icon

Rozchod

katwenka
22. jún 2022

Ahojte, možno sa niekto nájde v mojom príspevku a možno mi niekto pomôže a poradí objektívnejsie ako to vidím ja.
A partnerom sme boli spolu 16 rokov, dve deti. Viac menej náš vzťah bol taky taliansky, vždy po nejakej hádke plnej výčitiek a urážok sme sa udobrili. Podotýkam že ponižovanie bolo z jeho strany, čo sa týka môjho vzhľadu, že o mňa by ani bezdomovec nezakopol, že môžem byť šťastná akého mám muža. No posledné tri roky, ja som už úplne ochladla, po všelijakých akože aferkach, ktoré sa nestali. Žili sme každý v inej izbe bez sexu, nič, každý sám. Vtedy som ho aj požiadala aby sa odstahoval, lebo som nechcela aby nás deti tejto videli. Nuž a on sa minulý mesiac konečne odstahoval. No a pred pár dňami už zverejnil nový vzťah na fb. Popritom mi ale stále píše, že ma miluje, že nech ho vezmem nadpäť.Realita je ale taka, že ja už s ním naozaj nechcem byť, lebo viem ze zase by to bolo rovnake, a moja láska už celkom odošla.a tu prichádza môj problém. Strašne ma to zobralo, keď som ich videla. Také veci, že tak mi treba, alebo žiarlim, to mi prosím nepíšte. On mi aj teraz povedal ze chce len mňa, že stačí povedať a nechá ju. Ale ja to nechcem. Ja viem ze sa musím cez to preniesť, ja naozaj už s ním nechcem byť, ale zároveň ma to veľmi bolí keď ho vidím s inou. A zároveň som nasrata, že akože počká a uvidí ktorý vzťah mi vyjde. Ja mu to naozaj prajem, lebo on stále vravel ze nechce byť sám, ale neviem prečo sa cítim tak zle, keď ja ho nechcem. Ďakujem

Strana
z2
katwenka
autor
22. jún 2022

@nurielka ďakujem, tie názory tu ma udržujú v realite a pomáhajú mi mat triezvy pohľad na vec

katwenka
autor
22. jún 2022

@laska86 asi nie, tento víkend ju chce predstaviť rodine

kassandra25
22. jún 2022

@katwenka dobre, ze si videla a vidis realitu. To, ze nepozeraj fcb, je blbost. On to tam dal aj s tym, ze aj ty ich mozes vidiet. A videla si. Verim ti, ze dobre sa po tom necitis, ale spätne prijat ho má zmysel? Vydrží vam to istú dobu a o dalsiu dobu bude s inou ...., preto ten chlad a ina izba. Ty si pekne najdi niekoho, kto bude s tebou v izbe. Neboj, je ich kopa....., su tu a cakaju na teba. Ty si tu stredobod teraz a ideš.... , poď žiť. Dáš to. Dávaj to. Nerozmýšľaj nad bývalým. Pre nieco sa bývalým stal. Tam uz aj zostane. Teraz si tu iba ty a tvoja skvelá budúcnosť. Tak poď nato.

micusa2222
22. jún 2022

@katwenka čas všetko vylieči,,uvidíš, že o nejaký čas budeš šťastná, že si ho vykopla,..človek, ktorý si ťa neváži, neustále ťa uráža je primitív a psychopat...

moonlight1210
22. jún 2022

@katwenka nemusis tej druhej nic posielat. Staci ak si niekoho najdes a on jej peklo urobi sam, lebo bude na nervy.

Vsimni si jedno - vzdy sa snazil, aby to bol on, kto rozhoduje. Rad si dava ten pocit, ze to on si vybera, on ma kontrolu.

Preto ti pise, ze ta chce a zaroven inej tvrdi to iste a chce ju oficialne predstavit rodine. Tlaci na pilu, hrnie veci rychlo dopredu. Aj tebe dava casove limity, ze sa mas rozhodnut, kym nie je neskoro. Takto sa snazi prebrat kontrolu.
(I ked vo vysledku to znie, ze nevie, co chce a kona zaroven protichodne veci. Preto sa zbytocne pytas, preco robi, co robi a co tym mysli.)

Nezmenil sa a nezmeni sa.
Ty si chcela dat sancu tomu, ze dozreje(te). To by sa neudialo.
Ty ale mozes. Mas teraz prilezitost a cas. Najst znova sama seba. Co si pri nom nemohla.
On sa na takmer urcite nezmeni. Na to jeho nova pride. Ludia ako on sa nemenia. Pre neho je dolezitejsie ukazovat svetu, sebe a (teraz) hlavne tebe, ze on je ten, kto to stale riadi, rozhoduje. To je zaroven jeho slabina, jeho zranitelne miesto.
Ukaz mu, ako to mas v pazi a mas ho na krku naspat. Zaveseneho ako dobermana.

