Rozchádza sa so mnou, netuším, čo ďalej
Ahojte bývam so snúbencom 7 rokov a máme 2 deti (3 roky ,7 mesiacov ).
Bývame v rodinnom dome ,snúbenec mi pred pár dňami povedal ,že sa zo mnou rozchádza .Náš vzťah nebol ideálny ,boli tam problémy ,ale stále sme vedeli normálne fungovať .
Povedal,že môžem zostať v dome bývať dokedy chcem ,momentálne nemám kde s deťmi ísť .Majú tu zázemie,veľký dvor.
Neviem čo mám robiť,podnájom s rodičovského neutiahnem v dome môžem bývať dokedy chcem .Ku rodičom ísť nemôžem,oni nemajú ani o vnúčatá záujem .Netuším čo ďalej …
@lesankavh vyžiješ neboj sa. radšej sa uskromni ako byť v zlatej klietke po boku človeka čo o teba nejaví zaujem, to je najhoršie čo može byt... ver mi na slovensku, či na svete je toľko slobodnych mamičiek.... :( zvladneš to ako to zvladame aj my ostatné hlavne hlavu hore. 🙂
@banderaska29 dakujem 😌
@lesankavh pises, ze dcerka ma zdrav. problem. Ako to bude do buducnosti? Budes moct dat malu do beznej skolky a skoly? Beries na nu nejaky prispevok? Keby nebolo vsetko v poriadku alebo by bolo podozrenie, tak by bolo lepsie ist sudnou cestou a mat to pre istotu ofiko. Nemusis sa hadat ani nic. Len povies, ze to radsej spravite papierovo. Budes mat istotu. Popravde, mozes to zahrat aj na to, ze mas obavy aby dodrzal slovo lebo teraz to vypada, ze na vsetko budes sama. Bez emocii a bez kriku.
@lesankavh tak nech ta s jeho mamaou vymeni...ona nech ide k nemu a ty do bytu ... alebo nech 3izbak vymeni za 2 jednoizbove ... aj to by bolo riesenie .. kazdopadne ak chce rozchod na oslavu by som uz nesla .. ale riesila co dalej .. daj mu deti nech ide a ty si oddychni a precisti hlavu
@kittykat22 áno mala zdravotný problém,ale už je zdravá takže normálne pôjde do škôlky
@lesankavh tak to je ok. To je super. Okrem byvania sa treba dohodnut aj na peniazoch. Pride mi zvlastne, ze sa len tak zoberie. Podla toho co pises, by som povedala, ze sa mozno aj vrati 🤔 Ty zober vsetko co ti ponuka a spocitaj si, kolko potrebujes penazi aby si v pohode vyzila. Snaz sa co najlepsie zabezpecit, aby si nemusela fin. trapit. Co bude dalej vymyslis podla aktualnej situacie.
Pokial je dalej ochotny financovat chod domacnosti a tebe je blbe ziadat od neho peniaze naviac, tak si pytaj iba na domacnost/deti a rodicak po troske odkladaj, nech si vybudujes financnu rezervu. Nevies, ako aa to moze zvrtnut, nech mas aspon na par mesiace zivota peniaze. Lebo pani moze zit este 20 rokov, a on si moze najst priatelku a velmi rychlo sa situacia zvrtne, a bude trvat dlhsie, kym budes mat pridelene alimenty…treba mat zadne vratka
Sa mi paci, ako tu zeny hned riesia sudy. V zivote ste chlapa nevideli, zrejme az taky hajzlik nebude ked suhlasil s tym, ze u neho moze nadalej byvat. Na alimentoch sa dohodni, a vobec nemusis sudne ak s nim bude rozumna rec. Iba dement ma problem s platenim na vlastne dieta a pokial ti da ciastku ktoru povazujes za primeranu nema cenu do toho tahat sud. Iba znicis vztahy nadobro. Na sud sa chodi ked sa neviete dohodnut z nejakeho dovodu. A ked naahodou si najde novu alebo prestane platit sud si mozes riesit potom. A mozno sa este aj date dokopy, netreba palit mosty ak Ty si vies predstavit dalsi zivot s nim. Daj tomu cas a ano najlepsie by bolo keby si sa odstahovala.
