Robí rodina rozdiely medzi deťmi v súrodeneckých vzťahoch?
Dobry den, so svagrinou mame skoro rovnako stare deti je medzi nimi rozdiel mesiac ,moje je mladsie a ide o to ze ked sa narodil syn im tak vsetci k nim lietali na navstevy kazdy ho chodil pozerat my s muzom sme tiez chodili casto , ked sa nam narodil nas syn tak oni u nas boli raz, ked ich aj zavolame k nam tak chcu aby sme prisli my , stale si myslia ze my sa budeme prisposobovat a hlavne casu podla ich dietata ako keby nase bolo nieco menej … napr. Dohodneme sa kocikovat a musi to byt vtedy kedy ich dieta chodi von lebo ma takto rezim samozrejme ze vtedy ani nejdem lebo nase dieta to ma inak…Ked dojdeme k svokrovi na navsetvu tak svagrina sa stale zacne s niecim chvalit a uplne chce aby vsetka pozornost isla na nu a jej dieta….svagrina je zena brata mojho muza … Tak isto sa ani svokra nejak extra nezaujima o nasho maleho bola s nim asi 4krat odkedy sa narodil, pritom k nim lietala stale … Robi aj vsm rodina rozdiely medzi deťmi ?
Nie, nerobí.
Veď keď ti nevyhovuje čas ktorý určí švagriná na kočíkovania tak nechod. Chod sama alebo s niekym iným v takom čase ktorý vyhovuje tebe, resp tvojmu dieťaťu
Však ešte lepšie že vy idete k ním ako oni k vám. Teda aspoň pidla mna. Vadí ti že nemáš svorku nasackovu 3x za týždeň u vás len preto aby pokocikovala dieťa na pol hodinu
Buď rada že je to tak ako je
Mna osobne by porazilo keby som mala vkuse niekoho nasackovaneho doma a tam novorodenec
Ty si váž že veci sú tak ako sú 🤣🤣🤣
Ako často ste mohli chodiť k nim, keď ty si bola tehotná a za mesiac sa ti narodilo dieťa? Veď to tiež bolo určite len párkrát. Nájdi si radšej inú kamarátku a nerieš. Moja svokra tiež chodila k švagrinej každú chvíľu kocikovat a ku mne raz za čas, mne to len vyhovovalo, lebo keď prišla, bola tu celý deň a na druhý deň na ešte hlava bolela z tých múdrych reči.
Švagriná a švagor žijú bližšie pri svokrovcoch ako vy?
Nepreháňaš troška?
Chval sa aj ty🙂tak logické, že už zladiť dve deti na kocikovanie je ťažké.Chod s kamarátkou nie svagrinou kocikovat.Ale áno, robia sa rozdiely a veľké vo veľa rodinach
U nás sa rozdiely nerobia.
Ja by som to až tak tragicky nebrala. Potrebuješ takýchto ľudí k životu? Návštevy?
Ale zas rozumiem, že zamrzí, že nemajú záujem.
mozno je to byt tym, ze uprednostnuju dieta od dcery pred dietatom od syna. Zial, je to tak. Preco? To netusim, ja snad taka nebudem….
Moje 3 dcéry sú jediné vnúčatá...a svokra ich vidí 4x do roka ...vobec nerobí rozdiely ..nezaujíma sa...tak neviem čo je lepšie.
Aj naša svokra robí rozdiely medzi vnúčatami, uprednostňuje prvorodenu vnučku.Je mi to ľúto kvôli deťom,ale čo vidím v okolí veľa ľudí to má podobne.
U nas je tiez.mesiac rozdiel.medzi vnuckami a ano, robia.rodicia rozdiely, ale mne to nevadi.... viem, v com je moje dieta sikovne, ake ma nadanie, a nepotrebujem sa porovnavat s inymi a poukazovat na to... ak to moju svagrinu bavi a robi jej to radost, vobec neriesim... ja to nepotrebujem.... moja hodnota ani hodnota nasej dcery nie je v pozornosti druhych, ale v tom ako ju my s manzelom mame radi a kolko casu jej venujeme a aky je ten spolocny cas 'plodny'... ked sa nam da zosuladit spolocny cas, ideme radi spolu, ak sa nam neda, jednoducho nejdeme.a mozu sa ofucat, urazit, nahnevat.... ja od nich tiez nechcem, aby nasilu s nami niekam sli alebo prisli k nam ked sa im neda/nechce.... sme dospely, jedname.na rovinu a priamo.... a aj napiek tomu ze nase deti nie su protezovane, mame suoer vztahy aj so svagrinou aj s rodicmi.... mna sa tie rozdiely nedotykaju, a mame vela.inych spolocnych zaujmov
Mam pocit, že vždy prvorodené je to top dieťa v rodine. Asi prirodzene, všetko s ním je po prvý raz a zároveň jedinečné. Pri ostatných deťoch sa veľa veci už len opakuje a opakovane prežívajú niektoré chvíle. Takže už to nemá takú emóciu a náboj.. Vidím to na svojich dcérach. Obe sú milované a zbožňované celou rodinou. Ale pri tej prvej sa všetko akosi viac prežívalo, pri druhej sa veľa vecí berie už akosi automaticky.
No bude to znieť možno kruto, ale úplne v pohode sa môže stať, že jedna časť rodiny je nám viac ,,sympatická, ako tá druhá - a to vôbec nemusíme byť zlí ľudia, jednoducho sa s nami tá rodina cíti lepšie ako s inou časťou rodiny 🤷🏼♀️ Napíšem Ti príklad. Moja babka má dve vnučky - mňa a sestru. Raz sa mi priznala, že nás má rada rovnako, no u mňa a mojej rodiny sa cíti oveľa lepšie ako u sestry, moje deti sú jej bližšie ako sestrine, s mojim mužom si rozumie viac ako so sestriným. Stalo sa, že preto aj plakala, že si nevie pomôcť, ale je to tak. To isté moja mama - k mojej rodine má ,,bližšie,,. V rodine máme jednu sesterku, k tej si zase neviem nájsť cestu ja, niečo mi na nej vadí, no neviem to presne definovať...takže sa netráp, ľudia sú rôzni a aj tieto rodinné vzťahy zložité 🤷🏼♀️
Áno robí, či už vedomky alebo nie ale babky vždy malú radšej deti svojej dcéry. Vždy to tak bolo aj bude, má to aj historické opodstatnenie.
@misslilac13
@lienka.7
pise, ze svagrina je zena brata jej muza

Ano, robi. Kedysi mi to bolo luto, ale pozornost si clovek nevynuti. A kedze to nezmenim, tak to uz neriesim 🤷♀️