Rozchod z rozumu
Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama
Zlého človeka z neho robí to, že nehľadí na tvoje city, ale v prvom rade na seba. Aj po rozchode sa chová chladnokrvne.Nepríde mi v poriadku vyčítať niekomu ešte aj to, že si dovolí prejaviť emóciu ako sklamanie, ktorú práve cíti. Každý má právo dať na javo, keď sa mu niečo nepáči a dať na javu danú emóciu, ktorú cíti. To robil aj tvojim deťom? Že sa museli tváriť ako pes na povel ako on pískol. Taktiež mi nepríde normálne dávať niekomu hodinové prednesy, keď mi niečo na niekom vadí, poviem to 3-4 vetami a vybavené, takze ma nepresvedčíš, že sa v tvojom deptaní nevyžival a ani ma nepresvedčíš, ze je to dobrý človek. Toto dobrý ľudia nerobia. A samozrejme, že kým ty sa trápiš, on spí s inou, nebuď naivná.
Prosim ta, z toho, co citam, ty si hlavne nikoho tak skoro nehladaj. Nauc sa zit sama so sebou.
Ale mircalla má pravdu Mna by mama vysmiala, ze si kvôli niekomu lamem hlavu, este naschval by mi jeho nedostatky ukazovala, aby som sa spamätala
Navyse ty si myslis, ze on place do vankusa, alebo ani nepozrie na druhu? A preco si to myslis? Lebo v to dufas, lebo ti to povedal, alebo sa tak tvari? Vsetky vieme, ze ten clovek ma masku uplne na vsetko. Ty netusis, ako on realne zije. Ak na teba kaslal 2,5 roka pocas vztahu, aku logiku by malo smutit po rozchode, ktory navyse on inicioval a este na teba utocil?
prepac, ale ten posledny prispevok s domom....no mam dost. ved to je uplny kreten. prepac za vyraz, ale napadol mi okrem tohto uz len horsi...
@bambi2225 Ten dom bol len dalsia plana nadej, ktoru jej hodil a poistil si to tym, ze keby naozaj aj bola taky blazon a nejaky dom kupi, on nikdy nebude mat oficialnu “povinnost” sa s nou nastahovat, lebo mu tam nevytvorila dostatocne dobre prostredie. Vzdy nejaky vagny dovod preco nieco nie, idealne nejake zadanie, ktore sa neda splnit podla jeho predstav. Po tomto vsetkom este rozpravat aky je to strasne dobry clovek, to len ukazuje, ako ju totalne zmanipuloval.
@akiana stale ho bude ospravedlnovat, ale je to uplny chudak. presne si to vystihla, splna vsetky kriteria na chladnokrvneho narcistickeho manipulatora. a ona si este mysli, aky je dobry a laskavy. ako jej pomahal. lenze on presne vedel preco "pomaha". tak mi je luto, ze nevidi to co my, co sme to zazili ☹ kazdy si tym musi prejst asi sam :-/ hrozne
Dovolim si taku poznamku, kedze autorka nebola nikdy milovana podla jej slov, tak nikdy nepripusti, ze toto by nemohla byt pravda, lebo sa jej zruti cely svet..Zraneni ludia to robia...preto detom treba davat lasku, aby tu prazdnu dieru sa nesnažili naplnit niekym a niečim..Čiže z autorkinej strany to moze byt obranny mechanizmus alebo až naivita..Ona bude až do konca kopat zaňho, ale pride na veci neskôr (ak vôbec)..Niekedy človek padne na hubu 2x, 3x kym pride veci na koreň a sa mu " rozsvieti"
Pisala som ti x veci, ktore ti pomozu. Ale uz je toho moc. Ak si takto pilala usi ex, logicky mu to vadilo.v tomto ho chapem
Vsetko negativn, co si o nom myslim stale plati. Ale tvoje mraucanie je ozaj hrozne
@karolinakr nie. Nie. Praveze mi velmi pomaha citat nazory inych ludi. On ma v tomto uplne zblbol. Ked som sa ponosovala na jeho spravanie, tak mi casto hovoril, ano, 99% ludi by s Tebou suhlasilo, ale to len preto, ze do toho nevidia. Takze ja som vzdy tisko ustupila a uznala, ze ma pravdu. Aj preto som taka zmatena
@bambi2225
@akiana asi trpim spomienkovym optimizmom. Ale postupne sa mi vynaraju situacie, kde si uvedomujem, ze naozaj sa choval skaredo ku mne. Ja som urobila maly prehresok a on mi to dal uplne vyzrat. Napr s tym bicyklom. Ono to neskoncilo pritom, ze sa na mna rozculoval na ulici. On mi potom naschval robil prieky. Hovorila som mu predtym, ze chcem ist po cyklo chodbiku, ze sa bojim ist po hlavnej ceste. A on naschval isiel po hlavnej. A ked som nanho zakricala, ze tam je ten cyklochodnik, tak sa na mna zas oboril, ze ako sa to s nim bavim.
