Rok po nevere mám obavy
Od nevery prešiel rok a stále mám obavy,čo ak sa to stane znova?Znova sa budem snažiť odpustiť?Pretoze nechcem byt bez neho,aj keď si dokážem predstaviť život bez neho…Teraz mu vlastne verím,ale ma obavy do budúcna,že znova príde príležitosť a on neodolá…Nebol medzi nimi vzťah,bola to rychlovka,kde iniciátorkou bola ona,no to je v podstate jedno.Nás vzťah to poznačilo aj keď obaja sa o seba viac zaujimame,ale mám pocit akoby sme teraz neboli sami sebou a akoby sme sa nevedeli úplne uvoľniť,žijeme akoby v krci,no na druhej strane je všetko teraz take viac precítené,akoby sme objavili svoje vnútro…ťažko sa to vysvetľuje
Rozumiem neveram preco sa deju,chápem aj tým,čo sa rozhodnú partnera opustiť,nielen odpustiť,rozumiem tým,ktorí súdia,pretože majú pocit,že by to riešili ináč a aj preto,že si myslia,že aj tak to vždy dopadne rovnako.Rozumiem aj tým,ktorí sú podvedení a nevedia ako dalej a hľadajú oporu lebo nikto nechce počúvať ako trpia a vždy sú tu len rady ako odísť alebo ako zostať,ale čo ak neviete ako odísť a ako zostať?Je to životne rozhodnutie,ktoré Koniec-koncov nemusí byt až take zložité,no ten strach z budúcnosti ci to nebudete prežívať znova je omnoho väčší než čokoľvek iné.Najhoršie je,že presne to iste sa môže stat aj v ďalšom vzťahu,ale tak isto krásny vzťah môže nastať aj s nevernikom,pokial spolu zostanete.Nemá to byt druha šanca pre neho,ani druhý pokus…Je úplne jedno koľko krát kto podvedie,ale čo si vyberie.Chaotické?Presne tak sa teraz moje vnútro,moja duša,podvedomie citi.
nuz ...ides si stale svoje. Skus sa naozaj zamysliet nad tym, ze po roku by ta to uz nemalo trapit, ak by si bola naozaj za vodou mentalne, co ocividne nie si, cize ta to trapi a to je tiez OK, a OK bude aj ked ho posles po2r do riti lebo to nespracujes
a taktiez ci mu nieco chybalo ci nechybalo, poviem to dost expresivne, ze ho strcil do inej, bolo jeho vedome a dobrovolne rozhodnutie. Tolko k tomu.
@eeffka som si toho plne vedomá,spravim všetko preto aby som si v budúcnosti nemohla nič vyčítať,ak to nezachranime,tak z toho vzťahu vzišlo to najúžasnejšie dieťa na svete
A podľa mna rok na znovudodobudnutie plnej dôvery nie je dostatočne veľa a podľa mna (možno sa mýlim) pochybnosti z budúcnosti sú ešte v norme
Preto skúsime ešte psychológa
Tak da drz, ale aj keď sa na to snažím pozrieť nezainteresovane (mne to môže byť fakt jedno, chápeš), a citam tvoj text, vo viacerých príspevkoch okrem toho prvého sa objavuje tendencia, že on je chudáčik, ona ho zviedla, ty máš tiež na tom chybu. Verím, že je na tom niečo pravdy. Avšak logika ostáva jasná - podviedol on, zodpovednosť je jeho, ak sa mu nepáčilo a bolo zle dlhšie, pred tým aktom mohol radšej navrhnúť partnersku poradňu.
Pochybujem, že všetci tí, čo nepodviedli, žili v ideálnych vzťahoch, nikdy hádka, nikdy krik. To nikoho neoprávňuje na neveru, ani ju to neospravedlňuje.
Samozrejme je fajn pozrieť sa na svoje vlastné chyby, ktoré k tomu mohli prispieť. To robíš, ale tiež to netreba preháňať a postaviť to všetko na nich.
Keď si taká ústretová k jeho zlyhaniam, čo tak aj odpustiť sebe to kričanie?
@bluka2 to áno,preto nechcem riešiť tu neveru ale to ostatne okolo.On si je vedomí ako hnusne pochybil a aj čo spôsobil,no povedal aj,že nech povedal predtým čokoľvek a nech spravil čokoľvek,pre mna bol neschopný chlap,necítil vo mne oporu,za to ja v ňom vždy.A keď vam aj dieťa povie,že stále po ňom (dieťati) kričíte a neviete mu povedať ako ho lubite,tak v kom je väčšia chyba?Vo mne,ci v mojom mužovi?
