Rozchod počas tehotenstva
Ahojte dievcata, idem si k vam pre radu lebo uz si neviem pomoct sam. Je toto forum asi len pre zeny, ale dufam ze mi aspon niektora z vas poradi. Kedze sa jedna o dietatko a tehotnu zenu.
Odisla odomna tehotna zena ktoru na dovsetko milujem, a potrebujem poradit ci mam nieco urobit, alebo jej dat len cas. Zili sme spolu 3 roky, byvali sme u mojich rodicov oddelene na poschodi. Vsetko sme mali zvlast samozrejme.
Mali sme krasny vztah a vsetko klapalo, samozrejme obcas hadky boli ale nikdy nic vazne. Dokonca sme sa 2 x aj pohadali tak ze sa zacala balit, ale nakoniec sme to ustali.
Problem bol s mojimi rodicmi, moja mama sa do vsetkeho starala a kontrolovala nas, aj napriek mojmu dohovoreniu.
Zena aj ja sme tuzili po babetku tak sa nam to aj podarilo na dovolenke v tatrach v auguste.
A vtedy to zacalo. Vkuse len stresovala za byvanie a za vsetko, rychlo sa chcela odstahivat do svojho, za vsetko len nadavala a naozaj prestala aj pracovat v domacnosti, tahala to z PNky do PNky, lebo ze ona uz robit nebude. Nervozita v dome stupala az kym sa nepohadala aj s mojou mamou a vykricali si vsetko mozne, ja som bol v praci.
Ked som prisiel domov, bola uz pobalena a ja v soku, ze ju odchadza a uz ma nechce nikdy vidiet.
Ja som jej este pomohol vsetko zobrat k jej mame a povedal som ze idem riesit byvanie a ozvem sa jej za par dni ze nech sa uklufni zatial.
Tych par dni mi vypisovala neskutocne velke mnozstvo sprav, vkuse pisala ze co bude atd. Ja som ten byt zohnal, ihned sme sa mohli prestahovat a zit v pokoji.
Ale ona mi teraz tvrdi ze nechce, ze som to mal riesit skor atd. Ze sa ma teraz starat iba o seba.
Jej mama ju v tom podporuje, samozrejme nechce jej dovolit aby sa vratila a ze vnuka alebo vnucku vychova ona. Vykrikovala mi ze ho nikdy neuvidim.
Nikdy som jej neublizil, nikdy som ju neudrel a vzdy sa o nu staral aj ked bola bez prace rok.
Nerozumiem tomu celemu, a neviem co mam robit. Prvy tyzden som jej poslal obrovsku kyticu ruzi, potom naramok a fotky nase.
Ale nic ona len vycitky a nadavky ze som jej znicil zivot.
Cim viac som sa prosil a chcel aby sa vratila, tak tym horsie sa spravala a nadavala mi.
Po dalsie mam dcerku 9. Rocnu z prveho manzelstva, ktora zije somnou viac ako s mamou. Mala snou velmi dobry vztsh, starala sa onu, ucila sa snou atd. Teraz mi napisala ze aj ju neznasa.
Odisla zaciatkom novembra, cize to je este cerstve, len mi prosim skuste poradit co sa snou deje a co mam robit ja.
Naozaj si vazim kazdy jeden nazor.

@mimkao
@1marek1989
Presne tak. Ja som počas tehotenstva zažila obrovské životné zmeny a bolestivé udalosti, vrátane smrti 2 členov rodiny...
A robila som šialené veci. Verím, že to boli hormóny, tiež som vtedy znenavidela jeho staršiu dcéru, pričom ju mám.naozaj rada.
Poradím ti, máj trpezlivosť a nevzdávaj sa. Vidno, že ju naozaj miluješ. Ona je teraz hrdinka, lebo ma kde byť, má sa kto o ňu postarať.... Snáď si časom uvedomí že úplná rodina je to najdôležitejšie pre dieťa. Správa sa sebecky, keď chce vychovávať dieťa sama napriek tomu, že dieťa má otca ktorý miluje jeho matku a chce sa o nich postarať. Koľko žien také šťastie nemalo???
Nech sa slečna rýchlo spamätá a nech si uvedomí, že už nerozhoduje len za seba. Ale bývajte určite bez vašich.
Žena je žena alebo je to tvoja manželka?
Podľa mňa by sa mal muž zo ženou hádať iba v spálni ,ideálny vzťah toto potom 💞
Mne je len vtipné, že nech by sa stalo čokoľvek, na modrom koníku bude vždy vinný muž. :D Nikto tu do toho nevidí, ale súdia :D
@1marek1989 wtf. Cize na pnke, nic nerobi, prachy nema. Na to aby sa osamostatnila potrebuje teba, ze? Lebo ona nema nic. Mohla adpon to byvabie sama najst. Podla mna ti je taka zena na nic.
