icon

Rozchádza sa so mnou, netuším, čo ďalej

lesankavh
12. júl 2022

Ahojte bývam so snúbencom 7 rokov a máme 2 deti (3 roky ,7 mesiacov ).
Bývame v rodinnom dome ,snúbenec mi pred pár dňami povedal ,že sa zo mnou rozchádza .Náš vzťah nebol ideálny ,boli tam problémy ,ale stále sme vedeli normálne fungovať .
Povedal,že môžem zostať v dome bývať dokedy chcem ,momentálne nemám kde s deťmi ísť .Majú tu zázemie,veľký dvor.
Neviem čo mám robiť,podnájom s rodičovského neutiahnem v dome môžem bývať dokedy chcem .Ku rodičom ísť nemôžem,oni nemajú ani o vnúčatá záujem .Netuším čo ďalej …

lesankavh
autor
12. júl 2022

@lenkakravcova problém najväčší je taký ,že po prvej dcérke som povedala,že ďalšie dieťa už nechcem (veľmi ťažký dlhy pôrod )on to dobre vedel,verila som mu a hup mame druhu dcérku (ktorú by som nedala za nič na svete )
Moja dôvera bola zničená ,doteraz mám problém zo sexom

janinah
12. júl 2022

Tak spoliehať sa na muža ohľadom neotehotnenia je najväčšia chýba

lenkakravcova
12. júl 2022

@lesankavh
A ty sa chceš rozísť?
Nechceš ten problém začať riešiť u sexuológa?
Lebo inak nepíšeš o iných problémoch.
A rozísť sa kvôli traume z pôrodu, a následnému strachu zo sexuálneho života.. No neviem neviem. Ak sa bojíš otehotnenia, tak sú dnes rizne možnosti, od pod viazania vaječníkov k vazektómia, a budete si istí.
Fakt ako zničiť deťom rodinu, nesnažiť sa - to je jednoduché riešenie. Ale je to riešenie, ktoré nakoniec zraní vaše deti a i vás oboch. Ty si už novú rodinu len ťažko založíš a on taktiež. Nevravím, že je to nemožné, ale bude to ťažké. Zbytočne. A svoju traumu z pôrodu a následného sexu tým aj tak nevyriešiš..

lesankavh
autor
12. júl 2022

@janinah hej viem 😀😀😀

lesankavh
autor
12. júl 2022

@lenkakravcova nechcem sa rozísť,mám ho rada .Nejaké vážne problémy okrem sexu nemáme si myslím .Proste on chce viac sexu ako ja.Povedala som mu pár dni pred rozchodom ,že pôjdem ku gynekologičke sa poradiť ohľadne antikoncepcie .

lenkakravcova
12. júl 2022

@lesankavh V tom prípade by si to trochu mala vziať do svojich rúk
- antikoncepciu poriesit ako píšeš s Dr.
- ak máš nejaký blok, tak aj za psychológom/ sexuológom
Daj mu proste vedieť, že to mienis riešiť.. Nie o dva týždne nie o mesiac ani rok, ale teraz.
Otvorene sa o tejto téme porozprávajte - o tom, čo ti vadí, prečo nemáš dôveru v to a to, čo jemu vaid alebo chyba. A skúste nájsť cestu tak aby ste boli spokojní obaja. Myslím, že to bude možné, len sa musíte snažiť obaja.

lesankavh
autor
12. júl 2022

@lenkakravcova áno máš pravdu ,dnes sa s ním porozprávam .Ja som ochotná sa rozprávať aj dohodnúť.Ak povie ,že jeho rozhodnutie je definitívne tak potom uvidím čo ďalej🤔🤔

nikdenikto
13. júl 2022

@lesankavh daj vedieť, ako dopadol rozhovor. Naozaj mi vo vašom prípade príde rozchod ako jeho volanie o pomoc. Pories svoj psychický blok otehotnenie - daj si podviazat vaječníky a máš istotu že neotehotnies s týmto ani iným mužom (pozor je to trvalé, ak sa rozhodnete a chcela by si eventuálne s novým partnerom dieťa už to nepôjde). Alebo iná forma antikoncepcie. Ak máš strach zo sexu ako takého treba to poriešiť tiež u odborníka, skúšať to doma pomaly s lubrikačným gélom pri fajn atmosfére. Ešte nie si ani dlho po pôrode, kojis? Toto zvykne uberať chuť na sex. Držím palce 🍀