Na žiadnu neveru neexistuje ospravedlnenie,je to len zbabelstvo a pokrivený charakter
Čo opisuješ, je nefunkčný vzťah, ale hovoríš, že vy ste ho mali predtým takmer ukážkový. Nezneisťujeme ťa my, váš vzťah už nikdy v živote nebude ako predtým, to je realita a s tým aj umrieš, ak v ňom zostaneš, čo asi zostaneš, keďže sa ti to po iných stránkach oplatí. Teba zneisťuje tá zrada, ktorá ti náhodou včera prišla na um. A je dobre, že si si vyliala srdce, lebo aspoň uvidíš aj iný pohľad na to, o čom píšeš. Netreba sa venovať starým chybám, ale aktuálne budovať vzťah, hovoriť o aktuálnych veciach, o tom, čo chcete teraz. S minulosťou nič nespravíš, ale prítomnosť a budúcnosť máme vo svojich rukách. Tak si taká, chladná, no a? Ani mne jeden z rodičov nikdy v živote nevyznal lásku a napriek tomu som v jeho skutkoch cítila viac lásky a záujmu než od druhého rodiča. Toto nie je problém, to si ty. Partneri by sa mali navzájom rešpektovať alebo spolu nebyť.
Ty si pre neho oveľa väčšou oporou ako on pre teba, len ty si to neuvedomuješ. Určite aj tebe bolo na nič, keď ste mali obdobie, že ste nekomunikovali a rozmýšľaj, čo urobil on a čo ty? Ja si myslím, že by si nekričala na muža a na dieťa, keby si bola spokojná. V podvedomí si vedela, že to nie je ok. A predsa ti stačil on a vaša dcérka. A on, taký otec a manžel roka, namiesto toho, aby riešil dusno medzi vami a urobil všetko preto, aby ste prišli na to, prečo sa tak cítiš a pochopil aj on teba, tak podviedol. A ty si teraz sypeš popol na hlavu. Je v poriadku, že chceš zmeniť svoj prístup k najbližším, ale keď si to nevedela vtedy, keď vám bolo podľa teba dobre, tak tento rok sa do toho iba silíš iba preto, aby si mu ukázala, že vieš byť aj milá a láskavá. Snažíš sa rok, ale ráz ťa to pri ňom prejde. Pretože ty taká dokážeš, ale pri ňom dlhodobo už nie. Možno pri inom mužovi, pri ktorom by to bolo úplne prirodzené a spontánne. Pri tomto si mala asi nejaký blok. Ale ty vie. To, čo píšeme my, sú len dohady.
Ach moja. Ja som si týmto presla cca 4 roky dozadu... Zistila som ze sa stretáva s inou. Mali sme 2 deti a 10rocne manželstvo. Chcela som ho opustit ale chcel sa zabiť... Ze urobil najväčšiu sprostosť vo svojom živote že to nikdy neurobí.. Odpustila som. Dlho trvalo kým som začala zas dôverovať. Ale správal sa úžasne, všetko bolo úplne super. Minulý rok ma dokonca prehovoril po dlhom čase na bábätko. Som tehotná, končím 8.mesiac. Ešte pár týždňov a budem mat malinký uzlicek pri sebe.... A môj manžel? Pred mesiacom sa na mňa vykaslal kvôli inej ženskej... Úplne bez nejakého vysvetlenia, nič.. Zo dňa na den odišiel a už sa nechce vrátiť. Mne ostali oči pre plač a s 3 deťmi budem musieť nejak prežiť.
Takže z mojej skúsenosti odporúčam už neveriť. Možno tebe sa nič takéto nestane ako sa stalo mne... Keby som bola odišla pred 4rokmi,uz som mohla byť úplne niekde inde a možno s niekym, kto by si vážil moju lásku, dobrotu, vernosť,...
@emmeke možno to bol nefunkčný vzťah a nevedeli sme to riešiť a dostalo sa to až tam.Uz je jedno kto čo spravil alebo nespravil lebo zmeniť sa to nedá.Možno keby sem písal on,tak by všetci podporovali jeho aj keď zlyhal a ja by som bola za tu svinu.Nechcem aby sa nás vzťah dostal tam kde sme boli,chcem ho lepší,plnohodnotnejsi,plny lásky,porozumenia a podpory a samozrejme úprimný.Toto chce aj on,preto pisem,že nateraz mu verím.