@nominativ jezisi presne. Par tyzdnov som nanic,lebo uz mam dost vsetkeho,hovorim mu,co sa deje,co mi je a ked vybuchnem pozera na mna ako idiot,ze tebe prosim ta co je? Mna ide rozdrapit od zufalstva vtedy. A takto si predstavujem aj tohto tu pana. Akoze super idealny vztah len obcasne hadky a nakoniec z neho vypadne,ze byvali u rodicov,ma dceru,priatelka sa o nu starala,ucievala sa s nou.....akoze fakt uzasny vztah. Baba chuda vhupla do zabehnuteho rodinneho zivota,kde sa vsetko tocilo okolo jeho dcery a zrejme aj jeho matky a on sa cuduje?
ukľudni sa a nechaj ju chvíľu slobodne dýchať, ona sa ozve uvidíš... najneskôr keď sa malé narodí a začne sa hádať so svojou mamou 😉
@1marek1989 1. žitie s rodičmi nikdy neprináša dobrotu - toto si mal riešiť a počúvať svoju partnerku skôr
2. ta ironia, ze sa jej nechcelo robit a tahala z PN do PN...no sorry, bol si ty niekedy tehotny? Ja teraz 3. krát a poviem ti robotu by som teraz nezvladla. Ale to žial chlap nepochopi.
Tiez som sa tehotná v 2.m rozisla s chlapom a urobila som najlepšie čo som mohla...Nikdy som svoje rozhodnutie neolutovala.
@queen_mary ako vieš, že nemá nič? Nemusí to tak byť.
zacni s tym, ze zabezpecis to byvanie, ked jej to vadi, tak jej to vadi a nebude stastna zit s tvojou mamou. ostatne uvidis. ked ju mas rad, tak sa teraz pocas tehotenstva snaz jej vyhoviet. inac si myslim, ze muz ma zabezpecit zene take podmienky, aby sa ona citila stastna ze chce tak vychovat svoje dieta v takych podmienkach.
@marca12 a baba chúďatko si začala z rozvedenym, ktorý ma dcéru a prerobené u rodičov a ona čakala co? Ze sa vykašlem na to co ma urobene, na dcéru a pôjdu si stavať svoje vzdušné zámky?
@denkatn aha no to teda a žena co?
@nominativ ja mam to iste aj s dietatom, hovorim 5x normalne, nic, zacnem vrieskat a ok. Chlap uplne ina uroven. Poviem raz, 2x,3x,5x,vzdy suhlasi, ano, ano, dohoda, nic z toho. Ked zacnem zvysovat hlas, so vsetkym suhlasi. Ale neplni to. Ked vyvodzujem dosledky, cuduje sa, co sa deje a preco. Ked po 500ty krat vysvetlim to iste, slubuje, ze uz to bude ok. Raz dobre a zase spat do fazy jeden.
@777januska777 lenze teraz je tehotna, su tam aj hormony a byvanie so svokrou je trvaly problem, tak ked chce nieco riesit, nech zacne s byvanim, ostatne uz uvidi, mozno sa vztah aj tak rozpadne, ale ked sa dieta narodi, nech aspon vtedy ma ta zena podmienky
no žiť s mamou tiež nie je ktoviečo... hlavne keď drobec bude vieskať po nociach, budú hádky aj tam, mladí majú byť sami bez jedných či druhých rodičov
@1marek1989 Poviem ti názor z môjho pohľadu. Ja som utiekla od partnera tehotna. A ver, ze som mala na to fakt dobrý dôvod🙂 jedna tehotna žena len tak chlapa neopustí, za to dam ruku do ohna🙂 a tiež mi poslal potom kyticu ruží, lebo uz vedel, ze je ozaj zle. Ale svoj odchod do dnes neľutujem, je nám lepšie bez neho🙂
Ale ak sa dá, ty skus veci napraviť
Bud rad ze si sa jej zbavil. Zrejme si spadol z blata do kaluze.
@3009 byvanie bolo a je uplne zvlast, to znamena ked sme sa nechceli tyzden stretnut s rodicmi tak sme sa nestretli. A preto som to zvolil, lebo neboli zatial ine moznosti, ona o tom vedela a zaciatkom roka 2021, sme mali vyberat byt.
@mimkao dakujem, pokusim sa to urobit ako mi radite. Dufam ze vsetko dobre dopadne
@evica01 dakujem za takuto odpoved, myslim si ze mi radite spravne. Byvanie riesim samozrejme, este pred vianocami sa stahujem a budem dufam ze sa vrati. A jej mama mi zavolala, preto to viem.
@1marek1989 a celé tri roky jej takýto spôsob bývania nevadil, až teraz?
