icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

majada35
16. júl 2023

Autorka, príliš vela energie vydavas zbytočne...točis sa v kruhu. Toto je tvoj najväčší problém...ani nie to, že ťa zničil rozchod, ako fakt, že sa v tom dookola vrtas...vyhodnocujes, dookola prežívas. Stopni to! Zatvor dvere, koniec! Posúvaj sa ďalej...Pochopiť myslenie iných sa ti nikdy nepodarí, pracuj iba na sebe.... Kašli na to, čo bolo...a bolo to teda reálne zle, ako čítam...a choď ďalej...máš pre koho žiť, máš deti! Ber ich von a užívaj slobodu..Však si sa dostala z bludného kruhu, začni si vážiť samu seba a hlavne nebilancuj. Nebol to kvalitný, plnohodnotny, naplnený vzťah, nemáš za čím / za kým smútiť...nestál za to...takéhoto manipulátora a egoistu ľahko a rýchlo predsa nájdeš, kedykoľvek a kdekoľvek. 🙂😏 ak sa nechceš prepracovať k psych.problemom a vyčítať si, premrhany zivot....Reálne sa teš, že si sa odbremenila a ži život aký chces a aký si predovšetkým zaslúžis.

autor
16. júl 2023

A pritom ja vobec nie som ten typ co skoci do narucia kazdemu. O mna sa muzi vela zaujimaju, ale ja som pomerne narocna. A vzdy skoncim s debilom 😔

autor
16. júl 2023

@majada35 ano. Mas pravdu. A uvedomujem si to. Snazim sa v tom neutapat. Mam naplanovany program. Ono to je v takych vlnach. Chvilu sa citim uplne v pohode, tesim sa zo zivota a potom mi ho nieco pripomenie a vrati ma to spat. Ale to hadam raz prejde. Uz teraz je to ovela lepsie nez pred tyzdnom

autor
16. júl 2023

No. Nie ovela lepsie ale jednoznacne lepsie. A vo velkej miere aj vdaka tejto diskusii. Fakt pomaha sa s niekym o tom bavit. Vypocut si nezaujaty pohlad

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
16. júl 2023

Hmm, tak to vysvetluje, ze je tam kde je, ze nic nedokazal v zivote. Peniaze prepil a premrhal. Ty si uplne inde, aj prijmovo a som si ista, ze to mu tiez nici ego a aj preto ma potrebu ta deptat. Bud narocna a pouc sa z toho, ze toto uz nikdy. Neries co bude, zi pre deti a uvidis, ze ked to najmenej budes cakat, niekto pride. Drzim ti palce a opakujem, tohto cloveka nepotrebujes, mal ta len niecomu naucit, casom pochopis..

autor
16. júl 2023

@anetkaadamko dakujem. Ale vobec sa necitim na to aby som bola s niekym cudzim v kontakte. Najprv musim najst samu seba

autor
16. júl 2023

@la_dolce_vita ano. Snazim sa na to tak pozerat. Ze to bol len prievoznik co mi mal pomoct prekonat najtazsie chvile po rozvode. A ja som mu zas pomohla od jeho zavislosti na alkohole

katkami123
16. júl 2023

Tebe nieže on chyba, tebe chyba to chovanie, ktoré k tebe mal… ktoré mal k tebe aj tvoj ex manzel a aj tvoji rodicia. Tvoj mozog má absťaky. Ty si závislá od takéhoto chovania, kde si ťa niekto neváži.

karolinakr
16. júl 2023

Zbožňujem slovo " prievozník" 🤣 je to zábavné, pokial sa to hovorí o niekom inom, keby nejaky frajer o mne napisal, ze som bola len prievozník ( k niečomu lepšiemu) tak z kože vyskočim 😅

autor
16. júl 2023

@katkami123 skor zufalo tuzim po laske a pozornosti. Rodicia mi nedavali ani jedno. Exmanzel ma priputal lovebombingom. A ex partner mi daval beznu pozornost a laskavost a ja som to vyhodnotila ako lasku z jeho strany

karolinakr
16. júl 2023

@katkami123 🤣👍

katkami123
16. júl 2023

Tu máš odpoved, sama si si ju napísala “ O mna sa muzi vela zaujimaju, ale ja som pomerne narocna. A vzdy skoncim s debilom.” Naozaj si Nerozmyslala nad tym, že na miesto rozvíjania niecoho, kde si už dávno stratila nadhľad sa začneš intenzívnejšie tejto téme venovať, pozerať videa, čítať knihy? Lebo za pár rokov zas len skončíš s ďalším debilom. Je dobrá terapeutka, ale to mi príde taký základ. Teraz je kopu knih, aj tu ich pro pasovali, keď si nemala ideálne detstvo ako to ovplyvňuje cely život. Nechceš svoj čas obetovať kreatívnejšie ako plakania za debilom?

