icon

Riskovať všetko pre novú lásku či zostať?

Dnes o 07:01

Ak by vam do života vosiel clovek, ktory by vas ocaril, vyborne by ste si rozumeli, ze by ste mali pocit,ze je to vasa spriaznena dusa, dali by ste mu sancu?
Obaja by ste mali svoje rodiny, deti, majetky a bolo by to komplikovane. Priznali by ste sa rodine a skusili to, aj ked neviete do coho idete, alebo by ste si povedali,ze naco riskivat a ničiť si zivot, ktory mate?

Strana
z2
anonym_035ead
Dnes o 08:55

@anonym_autor Urcite ano. Zijes len raz a najdolezitejsie je tvoje stastie

anonym_3ff8af
Dnes o 08:56

Určite NIE.

anonym_491d8b
Dnes o 09:02

Za mna by som sla do toho.Je jeden muz pre ktoreho by som bola schopna sa rozviest.Moj muz nie je zly,financne nas zabezpecil,dom mame bez hypo,mame 4auta,ale nas vztah mi pride ako kamaratsky.Nemame sex,objatia,riesime len deti a chod domacnosti.Mala som nedavno narodeniny,dostala som ako darcek vankus.A nic.Podal mi ruku ako kamosovi a tym to haslo.Cas na mna nema vobec,vecer jedlo sprcha a spi.Ja som tu len obsluha aby rodina fungovala.Ano a do roka stravi s nami 7dni na dovolenke,kde sme sa aj tak pohadali.Takze ak to mas podobne chod.Ja rozmyslam,ze odidem aj ked nemam nikoho ineho ale zit takto ma ubija.

beronsche
Dnes o 09:14

@anonym_autor Záležalo by na situácii. V tejto chvíli si to predstaviť neviem, vzťah mám naozaj dobrý, fungujúci, s mužom sme zohraná jednotka - na zábavu, intimitu, aj vážne veci..
A popravde, mne v tejto súvislosti napadá jedno - mne by sa "nechcelo" zažívať tie stresy.
Oznamovať odchod partnerovi, rodine, deťom, začínať doslova odznova a riskovať, že to bude horšie, že to nevyjde.. Uff na to mi je príliš dobre..
Ale zase chápem, že ak vzťah naozaj nefunguje, toto môže byť cesta k lepšiemu životu. Len mi je v takých prípadoch často ľúto deti. Oni za zle zvoleného partnera nemôžu a predsa ich to zasiahne najviac.

anonym_0544c7
Dnes o 09:17
@katkazatka

@anonym_0544c7 kompletná a milujúca rodina nemusí vždy znamenať to isté. Sama píšes, že sice ste boli kompletná rodina, ale tie deti vidia, že tam nie je láska. Ak je manželstvo ako-tak ok, viete sa rešpektovať a vytvárate zdravé a vhodné prostredie pre deti, tak určite zostať v manželstve, bohužiaľ aj na úkor vlastných pocitov. Ak sú v rodine hádky, zlé ovzdušie, neláska, potom to treba riešiť a nie držať rodinu za každú cenu pokope len preto, že sa to patrí.

@katkazatka určite, ale nepoznám ani jedno dieťa, ktoré si želá rozvod rodičov( nemyslím extrém ako tyran, násilník) dieťa bojuje za oboch rodičov, že sa nedá už na vzťahu pracovať človek nezistí z večera do rána a že po 4 rokoch stretne motýlika, vždy nejaký može lietať okolo a vtedy sa skáče zo vzťahu do vzťahu a deti lietajú ako špinavé prádlo.. najhoršie že sa to akceptuje, v škole, v okolí a ľudia si myslia že je to správne, lebo žijeme len raz.. rodina je nič dnes, pár ročná záležitosť, ktorej sa ľudia vzdajú za úsmev kľudne..
Pointa bola že dnes sa nebojuje, že manžel nevysype smeti je už pomaly na rozvod

