icon

Riešenie konfliktu s rodičmi pri sťahovaní za partnerom

8. máj 2024

Ahojte mám 25 rokov, môj partner má 39 sme spolu už 3 roky ibaže on pracuje už dlhodobo v zahraničí,spoznali sme sa cez internet a odvtedy fungujeme formou vzťahu na diaľku ale snažíme sa aspoň 2 krát za mesiac byť spolu pár dní. Teraz som doštudovala a začala som pracovať ibaže vieme aké sú platy na Slovensku....a tak sme s priateľom premýšľali že by som skúsila ísť bývať k nemu do zahraničia a našla si tam prácu ktorá je tam oveľa lepšie platená a rovnako aj pracovné podmienky a možnosti sú lepšie a ďalšie plus by bolo že by sme skúsili žiť reálne spolu a boli by sme spolu v podstatne každý deň po práci pretože zatiaľ sme spolu najdlhšie boli vkuse 2 mesiace takto...ibaže moja rodina je extrémne proti tomu nechcú aby som odišla a že na čo a že je starý a využije ma atď...ibaže ja to chcem skúsiť chcem tam ísť a byť s ním a pracovať tam...nie je to niečo také že neviem do čoho idem už som tam bola veľa krát a viem že priateľ mi pomôže aj čo sa týka práce a podobne....ibaže ma mrzí že to musím robiť takto že moja rodina sa za to na mňa hnevá...neviem odísť s pocitom že to oni nechcú a sú na mňa nahneví...už som sa im to snažila 1000x rozumne vysvetliť aj to že ich budeme chodiť navštevovať ale stále nie a nie....už neviem čo robiť 🤔

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
sindla
8. máj 2024

Sheila ma ocividne nejaky komplex a potrebuje si ho na niekom vybit. Autorka, ak si na 100% rozhodnuta tak odid. Zijes si svoj zivot. Nik iny ho za teba zit nebude. 🙂 kvantum ludi odislo a neolutovali to. 🙂

lienka.7
8. máj 2024

Neodpovedala si zase na moje otázky, cize ťažko súdiť... prečo ste spolu len tie 2 dní? Prečo nie viac?
A na Sk sa v zdravotníctve nedá zarobiť? To je mi ale novinka...
Vy sa rozprávate? Omg 🤦‍♀️
A to nie sú detaily, ale podstatne informácie, ktoré by som sa pýtala dcéry, keď by mi toto povedala.
A na to, ze sa poznáte ako rodiny už dávno, je to všetko veľmi divne.
Mimo to, 39 ročný single chlap je naozaj rarita... už sa radšej ani nebudem pýtať, prečo. Skus si odpovedať sama a uvažovať racionálne.

autor
8. máj 2024

@lienka.7 ja nechápem o čom píšete? 😁😁 Nikde nie je napísané že tu chodí na dva dni....sme spolu viac a asi preto pretože obaja pracujeme tak sme spolu keď sa dá preto to chceme vyriešiť že budeme spolu žiť...a 39 ročný single chlap nie je žiadna rarita mal vzťah ale nevyšiel a našiel si mňa čo je na tom? 😁😁

lienka.7
8. máj 2024

@sindla prečo by mala mať @sheila121 komplexy???
Len preto, že ma iný názor a triezvy pohľad na svet???

beata_k
8. máj 2024

Chces s nim dieta? Chce on dieta?

autor
8. máj 2024

@beata_k najskôr chceme malú svadbu v kruhu najbližších a potom dieťa ❤️

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. máj 2024

Chod, sice mozno s tymto ti to nevyjde, ale nevies, ci tam nestretnes niekoho lepsieho a co sa stane. Vyuzi prilezitost.

lienka.7
8. máj 2024

Autorka, samozrejme chod 👍👍👍
To si asi chcela počuť.

autor
8. máj 2024

@lienka.7 ja sa nepýtam či mám ísť ja sa pýtam čo s tou rodinou ako ich na to pripraviť a tak

ahhola
8. máj 2024

No nie zly napad, ist za nim von, uvedie ta tam, ked tam ma zazemie, ale ci nema rodina pravdu, s tou starobou💦predsa statisticky polka zivoita fuc...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
naira80
8. máj 2024

O akú krajinu ide?

beata_k
8. máj 2024

No...nebudem klamat. Rozdiel 15 rokov je dost. Treba mysliet aj na buducnost. Ty chces kedy dieta? V 30 a on v 45? Ked sa vam vztah nepodari. Ty sa v 30 vratis na SVK alebo ostanes tam a zacnes hladat noveho?