autor
16. júl 2023

Musim sa nejako stabilizovat. Psychicky a emocionalne. Okrem toho ze ma trapi rozchod tak mi exmanzel len tak z nicoho nic napisal ze ma nenavidi. Velmi mi chyba nejaka spriaznena dusa, ktorej sa mozem otvorene zdoverovat.
Ale to je aj moja chyba. Ze sa bojim si ludi pustat k telu. Trva mi to dlho kym sa otvorim. A zatial som sa vzdy iba popalila 😔

karolinakr
16. júl 2023

Toto je diera, ktoru nikto nezaplni.Mozno sa poradit adresne s niekym, kto tým prešiel

katkami123
16. júl 2023

Krby si iba túžila po laske a pozornosti, dávno ju máš od normálneho partnera. Ale ty si vyberáš podivínov. Takze tam máš ďaleko väčšie problémy, ktoré sú zakorené v tvojom podvedomí, ktoré ta ovplyvňuje pri výbere partnera a tak sa vždy podvedome vyberieš k tomu najhoršiemu. A zase normálny ta nepriťahuje.

autor
16. júl 2023

@katkami123 ja za nim placem iba obrazne. Momentalne vobec nemam energiu citat knihy. Pozerat TV. Praca a deti mi zaberaju vela casu. Musim sa najprv nejako psychicky otriast. Video som dnes jedno pozrela, knihu mam rozcitanu. Ale mam problem sa na to sustredit

katkami123
16. júl 2023

Ono zo prejde, ale určite šedej niečim sa zamestnať, pozerať videá ako rozjímať nad ním. Ja si myslím, ze máš realne ďaleko väčšie problémy ako terajší rozchod, len si to neuvedomuješ a s tvojim nastavením, sebahodnotou, zas len skončíš u debila.

autor
16. júl 2023

@katkami123 ja napr na sebe citim, ze sa v tomto smere posuvam. Ze sa ucim si nastavovat hranice voci okoliu. Zatial su to len drobne pokroky, ale su.
Ide mi to pomaly (pracujem na tom uz dlhsie) lebo nemam na to tolko casu a priestoru. Ako som pisala, moj bezny den zacina rano o 6 a konci vecer o 8. A to uz som uplne vyflusnuta a neschopna sa na nieco sustredit.
Ale vsak nevadi, nikam sa neponahlam. A ze padnem do dalsieho vztahu, to sa ozaj nebojim, momentalne sa mi vsetci chlapi hnusia

autor
16. júl 2023

Ja by som sa ani s nim nedala dokopy keby som ho nepoznala uz predtym

katkami123
16. júl 2023

A prečo si napríklad nestopla tie jeho vylevy? Sko si mohla hodinu pred ním stáť ako hoviadko a pocuvat na seba kydy a ešte sa báť ozvať, brániť sa, oponovať? Veď to je strašne, čo popisuješ.

Neodpisala si mi či týmito jeho vxlevmi k tebe boli tvoje deti tiež svedkami.

katkami123
16. júl 2023

Nebol on v nejakej sekte v minulosti? Lebo takto msnipulujú sektári, ze budú aj hodinu-dve rozoberať nejaké, aj úplne banálne chyby človeka do nitky, keď sa dotyčný postaví na odpor, ze nesúhlasí, tak príde trest, aby si uvedomil, že do budúcna sa už neoplatí ani oponovať. A čo ma najviac desí je fakt, že tu bez problémov naozaj napíšeš ešte, ze si si toto zaslúžila s všetko kvôli tvojej povahe. Ten chlap ti potom tými výstupmi dokonale vymyl mozog, ak naozaj veríš tomu, ze takéto chovanie si zaslúžiš. Kým sa ty z toho všetkého marazmu vyhrabeš, ktorý sa na teba nalepil vplyvom výchovy tvojich rodičov a tvoj ex manzel to už iba uchopil a tento to dorazil, tak to bude trvať u teba ešte mnoho rokov.
Naozaj, ty máš omnoho väčší problém ako je tersz tento rozchod. Zaň iba ďakuj Panu Bohu, lebo by ťa ten chlap tak zmagoril, ze by si už za chvíľu ani nevedela ako sa voláš ak by ti to on neodobril.