anonym_954ac1
Dnes o 09:17
@anonym_491d8b

Za mna by som sla do toho.Je jeden muz pre ktoreho by som bola schopna sa rozviest.Moj muz nie je zly,financne nas zabezpecil,dom mame bez hypo,mame 4auta,ale nas vztah mi pride ako kamaratsky.Nemame sex,objatia,riesime len deti a chod domacnosti.Mala som nedavno narodeniny,dostala som ako darcek vankus.A nic.Podal mi ruku ako kamosovi a tym to haslo.Cas na mna nema vobec,vecer jedlo sprcha a spi.Ja som tu len obsluha aby rodina fungovala.Ano a do roka stravi s nami 7dni na dovolenke,kde sme sa aj tak pohadali.Takze ak to mas podobne chod.Ja rozmyslam,ze odidem aj ked nemam nikoho ineho ale zit takto ma ubija.

@anonym_491d8b žijem veľmi podobne až na to , že máme hypo. ale žiť bez sexu, objatí len ako kamaráti a ako slúžka ma nebaví. Aj by som odišla, ale nemám kam, nemám peniaze na byt, mám ešte jedno dieťa , čo študuje. Na dovolenku chodím sama s dcérou, on nechce, platím nám ju z môjho účtu, máme účty každý svoj.

beronsche
Dnes o 09:19
@anonym_0544c7

Mal by sa brať ohľad na deti, ktoré sme priviedli na svet, dať im zázemie a rodinu a nie testovať čo vydržia..
Pokiaľ rodina neplní účel tak vtedy je odpoveď jasná.
Aj tie deti majú len jeden život a jedno detstvo, je rozdiel mať pekné detstvo a detstvo v neistote a zmatku.
Počkala by som keď vyrastú a nešpekulovala by som.
U nás to bolo inak, chcela som udržať rodinu, kde druhej strane na tom nezáležalo a dnes viem že som to mala urobiť skor, dieťa by malo menšie traumy..
Povedať si že rodina už neplní účel a deťom to ubližuje a hneď to zastaviť je tiež ťažké rozoznať bohužial..
Ale že sa mám komu vykecať a mať motýle v bruchu by mi za to nestálo nenechať deti vyrastať v kompletnej milujúcej rodine.

@anonym_0544c7 ak vzťah rodičov nefunguje a jeden alebo aj obaja sú v ňom nešťastní a zostávajú spolu len kvôli deťom, deti to vycítia. Zmení to celý dynamiku rodiny..
To nie je milujúca rodina, to je nešťastná rodina, nasilu zlepena.

beronsche
Dnes o 09:22
@anonym_b71c4e

Keď tu čítam tie príspevky až mi je smutno....prečo v tejto dobe už skoro každý ak je dáky problém tak radšej od neho zdrhne namiesto toho, aby problém riešil....prípadne ak aj problém nieje, tak sa vyrobí pre vlastné záujmy...potom sa toľko rodín rozpadá...

Autorka máš to v terajšej rodinke tak hrozne strašné, muž ťa ubíja, týra a deti osočujú, nerešpektujú, keď potrebuješ od nich zdrhnúť za iným chlapom čo má tiež rodinu? Nevadí ti vôbec, že týmto 2 rodiny rozbiješ?

@anonym_b71c4e v každej dobe existovali vo vzťahoch nešťastí ľudia, ktorí boli k sebe pripútaní. Jediný rozdiel je, že teraz už môžu od seba odísť.
Otázkou však zostáva, prečo si ľudia často vyberajú nevhodných partnerov..

anonym_abaf49
Dnes o 09:23

@anonym_autor nie. Aj ten tvoj manžel bol predtým očarujúci a čo z toho teraz... Zamyslela by som sa nad svojím manželstvom a snažila by som sa vrátiť mu ten pôvodný cveng, aký bol na začiatku. Nový vzťah je podľa mňa zbytočné mrhanie životnej energie, keď už svojho "starého" tak dobre poznám aj s jeho chybami... V novom vzťahu to akurát tak absolvuješ postupne nanovo, plus jeho rodina/tvoja rodina/evtl. spoločné dieťa ak bude... No určite to bude "rozprávka". (Ale hovorím zo svojej pozície, mne by sa proste fakt nechcelo, nech je akokoľvek očarujúci (napr. kolega atď.), stačí rok dva tri a zrazu vidím postupne, že nie je až tak dokonalý vlastne mi až tak nesedí a chvalabohu, že "môj chlap" toto a hento nerobí/nehodnotí/nemá na to taký názor, atď.

