Riešenie konfliktu s rodičmi pri sťahovaní za partnerom
Ahojte mám 25 rokov, môj partner má 39 sme spolu už 3 roky ibaže on pracuje už dlhodobo v zahraničí,spoznali sme sa cez internet a odvtedy fungujeme formou vzťahu na diaľku ale snažíme sa aspoň 2 krát za mesiac byť spolu pár dní. Teraz som doštudovala a začala som pracovať ibaže vieme aké sú platy na Slovensku....a tak sme s priateľom premýšľali že by som skúsila ísť bývať k nemu do zahraničia a našla si tam prácu ktorá je tam oveľa lepšie platená a rovnako aj pracovné podmienky a možnosti sú lepšie a ďalšie plus by bolo že by sme skúsili žiť reálne spolu a boli by sme spolu v podstatne každý deň po práci pretože zatiaľ sme spolu najdlhšie boli vkuse 2 mesiace takto...ibaže moja rodina je extrémne proti tomu nechcú aby som odišla a že na čo a že je starý a využije ma atď...ibaže ja to chcem skúsiť chcem tam ísť a byť s ním a pracovať tam...nie je to niečo také že neviem do čoho idem už som tam bola veľa krát a viem že priateľ mi pomôže aj čo sa týka práce a podobne....ibaže ma mrzí že to musím robiť takto že moja rodina sa za to na mňa hnevá...neviem odísť s pocitom že to oni nechcú a sú na mňa nahneví...už som sa im to snažila 1000x rozumne vysvetliť aj to že ich budeme chodiť navštevovať ale stále nie a nie....už neviem čo robiť 🤔
@dennissa16 si odpustí sa do mňa navazat, ok? Blbé reči a mudrovanie si nechaj laskavo pre seba.
Asi tam niečo bude, keď je rodina autorky proti. Ale jasne, ty vieš 👌👌👌
no ja rodinu chapem. ale tak zase si dospela, potrebujes nabrat skusenosti...
Samozrejme, že choď!
Nebude to pravdepodobne stále ideálne (začiatky bývajú ťažké), ale keď nevyskúšaš - nevieš. Preverí sa aj váš vzťah, plus nové prostredie, noví ľudia, jazyk, mentalita, rôzne vybavovačky (vlastná skúsenosť, keďže som ako 22-ročná odišla so 4-mesačnou dcérkou za priateľom - dnes manželom - do zahraničia, 800 km preč od všetkých).
Rozumiem aj rodine, že ťa nechce pustiť, majú strach, ale si dospelá (máš 25, nie 15 rokov). Skús im dať tvoj pohľad a argumenty, prečo áno. A ak máš možnosť sa vrátiť na Slovensko, stále máš také zadné dvierka.
Držím prsty!
nerozumiem preco sa to tu zvrhlo na presvedcenie autorky, ze jej partner nie je nu vhodny.. vsak aj keby nebol, tak snad kazdy ma pravo ponaucit sa sam zo svojich chyb. ale k otazke.. myslim, ze asi nie je cesta ako to spravit tak, aby to rodina lepsie stravila. maju o teba strach. si vsak dospela, chces odist, tak sa zariad a neries to velmi s nimi. chapem, ze by sa ti islo lahsie z ich pozehnanim, ale je mozne, ze sa ho nedockas a cim sa viac sa ich budes snazit presvedcit, tym viac to budu riesit. niektore rozhodnutia je proste lepsie prejst mlcanim, nepotrebujes sa predsa obhajovat a zdovodnovat preco si sa rozhodla, tak ako si sa rozhodla. snad ked potom uvidia, ze vsetko je ok a si tam spoko, tak sa to opat zlepsi medzi vami.
Mali ste niekedy problém?Choď uvidíš či je schopný podržať ťa. Zatiaľ ste spolu za tie 3roky prežili možno do 3mesiacoch. Uvidíš časom a možno pochopíš potom rodičov. Len hlavne skús neotehotniet aspoň 2r. Držím palce
ja som sa stahovala k mm po necelej 3 mesacnej znamosti, tiez to bol vztah na dialku. Riskla som to, sme spolu 17 rokov. A tiez väcsi vekovy rozdiel. A tiez rodina nebola nadsena. Ani jedna, ani druha. 😅
Vsak uz nie si pod zakonom, si dospela zena, mas pravo na vlastny zivot, nazor a aj omyly.
Proste rodine s kludom Anglicana vysvetlit, ze ochadzas, stale ich budes mat rada, ze ak sa na teba budu hnevat aj tak nezmenis nazor. Viem, nie je to jednoduche, ale ak ti ten chlap stoji zato, je dôlezite si svoju lasku obhajit.
