icon

Riešili by ste rodinnú nespravodlivosť s darčekmi?

10. mar 2024

Ahojte, mam v sebe taku malichernost, ktora mi uz ale dlhsie lezi v hlave. Svagrina ma dcerku a ja 2 deticky. No a pred rokom na vianoce prisla k nam s rukami plnych hraciek, ze to mam zabalit a dat jej dcere pod stromcek. Vsetko to stalo 30 €. A mam vybrat obom mojim detom nieco do 30 €. Povedali som si ok. Na to prisli svokrovci dali mi na darcek pre deti 50 € so slovami, ze aj neter dostala tolko. Ja si hovorim kurna ale ja mam 2 deti ne jedno. Po tom co svokrovci odisla manzel prisiel za mnou ci je to normalne a ci ma sa nasledne snimi porozpravat. Povedala som, ze ne mozno blba nahoda a riesime somariny. Lenze toto sa stale opakuje uz vyse roka..
Ja nikdy nezabudnem na meniny/narodky a na moje a mojich deti sa zabuda. Den deti, mikulas tak neter dostane jeden balicek a moje deti tiez jeden. Riesili by ste to ? Pride mi, ze riesim v sebe blbost a su aj horsie veci ako toto.

Strana
z4
jana_eyre_2
10. mar 2024

@veronicka88 pochybujem že by ti to bolo jedno keby to pociťovali tvoje deti.. ale ok 🤷🏻‍♀️ zrejme nie každý má zmysel pre spravodlivosť a má pocit že niekto môže byť uprednostnovany, keď je to pre neho zabomysia vojna.. ale deti to vnímajú citlivo..

veronicka88
10. mar 2024

@jana_eyre_2 preháňas. Ale nechce clsa mi doťahovať. Mňa život naučil že ciny druhých neovplyvnim
Mojím deťom môžem akurát vysvetliť situáciu ale nijako neovplyvnim to čo urobí ten druhý človek. A áno asi by mi to bolo jedno. Ale to nepochopíš. Som asi iný typ človeka ako si ty a 80% žien hore ale vidíš že pár takých "každý nech si robí ako uzná za vhodné"nás tu je takže až taký ojedinelý exemplár nie som🤷

jana_eyre_2
10. mar 2024

@veronicka88 ja tiez viem že ostatných ciny ovplyvniť nemôžem, len svoje a môžem svojim deťom akurát vysvetliť.. lenže nemyslím si že je v poriadku ak je niekto uprednostnovany u starých rodičov, je to smutné.. A nie je v poriadku zhadzovať niekoho iného pocity ktoré z toho plynú a posudzovať ich..

rorino
10. mar 2024

Tak u na to riešia starí rodičia rovnakou sumou každému vnucatu.A čo sa týka obdarovaná neteri a synovcov,brat dá môjmu synovi zhruba to isté,čo je jeho dvom deťom a sestra dá koľko uzná za vhodné,keďže už sú dávno preč časy,kedy sme jej deti obdarovavali.Po vzájomnej dohode,už sa všetci dospelí obdarovavame len symbolicky

alickapusinka
10. mar 2024

Divné príklad tvoje deti majú narodeniny hej len si vymyslím jeden v máji druhy v januári dajú tomu darček v januári a ten májoví nedostane nič lebo už jeho brat dostal v januári. Strašne mi to príde choré také divne. Podľa toho čo píšeš mi príde že majú jedného vnuka a jednu vnučku. Strašne divne nepochopím toto. Príklad prídu na návštevu a donesú jeden keks obaja si ho majú rozdeliť. Divne nepochopím to lebo aj moja svokra ked žila moja mama taký isto koľko mala vnukov vnučiek toľko každému dostal rovnako. Sú to deti ktoré to budú vnímať nie dobré. Pokiaľ by boli veľký 16 rokov tak možno by si to až tak nevšimli ale ak sú to deti 2 alebo 3 ročné tak to sú deti oni to vídia ináč ako dospelý.

bubik6x
10. mar 2024

Nerieš, moje 2 deti nedostali od svokry ani mäkké f, ani blbu pohľadnicu a neriešim to, žiaden vzťah s ňou nemajú ani nebudú mať, a nie že preto že od nej nič nedostanú ale ona sa nezaujíma, max zavolá 3x do roka a hotovo....čo už narobím

deti95060810
10. mar 2024

kašli na to... my to s manž. vôbec neriešime... naše deti dostali od starých rodičov e na Vianoce vo febr. - svokrovci majú veľa vnúčat a jednoducho asi skôr e nevyšli...
aj to poslali 27 e v drobnom - aj 10 centovky. pre 3 deti.
poďakujeme ....
nemaj veľké oči....

zuzana76
10. mar 2024

Stari rodicia davaju peniaze svojim detom pre ich deti a dali spravodlivo - 50 eur pre kazdu rodinu, (aj nasi tak davaju a to ja a brat mame dve deti a sestra jedno dieta), to ze vy mate 2 deti, tak holt sa musia podelit, kup im spolocensku hru spolocnu, alebo kazdemu nieco za 25 eur. Ano, riesis blbost.

mirro
10. mar 2024

Tak možno svokra dáva rovnako do každej rodiny, nie na počet detí. Ja by som to vôbec neriešila a bola rada, že na moje deti si spomenie. Akurát, keď sú dve (a záleží na veku), by som urobila balíčky dva a nech tam dá, čo uzná ona sama za vhodné.

