Rozchod kvôli služobnej ceste
Ahojte, je normálne keď priateľovi vadí to, že som bola na dva dni na služobnej ceste? Pohádali sme sa kvôli tomu už veľakrát, ja za to nemôžem že to patrí k mojej práci..vraj žena má byť na noc doma a on takú, ktorá behá po nociac preč, nechce..že si mám rozhodnúť buď on alebo moje "nočné úlety"..lebo že som uprednostnila robotu pred ním, a aký je on ponížený a ako mu bolo celú noc zle a nespal a ja môžem za jeho zlý zdravotný stav a znovu to zažívať nechce...
ako to zvládajú vaši partneri keď idete na noc preč z domu?
@elizabet173 jasne som napisala ze oni dvaja su nekompatibilni a ich spolocna zivotna cesta je trapenie, naco v tom pokracovat, ziadne deti ich pokope nedrzia. Za mna je najlepsia volba rozchod, s magorom nejake dohody fungovat nebudu, obaja sa trapia. Co urobi autorka je na nej.
Urobis ustupok v tomto a zacne to aj v inych smeroch, toto som si zazila s jednym chlapom a som rada, ze sme isli od seba. Keby si to vzal z opacneho garde, ze ty by si mu povedala, ze mu nebudes sluzobne cesty tolerovat, tak by ti povedal ci si sa zblaznila, ved je to praca.
@liusa82 zazila som, plus mam sama nabeh na take chovanie tak chapem aj druhu stranu. Proste by som nemohla byt vo vztahu s muzom ktory by nerespektoval moje"rozmary" a just by chodil na chlastacky/vylety/dovolenky v ramci svojich kratochvil, kym ka doma riesim nase 2 male deti. Proste bud ma muz na 1.meste mna a nasu rodinu, alebo nech ide doprdele. Nepotrebujem po svojom boku niekoho kto mi neulahcuje zivot. Nastastie mam mudreho a dobreho muza 🙂
@zooeynka ved muzi nechodia na 365 dni prec. Maju dost casu aj na rodinu. Ale ty potrebujes mat podpapucnika co sa nehne z domu nebodaj po robote na hodku s kolegom na pivo lebo sama nezvladnes deti tu chvilku? Ty nechodis ani cvicit ani s kamoskami nikam? Ani muz nesportuje bez teba?
@natalka13 nie, fungujeme spolu, mame spolocne aktivity. A to nie je, ze som sama chvilu s detmi, som s dietatom sama cely den, nie ze hodinu. Plus pre druhe dieta chodit hore dole. Naozaj nepotrebujem muza, ktory ma zaujmy chodit trajdat s kamaratmi, nebodaj, chlast, chaty a dovolenky s niekym inym ako so mnou. Ak tebe taketo aktivity tvojho muza nevadia tak ok, mne by vadili. Nebudem sa pretvarovat. A ani nechapem potrebe ist s kolegom na pivo, ved preboha su spolu 8 hodin denne 5x v tyzdni(obcas aj soboty), to fakt by potrebovali byt spolu aj po robote???? Naco, preboha.
pary maju svoje vlastne "pravidla", niekomu vyhovuje viac volnosti, ine pary ziju uzavretejsie. niektore pary maju vela slobody, potrebuju viac dychat, ine chodia radsej vsade spolu a je im tak dobre a funguje im to bez toho, aby druheho nasilne okupovali. nic na tom nie je, neexistuje najlepsi model spoluzitia, musi vsak vyhovovat obom. v prispevku zrejme nejde o ojedinelu neprijemnu situaciu, teda ze by im to doteraz spolu harmonicky klapalo a zrazu v jeden konkretny den ide autorka na rozlucku so sefom nazvanu sluzobna cesta a jej partner z toho ochorie.
zrejme sa teda obaja uz pokusali o nejaky model, kazdy vsak mal inde nastavene hranice. nikto nepozna autorku ani jej partnera a ani minulost ich vztahu - ako si urcovali hranice, ako doteraz reagovali v situaciach, ktore by u druheho znamenali prekrocenie hranic.
clanok je napisany tendencne, partner je v nom chybny kus, na ktory sa v reakciach znesie sprska kritiky a autorka lajkuje prispevky, kde sa na jej partnera nadava.
takze ani ona k nemu nema laskyplny vztah, ak odobruje na nejakom fore nadavky na neho a asi jej to ani nie je luto.
partner sice v prispevku posobi otrasne, ale jeho spravanie moze byt taktiez dosledkom zleho partnerskeho vztahu s autorkou, mozno mu uz pretiekol pohar, nevyhovuju si a on tiez nie je schopny z tohto nevyhovujuceho vztahu odist. autorka mozno tiez nie je dievca na pohladanie, ale o nej sa tu nepise, takze zrejme ona je ta, co zije s nepodarkom, ale inak je vsetko ok.
