Rodičia neprišli päť mesiacov. Čo robiť?
Ahojte, chcem sa iba spytat na nazor, ako by ste sa citili vy…
Moji rodicia, pracujuci dochodci (65r) byvaju od nas do 3h vlakom (maju auto, ale ocino sa boji soferovat dlhsie trasy). Mam 4r dceru a momentalne som tehotna a na rizikovom, nemozem k nim chodit ja (ako doteraz), mam kludovy rezim, musim lezat. Oni si ale uz vyse 5 meciacov nenasli cas, aby nas prisli pozriet. Za mesiac rodim a asi hormony, ale je mi z toho smutno, ze ma nazivo nevideli s bruskom a ze vlastne ani vnucku si nazivo nevidia… Neziadam ich o pomoc (aj ked by sa zisla, lebo dodrzat kludovy rezim pri chorej skolkarke je nemozne), chcem iba aby prisli pozriet, hoc na den na otocku, ja im navarim, nachystam… ale to su same vyhovorky - napr. minuly vikend nemohli prist, lebo 6.1. je sviatok a oni si nestihli nakupit, tak musia ist v piatok do obchodu (volala som s nimi stvrtok).
Volavame niekolkokrat za tyzden na kamere, aby ich vnucka poznala, ale ona je este mala, proste nebude s nimi komunikovat cez telefon ako si oni predstavuju… im to takto vyhovuje, nie su ochotni vybocit zo svojho stereotypu - robota, obchod, domov a kava a olovrant a medzi 17-19 zavolaju a chcu si pokecat… naozaj sa o nas zaujimaju, ako sa mame, pytaju sa ako sa citim, ale mne je proste luto, ze za vyse 5 mesiacov si na nas nenasli ani den (a viem, ze do porodu uz ani nenajdu…). To len taky moj hormonalne previtliveny vylev 🙂
Je mi to luto, asi by ma to mrzelo, ale ako hovoris vstupuju do toho faktory ze su to stale pracujuci, starsi ludia (aj mladi ludia maju po praci dost) a proste chystanie na trojhodinovu cestu v jediny volny den ked nepracuju tj. vikend asi tazko znasaju ze teraz sa maju balit a poldna cestovat v sobotu a to iste nazad v nedelu, ked cely tyzden cakaju ze trochu oddychnu po praci...
Nic ine by som za tym nehladala.
Niekto chodi stovky km hore dole v pohode a pre ineho (najma starsich) je to prosto uplne ina zataz.
Evidentne sa o vas zaujimaju... Bud rada 😊
Ja to chapem. Aj u nas to takto v rodine stsrsi ludia maju. Proste nepojdu. Ale nie kazdy starsi clovek je taky! A ja sa budem snazit taka nebyt. Pomysli na to v starsom veku. :/
Dakujem baby, presne to si aj ja hovorim… mame sa radi, oni sa o nas zaujimaju, ale niekedy mam proste take chvilky, ze mi to je luto… Je to presne ten ich stereotyp a asi fakt stres z toho, ze ist niekde po sto rokoch mimo domov a svoj stereotyp… ja sa tiez budem snazit, aby som na stare kolena taka nebola 🙂))
Je to o povahe. Svokrovci maju 59, pracuju a chodievaju na víkend k nam, len tak stravit cas. Tiez byvaju dalej, dve hodiny cesty. Ja by som to vlastnej mamine urcite povedala
tak posli muza nech id dovezie na vikend a aj odnesie.. 3h pre starych ludi je dost trkotat sa vlakom ... iste je to aj im luto ale vzdy sa da najst riesenie
Asi ťa nepoteším, ale presne ako píšeš majú radi svoj kľud a nechcú si ho narušiť. Cestovať niekam 3h, byť na "návšteve" pár dní a potom znovu 3h späť. Spohodlneli, vyhovuje im to. Je mi ľúto že im vnučka nechýba, takto si k nej nevytvoria to puto aké bi si si asi priala.
A tvoj partner by pre nich autom nemohol ísť občas? Možno prekonanie tej vzdialenosti pohodlnejšie by ich rozhybalo.
Prečo nepošleš muža,nech ich ide zobrať? Mojich rodičov by som ani omylom nedostala do vlaku na 3 hodiny.
Tiez ich chapem, su ludia ktori maju radi svoj stereotip, okrem toho su v takom veku este pracujuci, cize by to bolo dost pre nich este aj cestovat.
No neviem, ved maju predsa dobolenku, možu su zobrať a ku Vam na predlžny vikend pokojne vlakom, ved po nich pridete na stanicu. Až taki stari niesu, to keby viac. To ste sa ani na vianoce nevideli? Oni ku Vam neprišli? Tiež by mi to bolo ľuto.
A moji rodičia byvajú cca 40km od nás a boli nás pozrieť len raz. Malá má 3 mesiace a keď tu boli, zaujímali sa viac o našu fenku 😃 ber to tak, že si vystačíte sami s mužom a dcérkou
Chápem, že je ti to ľúto, ale buď rada, že sa aspoň zaujímajú. Moja svokra býva od nás pol hodiny autobusom a nebola u nás už asi rok. Niežeby mi chýbala. Vek má ako tvoji rodičia, ale nepracuje. Len má zdravotné problémy, nechce sa jej nikam. Ja to chápem, zvykla som si. Ľudia sú rôzni. Moja mama má 76 a kľudne cestuje vlakom 6 hodín do zahraničia bez problému.
Ale veď nie zle nerobia,svoje detí si už vychovali a chcú mať kľud a sama píšeš ,že otec sa bojí dlhšie šoférovať a tri hodiny vlakom, je asi pre nich dosť
Keď môžu pracovať tak môžu aj cestovať výhovorky

A povedala si im to?