icon

Prosím o radu zrelej ženy

23. nov 2022

Dobrý večer.

Som si vedomý, že toto je fórum pre mamičky ale myslím že ako ženy mi poradíte iný pohľad na situáciu v ktorej som sa ocitol.

Pred pár mesiacmi sme sa rozišli s priateľkou, začiatky boli skvelé boli sme ako 2 kúsky puzzle
vo všetkom sme si až chorobne rozumeli (názor na spoločnosť,financie,ľudia)až ma to udivovalo (v dobrom) pretože dovtedy som
nič také nezažil pretože myslím, že je úplne normálne že sa dvaja ľudia nie na všetkom zhodnú, ale k veci. Všetko to začalo keď sme si našli podnájom akoby sme otvorili dvere do izby ktorú sme dovtedy nepoznali a bolo to stresujúce, ale aj pekné obaja sme túžili po súkromí. Žiaľ od toho momentu sme sa
pomaly jeden druhému vzďaľovali aj keď možno nechcene. Zádrhel prišiel v tom, že keď sme sa na niečom nezhodli napr. dovolenka alebo ako tráviť voľný čas, spoločné záujmy atd..
vždy odišla na víkend domov. O pár dní sa vrátila akoby nič a toto sa stalo pár krát. Nevedel som si to vysvetliť keďže nič vážne sme neriešili boli to len žabo/myšie vojny. Cez leto som chodil na týždňovky, na tri noci ona pracovala v meste kde sme žili. jedného dňa som sa vrátil domov z práce a všetky jej veci boli preč. Bez akéhokoľvek vysvetlenia bez toho aby sme to ukončili ako dospelý ľudia sa jednoducho zobrala a odsťahovala. Zlomilo ma to.Fakt, že vysnívaný život je zrazu fuč a hlava nedostala dôvod prečo. Dnes už viem že chodí s mojím teraz už ex-kamarátom,ale taký je život. S touto slečnou som naozaj dúfal v spoločný život a rodinu. Som mladý, mám dobrú prácu mám vlastný byt skvelú rodinu aj kamarátov lenže sa bijem s myšlienkou, a to je aj otázka na Vás dámy: Čo robiť aby sa mi toto nestalo keď bude na svete dieťa, pretože skoro každá je na začiatku milá verná a na oko dospelá.

ďakujem za Váš čas.

Strana
z2
ravador
23. nov 2022

@anjelicek26 Naznačovanie, naznačovanie, bla bla bla. Keby si ženy vedeli otvoriť poriadne ústa a povedať veci priamo, zachránilo by to drvivú väčšinu nefunkčných vzťahov. Ale vy nie. Radšej sa budete vyhovárať na mužov, že nevedia čítať myšlienky.

A ty autor, bohužiaľ, je to aj tvoja vina, že nevidíš obvious red flags, ktoré sa ukážu väčšinou v prvých pár týždňoch. Spoločné bývanie je ten moment, kedy sa nefunkčnosť vzťahu najľahšie prejaví. Buď rád, že sa to skončilo skôr, než si si ju vzal, alebo ste mali dieťa. Skúsenosťami sa naučíš si dávať lepší pozor.

bodka70
23. nov 2022

@ravador , niekedy to žena povie aj priamo, doslova po lopate a i tak zo strany muža nedojde k pochopeniu. Niekedy preto, že jednoducho ten muž nepočúva, považuje to za banalitu alebo pokus o riešenie problému zo strany ženy berie ako útok na seba a buď sa uzavrie alebo útočí. Moja osobná skúsenosť. To však nič nemení na tom, že žena v tomto prípade mala ukončiť vzťah osobne a priamo, nie iba odísť. To sa dá pochopiť len v pripade odxhodu od nasilnika.