miadi
10. mar 2024

Neriesila by som to Ved oni vedia kolko deti mas . Daju tolko kolko chcu . Nie je to fer ale to je uz ich problem. Moj svokor raz na vianoce zahlasil ze vnucata su uz velke- svagrove dospele deti dostavali kazde vianoce po $100 a moje deti boli este male .. a ze sa rozhodol ze uz nebude davat nic ( vsetky 3 dospele vnucata zarabali najstarsia mala blizko k 30r) Takze Moj syn nedostal od dedka nikdy nic . V tom momente mi to prislo odveci trosku mà to aj zranilo lebo nemam rada Taketo nefer jednanie. Ale velmi rychlo som si uvedomila ze mi takato blbost nemoze pokazit naladu, Mojim detom to nechyba. Ked este svokra davala mojej prvoredenej darcek k narodeninam aj tak to boli take darceky ze radsej nic . Raz to bol damsky top harnonikovy z blšaku ze “ šaty co snou porastu.” Alebo inokedy plysak no svokra sa hnevala na malu ze “ moc rychlo “ to vytiahla z tasky a dala 3r dietatu prednasku ako mà spravne vytiahnut plysaka z ozdobnej tasky “ pomalyyyy.” 🤣ked tsk nech to riesi tvoj muz su to jeho rodicia.

petronelag
10. mar 2024

Ja by som to tiež neriešila, možno chcú dávať obom rodinám rovnakú čiastku, bez ohľadu nato koľko majú deti.

belaaaaaaaaa
10. mar 2024

Asi bolo dobré si uvedomiť, že nikto nie je povinný dávať žiadne peniaze a pozornosti deťom. A ani vnúčatám. Je to dobrá vôľa. My máme dve veľké deti. Keďže svokra nežije od manželových 14 rokov naše deti dostávali pozornosti len od mojich rodičov. Jeho otec im v živote skoro nič nedal a ani nedaroval a je nám to jedno. Nikdy sme to neriešili. Zato švagrinej deti dostali toho o hodne viac. A aj tak je nám to fuk. Od nikoho nič neočakávať je to najlepšie čo môžeš urobiť.

mk1111111111
10. mar 2024

nech svokrovci zvazia, kolko chcu minut na vianocne darceky a mikulasske, velkonocne pre vnucata a vydelia tromi, to je spravodlive. Ze druha strana ma len jedno, je jej vec. My mame dve deti a nevestu len jednu a tiez im davame rovnako, vsetkym trom. Nerobime rozdiely, ze jedno dieta je este nezenate.

princezna_bosorka
10. mar 2024

neriesis blbosti, je to nefer. Ja by som umyselne zacala "zabudat" tiez

rozculena
10. mar 2024

@janinah nejde o hodnotu,ale o počet,tebe nepríde blbé,že dve deti dostanú jeden darček?? Na velku noc sa maju podeliľ s jedným vajcom?

saxana000
10. mar 2024

Je to divne.. svagrina ma dve deti a my jedno ked dostala dcera jezoskive za cca 20e tak jej deti dostali 2x.20e tak isto 2x.mikulasa 2x.šibackove a nie necakala som nikdy ze darcek alebo balicek pre nasu bude vacsi alebo hodnotnejsi len preto ze je sama.

domkakvet
10. mar 2024

Neries to nijako.

canany
10. mar 2024

U nas to bolo vzdy tak, ze brat dostaval viac. Ci uz od nasej babky a defka, alebo teraz nasedeti od nasich rodicov. Ja to neriesim. Abo niekedy ma to rozculi, ale neriesim to s nikym, nestoji mi to za to. Deti ucim podakovat sa a hotovo. Preto som tam zacala chodit aj menej, ako sa hovori, co oci nevidia, to srdce neboli. Dufam, ze ocakavaju aj rovnaku starostlivost od nas na starobu aku venovali "rovnomerne"nam

miminka29
11. mar 2024

@janinah no tak ja idem teda poďakovať za to ze mam normálnu svokru po prečítaní tvojej odpovede. 🙏🙏🙏

jasla
12. mar 2024

Moj nazor, tiez nemozem za to, ze ja mam dve deti a brat si spravil tri. Takze co sa tyka penazi, som za rovnake davanie, pokial to stari rodicia davaju svojim dospelym detom. Asi takto: Juliska, Marecek obe ste nase deti, tak Vam do rodiny dame rovnako po 50 eur. A je jedno, ktory z vas ma kolko deti. Ale co sa tyka balickov pre vnucata, tak ano, kazdemu dietatu balicek.

lalu_sk111
16. mar 2024

deti by mali od starych rodicov dostavat rovnako.. nemaju dostatok penazi? tak kupim 3 vnucatam darcek po 10 eur a nie jednemu za 15 a dvom surodencom za 7.50.. myslite si, ze to je detom jedno? Vazne? Mam v okoli celkom 3 roznych ludi v roznych vekovych kategoriach - dospelych, ktori citelne od jednej alebo druhej svojej babky vnimali rozdiel medzi nimi a detmi ich tety,uja.. a nasledne ten vztah aj tak vypada. Nemaju zaujem o blizky vztah. Navstevovanie len ked je to nutne a jedna moja kolegyna sa tvrdo ale jasne vyjadrila, ze teraz o nu uz zaujem nemaju, ze to je ale len jej chyba. Samozrejme neslo len o darceky. Ked raz niekto robi rozdiely robi ich vo viacerych sferach.

Strana
z4