Rozchod v 30tke
Boli ste niekto v situacii v 30ke ze s partnerom ste 4 roky ale zistujete ze to asi nebude uplne ono?
Mame aj spolocny dom, do ktoreho isli nehorazne peniaze. Neviem co mam robit. Boli ste niekto na parovej terapii? Pomohlo?
Čo vám bráni chodiť do prírody, na výlety, behať, bicyklovať, proste mať spoločné záujmy, kde vypnete hlavu. Ako už bolo vyššie spomenuté Vy musíte byť hnací motor. A neuškodí ani každodenne sa objať, pohladkať, capnúť po zadku, proste si prejavovať nežnosti, ale zjavne vy musíte byť iniciátor. Keďže muž je hlava rodiny, ale žena krk, ktorý ho usmerňuje. A nezabudnite "muži sú večné deti, iba ceny hračiek sa menia" 🙂
Rozdiely v com? Partneri nemusia byt rovnaki. Dolezite je mat spolocny pohlad na zivot. Tiez som snivala o zivote v meste a nakoniec zijeme na dedine. A najhorsi je stereotyp,lebo clovek si ho zle vysvetluje. Vtedy mas pocit,ze vztah je nanic,nic sa nedeje. Spravte si program,sprav si program aj bez neho. Vymyslite nejaku spolocnu aktivitu aspon raz do tyzdna. Ale stale nechapem co je zle na stereotype,ked uz je vsetko krasne zabehnute
Ste idealna kombinacia. Ty planovac on zije pritomnostou. Nemozte byt obaja rovnaki,to by ste sa v zivote nikam nepohli. Mala by si ho zacat brat takeho,aky je a nie sa ho snazit prerobit alebo mu vycitat. Vediet brat partnera takeho,aky je,je velka skola umenia a len kto naozaj chce,to aj dokaze. Preco sa nezoberiete niekam na vylet alebo aj osamotene mozes niekam vypadnut.
na vztahu sa ale pracuje cely zivot. Nic sa nerobi samo. Ak vidite, ze do vasho vztahu zavital stereotyp, tak s tym nieco robte. Hlavne ak viete, ze chcete ostat spolu. Ucte sa jeden od druheho, doplnajte sa. S terapiou skusenosti nemam, ale ak tvoj partner suhlasi, urcite vyskusajte.
@diamond007 absolutne suhlasim, porovnavat stredoskolsku lasku, kde sa z "deti" stalo dospeli ludia s vztahom 30-tnikov je podla mna nie uplne optimalne
@sindyem tak to je pravda samozrejme, neprotirecim ale ako píšeš, kamoškin muž to riešiť nechcel. Pričom autorka a hlavne jej muz to riešiť chce. Podľa mňa poradňa je na prvom mieste, ak to neutichne tak rozvod ak to nemá cenu. Preto píšem vyššie že dieťa nie je teraz úplne ideálne riešenie ak sa rozhodnú, nech radšej riešia vzťah a upravia ho
@petamich
@diamond007 Mate pravdu zienky, ak je vola na oboch stranach riesit problem, treba najskor riesit ...rozchod je posledna vec, ktoru mozu dvaja urobit, ak vsetko ostatne stroskota... len som v tom popise videla podobnosti zo vztahu s ex a vlastnej skusenosti, plus tu kamaratku .. hned som si to prifarbila a podomyslala si podla toho.
Ahoj, nechapem aky streopyt. Dvaja mladi ludia bez deti, kks kazdy druhy vikend, by som bola niekde na vylete, turistike, aj cez koronu sa dalo chodit v ramci okresu. Ved ked aj robite z domu, nemusite byt v nom zavrety cele dni. Ved mu skus nieco navrhnut.
Že nebije ma brať ako plus...to je hadam samozrejmost, štandard, možno v moslimskych krajinach sa to berie ako bonus..
Mozte si dat pauzu na chvilu a zistis, ci ti po mesiaci/ dvoch vobec bude chybat, alebo sa ti skor ulavi. Podla mna to druhe. Nie si ziadna stara vykopavka, aby si “pracovala na vztahu” s chlapom, s ktorym nie ste rovnako zladeni. Na vztahu treba pracovat, ak uz su tam deti. Drzim ti palce ❤️
Ano pod 5 rokov sa plati dan, tak vydrzte tych 5 rokov, prenajimajte alebo nech jeden vyplati druheho (za znizenu cenu o dan, po dohode) alebo to predajte s prirazkou o dan a platia sa aj odvody do poistovne tiez ak predavate do 5 rokov.
Ak teraz pochybujem o vašom vzťahu, je lepšie sa rozísť, ako to riešiť, keď už budete manželia a mať deti. Teraz nemáte voči sebe zatiaľ žiadne záväzky. Neostávaj vo vzťahu, v ktorom nevidíš budúcnosť.
My s mužom sme absolútne rozdielni. Ja som ranné vtáča, on večerná sova. On miluje autá, motorky, ja sa bojím šoférovať a ani bycikel má nebaví, jeho áno. On je veriaci, ja nie som ani pokrstená. On miluje dedinu, ja mesto. A takto môžem pokračovať ešte dlho. Ale my sa ľúbime, rešpektujeme svoje odlišnosti. Sme spolu 13 rokov a sme šťastní. Stereotyp u nás nehrozí, máme 3 deti, obaja pracujeme preč z domu. Myslím, že u vás veľa robí to, že ste obaja stále doma a ležíte si na nervy. Nemôžete sa vrátiť normálne do práce aspoň jeden z vás? Alebo chodiť častejšie von, veď už sú opatrenia uvoľnené.
Presne v 30tke som sa rozišla s priateľom. Radšej skôr ako neskoro.... teraz viem ze to bolo spravne
Ja som sa rozišla v 29. Boli sme spolu 10 rokov.
rozchod v 30ke po 5 rokoch, nastastie ziadne spolocne majetky
@oslo1 ako je na tom manzel?😕
@tramtada31 , manzel zomrel v piatok. Zomrel doma, na svoje meniny.
@oslo1 uprimnu sustrast 😢
@oslo1 je mi to veľmi ľúto. Úprimnú sustrast tebe, aj tvojmu dietatku😢
@oslo1 úprimnú sústrasť 😢
úprimnú sústrasť. Je mi to veľmi ľúto 😢

@diamond007 Lenze mam aj kamaratku, ktora postavila s partnerom dom, spolocna hypo...boli spolu 8 rokov, z toho 3 roky zila vo vztahu ala brat-sestra prave v tom dome.. rozumej skoro ziaden sex, pritazlivost, vysumelo to...citila, ze to nie je ono a partner nebol ochotny nic riesit ani menit. Ked sa jej niekto pytal, co deti? V duchu si myslela ze nema z coho otehotniet...natahovala to do 32ky..potom sa rozisli, dom predali a sli si kazdy vlastnou cestou. Podla mna, ak zena citi, ze to nie je v poriadku, a je takto mlada, je lahsie to skoncit teraz ako neskor, ked tie zavazky budu. Nie majetky su ozajstne zavazky, deti ano. Dieta Vas spoji na cely zivot a potom riesit rozbijanie rodiny apod...neviem. Neviem presne aka je situacia a ci len autorka zvelicuje a vo vztahu sa naozaj skor nudi, alebo ci dusevne citi, ze takyto vztah naozaj nechce a nie je ho ako zachranit. Sama si to musi zvazit. Pre mna je 30rocna baba stale mlada baba...akurat s vekom uz sucim na to dieta, ak ho chce mat.