to so starsim muzom?

Strana
z4
viestta
13. nov 2025

Alebo si ta dietatom chce priputat, pretoze nie je si isty sam sebou a preto aj ziarli, lebo si nymysla, ze ho vymenis za iny model. Ci sa to zmeni tazko povedat, ale kym si sam neuvedomi, ze jeho spravanie je chore, tak asi nie. A obavam sa, ze by ho neukludnilo ani keby ste mali dieta. Nasiel by si iny dovod na to aby si vybijal svoje komplexy na tebe

dzulli1980
13. nov 2025

A čo si čakala? ... veď medzi vami je pomaly generačný rozdiel ... mama má pravdu ... a bude horšie.

autor
13. nov 2025
@dzulli1980

A čo si čakala? ... veď medzi vami je pomaly generačný rozdiel ... mama má pravdu ... a bude horšie.

@dzulli1980 ani neviem, v 18tke som mala ruzove okuliare. Takto mu zacalo hrabat posledne mesiace

enmery
13. nov 2025

Toto nie je žiarlivosť, toto je patologická žiarlivosť. Bud nech sa lieči, alebo dovi. Ľudia sa boja schizofrenikov, ale pravda je, že patologická žiarlivosť je to najhoršie, ničí vztah, psychiku, často vedia až k fyzickým atakom. Je nepodstatný vek partner, ale to, ze je zakomplexovaný a to, čo on sám robí premieta do Teba. Nerob si s ním dieťa, lebo si skončila. Pozri ako dopadla tá Broňa.

anonym_5c052a
13. nov 2025

@anonym_autor mám rovnakú skúsenosť ale obrátene. Moja o 15 rokov mladšia partnerka sa správa ku mne ako tvoj partner k tebe. Nehľadám iné, ale ak sa mi náhodou prihovorí žena mladšia aj o 20 rokov, tak na ňu začne žiarliť a trucuje.

cyneric
13. nov 2025
@enmery

Toto nie je žiarlivosť, toto je patologická žiarlivosť. Bud nech sa lieči, alebo dovi. Ľudia sa boja schizofrenikov, ale pravda je, že patologická žiarlivosť je to najhoršie, ničí vztah, psychiku, často vedia až k fyzickým atakom. Je nepodstatný vek partner, ale to, ze je zakomplexovaný a to, čo on sám robí premieta do Teba. Nerob si s ním dieťa, lebo si skončila. Pozri ako dopadla tá Broňa.

@enmery Súhlasím, to ako autorka opisuje svoju situáciu je vo vzťahu neprípustné. Ak pánovi v najlepších rokoch vadí že existujú iní muži a že má potrebu riešiť "čo ak", tak nech sa o seba začne starať, riešiť si svoje hobby a koníčky a nie tam sa hrať na dirigenta. Ak chce dieťa a bojí sa že už by to neskôr nešlo, tak od toho tu máme snáď kliniky kde sa dajú embryá zmraziť. A vôbec, voľba či mať deti a ak/kedy by mala byť snáď na žene, nie na partnerovi alebo okoliu.

anonym_679ec5
13. nov 2025
@anonym_autor

@dzulli1980 ani neviem, v 18tke som mala ruzove okuliare. Takto mu zacalo hrabat posledne mesiace

@anonym_autor 14 ročný vekový rozdiel by nebol až takým problémom, aj keď je to dosť. Horšie je, že máš žiarlivca a manipulátora. Jasné, že by ťa najradšej videl doma s tromi deťmi pri sporáku, chce si ťa deťmi pripútať. Utekaj, kým nie je neskoro

anonym_f90320
13. nov 2025

Tiež som sa dala dokopy s mm keď som mala 18 a on 30 (nebol môj prvý vzťah). Dieťa prišlo keď som mala 28, on 40. viac z mojej iniciatívy... Vzťah máme úplne normálny. Nie je to o veku.

