Rozchod - dôvod
Zdravím mám 27 rokov priateľka rovnako,teda bývala.No poďme k veci spoznali sme sa pred pol rokom v práci hneď sme si padli do oka netrvalo to dlho hned sme išli spolu von úplne sme si sadli,zálubeny obaja až po uši same vyznania lásky a podobne stretávali sme sa pravidelne cez voľno sem tam sme si dopriali čas aj pre seba,chodili sme na výlety,najesť sa do reštaurácie ku jej kamoške na grilovačku atd proste klasický vzťah žiadna nuda vždy sme sa na seba tešili keď sme sa stretli asi po 3 mesiacoch ako sme sa stretávali sa otvorila nová pozicia u nás vo firme na personálne oddelenie tak som jej povedal nech ide skúsiť je šikovná baba samozrejme ju zobrali len sa nam trochu rozdelili smeny ja som do práce prichádzal a ona odchadzaaa a naopak no voľno sme mali stale spolu rovnako všetko bolo fajn aj nadalej po 2 mesiacoch som si všimol že je nejaká nesvoja tak som sa spýtal že vidím že ju niečo trápi v poslednej dobe že ak chce kľudne sa môžme porozprávať povedala že v práci je toho dosť a nevie ako to bude stíhať so školou že už teraz ma pocit že nič nestíha a nemá čas na seba a že nieje momentálne spokojná s tým kde je myslela pracovne a že vela ľudí v jej okolí kamarátov a známych už niečo dosiahli že sa toľko snažila a študovala no skrátka nebola momentálne spokojná s tým kde je pritom sa dostala na lepšiu pozíciu aj platovo nadpriemernu na Slovensku nejak som ju upokojil no prešiel týždeň a videl som že stále niečo nieje v poriadku tak som sa znovu spýtal čo sa deje že kľudne môžme prebrať hocičo ak ju niečo trápi odpísala mi len že ak chcem tak sa môžme najbližšie porozprávať ani sme nestihli a napísala že ja som nič zlé nespravil že nepotrebuje si posielať toľko správ a tak často si telefonovať že ma v práci toho vela a nestíha mi aj písať že nech sa za to nehnevám že na mňa samozrejme myslí keď niesme spolu len nemá potrebu to stále nejako dokazovať a že ak nepôjdeme niekedy von aby som to nebral zle len si chce niekedy aj oddýchnuť a mať čas aj pre seba. Tak som jej povedal že tomu rozumiem a že to budem rešpektovať atd podotýkam že stretávanie a aj písanie či telefonovanie bolo v normalnej miere,žiadne prehánanie. Prešli dva týždne boli sme menej v kontakte teda dal som jej viac priestoru no z toho menšieho kontaktu keď som sa niečo spýtal tak bola stále podráždena z práce tak vznikla taká menšia hádka povedala že na dovolenke si oddýchneme porozprávame sa a všetko to nejako vyriešime. O týždeň na to sme išli na dovolenku do Tatier kde sa počas celej dovolenky správala skôr ako kamarátka a nie moja priatelka samozrejme som si to všimol len som to nechcel riešiť počas dovolenky nech nemá nervy a nech si oddýchne posledný deň na dovolenke sme sa porozprávali a povedala že momentálne nieje pripravená na vážny vzťah že môžme sa stretávať aj naďalej ale bude toho menej že budeme sa na seba viac tešiť atd a že chce aby to bolo nezávezne nech si robí každý čo chce,stretáva sa s kým chce atd a že si určila nejaké priority v živote ktorým chce venovať čas a že ak to ma zhrnúť tak vážny vzťah momentálne nieje nič pre ňu a to s kýmkoľvek. A vytkla mi že vie žeby som najradšej planoval budúcnosť, rodinu a bývanie ale ona to tak necíti. Dosť ma to zarazilo v tom momente nečakal som také niečo keďže som bol dosť otrávený z tej dovolenky keďže som myslel že tam idem s priatelkou a nie s ,,kamoškou,, moja odpoveď bola že som to nejako prijal bolo toho vela naraz nejak som si neuvedomil čo sa vlastne stalo tak som nechcel moc do toho rýpať nech prežijeme posledný deň dovolenky v klude po dovolenke som nad tým premýšľal stretli sme sa sem tam po práci vyzeralo to že sa veci zlepšujú no po dvoch týždňoch som jej napísal že o nezáväzný vzťah nestojím že viem ako by to dopadlo že niekto by si našiel inú známosť a ten druhý by sa trápil ešte viac a že keby viem že to tak bere tak by som na tú dovolenku ani nešiel a rovno ju zrušil odpísala že má toho vela a naozaj nechce vážny vzťah len nechcela aby to dopadlo medzi nami zle a aby som si nemyslel že ide hľadať nejake nové známosti že na take veci ona nieje a že ona išla na tú dovolenku somnou naozaj rada že mi dakuje nikdy v tatrách nebola a že radšejto udrží aspoň v kamarátskom vzťahu ako ss totálne pohádaťa potom to ľutovať. Nasledne som jej poprial nech sa jej v živote darí atd atd one mne a že môžme niekedy vybehnúť na kávu a pokecať ona jasné budem rada.