Nazory si vypocut môzes, preco nie, ale to tvoj zivot, nikto iny ho za teba zit nebude.
Ja som tak odišla ešte mladšia ako ty. 2.5 roka vzťah na diaľku, vzali sme sa, odsťahovala som sa za manželom na druhú stranu Európy a sme šťastní. Sme manželia 6 rokov. Predtým sme spolu nebývali.
Nemali sme ani ťažké začiatky, ani krízy ani nič iné 🤷🏻♀️ podľa mňa ak ste vydržali vzťah na diaľku máte dobrú šancu že vám to výde.
K otázke - rodinu nerieš, budú chvíľu plakať a nariekať, ale keď zistia že ste spolu šťastní si zvyknú.
Utcite chod. Rodicia si zvyknu. Ked sa zabyvate,mozte ich pozvat na navstevu. Ked uvidia,ze si stastna a mas sa dobre,budu kludnejsi. A aj ty sa casom ukludnis a nebude tak boliet,ze si odisla aj napriek ich nesuhlasu. Vela stastia.
Vyskúšajte za to nedáš nič . Buď vám to vyjde alebo nie.Vzdy sa môžeš vrátiť naspäť alebo ostaneš tam a bez partnera.A vekový rozdiel tiež mám manžela o 14 rokov staršieho a fungujeme normálne ako iné páry čo sú rovnako staré.
@lienka.7 39 je starý? Si sa s koňom zrazila? 🤦
@lienka.7 prosím vás vy o našom vzťahu neviete vôbec nič a čo ženy ktorých muži chodia na dlhú dobu za prácou áno aj môj priateľ má takého kolegu ktorý chodí na pol roka preč od rodiny tak čo sú pol roka rozvedení alebo čo?? Dá sa takto fungovať a to že nie sme stále spolu chceme zmeniť pretože sa ľúbi a záleží nam na sebe a chceme začať fungovať ako rodina pomaly...a má 39 rokov ale vyzerá veľmi dobre a ak začnete písať že nie vždy to tak bude tak viem všetci starneme nie len môj priateľ 😊😊
@sovica ďakujem ❤️
@cherrystone tiež nechápem keďže som sa pýtala na niečo úplne iné ale nevadí stane sa😁
Pocuj, Sheila nema zaostaly názor. Ty si teraz dostudovala, predpokladám, že si z viac menej pohodovej rodiny.
Tzn. vies figu o realnom zivote. Do teraz si len študovala. To neber v zlom!
Tebe chybaju životné skúsenosti a on je v tom od teba o 14 rokov napred.
Teba vie krásne opiť rokom, 35 ročnú už nie! Ta ho totiž prekukne raz dva.
Toto je to, čo ti rodina hovorí- ze ta využije.
Mam naj super kamoša, Vzdy mi pomohol na počkanie! Ku mne je skvelý. Ale tiež nie je ani nebol ženatý. Ma svoje muchy, pre mňa do vzťahu nedobre. A to ho mam naozaj rada. Aj som mu povedala, ze mne by sa jeho určite spôsoby nepáčili ako partnerke.
A ty toho muža vlastne ani nepoznas. Je ine keby si s nim skusila zit tu na SK, kde to poznáš. A je ine mat v blbom prípade "nepodarok" v krajine, kde sa len tak neziberies a odídeš domov, keby bolo treba. Bolo by iné, keby máš 30, par zivotnych lekcii za sebou, nie ako teraz. A co sa platov na SK , vim kolko zarobia kamosky s VS a nie je to taka bieda.
Tycsa spoliehas celkom na neho. On ti pomoze s prácou, bývaním- ako inak. Napadli ta hľadať si tu pracu už teraz z SK v danej krajine? Budeš absolutne odkázaná na neho.
No bodaj by si mala šťastie ale u 40tnikov, ktori su samy he vacsinou nejaký pruser.
@babulkomale ano 39 ročný single chlap je pre ňu stary, sorry... A single doposial nebude len tak pre nič za nič.