anonym_f93577
13. nov 2025

Jasne ze to casom bude horsie. Ale nie principialne kvoli veku. Ale kvoli tomu, ze mate rozdielne predstavy o dalsom fungovani a smerovani vasho vztahu a rodiny. A postupne sa vzajomna nespokojnost bude nabalovat.

ika02
13. nov 2025

Dieťa by bolo dôvodom, aby si sedela doma na zadku, nemala čas na kamarátky, manipuloval by Tebou ešte viac a citovo vydieral. Je to chorobne žiarlivý manipulátor. Daj si poradiť, zlož ružové okuliare a skús sa s ním rozísť. Osobne si myslím, že aj to bude problém. Nenechá Ťa len tak odísť.

martinmmartin
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vzdy ked zacne tak mu povedz ze keby si ho chcela podviest tak ho podvedies fitko nefitko. A otoc sa a odid kam chces bez dalsich kecov

janinah
13. nov 2025

Fakt sa niekto čuduje chlapovi cca 42r.,ze chce dieťa a rodinu ? Mozno na to nejde spravnym sposobom,ale asi to inak nevie.O autorke si myslim,ze dieťa nechce vôbec.Ale nemala by ho vodiť za nos.Kazdy z vas ide inym smerom,mali by ste sa uprimne porozpravat a myslim,ze aj rozísť.

deti95060810
13. nov 2025

veľký vek. rozdiel

anonym_7334aa
13. nov 2025

@anonym_autor Podľa môjho úsudku ty si úplne niekde inde ako Tvoj muž.

anonym_2417da
14. nov 2025

@anonym_autor dieťa chce len kvôli tomu aby si ťa pripútal fyzicky aj finančne..

anonym_580d66
14. nov 2025

A mate vlastne byvanie? Ked byvas unho aj tym ta moze vydierat.

anonym_9b8ca5
14. nov 2025
@anonym_f90320

Tiež som sa dala dokopy s mm keď som mala 18 a on 30 (nebol môj prvý vzťah). Dieťa prišlo keď som mala 28, on 40. viac z mojej iniciatívy... Vzťah máme úplne normálny. Nie je to o veku.

@anonym_f90320 lenye tz si to dieta chcela....
autorka nie......ja toho chlapa chapem, aj ked sposoby ma nie uplne vhodne...jemu taha na 50, kedy ma mat to dieta?...na stuzkovu v 70ke?....teda ak sa dozije

arianna25
14. nov 2025

To je v človeku. Obmedzuje ťa, a keď sa to bude stupňovať, tak už bude týranie. Nie nepreháňam a nenazyvam týraním keď muž krivo pozrie na ženu.

sova7
14. nov 2025

Chorobne žiarlivý chumaj. Kým si študovala bola na ňom zavisla bolo to v poriadku teraz chces mat aj svoj život pracu takže ti potrebuje urobiť dieťa aby si zase sedela doma pod kontrolou a závisla na ňom. Ulovil si neskúsenu mladu naivnu babu ktorú si môže formovať a cvičiť ako on chce. Nič si si neužila nezažila a s ním už ani nezazijes. Urobí to dieťa a začne peklo potom už si bude tebou istý a ani pozdraviť suseda nebudeš môcť. To čo opisujes je začiatok cyklu domaceho násilia a pracuje na tom aby si skončila v izolácii

sissy27
14. nov 2025

@anonym_autor nie je to vekom, ani vekovym rozdielom, je to debilnou povahou. Nasiel si mladu naivnu, lebo mal plan si ta “vychovat” podla seba, rovesnicka by ho poslala do riti. Dieta chce nie preto, lebo mu tikaju biologicke hodiny, ale aby ta mohol ovladat - budes doma, nebudes chodit do prace, do fitka, ani na kamosky nebude tolko casu a budes bez prijmu aspon tri roky, medzitym bude chciet dalsie dieta…
Ak on v sebe nevidi problem a nema zaujem s tym nieco robit, tak sa to bude len zhorsovat.