@elizabet173 top napísané
@elizabet173
Tiež nechápem postoje prispievateľky @zooeynka. Ja mám malé deti, ale môj muž ide bežne s kamošmi do divadla, na večeru, v piatok boli hrať bowling. Nie je to žiadna chlastačka ani neviem aká neviazaná zábava, ako tu ona opisuje, že to automaticky je, keď chlap ide niekam s niekým preč. Aj ja chodím s kamoškami kade tade, on nemá žiadny problém sa postarať o deti. Ja som nie že šla s kolegom von, ja som ho mužovi dotrepala domov, lebo mi prišlo, že tí dvaja si budú rozumieť, normálne sa skamošili 🤷♀️. Pripomína mi jednu kamošku, ktorá všetko musí robiť s mužom a on s ňou, lebo musia byť spolu. Ona neznáša fantasy, ale kukajú také filmy spolu, lebo on chce aby s ním pozerala, tak ona pozerá 🤷♀️. Ja keď ju niekedy počúvam, mám pocit, že sorry, ale aj kakať chodia spolu.
@elizabet173 ako pisem, vsetky mozne modely su v poriadku ak to vyhovuje obom partnerom. Mozno som to napisala prilis radikalne...moj muz tiez chodi na stretavky zo skoly, obcas maju posedenia z roboty, ale to nie su ziadne vikendove chlastacky, tie by mi vadili. Nastastie sme s muzom v tomto nastaveni rovnako, ani on by mi neodobril vikend s kolegami na chate, ze dovolenky ma rodina travit pokope kedze spolocny cas je nam vzacny atd. To ze to ma niekto nastavene inak a vyhovuje im to je ok, ale po tom co napisem svoj nazor som oznacena za stihacku a moj muz za podpapucnika....ale ako vravim, nepotrebujem pri sebe muza, ktory by mi komplikoval zivot a robil veci, ktore mi vadia. Ono, je mrte zien ktorym vyjazdy ich poloviciek neskutocne vadia, ale nepomozu si, ked si raz vzali bula, ktory na ich pocity kasle ale opustit ho nechcu, tak potichu(aj menej potichu)trpia. Z takeho vztahu kukaju len hadky, lebo muz to berie ze ho zena buzeruje a nedopraje mu a zena sa citi nemilovana, na druhej(desiatej)kolaji. A pritom si niektore veci treba vo vztahu nastavit hned na zaciatku. A ked to nejde, tak s takym clovekom ani vztah dalej nerozvijat a hladat vhodnejsieho do zivota.
@yoxinka tak tuto, v tejto teme islo primarne o autorkinu vikendovu chlastacku(ok, rozlucku)so sefom. Nepovinna, nepracovna, zabavna akcia, ktora autorkinmu partnerovi vadila. Tak som napisala ze keby moj muz isiel na takuto zbytocnu akciu tak by mi to vadilo tiez. Brala by som to ako uprednostnenie cudzich ludi pred rodinou/mnou. A preto som stihacka 🙂
Ňoooooo... Ale tak ten prvý príspevok je tak trochu iný, ako pokračovanie, či...? 😏 Lebo mne to vychádza ako dobrovoľný teambuilding/rozlúčka so šéfom v spojení s riešením pracovných veci (na ktorej pracovnej akcií sa neriešia pracovné veci?), Na ktorý sa ale patrí ísť, čiže rozumiem. Len zase, netvarme sa, že to je klasická sluzobka 🙂 a to píšem zo stvordnovej služobky, skutocnej 😁 no ale k veci, ináč nie, nie je normálne, aké má názory vseobecne a ja byť na tvojom mieste, tak to asi aj postupne riešim..
@karolinakovac
Otázne je aj,či by to nevadilo tebe keby to bolo opačne. Napr mojej terajšej manželke vadilo keď som začal robiť to isté čo robila ona. Lebo podľa nej to bolo iné,ona je žena,iná má iné zamestnanie,ona to a neviem čo...
Tak isto prvej žene vadilo,keď som robil osobného šoféra úspešnej rozvedenej šéfke,často sa chodilo aj v noci kade tade,keď išla na večeru tak ma nikdy nenechala čakať v aute ale ma zavolala,keď sme prespali niekde na hoteli a každý mal svoju izbu aj tak to nevedela pochopiť že je to moja práca. A tiež keď som nemusel,ale išiel som ju zaviezť na lyžovačku,tak to už bol koniec 🤣.
@nepic :D no nic, ja sa priznam, ja by som chlapa osobneho sofera akejkolvek zeny, nezvladla. A to nie som extremne ziarliva, ael tu by aj mne fantazia bezala na plne obratky. A este s nou niekde prespavat, a neviem co. Ved nech sa na lyzovacku odvezie sama :D
Mozno je to ovplyvnene prave mnou, s taxikarmi sa mam velmi rada :DDDD
@elizabet173 veď aj ja
Neverim, ze toto je jediny dovod vasich hadok... on ma asi problem aj s inymi vecami,ze? A asi je ziarlivy... mne on nepride v poriadku