Rozchod po 10 rokoch kvôli odmietnutej svadbe
S bývalým partnerom som bola 10 rokov, jedno 5 ročné dieťa ( syn ), svadba mala byť v marci a potom druhé dieťa ktoré on veľmi chcel . V polovičke februára mi povedal že on sa necíti na to byť ženatý , všetko už zajednané - sála, šaty , zákusky, torty, svadobný obrad na úrade. Tak som všetko zasa rušila , prišla o dosť peňazí , utŕžila hanbu v rodine že si ma nechce vziať .So synom som sa odsťahovala , podala návrh na určenie výživného, ktoré ešte nie je ukončené. Bolelo to neskutočne. Žijem sama v mojom jednoizbovom byte , pracujem, bývalý partner mi do určenia výživného nedáva žiadne peniaze na syna , obraciam sa ako viem , ale žijeme aj bez výživného slušne. So synom sa stretáva veľmi sporadicky , raz za tri týždne , na dve hodinky ho vezme von a kúpi mu zmrzlinu alebo zákusok .
Objavil sa v mojom živote nový muž , slobodný , bezdetný , býva kúsok od mesta na dedine , remeselník , asi veľmi zručný , lebo dokázal zrekonštruovať dom po rodičoch , vyplatiť sestru, kúpiť si auto a teda aj normálne žiť. Zoznámili sme sa na jednej opekačke , cez známych . Bohužiaľ títo známi sú známi aj môjho ex. To že mám dieťa vie , videl ho na opekačke a aj to že som slobodná matka. Píše mi , volá mi , čaká ma často po práci vozí mňa aj malého domov ( nemám zatiaľ auto ) . 2 krát som bola na s ním na večeri , držím si ho od tela zatiaľ , sex s ním nebol . Je milý , pozorný a viem si s ním predstaviť možné fungovanie do budúcna. Bohužiaľ u expartnera to vyvolalo neskutočnú asi žiarlivosť, vypisuje mi , nadáva do kuriev, jeho oslovuje chudák bez vysokej školy a kde som oči dala, čo to bude mať malý za vzor a mojou vinou bude mať iba učňovku , vyvoláva mojej matke a nadáva ešte aj jej ako ma vychovala že len som päty z domu vytiahla už mám ďalšieho chlapa. Chcem aby to prestalo , blokla som ho všade ale vždy sa nejako ku mne dostane. Nerozumiem takémuto chovaniu , vziať si ma nechcel ale žiť ma ďalej nenechá . Terajší " polopartner " o tomto nevie . Políciu zatiaľ ešte riešiť nechcem . Včera mi prišla sms asi v takom znení , že je ochotný si ma teda zobrať , ale aby som ukončila toho chuj.. , a vrátila sa do jeho bytu aj s malým . To zas viem že sa nevrátim už k nemu . Viac ma trápi , že ma nenechá normálne žiť .Čo by ste robili na mojom mieste ?
Kopni ex do chúlostivého miesta a oznám mu výšku výživného. Koniec, vybavené.
@sevrin trefne si to zhrnul
Vs nie vždy značí aj inteligenciu a práve remeselnik môže byť omnoho inteligentnejši. A aj sa tak javí. Bývalého nahrávaj, požiadaj si o neodkladne výživné na dieťa, oznam mu ze ak neprestane počas trestné oznámenie za obťažovanie. Užívaj si spoločnosť, pozornosť, máš na to právo. A ci si 3 dní po rozchode alebo 3 roky. Hlavne keď sa k tebe takto bývalí chová. Co on dáva za príklad svojmu synovi. A ver ze keď syn bude aj manuálne zručný aj mat v hlave bude jeho budúca manželka len rada lebo keď vidim ze teraz si chla ani žiarovku vymeniť nevie... aj môj vie kopu veci spraviť, prerobil nám byt, všetko učí aj malého a považujem to za veľké plus. A este je to aj gentleman.
a k tomu vzdelaniu , má strednú odbornú školu - 3 roky-výučný list a dorobená dvojročná nadstavba na maturitu . Ja mám vysokú školu + PhD. Zatiaľ mi to nevadí a ak sa bude chovať aj ďalej aspoň polovicu z toho tak ako teraz , tak mi to ani vadiť nebude. Mám 35 rokov a na partnerovi už začínam oceňovať iné veci .
@anonym_autor tvoj ex partner je úbožiak a neznesie aby si sa mala s niekým dobre a lepšie, buď rada že si sa ho zbavila, ignoruj ho a v prípade že bude "vyčíňať" pohroz mu policajtami, najlepšie by bolo tak ako píše @tundra dvaja ramenatý
@stanislavicenka byvaly je chuj, to je nam tu vsetkym jasne…ja by som sa krotila s novym vztahom hlavne kvoli malemu…kedze jeho ublizeny otec moze velmi jednoducho zacat chlapcovi nakecavat blbosti ako maminka moze za ich rozchod a za to ze nebude mat tatinka, lebo si nasla ineho uja a podobne. Jasne je to nefer a autorka ma pravo byt s hocikym, ale akonahle ma s ex dieta, tak su zial navzdy prepojeni…kym nie je upraveny sudne styk s malym, tak by som neriesila nic, co moze malemu ublizit.