autor
14. nov 2025

Dieta som chcela, ked som este nemala realnu predstavu, co to obnasa. Len tak mi ho neurobi, mam teliesko + pomaly, ale isto, spolu uz ani nespime, lebo mi tym neustale pili usi a cakam kedy mi bude vypocitavat cyklus a riesit plodne dni. Mame spolocne byvanie, brali sme hypoteku po mojej skole. Ano nezazila som nejake striedacky frajerov, ani chlastacky, uzivacky, ale ani mi to nechyba. Manzel ma aj svoje konicky, len v jeho okoli je aj posledny stary mladenec otcom, tak chce aj on. Ak by nemal tie vylevy, mozno by som sa dala presvedcit. Ale uz vidim ako pojdem na ihrisko a on bude mat sceny, ze tam chodim nahanat oteckov🫩

autor
14. nov 2025

A chapem, ze nechce sediet na stuzkovej svojmu dietatu ako dochodca, ale nikdy netlacil na pilu, vzdy hovoril, ze bude ako si ja prajem. Nikdy ma nekontroloval, nesledoval, mohla som ist s kamoskami na diskoteku, na drink, chatu. Len posledne mesiace si domysla, ze ho asi chcem vymenit za mladsieho. A mozno to aj sam docieli tym spravanim, ktore ma.

anonym_4b42f4
14. nov 2025

A koľko máte rokov? My máme tiež 13r rozdiel ale toto mne manžel absolútne nerobí. Ty máš zrejme chuja čo je chorobne žiarlivý, prejavilo sa to až teraz a to sa u týchto ľudí časom zhoršuje. Taký bol môj exmanžel. Ten mi robil scény aj keď mal iba pocit, že som po niekom pohľadom zavadila keď sme šli autom 🤦 alebo som sa pozdravila niekomu mužského pohlavia tak hneď bolo vypočúvanie, že kto to bol a čo som s ním mala.

mondolina
14. nov 2025
@anonym_autor

A chapem, ze nechce sediet na stuzkovej svojmu dietatu ako dochodca, ale nikdy netlacil na pilu, vzdy hovoril, ze bude ako si ja prajem. Nikdy ma nekontroloval, nesledoval, mohla som ist s kamoskami na diskoteku, na drink, chatu. Len posledne mesiace si domysla, ze ho asi chcem vymenit za mladsieho. A mozno to aj sam docieli tym spravanim, ktore ma.

@anonym_autor
a prečo sa s ním nerozídeš? nech má šancu na rodinu s inou?
veď ti celý vadí.
a ty si užívaj. máš na to právo. a možno za 10 rokov budeš tam kde tvoj muž teraz....

autor
14. nov 2025
@mondolina

@anonym_autor
a prečo sa s ním nerozídeš? nech má šancu na rodinu s inou?
veď ti celý vadí.
a ty si užívaj. máš na to právo. a možno za 10 rokov budeš tam kde tvoj muž teraz....

@anonym_4b42f4 ja budem mat 29 a manzel 43.
@mondolina mozno by aj vam vadilo ak by vas muz ziarlil pomaly aj na zachodoveho pavuka

sova7
14. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor poznám pána ma cez 80 deti v puberte a je úžasný otec. uziva si čas s nimi a neriešil či sa dožije stužkovej. Deti chceli ale nie preto že naokolo každy má. Vaše dôvody s muzom sú také že deti radšej nie. A tým že si si nič neužila nemyslím striedanie chlapov a chlastacky. Ale zistiť kto si ty sama bez chlapa čo ťa v živote baví možno niekam vybehnúť cestovať spoznávať ľudí si celý dospelý život vo vzťahu s niekým oveľa starším a to nezijes iba svoj život a za seba od mladosti máš dospely život a povinnosti. A na dieťa sa žena nemá dať presvedčiť. Ma ho chcieť a túžiť po ňom
Mne príde divne ak chlap tlačí na dieťa a aj to kontrolovanie bola si mladá mohol ťa ovládať tak že si si to nevšimla lebo si nemala skúsenosti s chlapmi teraz si staršia začínaš prejavovať svoju osobnosť chces si plniť svoje predstavy o živote mať prácu a on sa bojí že ťa už nebude môcť vychovavat a ovládať rieši si svoje komplexy on zvláda pri sebe mladučké naivné baby dospelá žena už je pre neho a jeho nízke sebavedomie priveľa tak hľadá spôsob ako ta zase dostať do podriadenej závislej pozície alebo si nájde zas mladučkú študentku