Takze, aj ked si to neuvedomujes, karty mas v realite v rukach ty, hoci to vidis tak, ze on.
Ked sa prestanes trapit tym, ze co on. Aky uzasny je k tej druhej, a ked mal byt k tebe, tak na to radsej kaslal. Aky je volny ako vtak, moze toto, moze hento.
Tak uvidis, co vsetko on nemoze. Napr. tebe. A chcel by.
A s tym pochopis, ze mas moc, ze ak sa budes chovat tak a tak, tak budes ovplyvnovat jeho chovanie. A v podstate mozes dosiahnut vela veci, aby sa urovnali tak, ako ty potrebujes a co najbezbolestnejsie.
A vsetko tvoje usilie by malo smerovat k tomu, aby stratil zaujem ti cosi dokazovat. Len vtedy budes mat bud pokoj, alebo sa dokonca zacne (zo svojho pohladu milostivo) k tebe chovat slusne.
Nic viac nepotrebujes. Len aby ste to urovnali v pokoji a mali neutralne vztahy.

laska86
22. jún 2022

@katwenka tak jej preposli co tebe pise😄bude sranda..trosku jej skysne usmev na tvari

katwenka
autor
23. jún 2022

@laska86 len to ide zase nejako proti môjmu mysleniu. Mam také chvíľky, priznávam. Ale čo získam? On to možno pochopí, že ho chcem späť, ona bude revať. Možno moje ego sa na chvíľu zdvihne, ale to nie som ja. Nech je to už akokoľvek, ona išla asi úprimne do vzťahu, zamilovala sa. A nakoniec, lož ma krátke nohy. Keď ju klame už aj teraz, tak sa mu to bude len nabaľovať.

katwenka
autor
23. jún 2022

@moonlight1210 myslím, že aj to bol jedným z dôvodov rozchodu. Ze ja som akosi dozrievala, a stále som sa viac presviedčala v tom, že aha, ved toto by ti nemal robiť alebo hovoriť. A ak ma úctu a ta ľúbi, tak môže to dokázať že aj smeti dakedy vynesie. Proste tam začalo to peklo, že zrazu som sa bránila proti jeho chovaniu. Ale človek to prebúdzanie v sebe nemôže zastaviť. Ja som si tiež vravela, že skúsim to ešte. Ale možno je to sebecké, to vo mne ma nepusti ísť inou cestou. Deti ľúbim, každý chce kompletnú rodinu, ale som si aj uvedomila, že ja nemôžem žiť život a vzťah, len aby bolo dobre. Oni budu mat tiež svoju cestu. A hlavne, mám dve dcéry, a musela som to zastaviť, pretože niekedy sa stalo ze už aj pred nimi sme sa hádali, a na som nechcela aby si so sebou niesli také sposoby, že toto normálny vzťah.

katwenka
autor
23. jún 2022

@micusa2222 asi je, pretože znie to smiešne, ale tým ze vždy dával vinu za všetko mne, tak som sa cítila zodpovedná aj za to jeho chovanie ku mne. Ze nie som dosť príťažlivá, že som veľmi drzá. Proste ze mam názor. Dokonca aj keď sa prevalil tento jeho vzťah, prišiel za mnou do roboty, a povedal, že je to moja vina, že kvôli mne sa to stalo, lebo som ho dlho odmietala a on ma stále varoval, že ak sa nezmením ze bude neskoro. Ako keby sa potreboval očistiť, a hodiť to zase na mňa všetko. Ale som mu povedala ze dobre.

elizabet173
23. jún 2022

@katwenka dával vždy vinu tebe? Aj za to, za čo mohol on? 🙉 No žila si s manipulátorom, aj to je príčinou toho, že teraz cítiš to, čo cítiš. Manipulátor vždy potrebuje hodiť vinu na toho druhého. Príliš sa na neho upínaš, sleduješ, čo robí. Ako vieš, že ju predstaví rodičom? Prečo týraš sama seba? Prečo si ho ešte nezablokovala a neurobila hrubú čiaru? Takto sa v tom dookola, máchaš. Je krásne, je leto, máš deti, zober ich na výlet, poseď s kolegyňou na terase na kávičke a prestaň sa zaoberať primitívom, ktorý ti strpčoval život. Ak máš s tým problém, navštív odborníka, lebo takto ubližuješ sama sebe.

mariejenka
23. jún 2022

@katwenka ze ti poradíme návštevu psychológa, neni urážka,ale naozaj dobre mienená rada. Si obeť dlhodobého ponižovania a žiaľ mas ten typ povahy, ktorá sa nechá a este aj uverí dristom jedneho manipulanta.
Musis sa naučiť milovať v prvom rade seba, az vtedy nenechas aby ťa niekto urazil,ponizil,tlacil kam nechces.Mat zdravé sebavedomie,nie zas úplne egocentizmus,lebo to je on.
Idiot príde k tebe do práce,a zacne ....vyrazila by som s nim dvere,a taku hanbu by zazil,nech si nemyslí ze je Adonis krizeny s Bratom Pittom.
Co si mu napisla na tie sms,ze ked chces vráti sa?

laska86
23. jún 2022

@katwenka to bolo v dobrom myslene jej to preposlat..nech vie ze ju klame uz na zaciatku..kopne ho do riti a nebude sa trapit..to nieje o egu ale o tom ze by mala vediet ze ju vodi za nos..a tiez nato upozornit jeho..podaktory sa strasne zahravaju s citmy druhych🥺

katwenka
autor
23. jún 2022

@laska86 no na to som ho upozornila, že či mu to nevadí ze niekoho úprimné city takto využíva.

katwenka
autor
23. jún 2022

@mariejenka napísala som mu, že určite nie, pretože my sme sa síce nerozisli kvôli nej, ale ze taka chudera nie som,čo sa musí deliť o chlapa. A ze vziať ho naspäť potom, ako zverejnil svoj nový vzťah, tak na to nemám žalúdok. A ani nervy.

mariejenka
23. jún 2022

@katwenka super si mu napisala👍

micusa2222
24. jún 2022

@katwenka psychopat a buď šťastná, že ho neuvidíš !!

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2