Aj moja kamoska si spravila dieta s takymto blbcom, kt potom robil zle cez ich dceru a vydobil si striedavku (dieta je vacsinu casu s jeho mamou) a tara malej hluposti. Ta si to chudatko cele odskace najviac.
@milanemila ale veď takéto naschvály môže ex robiť aj o rok, 2, 5, ...
@anonym_autor tvoj ex partner je úbožiak a neznesie aby si sa mala s niekým dobre a lepšie, buď rada že si sa ho zbavila, ignoruj ho a v prípade že bude "vyčíňať" pohroz mu policajtami, najlepšie by bolo tak ako píše @tundra dvaja ramenatý
@alenka58 monokel na oku,dokaze zazrak😂.
Ked,sa okolie spyta,co sa stalo🤔.Nikdy som to nemusel pouzit,ale z pocutia viem,ze je to velmi ucinne😎
Čo by som robila na tvojom mieste? Vôbec by som ho neblokovala, nech mi tie jeho správy pekne chodia, aby som mohla na každú jednu odpísať ako som mu veľmi vďačná za to že zrušil svadbu a ja som si nemusela vziať takého magora akým sa teraz ukázal. Nasledovala by otázka kedy zaplatí výživné a takto úplne identicky by som odpovedala na každú správu. A dala by som si záležať aby sa o jeho škaredých správach dozvedelo celé okolie. Všetky by som screenshotovala a posielala každému komu ťa ohovára vrátane jeho rodiny. Nech sa chlapec pochváli aj pred nimi že aký je, veď má byť na čo hrdý 🤣
@anonym_autor Len bud opatrna. Mne by uz blikala kontrolka,ak by mi chlap stale nosil kvety,cokoladky. Dietatu,ktore ani nepozna,nakupuje tricka,siltovku. Mne sa to zda byt extrem. Aby si ta neomotal a potom ukaze pravu tvar. A na ex kasli. Jeho ego utrpelo a myslel si,ze on vyhral a ty ostanes sama. To ani nie je ziarlivost,ale zranene ego.
@marca12 nie, kvety, čokolády sú normálne a skôr by mi kontrolka blikala, keby dieťaťu nič nedal a ignoroval jeho existenciu. Mala som priateľa po rozvode a moje deti miloval, strašne k nim bol dobrý. Keby sme nemali iné problémy, tak sme spolu doteraz. Ale sú aj takíto chlapi, že majú dobré srdce a nie je to pretvárka. Aj môj kolega si bral teraz kolegyňu s dieťaťom a hovoril mi, že ho berie ako svojho.
@marca12 nie, kvety, čokolády sú normálne a skôr by mi kontrolka blikala, keby dieťaťu nič nedal a ignoroval jeho existenciu. Mala som priateľa po rozvode a moje deti miloval, strašne k nim bol dobrý. Keby sme nemali iné problémy, tak sme spolu doteraz. Ale sú aj takíto chlapi, že majú dobré srdce a nie je to pretvárka. Aj môj kolega si bral teraz kolegyňu s dieťaťom a hovoril mi, že ho berie ako svojho.
@anonym_a31615 Obcas samozrejme,ale ja mam skusenost,ze prehnane gesta u chlapov znamenaju nieco ine.
@anonym_autor Velmi dobre sa cita to ako si sa dokazala o seba aj syna perfektne postarat. Mas svoju hrdost, takze to vsetko urcite dobre dopadne.😊 Si slobodna a nezavisla. Urcite daj sancu novemu.😊 Byvaly je chudak.
napisala by som mu nech si zacne plnit svoju vyzivovaciu povinnost voci synovi a do mojho osobneho zivota je ho uplne ze nic, a od teraz budem reagovat len na spravy tykajuce sa syna
a spravy pekne fot eviduj do kalendara kolko bol s dietatom co mu kupil atd pekne s priprav na sud
to je vôl !!
@anonym_autor pozri je to tvoj zivot, pytala si si nazor, ja som ti ho napisala. Ja by som sa jednoducho do sudu o vyzivne nestretavala s inymi chlapmi alebo maximalne tajne…tvoj byvaly je debil a mozes si gratulovat, ze ste sa nevzali a nemali to druhe dieta.
@milanemila prečo tajne sa s niekym stretávať ,čo s tým ma súd o vyzivne
@anonym_autor v čom ta nenechá normálne žiť ,že vypisuje a čo nech si vypisuje,ignoruj
Musíš si to ty v hlave tak nadstavil ,že tie správy budes mať na háku
@kitycat, nového ešte vôbec nemá, len sa s niekým zoznámila. A keby aj mala, tak čo to má s bývalým spoločne? On nezomrel, aby za ním povinne rok smútok nosila.