A navyše, autorka ma značne skreslene a zidealizovane predstavy. Jej vyjadrenia sú doslova detinské, je nevyzreta. Stačí si prečítať, co píše. Ale jasne, nech ide 👌👌👌
@lienka.7 single doposiaľ nebol mal partnerku ale to vám tu písať nebudem a prosím vás už dajte pokoj s týmito vyjadreniami na adresu môjho partnera vy vôbec neviete kto to je a vôbec nepíšete k veci
Autorka, neodpovedala si tu na podstatne otázky, ideš si stále iba to svoje... Nebudem už s tebou zbytocne strácať čas. Máj sa
@lienka.7 máme sa radi je nám spolu dobre a mimochodom správa sa ku mne lepšie ako 90% mojich rovesníkov...som s ním šťastná a chceme náš vzťah posunúť na ďalšiu úroveň a začať spolu normálne žiť ibaže to vy nepochopíte pretože vaše názory sú úplne mimo...to že sa niekto zamiluje do niekoho staršieho/mladšieho neznamená hneď že musí za tým byť niečo zlé....a mimochodom ja som zbalila a chcela jeho prvá nenabalil si on mňa 😊
@lienka.7 ja vám na nič odpovedať nemusím čo som potrebovala som napísala😊
Ja by som isla, ale kvôli tomu zahraničiu a nie jemu 😂
Chod … ale nezen sa do zakladania rodiny, kym nebudes schopna uzivit seba a dieta sama. V zahranici sa nemas na koho spolahnut keby nieco. Su dve moznosti … alebo to bude fungovat alebo nie. Ale pre tvoj vlastny rozvoj je dobre vypadnut a snazit sa postavit na vlastne nohy, nezavisle od partnera.
@olimuc neženieme sa do ničoho iba vieme čo by sme v budúcnosti chceli 😊
Rodičom to prezentuj ako cestu za prácou, skúsenosťami, slobodou, poznaním a pod. Že tam máš vzťah je pre nich zatiaľ problém a ja sa nečudujem. Budeš ďaleko, on je starší, bla bla. Proste sa boja. Dohodnite sa tak, že budeš rada, ak ta podporia v ceste a pod a čo sa osobného života týka, nech skúsia rešpektovať, že si sama skúsiš, zažiješ, urobíš názor a pod.
@mamutka ďakujem krásne za radu ♥️
Máš 25. Nemáš dôvod ani povinnosť vysvetľovať svoje rozhodnutia😉 Choď a ži👍
autorka, už nič nepíš, lebo tu "dámy" z Teba urobia ...., a k téme - choď, skús iné pracovné prostredie, lepšie zárobky, veď existujú dopravné prostriedky a prídeš hoci kedy. Rodičia budú spokojní, keď Ťa uvidia doma smutnú, utrápenú? Mám dcéru v Austrálii a nehnevám sa za to na ňu, tak si to vybrali a žijú si tam, spokojná som, keď ju vidím a počujem, že aj ona je šťastná a spokojná.
@madla60 áno vidím že lepšie je už nepokračovať a ďakujem ♥️ skúsim to a uvidíme už teraz sa veľmi teším nie len na neho ale aj na všetko ostatné ♥️
Ozaj a vies si, že v Švajčiarsku musí mať dieťa vlastnú izbu a určite m2? Ze sa to údajne kontroluje? Kľudne ma opravte tie, ktoré tam žijete.
Pokial 40 ricny muž v tejto krajine žije v byte q s tebou chce mat domček, tiez zaujímavé. Preco ho už nemá?
Budete si vibec môcť dom dovolit? Bola by si schopna sa tam postarat sama o dieta, pokial ny muzovi vypadol príjem, alebo platiť uver?
Nemusíš mne odpovedať, len sebe.
Ty si krásne cista, naivná. Nevadí, aj ja som bola tak v 22 rokoch.
Preto nechápeš a hneva ta, keď ti tu takto píšeme a nie priamu odpoved na tvoju otázku.
To aby si sa na celu situaciu pozrela aj z inej stránky.
Vždy budeš mat 2 tábory- skusenosti žien dobre a tie horsie. Tu nejde o to, aby ti niekto kecal do zivota ale o otvorenie oci.
Zrovna tie, ktoré ti tu píšu aj o tých negatívnych stránkach, ti práve nechcú zle. Ostatne s dobrými skusenostami vidia všetko fajn.
A bez ohľadu na rodinu a jeho vek - realne sa nepoznáte riadne.
Porozmýšľaj si o všetkom sama pre seba.
@svetlonos ja poviem k tomuto len jedno... príliš veľa premýšľate 😁😁 kašlite už na to ja si to vyriešim radšej sama lebo toto tu nedáva ani hlavu ani pätu 😁 majte sa 😁

@lienka.7 jasne,nemajú, lebo si to povedala ty.
Možno maju aj lepší ako ty so svojim mužom. Ak vôbec nejakého máš …