Pýtali by ste si späť aj 20 eur?
Požičala som kamarátke 20 eur s tým, že mi ich o pár dní vráti. Už prešlo pár týždňov a nič.
Nejde mi ani tak o tú sumu, skôr o to, že sa tvári, akoby na to zabudla. Ozvali by ste sa jej kvôli tomu?
@anonym_autor Kamarátka je vypočítava, lebo čaká že na to sama zabudneš kedže sa jedná o malú sumu. Od takýchto typov ľudí sa treba len odstrihnúť, lebo to nejde len o 20 eur, tam ide o celú jej vypočítavú "filozofiu".
Pravdepodobne by som nepýtala, veď na toto by mal pamätať dlžník.Ja by som si však dobre zapamätala, že komu nemám požičiavať...
Záleží od okolností, a my tie okolností nepoznáme. Ale už by som jej druhý krát bepožičala
Priamo by som asi nepytala ale najblizsie keby sme isli na kavu alebo niekam tak by som nadhodila, ci aj za mna zaplati kedze asi zabudla na tych pozicanych 20€ a tak sa aspon vyrovname. A v takej BA jedna kava+kolac+mineralka aj bude stat necelych 20€ a ten zvysok by som uz nechala tak.
od najlepsej kamaratky kt to nerobi ako na beziacom pase nie.. od znamej - ano .. mozno len pozabudla-stava sa to ... preto by som sa slusne pripomenula ja sobne ,ale ak na to nemas- posli jej spravu .. ahoj nehnevaj sa ze tak neskoro pisem-ale celkom by sa mi hodilo aby si mi zajtra vratila tych 20... tak napis kde a o olkej sa stretneme a pridem si po ne..alebo sa zastav ked pojdes okolo ... easy
Priamo by som asi nepytala ale najblizsie keby sme isli na kavu alebo niekam tak by som nadhodila, ci aj za mna zaplati kedze asi zabudla na tych pozicanych 20€ a tak sa aspon vyrovname. A v takej BA jedna kava+kolac+mineralka aj bude stat necelych 20€ a ten zvysok by som uz nechala tak.
Tychto konkretnych 20€ by som si nepytala ale uz by som jej viac nepozicala a paci sa mi aj to s kavou, co spomenul @anonym_da0668
Keď je to dobrá kamarátka, asi by som si nepýtala späť.Mozno zabudla. Keby si znovu chcela požičať, tak by som sa spýtala "zase"? a pripomenula by som jej tých 20€.
Ja by som si vypytala. Taka bola dohoda. Nemas sa preco citit blbo, ked.len chces aby sa dodrzalo dohodnute.
Ak je normalna, tak sa spamata, mozno naozaj zabudla a ked jej pripomenies tak sa ospravedlni a rovno ti ich vrati (ak ma).
Ak vies, ze naozaj nema z coho, a mas pocit ze len dufa, ze si zabudla aj ty, ale inak to nie je vyuzivacka...nechala by som to tak, ak si to ty mozes dovolit.
Nie nepýtala ale už nikdy viac nepožičala.
Ak je to najlepsia kamoska, nepytala by som.
Ak je to iba kamoska, ano, vypytala by som si. Hovoris, ze sa tvari, ze zabudla. Lenze ona mozno realne zabudla. Takze nevidim nic zleho na tom jej to pripomenut, slusne a v klude. Ba priam mi to pride ovela ludskejsie a korektnejsie, ako zakladat o tom temu na internete 😃
@anonym_autor ako vieš, že “sa tvári, že zabudla” a nie, že reálne zabudla? Ja neviem, prečo musí byť hneď vypočítavá, možno zabudla. Baby, to sa musíte takéto veci už pýtať na fórach miesto toho, aby ste rovno konfrontovali druhého človeka? To nie je urážka hneď teba autorka, len také moje konštatovanie.
Nepytala ale tiez by som nabuduce povedala,ze nemam a hotovo a viac by som sa o tom nerozpravala.
Ak by kamaratka mala tazko riesitelne financne tazkosti nepytala by som, ale ak je na tom financne slusne tak ano.