Prednedávnom tu písal nejaký muž ako s ním nechce žena spávať a prispievali mu k diskusii ľudia najskôr aby to riešil rozhovorom,pomahanim v domácnosti…neskôr keď napisal,že to všetko robí,tak mu písali nech ju opustí a keď napisal,že ju opustiť nechce tak mu písali nech si nájde milenku…Ide o to,že niekedy vo vzťahu potrebujeme zažiť niečo čo nás rozdelí alebo posunie a my sa chceme posunúť.Ja si uvedomujem,že my dvaja uz vo vzťahu nesmieme zaspať ale na ňom pracovať,pretože to prestane mat zmysel.Všetky úvahy,ktoré pisem sú z našich terajších rozhovorov.Nechcem od neho prázdne sľuby ale činy,no on to iste očakáva odo mna.Pre mna je ťažšie naučiť sa preukazovať lásku,ale určite na tom chcem pracovať,pretože by to mohol byt problém aj v ďalšom vzťahu.My sme spolu dosiahli veľa,rástli sme spolu a padali.Ja by som s ním zostala aj keby sme spolu nemali dieťa,ci aj on so mnou neviem,to vie on.
@matulienka.d je mi ľúto,čím všetkým si prechadzas,no sama za seba viem,že ak niekto podvedie,tak sa to uz opakovať nemusí.Ak sa to aj stane,tak to prijmem a pôjdem životom bez neho.Nevera je únik zo vzťahu,nevznikne len tak zo dňa na deň.Niečo u vás nefungovalo,čo jemu chýbalo a evidentne ste to nedokázali nájsť,tiež sa chcem o to pokúsiť.Za ten rok,ktorý ubehol neľutujem ,že som zostala
Neospravedlňujem jeho čin
A fakt keby ta podviedol druhý krát, by si išla od neho? ...
@bluka2 uz nikdy viac sa nechcem trápiť kvôli nevere!Jasne som mu to povedala,uz nikdy hranice neprekrocim!
Zaujímavé čítanie .. podľa toho čo píše autorka príspevku je to skôr nedôvera voči nej samej.Nevera ranila tvoju pýchu,tvoju ženskosť a obavy že by si mala byť opäť nahradená aj keď iba sexuálne ťa robí nevyrovnanou ženou aj keď píšeš opak.Mi to príde akoby si bola na svojom mužovi závislá, posadnutá ním .. píšeš že ho miluješ?A zároveň že si chladná.V minulosti si milovala a tiež si podviedla .. však išlo len o sex či telesnú potrebu no muža ktorého si vtedy podviedla si milovala,to len v tom danom okamihu chtíč zatienil lásku 🤦 Z toho som mimo ..
Každopádne ty vieš prečo s ním chceš zostať ,nevera napokon nieje koniec sveta a mi ľudia sme veľmi zle nastavený keď sa na silu snažíme žiť celý život s jedným mužom či muž s jednou ženou .. keby sme nemali tento vzorec ani nevera by nebola neverou , ľudia si predsa nepatria,nevlastnia sa vzájomne.A práve preto bude vždy existovať nevera na ktorú sa budeme pozerať ako na hriech,na muža ako na smilníka .. no je to blud a toto nastavenie nám zbytočne komplikuje životy.
@elvia ona sama nevie čo píše, jej kontroverzne odpovede hovoria za všetko. Snaží sa tu robiť zo seba chápavu a modernú manželku, ale nakoniec si aj tak prizná, že to nezvláda. Ale aj tak s ním zostane, lebo nevie od neho odísť, či už je to z tej nekonečnej lásky alebo z materiálnych dôvodov (to už vie len ona sama). Ako mne osobne je jedno čo spraví, ale nikdy nepochopím ľudí čo sem píšu s problémom a na záver aj tak nápisu, že nepotrebujú rady ani iné názory, chceli sa len vyrozprávať 🙈 ale na to, si myslím, že existuje rodina a kamaráti a nie MK.
@elvia Tu nejde o to, že človek na neveru pozerá ako na hriech. To by bolo najmenej, kresťan sa vyspoveda a neveriacemu je hriech ukradnutý. Tu ide o to, že skoro každý, kto ide do vzťahu z lásky, nie z rozumu alebo z vypocitavosti, tak si nevie predstaviť, že vo vzťahu budú okrem nich dvoch ešte ďalší ľudia. A nie z jesitnosti, ale kvôli zrade, ktorá veľmi bolí. Práveže sex s inými je to najhoršie, čo sa môže vo vzťahu stať. Nikto nikomu úplne nepatrí, práve preto ľudia si zvolia povolanie, ktoré im vyhovuje, priateľov, koníčky, ale niečo tak intímne ako je sex, patrí naozaj iba medzi tých dvoch, ktorý sú vo vzťahu. Kto chce, trtkat s viacerými, nech si nezakladá rodinu, nech si užíva s kým chce, alebo nech je partnerom niekoho, kto s tým súhlasí. Inak je to o bolesti a zrade a partnera si vôbec neváži. Nehovoriac o tom, že sebecký ohrozuje svoju rodinu.