@vroni preco ma ofsudzujes na zaklade tak banalnej otazky? Ved ja sa pytam od kedy je s tymto, ze ako dlho trvalo tomu ex prepnut mod 😄
Zda sa, ze jeho odmietnutie svadby bol cisty kalkul a zakladatelke sa konecne otvorili oci a hlavne, smeti sa vynasaju sami
@vroni preco ma ofsudzujes na zaklade tak banalnej otazky? Ved ja sa pytam od kedy je s tymto, ze ako dlho trvalo tomu ex prepnut mod 😄
Zda sa, ze jeho odmietnutie svadby bol cisty kalkul a zakladatelke sa konecne otvorili oci a hlavne, smeti sa vynasaju sami
@kitycat, neodsudzujem. Konštatujem, že v tomto prípade má autorka už i tak asi deväť a pol roka meškanie, lebo s takým trololom, ako opisuje, to bol čisto stratený čas. Nie je za čím banovat (okrem strateneho času)
@anonym_autor ignoruj ho a uplne. Nereaguj a povedz to aj mame. Tomuto priatelovi to povedz, keby tvoj ex zacal na neho niekde vyskakovať. Ono to prejde. Uzivaj si pozornost noveho priatela. Inak ex musi byt dobre na hlavu. Este dobre, ze zrusil svadbu. Lebo toto mat ma krku, je samovražda. Ja stale hovorim, ze niekedy sa nam deju veci, ktore su v tom case pre nas najhorsie na svete ale az cas ukaze, ze bolo to to najlepsie, co sa nam mohlo stat.
no dnes som mala ešte rušný deň. Expriateľ ma čakal pred prácou s kvetmi a Možnopriateľ ma čakal tiež. Mali sme stretnutie ( rande ), malý je u mojej mamy na prázdninách , škôlka zavretá . Myslela som že dostanem infarkt čo mi tak srdce búšilo od strachu čo sa bude diať . Tak rýchlo ako som sa napasovala do auta Možnopriateľovi , tak to sa nepodarí asi hocikomu, len som v strese opakovala aby už išiel . Samozrejme ten ničomu nerozumel , len neustále opakoval čo sa deje . Musela som s pravdou von . Takže zajtra idem za jeho kamarátom ktorý je advokáta a ten mi pomôže ho nejako upratať. Inak rande dopadlo dobre, boli sme v kine na Zbormajstrovi , na večeri , jednoducho pekne strávený čas. Nechcem sa toho vzdať , chcem konečne normálne žiť a spätne keď sa pozriem , naozaj to že nakoniec tá svadba skrachovala bolo asi to najlepšie čo sa mi za posledné roky stalo. Aj keď oplakala som to veľmi .
@anonym_autor vela krat pravu tvar cloveka spoznas prave az po tom rozchode...
no dnes som mala ešte rušný deň. Expriateľ ma čakal pred prácou s kvetmi a Možnopriateľ ma čakal tiež. Mali sme stretnutie ( rande ), malý je u mojej mamy na prázdninách , škôlka zavretá . Myslela som že dostanem infarkt čo mi tak srdce búšilo od strachu čo sa bude diať . Tak rýchlo ako som sa napasovala do auta Možnopriateľovi , tak to sa nepodarí asi hocikomu, len som v strese opakovala aby už išiel . Samozrejme ten ničomu nerozumel , len neustále opakoval čo sa deje . Musela som s pravdou von . Takže zajtra idem za jeho kamarátom ktorý je advokáta a ten mi pomôže ho nejako upratať. Inak rande dopadlo dobre, boli sme v kine na Zbormajstrovi , na večeri , jednoducho pekne strávený čas. Nechcem sa toho vzdať , chcem konečne normálne žiť a spätne keď sa pozriem , naozaj to že nakoniec tá svadba skrachovala bolo asi to najlepšie čo sa mi za posledné roky stalo. Aj keď oplakala som to veľmi .
@anonym_autor tu zrusenu svadbu, to by som mu neodpustila nikdy, taka hanba na 100rokov,oproti jeho vypisovackam... Nech ohuruje novy objav platenim polovice v restike😂
aky bol film Zbormajster? chystam sa naňho, nie su to vyhodene peniaze?
@anonym_autor vyborne si sa rozhodla. Tomu debilkovi z kvetinami si mala povedat tam na mieste, ze este raz ti posle spravu mimo temy, keby pride pre dieta alebo zaplati vyzivne, ides na policiu a vsetkym znamym zacnes posielat jeho krasne sms.
@anonym_autor Teším sa s tebou, že to takto zvládaš. Prajem ti aby si zažila, čo je to byť milovaná. To zrušenie svatby je teda pekný podraz po toľkých rokoch. Dobre, že si to nenechala bez odozvy. Už tu ukázal charakter. A bohužial k tomu mu ani tri VŠ nepomožu. Ak je raz človek kurva povaha, môže sa aj titulmi oháňať... A tvoj nový sa javí ako správny šikovný chlap a charakter.
Jediné čo ti chcem poradiť je, aby si riešila výživné. Je to povinnosť otca dieťaťa tak nech si ju plní.
Autorkaaa, daj nieco nove... Co priatel, co expratel? 😅 (vrav, vrav, zaujimas ma)