@anonym_autor veď jej to tak zľahka naddnes.... mojááá , vráť mi tú dvacku, potrebujem k doktorovi 👀😁👉👍
Pozicaj si od nej 20 eur aj ty a zabudni na to.. budete si kvit 😁
@anonym_autor určite by som si to pýtala späť, ak si niečo požiciam vrátim, ak neviem dodržať termín spýtam sa, či je to ok .. našťastie som si požičala 2x v živote, z toho 1x som meškala 2 dni, lebo mi meškala výplata ..
@anonym_autor ano pytala ale uz by som nepozicala. Sice mohla len zabudnut, ty ju poznas najlepsie.
Pýtala by som si aj 10 eur naspäť. Nie som lakomá, ale keď mi niekto povie, že chce požičať peniaze, že mi ich vtedy a vtedy vráti, tak nech to aj dodrží. Ak si niekto vypýta 20 eur a povie mi, že nevie kedy ich vráti, lebo nevie kedy bude môcť vrátiť, tak je na mne, že to nechám tak alebo nepožičiam. Chápeš ten rozdiel, že?
Ludia su blbi ona mozno ozaj zabudla aj ked neviem ako sa take nieco da zabudnut . Pytala by som to ..kebyze je to 2-5e ok nevadi .. Ona sa nehanbila pozicat ty by si nemala mat problem
Pytat si co ti patri. .
@anonym_autor vzdy! A po takej skusenosti by som jej uz nepozicala nic a obmedzila s nou kontakt
Takych ludi v zivote nepotrebujes
Ja som mala taku kolegynu v praci… Ked sme si semtam zvykli objednat donasku, tak akurat nemohla ist prevziat, nieco riesila pracovne (realne vsak mohla odbehnut..), tak ma poprosila, ci jej ten obed vezmem, ze mi peniaze hned da. A veru, 2x po sebe sa stalo, ze som sa jej musela pripominat. Ta osoba si necha dosniest a zaplatit obed a robi sa, ze nic, ze vlastne ona o tom nevie, zabudla na to. Ked som sa jej pripomenula, tak vyvalovala neveriacky oci, ze to nie je mozne… No vtedy som si pomyslela, ze riadna chudera- vezmem jej obed a este jej mam dokazovat, ze mi tie € neposlala?!🙄🙄Byt tebou, ja si tie peniaze slusne vypytam stylom „Majka, posli mi dnes tych 20€, co som ti pozicala, potrebujem ich.” a akonahle by vratila, viackrat by som jej nepoziciavala ani cent.
Zalezi , kolko to predstavuje pre tvoj rozpocet. Mam viac takych rozpozicanych 15,20, aj 30,-€ ale nikdy tomu istemu 2x. Viem ze viac pytat nepride, lebo zakazdym dostane na otazku rovnaku odpoved:" som myslel, ze uz ides vratit, nie si znova pozicat". Ale uz sa mi stalo aj vela peknych momentov, ked po case vratili, niekedy mozu prist na kazdeho financne tazkosti, mouno ja budem raz potrebovat . (najhorsia je ale rodina, tomu sa zle vyhyba, najhorsie vymaha a.i. neprijemnosti)
Ja poznam taketo vychcaliny, ze si necha zaplatit obed, kavu s tym ze "potom ti poslem" alebo "Pozicaj mi na rychlo, nebola som v bankomate" a nikdy to neplanuju tie osoby vratit. A pocitaju s tym, ze ved to nie je velka suma, na to zabudnu. Za mna je vrcholne ponizujuce pytat si od niekoho tyzdne/mesiace to, co mi je dlzny.
Ak chodí k tebe domov na kávu tak daj na chladničku poznámku že : Iveta 20€ a dátum
Samozrejme, ze pytala. Mne nikto peniaze zadarmo nedava. Mnohi za to pracuju1/2-1 den.

@anonym_autor samozrejme, peniaze nezbieram po ulici. Vážim si seba aj svoj odpracovaný čas.