13:22
Poslali ste
prešlo pár dni a napísala že ked bude další týždeň pekne mohli by sme vzbehnúť na pizzu na tú ktorú mám rád ja že jasné budem rád . prišlo volno a spýtal som sa či to platí odpovedala že už ma iné plány trochu ma to nasralo ale v pohode povedal som jej nech si teda užije s rodinou atd . tu musím podotknúť že som stále dúfal že si nejako veci napravia porozprávame sa a nejako sa to všetko vyrieši. dalšie volno bol jarmok v jej meste kde býva napísal som jej že či bz nešla že má byť pekné počasie atd no ona už bola dohodnutá s rodinou atd tak som jej opäť poprial nech si oddýchne a ide s nimi. o pár dni sme sa stretli v práci dávala mi komplimenty aký som pekný a podobne a povedala že další týždeň by sme si mohli niekam vybehnúť samozrejme som súhlasil a povedal som že budem rád. prišlo volno a spýtal som sa teda že ako to vidí ona už mala program na všetký dni volna to ma už naštvalo od dovolenky prešiel presne mesiac a 2x mi slúbila že niekam pôjdeme na čo som a velmi netrpezlivo tešil tak som jej v zápale emócii napísa že neviem načo mi vravela že niekam pôjdeme a čo ma vytočilo najviac že mi to nepovedala aspoň že už ma iné planý tak som dodal ešte že nebudem čakať jak na špagátiku že to je mesiac od tatier čo si na mna nenašla čas a že to nieje o tom že ma toho teraz vela a keby chcela tak si ten čas na mna nájde. a že nerozumiem tomu že ked sme sa stretli som videl že je rada že sa vidíme a že som dúfal že sa nejako porozprávame,nájdeme nejaký kompromis a pomalz si k sebe cestu znovu nájdeme že mi to nerobí dobre a nechcem udrziavat nejaký kamrátsky vztah ked ja dúfam alebo respektíve chcem od toho viac. na čo mi odpísala že ona mi nebude dokazovať či má alebo nemá čas že je toho vela a vztah nechce.a že preto bola taká rada ked sme sa stretli lebo sa venuje tomu čo má a volný čas venuje aj rodine a a kamrátom že bola rada že som to tak dobre prijal ale vidí že to tak nieje. že má toho vela že dostala na trvalo zmluvu teraz v práci a že ide kolegyni na oslavu a další deň ích šéf robí rozlúčku s letom pre ich oddelenie a že si to nechce pokaziť ked si teraz rieši dom a úver. tu som ostal zarazený o tom dome a úveri som nevedel. odpísal som že v poriadku nechcem to už riešit skrátka ma iné priority a keby chcela čas si nájde.od vtedy proste nič prešiel týždeň stretli sme sa v práci a povedala že už ma kúpeny dom atd že neičo jej požičali rodičia a že ma kopec starostí v hlave o chvílu jej začína škola a popriala mi že nech sa mi darí potom v novej práci na kolko mením práu čoskoro. nedalo mi to a spýtal som sa že ked si toto všetko usporiada či by vedela pokračovať vo vztahu alebo začať na novo odpovedala že nevie že to je pre nu tažko teraz povedať že nech na nu nečakám že nevie či bude chcieť vztah o mesiac rok alebo dva. spýtal som sa že či jej na mne niečo zásadne prekážao povedaala že nie. nejak sme ukončili rozhovor a išiel som do práce od vtedy som jej raz skúsil zavolať nedvihla. a ked sa stretneme len pozdraví a ideme dalej skrátka ostala už úplne odmeraná.
