Prvé stretnutie so svokrovcami: Kto má platiť večeru?
Dievcata, chcem poprosit o vas nazor...zajtra sme boli pozvani na veceru kedze bude mat svokra meniny a zaroven to bude prvykrat kedy sa stretnem s priatelovymi rodicmi...pytala som sa priatela co kupit idealne aj ako nejaky zvitaci darcek...zhodli sme sa na kytici pre mamu a flasi pre otca...vraj su rodicia velmi vyberavi a ine darceky by som im nevedela kupit...ale vraj by bolo dobre ak by som zaplatila veceru...to ma trochu zarazilo...lebo som bola pozvana ja...ked som sa zacala na to dopytovat priatela tak povedal ze ju mozeme zaplatit na polku ak by sa ho rodicia neskor pytali...ja nemam problem s tym nieco zaplatit ale ak som bola niekde pozvana tak mi to pride cudne...navyse svokrovci uz vybrali restauraciu...ak mam platit ja, potom by som chcela mat aj v tomto volbu...co si o tomto myslite?
Tak nech priatel zaplati veceru,naozaj cudne.
Utekaj. Ak ho vyciciavaju teraz neprestanú s tým ani keby máte rodinu. A budú preto hádky. Ak sa niečo nezmení v priateľovi .
No možno vedia,koľko ti on kupuje (ja viem,že nevyziadane) veci a mali nejakú debatu, že ho finančné vyciciavas a teraz chce aby si sa "ukazala", ze zaplatíš "spontánne " všetkým večeru ty.. predpokladám,že nebudem ďaleko od pravdy...
Veď nech platí priateľ ale prečo ty prosím ta maj rozum
Ako dlho ste spolu? On ich pozve a ty mas platit? Akoze tu by mi take red flags svietili ze az 😁
@liv1 pozname sa asi 3 mesiace
@anjelicek26 uplne s tebou suhlasim. Matkam synov obcas hrabe, videla som to doma a to moja mama je racio clovek, ale ked videla ako brat pusta na frajerku peniaze bola cela chora z toho. Ja som ju musela sprdnut ako male decko, nech sa do nich nestara.
@anjelicek26 mozne to je...ale zase az tolko mi neplati kedze sme si to vydiskutovali ze si to nezelam...pracujem aj ja takze nie som a nechcem byt na nikom zavisla...vobec neviem co si o tom mysliet...ako dufam ze ked pride na platbu neostanu tam vsetci pozerat na mna
Oni ho financne vyciciavaju tak chce on potiahnut pre zmenu teba ked ti navrhol aby si to cvakla. 😀 Je mi za vas trapne a pritom len citam anonymnu diskusiu.
Mňa už dorazila veta: rodičia sú vyberavi....no zbohom. Máš sa načo tešiť. A nepovaž sa platiť, keď ťa oni pozvali....
Hlavne si to s frajerom vydiskutuj popredu, lebo podľa tvojho posledného príspevku mám pocit, že to mieniš nechať tak a uvidíš ako sa to pri platení vyvrbí. Toto strkanie hlavy do piesku nedoporucujem, lebo ak tam naozaj zostanú všetci civieť na teba a ty sa budeš tváriť prekvapene, tak budeš fakt za blbú, keďže frajer to bude brať tak, že ste sa predsa na tom dohodli. Lebo veď, kto mlčí, ten svedčí.
A mimo témy, chlapa, ktorého rodičia vyciciavajú by som nechcela. Raz to pôjde na úkor všej rodiny. Pomôcť, keď treba, je samozrejmosť, ale nechať sa využívať je druhá vec.
Autorka, je uplne jedno co si ty myslis alebo aka je realita. Tu ide o to co si mysli jeho mama (otca neriesim, v dlhorocnych partnerstvach si zvacsa myslia to co ich zeny). Jediny syn? Kolko mal vaznych vztahov, ktore tahal cez rodicov? Ak ano aky mali vztah s jeho ex? Ono moze v tom byt vselico. Poznate sa strasne kratko, nepoznas ani jeho, nieto este jeho rodicov a uz vobec nie z tych par info co mas. Kazda rodina ma inu dynamiku. To co oni povazuju za normalne moze byt pre teba 🤯...frajerovi povedz, ze nebudes platit a dovody co tu padli su uplne objektivne. Uvidis co sa bude diat 🤷♀️
Prepac, nie je tu vobec jasne, kto koho pozval. Na zaciatku pises "svorkovci", potom priatel pozbal ich, potom zasa mas pkatit Ty, potom len polovicu, akosi si sa zamota. Ten, kto pozval, plati.