vuvu163
13. júl 2022

@lesankavh nech mamku vezme k sebe do domu a stará sa o ňu, keď je taky múdry a chce " odložiť" teba aj deti... To sa proste nerobí... Nech berie zodpovednosť aj on, nie len čaka, že ty si po riešiš... Vyšlo to z jeho strany..... Alebo.... Kedze ma 3 deti so zázemí v dome.... Nech im dom nechá, to by bolo zodpovedne správanie a on nech ide k mame, byt prerobí.... Ale dom im asi nenechá keďže chce byť zra, u slobodný bez záväzkov...

ropucha6
13. júl 2022

No jeho dom, nie ste zobrati a dve male deti. Nic moc situacia. Okamzite by som si zacala odkladat peniaze a snazila sa nieco zarobit. Aj keby ste to utriasli, toto sa moze zopakovat, kedze nie si vobec zabezpecena.

martinagnidova
13. júl 2022

@banderaska29 nesúhlasím... Patrím asi medzi tie šťastnejšie potom... Sice mame určené súdom, že syn je "môj" a ma platiť výživné, ale nič z toho nedodržiavame... Toto je len papierová forma.. Dohodli sme sa ze nebudeme ho mat pravidelne ako podľa rozpisu, ale kto môže, je pri ňom. Každý kupuje všetko vo vlastnej réžii, kto niekam ide, berie aj "malého"... Fungujeme takto už roky, a teda je to super,uz od jeho 2 r., čiže už 11rokov... Syn sa nikdy nesťažoval, a je spokojný tak, ako to je. A tiež je to iba medzi nami dohoda.

banderaska29
13. júl 2022

@martinagnidova tak si tých 5 percent šťastných, aj ja som tá šťastná, ale tu nejde o pribeh či porovnavanie sa. tu ide o pragmatickosť a racionalitu ona sa musí spolahnut už iba sama na seba, nie na jeho sľuby. možno sa po čase aj oni budu vediet takto v pohode dohodnut, ale ked si mlady panko povedal že už chce byt slobodný vlk tak nech má všetko čierne na bielom

gabika128
13. júl 2022

@tomas115 veľa žien tu píše o súdoch, lebo má zlú skúsenosť. Je to veľmi ťažké keď muž zrazu prestane platiť, súd trvá nejaký čas a tá žena musí z niečoho platiť stravu, nájom atď. Môj otec to mal súdom dané, aj tak občas nezaplatil, zaplatil neskoro, jeden mesiac zaplatil, ďalšie dva nie... Autorka si asi muža pozná, tak nech sa už sama rozhodne ako to bude riešiť, rád tu dostala dosť.

laska86
13. júl 2022

@lesankavh preco sa stebou akoze rozchadza?konkretny dovod..lebo konci stebou ale chce aby ste byvali unho

lesankavh
autor
13. júl 2022

@laska86 rozchádza sa so mnou lebo ma už nelúbi.
Nechce aby som odišla,lebo vie že nemám kde ist jedine do podnájmu a chce byť s deťmi naďalej .
Ide zlá doba (jeho slova )nevie sa čo bude s plynom +vojna na Ukrajine +zdražovanie tak nechce aby som sla s deťmi preč chce sa o nás starať naďalej ….

maialeo
13. júl 2022

@lesankavh V dome nemôžeš bývať do kedy chceš. Ak si tam pritiahne niekoho, asi tam do kedy chceš nebudeš...