Poslali ste
na záver ešte musím povedať nikdy sme sa nejako nebavili o spoločnom bývani a o nejakej dalekej spoločnej budúcnosti to čo mi tam vyčítala som nepochopil ani to s tým časom pre seba na kolko ho mala dosť a nikdy som jej nevyčítal ked sme sa nestretli naopak som jej povedal nech si oddýchne atd všetko bolo t každého hladiska čo mi povedala úlne fajn a tie telefonáty iniciovala skôr ona aj písanie atd atd ale mne nič z toho nevadilo nejde mi to proste do hlavy ak ma tak lúbila ako písala hovorila a dávalo najavo pokým bolo všetko dobre tak nechce sa mi veriť že toto je ten pravý dvôvod rozchodu čo uviedla všetko sa to dalo jednoducho vyriešiť a ak nebola pripravená na spoločné bývanie určite bz mi to nevadilo .
Poslali ste
chcel by som vedieť váš názor či je to všetko relevatný dvôvod na rozchod ? napadlo ma že tam môže byť aj niekto iný ale neverím tomu nejako moc kedže povahu na to nemala je to fakt milé slušné inteligentné dievča. strašne ma to trápi chcel by som ju získať späť alebo aspoň dostať nejaký reálny dvôvod prečo nie.
@marty16 Prve tri mesiace vo vztahu je vzdy faza ocarenia a cista chemia. Pokial sa stretavate intenzivne. Potom chemia ustupuje... Bud sa pocity preklopia do zalubenia alebo nie. Aspon u mna. Z toho co pises mi jednoznacne vychadza, ze po par mesiacoch zalubenie neprislo. Alebo vysumelo. Nevedela to mozno definovat, mozno to nechcela na rovinu povedat. Tam sa nic robit neda. A nikto za to nemoze.
Ja som to celé prečítal a nečudujem sa jej... chlape, si totálne spomalený. Už keď ti žena povie, že si s tebou nechce toľko telefonovať/písať, znamená to, že si dostal kopačky. Tie litánie, čo si napísal, že nasledovali, sú úplne zbytočné, lebo ja som od tohto momentu vedel, že je koniec a jedine výčitky svedomia jej bránia, aby ťa poslala do riti. A prečo si sa jej zunoval? Podľa mňa preto, že si príliš mäkký a zjavne nechápavý. Neber to v zlom, aj ja som za mladi taký bol... dôležité je poučiť sa do budúcna. S touto dámou je definitívny koniec, ona ťa len ľutovala a aj to je vyčerpávajúce, takže si len hľadá dôvod, aby ťa znenávidela. Nechce byť s tebou ani sekundu... Zabudni na ňu, nekomunikuj s ňou, posuň sa ďalej a hlavne... POUČ SA, aby si neurobil v budúcnosti rovnakú chybu.