bodka70
23. nov 2022

A k tebe autor témy, chcel si radu od skúsenej zrelej ženy, mám 52 rokov a jednu radu ti dám: ak budeš v novom vzťahu, zbystri vždy pozornosť ak žena začne byť nespokojná a hádať sa, i keď z tvojho pohľadu pre maličkosti- ona to možno vidí inak. Navyše ochota pracovať aj na akože maličkostiach hovorí o tvojej ochote pracovať na vzťahu a ťahať spolu ako tým. Ešte viac však zbystri pozornosť, ak o tom hovoriť prestane. Lebo ty začneš byťspokojný , že ako to konečne klape a ona pritom iba rezignovala. Pochopila, že ju nepočúvaš a zvažuje pre a proti. Odísť či nie. A potom sa rozhodne. A muž celý prekvapený, že zrazu rozchod.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katka700
24. nov 2022

Ahoj, na MK si tykame 😊 Z príspevku je ťažké posúdiť skutočnú príčinu rozpadu vzťahu, takže môžem dať len všeobecné rady.
Prvá: ľudia sú tak rôzny a očakávať že stretneš niekoho s kým si budeš po všetkých stránkach dokonale rozumieť patrí do scifi sveta romantických filmov. Ak máš pocit že s potenciálnou partnerkou ste ako dva dieliky puzzle tak je to z jediného dôvodu - pretvaruje sa alebo ako sa vraví keď vtáčka lapaju pekne mu spievajú.
Druhá: Spoločné bývanie je náročné a vyžaduje veľa tolerancie a prispôsobenia. Darmo si budete po večeroch čítať diela slovenských klasikov, zdieľať nadšenie pre thajské b-ckove horory, spoločne trénovať na maratóny, doplň si čo chceš keď jeden z vás bude sústavne nechávať špongiu v dreze a druhému to bude neskutočne vadiť 😂
Tretia: veľa chlapov (nehovorím že všetci) sú 'vďaka' výchove veľmi egocentricky a nechápu že ostatní vidia svet inak a niečo čo sa im zdá v poriadku môže druhému človeku vadiť. Napríklad idete na party, dovolenku, na výlet- to že sa cítiš super v dobrej nálade, neznamená že partnerka je na tom rovnako. Skús trochu popracovať na emocnej inteligencii a empatii ( a tým nemyslím ísť do opačného extrému a snažiť sa plniť čo 'jej na očiach vidíš')

betulinka1
24. nov 2022

Ako si pisal, kazda je na zaciatku mila a plati to aj naopak. Ale po takych 2-3 rokoch žitia v jednej domacnosti sa kazdy ukaze. Cize za mna ti mozem iba poradit, treba spolu zit a overit si ako reaguje v krízových situáciách. Ak uteká po hádkach k rodicom, flaka sa po baroch, nedrzi slovo, je hystericka, arogantne sa sprava k ludom, nedrzi so svojou rodicov a nebudes mat pocit, ze si ta ako chalapa váži pobaľ ju a hladaj dalej. Nečakaj, taketo povahy sa nemenia. Ty si musis nastavit hodnoty, ktore od zeny očakávaš a skusat potencionálne partnerky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katka700
24. nov 2022

@zoro9836 to čo si napísal by mohol byť bod štyri - komunikácia vo vzťahu. Partner/ka nie je kamarát/ka a hlavne na začiatku vzťahu si treba uvedomiť že nemôžeme používať rovnaký slovník a niektoré výrazy ktoré sú už v patrii brané ako vtip môžu človeka čo nevie okolnosti zraniť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
25. nov 2022
karolinakr
25. nov 2022
karolinakr
25. nov 2022

Inak ja tiez nechapem, ze ked ste si tak fantasticky rozumeli po nasťahovani ta nemohla vystat.Tak nieco jej velmi muselo vadit a že išla za kamošom - tak asi bol bujnejši v posteli..

lb1984
26. nov 2022

Žiaľ nikdy sa nevies pripraviť vo vzťahu dopredu co príde. Vždy je to o šťastí a náhode - o tom co koho v živote počas rokov stretne a ako sa k tomu obaja postavia. Preto končia nielen krátke ale aj dlhodobé vzťahy-20 a viac ročné. Životné hodnoty, postoje a zásady o ktorých radi hovoríme preveria až realne životné situácie.... a veľmi veľa ľudí jedno hovorí a druhe robí 😉

Strana
z2