@tomas115 suhlasim, vypada to tak,ze chlap ma rozum a chce sa nadalej starat o deti...ja si nyslim,ze este vela casu nepreslo,skusila by som aj nejaku poradnu ako by ste mohli k sebe najst opat cestu ak uz nema druhu. Pre deti je to urcite dobre ostat v dome ale pre teba velmi nie. Bud musi odist on alebo ty s detmi. Vsetko si dohodnite. Na sud ist nemusis ale asi by som si to aspon spisala na papuer vsetko,resp aspon mediatora. Lebo uz som zazila take pretocenie chlapa ked si nasiel druhu,ze mi to hlava neberie🙄
@lesankavh dobre ti tu radia ženy,všetko si daj písomne, najlepšie už súdom potvrdené....mne tiež ex(a bol to pritom manžel)povedal,že môžem s deťmi zostať v dome,kým si neprerobim bývanie u rodičov...realita?Vyhodil ma z domu uprostred korony,bolo mu úplne jedno,že nemám kam ísť bývať s deťmi...dôvod bol prozaický -jeno vtedajší objav...mali sme spolu veľa dohôd,každú jednu porušil,dokonca niektoré jeho konania boli protiprávne a tiež by som na neho nepovedala,že bude takýto sviniar...takže naozaj daj si všetko písomne,aj výživné,aj stretávanie sa s deťmi (teraz možno sa toho držať nebudete,ale ver mi,že v budúcnosti ti to veľmi pomôže),aj vysporiadanie majetku,ak si do niečoho investovala peniaze aj ty,prípadne veci,ktoré si kúpila ty ...teraz sa ti to možno zdá prehnané,ale ver mi,že ti to môže v budúcnosti pomôcť (mne napr.zakazal vstup do domu,hoci protiprávne,ale jeho to nezaujímalo a musela som moje osobné veci vymáhať cez svoju a jeho advokátku a aj tak mi tam nedovolil už vstúpiť)
@lesankavh Prečo sa vlastne chce rozísť? Aký máte problém? Je to niečo totálne vážne, nezvratné?
Lebo predsa len ak je to niečo čo sa dá riešiť, mali by ste začať manželskou poradňou.
Pozerám ze si z kosic. Aj mne treba niečo nájsť. A sama to tiež nedám. Ozvi sa ak chceš môžeme nájsť riešenie alebo sa aspoň porozprávať
@lenkakravcova proste má neľúbi,má má rad ale nič viac a takto žiť nechce …jeho slová
Mne to pride ze on bude mat aj nadalej full servis a oficialne moze lovit a hladat inu kedze su rozijdeni🤔
@lesankavh nechcem ti kaziť ilúziu, ale tiež kamoška keď sa rozchádzala s mužom ( on s ňou, našiel si novú partnerku) tak jej sľuboval hory doly, že ich deťom nechá dom a nikdy ju z neho nevyhodi.
Prešiel polrok a už ju ,,vyhadzoval,, že tam chce ísť bývať s novou partnerkou. To sú také prvotne reči
@lesankavh Tak to je blbosť. Zamilovanosť väčšinou končí chodením. V tom prípade by som nikam nešla a pokúsila sa na vzťahu zapracovať. To nie je len tak, že zničí deťom rodinu. Lebo rodina ste.
Nech sa nad tým pan zamysli, že deťom bude rodina vždy chýbať. Nemáte problémy typu týrania alebo závislosti, ty pijem ze ani z tvojej strany.
Porozprávala by som sa s ním, ako to myslí vo vzťahu k deťom, lebo toto ich dosť poznačí.
Potom by som sa porozprávala aj s jeho rodinou. Pochybujem, že budú nadšení z jeho postupu.