Jemu nikdy nestacilo ze som povedala prepac, vzdy som si to musela uplne vyzrat.
A ja som drzala ako hluchy dvere a nedovazila sa oponovat, aby sa este viac nenastval. Nikdy neprijal ziadnu moju kritiku, vzdy to hned otocil proti mne.
Presne ako pisala bambi, jemu mohlo vadit hocico, ale ked nieco vadilo mne, tak to bol moj problem a nema mi to co vadit, lebo to je normalne
@ropucha6 ano. Mas pravdu. Musim sa naucit zit sama so sebou. Ja som ani jeho nehladala, to bola nahoda, ze sme sa dali dokopy
@katkami123 on sa vzdy tvaril ze mi nevycita moje emocie, ale sposob, akym ich prezentujem. A aj ked som si naozaj dala zalezat na tom, aby som svoje emocie prezentovala kludne a pouzila som presne sposob aky mi poradila terapeutka, tak aj tak vybuchol.
Raz ma strasne pucoval za neporiadok. Tak som mu povedala, uplne kludnym tonom, ze nech teda ide domov, ked sa citi tak zle. Robila som s detmi ulohy, do toho varila veceru a ozaj som nemala priestor este upratovat. A on sa na mna tak vytocil, ze sa so mnou tri dni nebavil.
Po tych troch dnoch sice prisiel s ospravedlnenim, ale takeho typu, ze vlastne ja mozem za to ze vybuchol
Ja som casto citila, ze jeho spravanie nie je uplne koser. Ale on ma vzdy presvedcil o tom, ze je uplne v prave a ze chyba je na mojej strane.
@autor no velmi sa divím aj tej terapeutke že ti neodporučila sa s ním rozísť.Ešte ti aj dávala rady ako na neho.Ku mne keby sa takto niekto správa rýchlo by som s ním vykúrila dvere.Ja som ale typ, čo neznáša ked mu niekto rozkazuje alebo sa ma snaží niekto dirigovať len v základoch.Ten by letel.Ty si asi viac citlivejšia to sa takým ludom stáva že s nimi potom manipilujú
@akiana on mi napisal ze smuti. Ano. Ale tipujem ze sedi doma a pozera tour de france. On bol dost samotar. Malokedy sa s niekym stretaval okrem mna. A to bola samozrejme tiez moja chyba 🙂
lebo ked mal 3 dni volno a za mnou prisiel vzdy az vecer, tak “nestihal” pocas celeho dna
@liusa82 ano. Ja som uplne lepidlo na manipulatorov. Exmanzel bol tiez. A ex stale poukazoval na to, ako on vobec nie je a ake som mala stastie na neho. Ale ku koncu mi casto hovoril podobne veci ako exmanzel. Aj preto som uverila ze ja som vadna.
Terapeut Ti nemoze radit ako mas konat. Ale vacsinou Ta k tomu navedie spravnymi otazkami. A ona ma tam viedla
Neboj sa..bolest,.smutok a beznadej pominú..ale musis chvilku vydrzat..je normálne ze sa teraz takto cítiš..ved si po rozchode.. ale bude to lepsie..ver mi🙏..a ked uz budes spokojna a šťastná sama so sebou pride aj ten pravý ♥️
On proste nikdy nechcel zavazky. Chcel mat vsetky vyhody vztahu a sucasne si zachovat vsetky vyhody slobodneho zivota. A nechcel si to priznat, ze to tak je, miesto toho to stale otacal nejako proti mne, ze preco sa to inak neda.
@svetlovlaska37 dakujem Ti velmi pekne za povzbudzujuce slova. Pomaha mi to.
@ropucha6 ano. Som to ja. A ano, pisali. Len on ma potom vzdy presvedcil, ze ja to cele zle vnimam a ze chyba je na mojej strane
A som hrozna. Lebo ked si spominam na zaciatky oboch vztahov, tak ja som si vzdy drzala odstup. Nikdy som sa neotvarala nejako. A obaja mi to vycitali a naliehali. A ked som konecne zacala doverovat a pustila si ich k telu, tak sa zacali ku mne chovat hnusne
A nechces nam napisat,ze ako ste sa zoznamili a ake to bolo zaciatku?
Vies ono je celkom fajn,si to napisat.Pomaha to vela veci si uvedomit.
Nemusis takto verejne,ale pre seba si urob taku rekapitulaciu vasho vztahu.
Napriklad,ake si Mala od neho ocakavania,aké mal on,co sa ti n'a nom.pacilo a co ta naopak zranilo atd.