anonym_275f4c
Dnes o 09:32

@anonym_autor nie,nie, nie a este raz nie!!!! Nerob to!!! Vladtne skúsenosti, bohužiaľ 🥹

anonym_0544c7
Dnes o 09:34
@beronsche

@anonym_0544c7 ak vzťah rodičov nefunguje a jeden alebo aj obaja sú v ňom nešťastní a zostávajú spolu len kvôli deťom, deti to vycítia. Zmení to celý dynamiku rodiny..
To nie je milujúca rodina, to je nešťastná rodina, nasilu zlepena.

@beronsche autorka sa sama pýta či to má skúsiť aj keď nevie do čoho ide, ale akoby zabudla že do toho ničoho chce ťahať deti.. takže za mňa je to nie že málo, ale úplne 0,0 dovodov vziať deťom zázemie, psychickú pohodu, rozbiť im rodinu, deti nemajú majetky, majú len otca, mamu, dedkov, babky a zobrať im niečo z toho za nič vlastne, kde nemá istotu, chcelo by to porozmýšľať ešte, či to aj pre deti bude ružovejšie ako doteraz

beronsche
Dnes o 09:36
@anonym_0544c7

@katkazatka určite, ale nepoznám ani jedno dieťa, ktoré si želá rozvod rodičov( nemyslím extrém ako tyran, násilník) dieťa bojuje za oboch rodičov, že sa nedá už na vzťahu pracovať človek nezistí z večera do rána a že po 4 rokoch stretne motýlika, vždy nejaký može lietať okolo a vtedy sa skáče zo vzťahu do vzťahu a deti lietajú ako špinavé prádlo.. najhoršie že sa to akceptuje, v škole, v okolí a ľudia si myslia že je to správne, lebo žijeme len raz.. rodina je nič dnes, pár ročná záležitosť, ktorej sa ľudia vzdajú za úsmev kľudne..
Pointa bola že dnes sa nebojuje, že manžel nevysype smeti je už pomaly na rozvod

@anonym_0544c7 samozrejme, to je pochopiteľné. Ale zároveň tie deti cítia, že vzťah rodičov je zlý, to spôsobuje ich rôzne podvedome strachy a úzkosti, ktoré ich poznacia.
Ktoré negativne ovplyvnia ich vlastné budúce vzťahy.
Takže nie, zostávať v nefunkčnom vzťahu kvôli deťom, nie je v poriadku.. Dáva to deťom do života a ich budúcich vzťahov veľa negatívneho.

pralinka25
Dnes o 09:43
@anonym_b71c4e

Keď tu čítam tie príspevky až mi je smutno....prečo v tejto dobe už skoro každý ak je dáky problém tak radšej od neho zdrhne namiesto toho, aby problém riešil....prípadne ak aj problém nieje, tak sa vyrobí pre vlastné záujmy...potom sa toľko rodín rozpadá...

Autorka máš to v terajšej rodinke tak hrozne strašné, muž ťa ubíja, týra a deti osočujú, nerešpektujú, keď potrebuješ od nich zdrhnúť za iným chlapom čo má tiež rodinu? Nevadí ti vôbec, že týmto 2 rodiny rozbiješ?