akiana
16. júl 2023

Autorka, nema zmysel sa zamyslat nad tym, aka zena by prenho bola dokonala, lebo taka neexistuje a prenho nie su nijak relevantne realne kvality partnerky. Prenho funguje vztah len ked ma zena co najviac vymyslenych nedostatkov, ktore on moze napadat a korigovat. Toto spravanie mu zaistuje, ze ma vo vztahu “navrch”. On potrebuje dynamiku zalozenu na prevahe, pretoze nema ziaden iny zdroj sebavedomia. Nema veci ako karierny rast, existencne zabezpecenie, vzdelanie a ine veci, na ktorych vacsina prevazne muzov stavia svoj pocit sebahodnoty. Preto si vyvara falosne svety, kde figuruje ako zachranca sveta, stelesnena dokonalost, duchovny guru, dosad si. Typicke spravanie clusterov B. Nakoniec sama vravis, ze k byvalej sa spraval uplne rovnako.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
autor
16. júl 2023

@katkami123 obcas som stopla jeho vylevy. Niekedy sa zastavil aj sam, ze naco na to vlastne mina energiu. Niekedy sa za to aj ospravedlnil, ze sa do toho sam zamotal. A nie, pred detmi nerobil sceny, vscsinou sa vtedy zobral a odisiel

autor
16. júl 2023

@akiana ano. Ked to takto zhrnies, dava to zmysel. Mal dva vztahy predo mnou. Jeden s alkoholickou a druhy s vydatou zenou. Takze ocividne ma aj on nejaky vztahovy problem, ktory si vsak odmieta pripustit. Mozno naschval vyhladava zeny, ktore nemozu mat plnohodnotny vztah, kedze ani on o taky nestoji

autor
16. júl 2023

@dadis pozrela som to video o skrytom narcizme a nehodi sa uplne nanho. On ma napr vobec nekontroloval. On kontroloval skor svoj priestor. Tam bola ta obsesia, vsetko muselo byt tip top. Raz sme isli na dvojdnovy pobyt v lete a on si zobral tri rozne mikiny. Kazdu inej hrubky. Pre istotu.
Sprchoval sa 2-3 krat denne. Prezliekal sa vkuse. On nezniesol ani kusok nepohodlia, hned bol zo vsetkeho otraveny.
Chcela som oponovat aj s tou sutazivostou, ale potom som si spomenula ako sme hravali sipky. Bola som v tom lepsia a on zacal preferovat hru sam proti stroju.
Raz sme boli hrat pinpong. Ja som si myslela, ze to bude sranda a zabava. On to bral ale smrtelne vazne. Prehral. Potom mi vytkol ze kvoli tomu ze som moc rozpravala a ze mi za moju hru dava 2/10.
Vtedy ma to dost zaskocilo.
On kedysi hraval pinpong sutazne, ja len rekreacne, asi preto ho to vytocilo. Potom sa vyhovoril na to ze bol unaveny lebo som ho nenechala si dost oddychnut. Co som moc nechapala, kedze sme mali stol zajednany na druhu a cele doobedie len polihoval

autor
16. júl 2023

A este k tomu poriadku. U seba doma mal vsetko tip top. Ale u mna stale niekde nechaval pohariky, papieriky, pohodene oblecenie. Prislo mi to velmi neuctive voci mne, ze nie dost, co upratujem po detoch, tak musim aj po nom. Aj som mu to raz vytkla a on povedal nieco v zmysle ze mam doma aj tak bordel, ze vsak to je jedno

autor
16. júl 2023

No. Vygooglila som si clanok o skrytom narcizme a odtial sa nanho veru hodi dost veci. Exmanzel bol otvoreny narcista a tento asi skryty. Ku koncu mi hovoril podobne veci ako exmanzel a ja som v tom videla, ze problem je teda u mna, ked mi vycitaju obaja to iste.
Na zaciatku bol velmi laskavy. Ale potom sa casto choval kruto a pomstychtivo.
Posmieval sa mi ze ked sa rozideme tak sa dam dokopy s tym ci onym (s chlapmi na ktorych kydal a zhadzoval ich predo mnou)
Nestitil sa mi povedat ze sa teda nedivi mojmu exmanzelovi za to ako sa ku mne choval, ked sa takto priserne spravam.
Nestitil sa mi povedat, ze to, ze mam deti mi znemozni si najst niekoho lepsieho nez je on.
Seba staval na piedestal. Vyzadoval extremne zaobchadzanie. V kazdej situacii. Bolo uplne jedno co ja prezivam, ako sa ja citim, voci nemu som musela byt neustale uctiva a dbat na ton, aky pouzivam.
Neustale spochybnoval moje rozhodnutia, moje pocity.
Az teraz si to vsetko zacinam uvedomovat.

majada35
16. júl 2023

😆😁😁 noo, pobavilo ma to. Jednoducho, musí byť vo všetkom najlepší a ak aj nie je, vždy je nejaký dôvod ..dokonca, aj hviezdy sa vedia proti nemu spiknúť. 😁