A nechaj ho odist.
@ropucha6
Nechces dat odkaz?
@trdelnik234 pri exmanzelovi som vztah nehladala. Tam bol z jeho strany vyslovene lovebombing.
Pri tomto som hladala spolocnost. Vela sme si na zaciatku len pisali. A potom som ho zacala uhanat. To bola chyba. Citila som strasnu osamelost po rozpade manzelstva a zrazu tu bol niekto, kto sa ku mne choval laskavo a s porozumenim. Tak som k nemu prilnula. Ale dlho, vyse roka, som to nebrala, ze mame vztah. A ked som to tak zacala brat a zacala som mat podla mna prirodzene naroky, tak si zacal klast podmienky a chcel ma menit. A bolo uplne jedno, co vsetko som zmenila, stale to bolo malo. A to co som zmenila sa vlastne aj tak neratalo, lebo si to musel vybojovat.
Cele zle to zacalo byt. On sa proste nikdy nechcel viazat. A nechal za sebou zlomene srdce mna a aj mojich deti.
A poznam jeho byvalu. Ona pri nom trpela rovnako ako ja. Jeho lahostajnostou ku vztahu. Len to bolo ked mal 20 rokov. Tak som naivne verila, ze dospel a ze uz vie co chce.
Dakujem za odpoved.
Takze to bol najprv taky ten virtualny pokec a neskor sa z toho vyvinul z tvojej strany vztah.
Ok.
A ked pises,ze si ho zacala uhanat,tak to znamena,ze si to bola Ty,kto prvy navrhol stretko,kto vypisoval kazdy den,volal.atd?
To,ze si sa namotala,to si nevycitaj.Tak nie si robot,mas emocie,potreby atd.
Avsak nabuduce,ked budes citit,ze daco nie je v poriadku,ta pocuvaj intuiciu.
Je ti aspon kusok lepsie ?
Jedla si nieco?
@trdelnik234 ja som bola ta, co navrhovala stretka. Ano. Jemu uplne stacilo si pisat. Volat. Stretnut sa raz za cas. Ja som tlacila na castejsie stretavanie sa. Lebo som sa s nim citila dobre. A on postupne zacal chodit kazdy den. Ale vacsinou len na tu 1,5-2 hodiny. Zo zaciatku mi to vadilo. Potom som to prestala riesit. Len som mu hovorila, ze na budovanie vztahu je to proste malo. Sami, bez deti, sme boli minimalne.
Postupne si zacal ku mne nosit veci. Planovat buducnost. Pomahat mi s domom. A tam sa to zastavilo. Vyse roka sa to nikam nepohlo. A ja som z toho zacala byt velmi frustrovana.
Lebo uz si potom len hladal vyhovorky ze preco sa to nehybe. Ja som s nim chcela byt viac. A on mi povedal, ze jemu sa viac neda.
Ja som v istom momente prestala riesit. Tie veci, co mu vadili. Neriesila som buducnost. Nepytala som sa kedy a ci pride. Uplne som toto vypustila.
Obcas mi to este uslo, ale minimalne.
A on potom zacal riesit uz podla mna hluposti. Ton, akym som prehovorila. Tu nalepku na aute.
Moje emocie.
Napr si lahol na gauc. Ja som ostala na druhom. On sa na mna pozrel a zacal rypat, ze co mi vadi. Pritom ja som bola uplne ticho.
Jemu prekazalo co citim. Ja som mu hovorila, ze ja za to predsa nemozem ako sa citim. Ze to nedokazem ovplyvnit. Ale jeho moje emocie obtazovali. Aj ked som ich nedavala nijako najavo. Analyzoval ako sa tvarim. Aky ton som pouzila. Stale to proste strasne riesil. Nic nedokazal len tak pustit. Vsetko musel rozobrat na drobne.
Dakujem. Ano, je mi trosku lepsie. Ale stale mi strasne busi srdce a som na pokraji panickeho zachvatu. Snazim sa ukludnovat ako sa len da.
Jedla som dnes, ano. Dakujem. Nechuti mi vobec, ale nasilu sa snazim do seba aspon nieco natlacit.
Zajtra pride poobede kamarat s detmi, tak budem mat rozptylenie. V pondelok nic. V utorok oslava maleho. To bude tazky den, lebo povodne mal na tu oslavu prist aj on.
A od piatku budem tyzden sama. Bez deti. To bude vyzva to nejako zvladnut

Ja by som s tebou zatriasla momentalne. Stockholmsky syndrom normalne. Ty tu ukazujes jedneho chladnokrvneho manipulatora a narcistu, normalne sa dava odskrtnut jedno diagnosticke kriterium za druhym s kazdym tvojim prispevkom, a ty si stale ides svoje, ze aky je to dobry clovek.