@elvia skoro vo všetkom máš pravdu,len by som vyvrátila tu závislosť na ňom.Najviac ide o ranene ego,vždy sa to čakalo skôr odo mna..Moja nevera nespocivala v sexe s iným,nebola to jednorazová nevere,nejakú dobu to trvalo.No to je v podstate jedno.Potrebujem sa s tým vyrovnať sama a hlavne sa znova nájsť až potom sa ukaze,čo bude.Ťažko sa tu vysvetľuje niektorým ženám preco som ešte po roku s nim,keď mám takéto pocity,ale rok po nevere je krátka doba aby som mohla nadobudnúť dôveru a nejakú istotu,keď neverim ani sama sebe,pretože viem pomenovať a presne si uvedomujem čo som robila v našom vzťahu ja…
@fleur1111 radšej zatazim cudzích nezainteresovaných ľudí,ktorým je to aj tak jedno a pre ktorých je to len písanie nevyrovnanej ženy,než aby sa kvôli mne mali trápiť mne najbližší ľudia.
Vieš,inteligentný človek,ktorý ak ma problém a píše to,aj keď v určitých chvíľach zmätene,po case dokáže citat samého seba.
Áno, to máš pravdu, rozumieš si najlepšie len ty sama, ale s inteligenciou to nemá nič spoločne. Mrzí má, že nemáš okolo seba nikoho, komu by si sa mohla zdôveriť. Ti, čo ta poznajú, ti určite rozumejú lepšie než my.
@fleur1111 vidíš,presne o tejto inteligencii hovorím.Ja nesúdim ľudí len z toho čo čítam ako si to spravila ty aj keď ma vôbec nepoznáš.Nemá ta čo mrzieť,kedže podľa teba moje myšlienkové pochody podľa teba nemajú čo docinenia s inteligenciou.Nikde som nepísala,že sa nemám komu zdôveriť a predstav si,že keď som to pred rokom riešila,nikto mi nepovedal sprav to ci tamto,ľudia ktorí ma poznajú vedia,že nikdy nekonam impulzívne,ale vždy sa riadim srdcom a nech sa deje čokoľvek,stoja pri mne.
Tu ta neodcudzuje nikto a ja už vôbec nie, zase sa budem opakovať ja som ti nikde nepísala, aby si robila podľa toho čo ti Radim ja, ale aby si sa zariadila podľa svojho najlepšieho úsudku. Ja len nerozumiem načo tu budeme rýpať v probléme, keď autor nestojí o rady a to je rozdiel. Treba sa riadiť aj rozumom, nie len srdcom. Tebe proste nevyhovuje, že s tebou niekto nesúhlasí. Lenže na takýchto fórach to proste tak chodí, nie každý ti tu bude pritakávať.
@fleur1111 nechcem pritakavanie, v podstate som sa snažila len odpisovať na reakcie a áno máš pravdu v tom,že vo všetkom musím mat pravdu ja,to hovorí aj môj muž.Všetko musí byt len po mojom a akonáhle nieje,tak zurim!Je v tom ego,ale ak ty taká nie si,tak to nepochopíš.Nepíšem o odsudzovaní ale o sudení cez písmena.

@katkati verím mu,že to bol jediný prešľap,prisahal na dieťa a to nikdy nerobí,videla som ho v akom rozpoložení bol,ponúkla som mu otvorený vzťah,aj keď neviem,ci by som to v skutočnosti dala.Ma chyby,nie je len ten perfektný a ja ta striga,ktorá ho nechápala.Opísala som ho tak ako funguje lebo ak sa rieši nejaká situácia,každý hľadá nejakú neresť na ktorú sa upriamujú ďalšie reakcie.Väčšinou sa píše ako doma nepomáha,ako pije,ako sa nestará o rodinu,ako chodí neskoro domov z prace,po rôznych opijackach s kamarátmi,ako žijú bez intímnosti…my sme toto nemali,tak to nebudem písať,venoval nám všetok voľný čas,len sme sa jeden druhému odcudzili,pretože moja chladná a tvrdohlavá povaha to doviedla k tomu,že uz rezignoval a prestali sme komunikovať.Fungovali sme každý na svojom tel.,boli sme spolu ale akoby bez seba a ja som cítila,ze je problém a veľakrát som vybuchla a nevedeli sme to prebrať ako normálni ľudia,na tomto teraz staviame,snažíme sa všetko odkomunikovať.Chýbala mu nežná žena,ktorá by ho sem tam objala,ktorá by mu povedala ako si ho váži a lubi ho,ktorá by ho pochválila a nielen skritizovala