Mna skor zaraza fakt, ze mlady si nevie upratat rodicov a vyhovara sa, ze ho vyciciavaju. Na to pozor. Pokial sa nevie za seba postavit, nebude sa vediet ani za teba. Nepotrebujes, aby ti zivot riadili ´´svokrovci´´.
Na prvom stretnuti by som urcite za ludi, ktorych vobec nepoznam a kupujem im este aj dary neplatila. Mali ist na kavu a zakusok, nie do restauracie, ktora bude urcite draha, kedze si ju oni vybrali a nemusia platit. Ste spolu 3 mesiace, pride mi prehnane platit za celu veceru. Ale to som ja. Mozno on ich pozval s tym, ze ved ty zaplatis, ked sa pri plateni striedate.
Podľa mňa nič sa nedeje, len priateľ je už celý dopletený, že čo komu má platiť a čo si platia tí druhí. Normálne mu povedz, že on pozýva, čiže on platí.
nechcem byť hnusná, ale za tejto situácie by som asi rozmýšľala nad tým, či vôbec chcem na tú večeru ísť a perspektívne snáď patriť do tejto rodiny...
Nie veceru by som v ziadnom pripade neplatila 🤷♀️ ak by to boli moje narodeniny, pozvala som svokrovcov na veceru, bez problemov ale takto 😵💫
priatel pozval a ty mas platit? :D wtf? ::D urcite by som mu povedala, ze s tym nesuhlasim, myslim, ze kytica a flasa su az az, este aby si dalsim trom ludom platila veceru.. zaroven pises, ze priatela vyuzivaju a tahaju z neho peniaze, no este ste asi velmi kratko spolu nato, aby si mu to nejakym sposobom vycitala, lebo nemate spolocnu domacnost/financie, ale za mna by to bol velky red flag, lebo do buducna sa to isto nezmeni a ak by ste boli v buducnosti spolu a spolu aj hospodarili, uz pojde aj o tvoje peniaze..
Ak ju inicioval priateľ,tak nech platí on.Ty si bola pozvana
Ak som sa správne dočítala,nádejní svokrovcov majú nízke dôchodky,takže vyciciava ju finančné tvojho priateľa,ale sú veľmi vyberali,hocičím sa im nezavdacis a ešte si aj vyberajú reštauráciu,pravdepodobne,takú na akú nemajú,.Dievča zlaté toto veeelmi smrdí.Dpbre rozmýšľaj čo ďalej,lebo svokrovcov môžu žiť ešte veľmi dlho ,či budeš ochotná platiť ich nákladný život.
Po 3 mesačnom vzťahu by som naozaj kúpila len kvety a fľašu. Kto si vymyslel reštauráciu nech ju aj zaplatí. Len si to prosím ťa vykomunikuj s frajerom pred večerou lebo z toho kuka riadny trapas. A na rovinu povedz, že ty nevidíš dôvod platiť za večeru keď si nikoho nikam nepozyvala. Ak to je jeho iniciatíva tak nech platí ale žiadať to od teba je mimo
@rorino práve ja som pochopila, že dôchodky majú zrejme pekné keď nežijú v biede
@matullienka prepáč,zle som prečítala,tak oni si žijú na vysokej nohe a ešte vyciciava ju syna,no tiež žiadna výhra....
@rorino to áno a ja by som veru bola v strehu lebo neskôr riešiť, že on namiesto rodiny bude platiť výdavky rodičom by som nechcela
@rorino praveze maju velmi vysoke dochodky
Nejaký divný je ten tvoj priateľ.

@slavka1988 veru neviem ti povedat ci by im bolo alebo nrbolo blbe...nepoznam ich osobne, len z priatelovho rozpravania viem ze teda im dost veci plati napriek tomu ze oni neziju v biede