enmery
14. nov 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/kontroluju-vas-manzelia-a-stanovuju-vam-cas-prichodu/
Táto tiež začínala ako ty a teraz má s dieťaťom peklo. On nevychádza, lebo túži po dieťati...

anonym_50787a
14. nov 2025
@sova7

@anonym_autor poznám pána ma cez 80 deti v puberte a je úžasný otec. uziva si čas s nimi a neriešil či sa dožije stužkovej. Deti chceli ale nie preto že naokolo každy má. Vaše dôvody s muzom sú také že deti radšej nie. A tým že si si nič neužila nemyslím striedanie chlapov a chlastacky. Ale zistiť kto si ty sama bez chlapa čo ťa v živote baví možno niekam vybehnúť cestovať spoznávať ľudí si celý dospelý život vo vzťahu s niekým oveľa starším a to nezijes iba svoj život a za seba od mladosti máš dospely život a povinnosti. A na dieťa sa žena nemá dať presvedčiť. Ma ho chcieť a túžiť po ňom
Mne príde divne ak chlap tlačí na dieťa a aj to kontrolovanie bola si mladá mohol ťa ovládať tak že si si to nevšimla lebo si nemala skúsenosti s chlapmi teraz si staršia začínaš prejavovať svoju osobnosť chces si plniť svoje predstavy o živote mať prácu a on sa bojí že ťa už nebude môcť vychovavat a ovládať rieši si svoje komplexy on zvláda pri sebe mladučké naivné baby dospelá žena už je pre neho a jeho nízke sebavedomie priveľa tak hľadá spôsob ako ta zase dostať do podriadenej závislej pozície alebo si nájde zas mladučkú študentku

@sova7 normálne som začala prepočítavať, ako môže mať niekto 80 detí....😵
@autorka mala som patologického žiarlivca, bolo to aj preto, že prvá frajerka ho podviedla a nechala, ja som si to všetko zlízla. začala som mu potom robiť napriek, nech teda sa vyplnia tie jeho reči a nemusím písať, ako to dopadlo... bolo medzi nami 5r, takže to nebude o veku...

anonym_03b5ef
14. nov 2025

@anonym_autor ahoj, s mužom mame medzi sebou 15r rozdiel, tiez som ho stretla ako mladá a bol moj druhý partner. Deti mame dve ale nikdy na mna s ničím netlačil. A je skvelý otec. Myslím ze u vas to bude povahou. Tiez sa prikláňam k názoru, ze si ta bud chce dietatom pripútať alebo si rieši svoje komplexy. Davala by som si pozor ci nie je chorobne žiarlivý. Nerob nic na co sa necitis.

sova7
14. nov 2025
@anonym_50787a

@sova7 normálne som začala prepočítavať, ako môže mať niekto 80 detí....😵
@autorka mala som patologického žiarlivca, bolo to aj preto, že prvá frajerka ho podviedla a nechala, ja som si to všetko zlízla. začala som mu potom robiť napriek, nech teda sa vyplnia tie jeho reči a nemusím písať, ako to dopadlo... bolo medzi nami 5r, takže to nebude o veku...

@anonym_50787a prvé mali keď mal cez 60. Žena je mladsia oveľa. Ale tam to funguje on nie je zakomplexovaný ani chorobne žiarlivý. Autorka má 43 r a partnera čo vystraja ako 45 r žena ktorá už je pomaly za vodou. On môže mat dieťa aj v 50 ke a autorka má tiež ešte čas v dnešnej dobe to ozaj nie je v 29 na paniku

Strana
z4