@marseillefan ako spätne to vidím podobne ale nerozumiem načo išla na tú dovolenku ktorá bola 3 týždne po tomto prvom náznaku keďže času zrušiť ju bolo dosť. A v tom že sa jej nečuduješ to si myslel v akom zmysle ?😁 a ako to myslíš že si hľadá dvôvod aby ma znenávidela skús mi to konkretizovať. Ďakujem
@marty16 predstav si to naopak.. si v pozícii, že ťa nejaké dievča strašne zbožňuje, máte spolu vzťah, ale ty sa zrazu začneš nudiť a prestane ťa to baviť. Vtedy tá druhá osoba pre teba začína byť príťažou... a snažíš sa to ukončiť, ale nemáš to srdce. Veď to dievča ťa zbožňuje ako boha. Aj modré z neba by ti zniesla... tak začneš s jemnými náznakmi. Najprv jej povieš, nech menej komunikujete... jej povieš, že máš to ho veľa, ale realita je, že ti už tá komunikácia ide na nervy. Stále nemáš odvahu jej to povedať, lebo ju to zraní a ty ju nechceš zraniť, veď by ti zniesla aj modré z neba. Máte naplánovanú spoločnú dovolenku - nevycúvaš z nej. Ale necítiš to už... a viac sa k nej správaš ako kamarát, než ako jej partner/milenec. Po dovolenke sa jej ale vyhýbaš stále viac a viac. Nehceš byť s ňou, nudíš sa s ňou... ale ona práve naopak stále na teba pozerá ako na Boha. Nemáš srdce ju odkompnúť, tak to stále obmedzuješ, obmedzuješ... až naberieš silu a proste to ukončíš. Ale si dobrý človek a trápi ťa, že si jej ublížil. Chceš jej pomôcť, tak sa s ňou občas stretneš ako kamarát. Prípadne jej sľúbiš, že spolu pôjdete tam a tam... z ľútosti k nej. Ale potom si v hlave predstavíš tú nudu a uvedomíš si, že vlastne na to vôbec nemáš chuť. Ale ona na teba stále pozerá ako na Boha, tak nemáš to srdce ju proste poslať do riti. Až nakoniec na teba ona vyskočí s nervami.. a zaútočí na teba (slovne). Vtedy konečne ten pocit ľútosti odíde.. už to nie je tá osoba, čo trpí, ale už je to niekto, kto na teba útočí. A ty máš právo sa brániť. Konečne! Konečne ju môžeš poslať do riti bez výčitiek svedomia!
Get it, kámo?
@marseillefan jop dosť polopate napísané inak akože asi to nejak v tomto zmysle aj celé bolo dosť si to vychytal teraz keď to čítam úplne mi to tam sedí z tohoto pohladu si to trafil. Len zas nemaj mi za zlé zmotaný s bol extrémne tak sa mi ťažko niečo takéto dalo všimnúť alebo skôr ja som dosť priamy človek tak som to čakal aj od nej žeby mi to povedala na rovinu ale chápem to úplne prečo to nepovedala hned aj tie okolnosti mal som to pochopiť a všimnúť si to. Ďakujem za komentár😉
@marty16 držím palce... aj ja som sa tieto veci naučil len na základe trpkých skúseností. Treba sa poučiť a ísť ďalej... tá pravá ešte len príde a bude 100x lepšia ako táto.
@marty16 ja som to precitala…. tu nejde o ziadny rozchod - lebo toto ani nebol vztah, ona ta natahovala a ty si stale dufal… nic z toho nebolo a ani nebude, stale mala na vsetko vyhovorky, ty si stale dufal….zbytocne sa trapis a stracas s nou svoj vlastny cas, nechaj to tak, pre svoje dobro

@janetinka27 Ďakujem za kompliment popravde si o sebe myslím že viem ako sa správať k žene takže to by sedelo.Hej tiež mi to bolo do istej miery divné ale rešpektoval som to možno to dvôvod malo,nemalo ktovie každopádne si to už ovela menej premietam v hlave a cítim že sa s tým vyrovnávam.a s tým súhlasím tiež si myslím že to nebolo fér ale už sa jej na to pýtať nebudem ani nechcem od nej počuť dvôvod ani vysvetlenie.A s tým úverom a zariadovaním života tiež som sa čudoval že to vyvalila na mňa až po rozchode dosť ma to zarazilo nehovorím ak sa bála nejakého spoločného bývania určite by som sa do toho nehrnul atd.. skôr si myslím že dostala od niekoho dohovorené nejakým spôsobom pravdepodobne rodina na kolko je na ňu naviazana ale to len tak spätne píšem že som aj nad takýmto niečím premýšľal. A možno naozaj nebola taká ako som si myslel 🙂