lesankavh
autor
13. júl 2022

@maialeo to si uvedomujem 🤔

sundew
13. júl 2022

@lesankavh a skusali ste psychológa? Co ked je to len momentálny stav a mozno partner nevie ako z neho tak vidi najlepsie rozchod? Ked mate doma dieta co stale place a nespi tak to ide na nervy a trva to dlho kym sa cela domácnosť opat dostane do normálu

lesankavh
autor
13. júl 2022

@sundew nie psychológa sme neskúšali ,myslím že by som ho tam ani nedotiahla 🤔🤔🤔

lesankavh
autor
13. júl 2022

@nikdenikto dnes bol rozhovor ,ale nevyjadril sa nijako 🤯nechala som ho nech porozmýšľa a zajtra sa ho opýtam ako ďalej s nami …

laska86
13. júl 2022

@lesankavh strasne zvlastne..len tak ta prestal lubit ale je velkorysy ze ta tam s detmi necha..ja bysom nevedela zit pod jednou strechou s clovekom s ktorym mam deti ale viem ze ma nelubi..no mas to zlozite..ty ho budes lubit stale lebo ho budes mat kazdy den na ociach..a bude ta ubijat ked ta neobijme nepobozka nelahne si k tebe..ja bysom sa zblaznila...😳

laska86
13. júl 2022

Asi ma uz na sex inu🥺..preto to skoncil..boze vykaslat sa na vsetko kvoli sexu🤦

banderaska29
13. júl 2022

fuh. ja by som nedala zit s muzom, ktory ma nelubi, ktoreho lubim... :(

vieš čo ho možno k tebe pritiahne ? že ho začneš ignorovať .. že sa proste zalubis do seba a budeš davat všetku pozornost sebe.. to je proces na ktorom treba pracovať, ale odmenou ti bude duševna sloboda, lebo si uveomis, ze si zavisla na jedinej osobe ktorá ta nikdy neprestane milovat a to si ty sama... potom tak aj posobi človek, vyžaruje niečo extremne 🙂 . neviem čo to je s vecou prírody, ale oni sa tí chlapi potom zvyknu otočit a zamilovať.

lenkakravcova
13. júl 2022

@laska86 U mužov je náklonnosť k žene spojená so sexuálnym životom. Keď oni žijú v celibáte, tak niet sa čo čudovať, že sa vzťah rozpadne a môžu žiť ďalej maximálne už ako len spolubývajúci. Ak sa neposnažia obaja zapracovať na vzťahu v oblastiach, ktoré sú nefunkčné, tak pôjde neexistuje možnosť, aby vzťah fungoval.
Pretože ak nefunguje sexuálny život v mladom vzťahu, nefunguje ani dôvera. A potom je to nanič.

mamusa123456789
13. júl 2022

Ach jaj... Neviem ako ti poradiť, ale v každom prípade ti držím palce aby to dopadlo co najlepšie v tvoj prospech 😘

lesankavh
autor
13. júl 2022
sylviasab
13. júl 2022

@lesankavh ide p deti,nič čudné.

lesankavh
autor
13. júl 2022

Dnes bolo pokračovanie rozhovoru,skončili sme ,už medzi nami nie je láska máme sa radi, ale láska to už nie je ani sex nefunguje .
Zatiaľ zostávam bývať v dome ,je to ešte veľmi čerstvé,voľne byty v okoli niesú ak sa niečo uvoľní chcem sa odsťahovať .Alimenty nebude mať problém platiť,minimálne mediátorom potvrdené .Pocity vo mne sú ako na hojdačke,ráno sa cítim najhoršie,cez deň zavalená povinnosťami a starostlivosťou o deti sa cítim najlepšie,kedže nemám čas veľmi premýšľať a večer mi je to všetko ľúto,hlava pracuje😢rekapitulujem čo mohlo byť ináč,kde som spravila chybu,ako som sa správala v rôznych situáciách 😢
Je mi nanič 😭

laska86
14. júl 2022

@lenkakravcova jasne ze chapem ze vztah bez sexu moze fungovat len tazko..ale je vela moznosti ako sa to da..nuz tazko hovorit ked niesme v ich koži..

lenkakravcova
14. júl 2022

@lesankavh To mi je ľúto. Budeš mat silné ponaučenie, že lásku treba budovať počas celého vzťahu a sex min 2-3x do týždňa je to, čo ten vzťah drží dosť často pevne pokope. Keď už nič tak máš ponaučenie. Len dosť tvrdé. 😥