ahhola
8. máj 2024

@naira80 to sa TU nikdy nepise, lebo dama napise napr. DE a to by sme ju mohli vypatrat🤣

autor
8. máj 2024

@beata_k prečo riešite toto?? Rozchádzajú sa aj ľudia ktorí sú rovesníci... A pokiaľ to neskusime nebudeme vedieť aké to je...nikto sa podľa mňa nevydával s tým že vedel že budú spolu dokonca života vždy sa niečo môže stať a je jedno koľko má kto rokov

beata_k
8. máj 2024

To ano. Ale opat ti pisem, ze on nema co stratit. Ty ano. V 30 zacinat nanovo je tazsie. Kym ho najdes, kym to a hen to. Budes mat 40.

autor
8. máj 2024

@beata_k ja zatiaľ nemám v pláne nikoho hľadať ja si takéto veci neplánujem veď na čo?? 😁😁 A vôbec to neriešim v tejto téme ale nevadí

autor
8. máj 2024

@ahhola ??? Švajčiarsko 😊

beata_k
8. máj 2024

Dobre, tak za mna nie. S tymto muzom nie. Chod, cestuj, ale s nim je to na hrane. Maj sa 😉

lienka.7
8. máj 2024

Autorka, si nevyzrela, povedala by som až detinska... lebo napísať, že....nikto sa podľa mňa nevydával s tým že vedel že budú spolu dokonca života... a načo sa teda ideš vydávať? Aby si sa do 5 rokov rozviedla?
Ono na to, aby si s niekym bola sa totižto nemusis vydávať, ale tými recickami ta asi ukecal.
A pokiaľ ide naozaj o Švajčiarsko, tam nie je jednoduche len tak sa dostať. Život je tam veľmi drahý. Mam tam kamarátku, takže viem.

autor
8. máj 2024

@lienka.7 ja som to tak napísala preto pretože niektoré ženy už riešia čo budem robiť po rozchode 😂😂 ja sa s ním neplánujem rozchádzať 😂 a viem mám tam priateľa 😁😁

lienka.7
8. máj 2024

Autorka, kolko si doteraz mala vlastne vzťahov? Myslím vážnych... nie, ze ste boli spolu pár dní v mesiaci a rozprávali ste sa "nadialku".?

autor
8. máj 2024

@lienka.7 prosím vás môžete riešiť to čo riešim a nie môj vzťah??

dennissa16
8. máj 2024

@lienka.7 39 ročný single?
No on je 3 roky zadany,nie single.

Určite by som skúsila, napriek rodine. Drzim palce

autor
8. máj 2024

@lienka.7 a ešte k tomu vzťahu na diaľku očividne to chceme posunúť tam že budeme spolu žiť ak ste si nevšimla 😊

sovica
8. máj 2024

@autorka, si dospelá žena, nemusíš si pýtať dovolenie od rodičov. Vypočuť si ich môžeš, ale ich názorom sa riadiť nemusíš. Choď za priateľom. Ak máš vyštudovanú medicínu alebo strednú zdravotnú (napísala si, že obaja budete pracovať v zdravotníctve), tak nebudeš mať núdzu o prácu. Ak ovládaš aj jazyk danej krajiny, tak nie je o čom viac dumať.
Veľké plus na začiatok je, že budeš mať zabezpečené bývanie. Aspoň si to s priateľom vyskúšate aj reálne, či vám to bude spolu klapať. Tiež nechápem tie názory, že je tam veľký vekový rozdiel. Však je to len 14 rokov. Nič šokujúce. Však ak vám to nebude klapať, tak rozísť sa môžete kedykoľvek.
Ako sa hovorí, vždy ľutujeme to, čo sme mohli spraviť a neurobili sme a nie to, čo sme urobili a nevyšlo to. Alebo klasika Jaro Slávik - nevyskúšaš - nevieš. Držím Ti palce🍀

danieli
8. máj 2024

Urcite chod, co mozes stratit? Maximalne sa mozete rozist…ides do krajiny za dobre platenou pracou, tu mas rodinu, ku ktorej sa kedykolvek mozes vratit, partner ta lubi a zela si riesenie, ktore si vybrala, tu uz zacina tvoja zivotna cesta, nemusi byt zial s pochopenim rodicov, ale to je prave to vyletenie z hniezda, kde uz rodicia dosah nemaju a tak je to spravne, uvazujes rozumne, zi svoje sny, tvor svoj pribeh a rodinu, rodina, v ktorej si vyrastla je skvely zaklad, no budu ta zivotom sprevadzat uz len obmedzeny cas, kedze kazdy z nas starne a raz odide, tiez mam starsieho manzela a napriek vsetkym obavam rodiny viem, ze som sa rozhodla dobre, urcite chod, tvoja rodina to postupne prijme, aj ked presne viem, ako sa citis, take to nenapadne tiche pozehnanie chyba, mozno citia neistotu, ale oni svoj zivot ziju a musis aj ty svoj…

lienka.7
8. máj 2024

@dennissa16 nie, on nie je 3 roky zadaný. On je realne zadaný pár mesiacov, čo sú dokopy spolu.
V podstate ani žiadny vazny vzťah spolu nemajú.