@anonym_b71c4e neodchadzalo sa lebo neboli moznosti. milenci a milenky boli vzdy. napriklad pani bozenka nemcova... tiez mala milencov, a nie jedneho ale vydrzala vo vztahu... kopec chlapov slopalo prvu ligu radsej ked mali doma rafiku a naopak je kopec aj dochovanych a urcite aj viac nezistenych pripadov kedy paninka zniesla muzika radsej zo sveta ako s nim zit. nikdy to vo vztahoch nebolo romanticke a ludia nezili lasky a naplnene vztahy. minimum. skor naopak. kopec babiek ti v domove dochodcov povie ze konecne su same a maju pokoj ked sa stali vdovami.

anonym_0544c7
Dnes o 09:44
@beronsche

@anonym_0544c7 samozrejme, to je pochopiteľné. Ale zároveň tie deti cítia, že vzťah rodičov je zlý, to spôsobuje ich rôzne podvedome strachy a úzkosti, ktoré ich poznacia.
Ktoré negativne ovplyvnia ich vlastné budúce vzťahy.
Takže nie, zostávať v nefunkčnom vzťahu kvôli deťom, nie je v poriadku.. Dáva to deťom do života a ich budúcich vzťahov veľa negatívneho.

@beronsche áno, ale ja sa vyjadrujem k autorke, síce obšírnejšie, ale že rozbiť fungujúcu rodinu LEN koli šanci nejakej spriazdnej duši.. a kde sú duše jej detí, ktore priviedla na svet?

anonym_c15cba
Dnes o 09:45

Nie

katkazatka
Dnes o 10:06
@anonym_0544c7

@anonym_0544c7 opisujes extrem z druhej strany. Ja poznám niekoľko dospelých ľudí, ktori si ako deti priali rozvod rodičov. Majú zdravotné problémy a nesu si svoje psychické batôžky celý svoj život. Ja som za každú záchranu manželstva ak sú tam dvaja rozumní ľudia a rozvody kvôli "neuprataným ponožkám" si myslím, že je úplné minimum aj to s nadsázkou. Väčšinou tam ide o ľahostajnosť, nelásku, psychicky teror, ľahostajnosť, ignorácia... Z takýchto vzťahov vždy vyjde nejaká psychická troska, či už matka,alebo deti. Zachraňovať manželstva za každú cenu je hlúpost. A to mi ver, že ja som za záchranu manželstva vždy, ak to má zmysel. Ano, deti chcú oboch rodičov, aj keď si neuvedomujú, že vyrastajú v chorom, zlom a toxickom prostredí a že sa to raz na nich podpíše. Tie deti až po rokoch zistia že, rozvod bola vtedy tá najlepšia a najrozumnejšia vec.

anonym_1b1624
Dnes o 10:59

Dnes žijeme v dobe, kedy je jednoduchšie veci vyhodiť a vymeniť, než ich opravovať – a bohužiaľ sa to prenáša aj do vzťahov. Ľudia často podľahnú ilúzii, že inde bude tráva zelenšia, no zabúdajú, že nová zamilovanosť po pár rokoch opäť vyprchá a ostanú tie isté všedné problémy.
Ak sa nenaučíme opravovať to, čo máme, len dookola striedame partnerov a utekáme pred stereotypom, ktorý nakoniec dobehne každého.
Alebo frustrovaní a sklamaní zostávame sami. Pritom niekedy stačí tak málo a môže sa to všetko v nefungujúcom vzťahu na dobré obrátiť. Len musia popracovať obaja. Fakt si zamakať na sebe. Predstavte si koľko energie dáte do nového vzťahu, pokojne aj 100 % zatiaľ čo do terajšieho vzťahu dávate sotva 5 %
Len sa pozriete na tú svoju ušomranú polovičku a je vám zle 😀
Ale skúste začať od seba. Začnite sa tešiť na toho svojho manžela, alebo na tú svoju manželku. Uvarte dobré jedlo a spolu sa navečerajte, rozprávajte sa, uvoľnite sa. Zabudnite na mobily, odložte, vypnite ich...
Alebo ho vytiahnite na rande, pekne sa oblečte a choďte spolu do kina, na dobrú komédiu. Bozkávajte sa v tmavých uličkách, ako kedysi. Všetko robte tak, akoby to bol váš nový milenec.

Strana
z2