Tak uprimne? Vratila sa z kratsej cesty do pekla ako z pekla...ona to predycha a zariadi si vlastny zivot...ved co bude mat z takeho zivota? Chlap zo zavazkami+byvanie u svokrusky co sa do vsetkeho stara+hadky+ potom hypo na krku...radsej to ukoncila aj ked tehotna, ale aspon aku-taku sancu ma na iny zivot.
@1marek1989 Ahoj Marek, napisem Ti trochu tvrdo po chlapsky. Reagujem len na tu cast, kde pises, ze ste mali u Tvojej mamy byvanie zvlast, ze ked ste chceli, aj tyzden ste sa s Tvojou mamou nevideli.
No, zjavne videli, ked boli hadky medzi Tvojou mamou a Tvojou partnerkou na dennodennom poriadku.
Ked chce byt svokra neprijemna na nevestu, dokaze si o nu pootierat jedovaty jazyk aj za tu minutu, kym jej synacik ide na toaletu. Nie je to fair play, ked nevestu konfrontuje bez svedkov, v Tvojej nepritomnosti.
Nie je to fair play ani od Teba, ked si si uz pri prvej staznosti Tvojej partnerky neposadit mamu a ju a otvorene ste neprebrali konflikt.
Tvoja mama tym padom nadobudla dojem, ze ma volnu ruku vo vycinani, lebo svojim mlcanim jej kryjes chrbat.
Ak chces chlapske nazvoslovie, tak aj vo vojne dvoch statov, ked treti stat nic nerobi a nepomaha obranit napadnuty stat, je to neferplej postoj zvany nulla facere.
Takze partnerka teraz asi rozmysla, ze ak mala konflikty so svokrou ako bezdetna, kde je dost maly priestor na vymyslenie konfliktov, uvazuje, co bude, ked sa narodi dieta...co je par excellence vynikajuca arena na nekonecne hadky, ak vam Tvoja mama do vsetkeho zasahuje.
Bude to neustale nenos ho nanrukach, tozmaznas ho, nekoj ho, daj umrlr mlieko, naviazes si ho na seba. Nedaj liek z lekarne ked mu pojdu zubky, potri mu dasna cervenym vinom, posad ho 3 mesacneho, obloz ho vankusmi, nech rychlo sedi, ...daj ho 6 mesacneho do choditka, aby chodil skot ako susedemovie Janko....bude mu pchat 4 mesacnemu polievku, rocnemu cokoladu, bude ho vodit a tahat za rucky do sedu a predcasnej chodze.
Skratka je to tak. Toto babky robia z hlllbkokej nevedomosti. Tvoja partnerka bude nasledovat rady skuseneho moderneho pediatra, prajem jej aby taky bol, o spravnom psycjomototickom vyvoji...a svokra bude negovat vsetko argumentujuc, ze takto to predsa robili vsetci aaa sme tu (v akom stave, to by som vazne spovhybnila..od skolioz a zdetofmovanych chodidiel od malych spicatych topanok a zazivacich problemov pocnut psychickymi problemami konciac... to je fakt klinicky obraz dnesnej generacie 30tnikov). Len si uvedom, ze Tvoja mama, pokial nie je pediater s atestaciami, jej bude tlacit rady, ktore dostala bez zmeny od svojrj mamy a ta od svojrj mamy a tak dalej az sa dostanes k pravekej pramatke, ktora je autorkou takychto zastatalych rad z doby kamenej :D (to na zlahcenie, ale riesim v praxi tieto rosinme spory dennodenne... nekriticku upatost stsrych matiek na tradicie verzus moderna doba a poktok vo vede a technike). Hovorim o matkach a svokravh aj mladych, 50tnickach. Nepredstavuj si Babicku od Nemcovej.
A teraz rozmysla, ci Ta (aj napriek laske a fyzickej pritazlivosti) neobetuje a vykupi si tym slobodu od zvrchovanej svokry, pred ktorou si Ty maly hrac. Jej generacia vychovavala deti policajnym zastrasovanim alebo citovym vydieranim. Pozti si o tom odborne clanky. Cela generacia potomkov tychto rodicov ma v dospelosti problem sa presadit a postavit sa ich nazorom. Bohuzial si jednym z nich a nie jebyo Tvoja chyba.
Pracuj na sebe, vzdelavaj sa, uc sa asertivite, hladaj poznatky o pediatrii, o statostlivosti o babo, si na koniku, klad otazky odbornikom tu na konikovi. Najdite si s partnerkou pediatta uz teraz, rad vam povie co vas caka. Ako na koliky, zubky, kojenie. Maj logicke argumenty proti hysterickym nrracionalnym argumentom Tvojej mamy. Nauc sa obhajit vlastnu novu rodinu. Iba vtedy mozno dostanes milost.
Ps. Je velmi na povazenie zena, ktora dokaze vrestat a vytvarat dusno TEHOTNEJ zene..Prehodnot, koho budes pocuvat, sam si pises vlastny zivot. Pa, drzim palce.