Ak potrebuje dovolenku, tak nech ide na dovolenku, ale takto sa rozchadzat..
Ak to myslí vážne tak musí byť za tým iná žena. Inak by len tak nezdupkal.
@bosorka2302 možno už aj našiel..
@lenkakravcova pytala som sa ho či má niekoho iného,nech mi to povie na rovinu povedal ,že nemá ale môže sa stať že časom bude mať.
Neľúbi ma,sex len občas a to mu prekáža najviac .Všetko ostatne je u nás podľa jeho slov OK
@lesankavh A ty na tom sexe nechceš zapracovať viac, nech sa nerozchadzate pre takú hlúposť?
@lenkakravcova Ešte by som povedala,že hádky u nás doma úplne minimálne,názory na výchovu deti rovnaké …
@lesankavh A ako je to teda s tým sexom? Aký tam mate problém? (ak teda on v tom vidí najväčší problém).
Nejako ze nuda, alebo raz za dva týždne? (ze frekvencia skapaty pes? 😀) alebo ma nejaké úchylky?
No ja osobne keby dal niekto na sud tak v ten moment som s nim skoncil. Moja ex ma sice dala, ale nakoniec som jej x krat povedal, ze to co chce jej bez problemov budem platit a moja odpoved pred sud bola taka, ze jednacne bol navrh na sud podany predcasne, pretoze mojim cielom bolo vzdy sa riadne dohodnut a ona za mnou nikdy neprisla ohladom tejto debaty a rovno ma dala na sud :D . Tyzden pred pojednavanim som sa jej spytal ze naco tam vlastne pojdeme ked aj tak sme dohodnuti? Uznalazze mam pravdu, zo sudu to stiahla a cuduj sa svete ziadny problem. Nastavil som si trvaly prikaz a neriesim a ani ona. Ale my sme riesili cisto len vyzivne , vsetko ostatne sme mali svoje a nebol dovod na hadky. A z mojho okolia poznam este 2 take pripady ze sa dohodli medzi 4 ocami a dohoda plati. Ale mozno sa pohybujem v zlej vzorke obyvatelstva. U vas moze nastat skor problem s byvanim, pretoze ak sa realne rozidene je dlhodobo neudrzatelne aby ste byvali spolu..
@lesankavh pozri, ja si nemyslím, že máš nejak extra na výber... Bývaj tam, kým sa nepostavíš na vlastné nohy, respektíve nájdeš partnera, ku ktorému sa budeš môcť s deťmi presťahovať. Čo tu radiť... 🤷🤷🤷. Sadla by som si s partnerom a dohodla by som sa, ako si predstavuje domáce práce, keď ste teda rozídení. Či aj naďalej príde a naje sa zo spoločných hrncov, hodí špinavé prádlo do spoločného, oblečie košele, ktoré si ty žehlila... Netvrdím, že to je zle/dobre, ale bolo by treba fakt vydiskutovať, ako si predstavuje bežný život keď budete "rozídení". (A ako si to predstavuješ ty)
Az mi smiesne ako zeny svoje sklamanie z chlapiv sa snazia pretavit do teba a pisu o sudoch a podobne. Nie kazdy chlap je hovado a nie kazda zena vypocitava mrcha. Takze pokial sa dohodnete ako rozumni ludia,nevidim dovod zatazovat sud. Mam vela kamaratov,ktori sa dohodli mimosudne aj na styku aj co sa tyka penazi. Byt tebou,byvam zatial v dome,setri si a potom sa mozes osamostatnit. Mne toto cele zavana,ze si niekoho nasiel a nema srdce ta vyhodit,citi sa vinny,tak ta necha v dome. Nie sanca este na obnovu vztahu? Je to uz definitivne. Neviem odhadnut,ci k tebe citi lutost alebo aj nieco viac. Bohuzial ak lutost,tak je to uz beznadejne.

@banderaska29 dakujem za povzbudivé slova 🙁bojím sa ,že nevyžijem pri dnešných cenách 🙁sama s deťmi