icon

Rozchod z rozumu

10. júl 2023

Mala som priatela 2,5 roka. Zaciatkom tyzdna mal narodeniny a povedal mi, ze uz vo vztahu so mnou nevidi perspektivu, ze sa citi ako vo vazeni.
Vcera sa so mnou rozisiel. Prisiel, zobral si vsetky veci a odisiel. Vecer sa este zastavil, objal ma, povedal, ze ma ma rad, ale on uz so mnou dlhsie nevydrzi. Ze mozeme byt kamarati, ze sa kedykolvek rad zastavi.
Ja neviem preco to tak zle prezivam. Mam zachvaty paniky (nemam rodinu, ani priatelov, iba deti a jeho som mala). Neviem sa z toho spamatat. Stalo sa to vcera a ja som uplne na dne z toho. Vymazala som si vsetky kontakty nanho aj jeho rodinu, aby som nemala nutkanie sa ozyvat.
Rozumom ho uplne chapem, ale tie telesne priznaky su priserne. Busi mi srdce, nespim, nejem, uplne panikarim. Neviem ako si ulavit 😔
Alkohol nepijem, kamosky nemam. Som cele dni sama

autor
17. júl 2023

ja nemam sebahodnotu ziadnu a on az nadmerne velku.

karolinakr
17. júl 2023

Vzdy si hladaj muža na svojej úrovni a vyššie, nikdy nie nižšie.Máš am nejakeho riaditeĺa oddelenia, ktory je slobodný? Pozvi ho na kávu a nesmút za hentým sráčom..No toto keby som mame povedala, tak ma vysmeje..Nič v zlom, ale nemala by pre mňa pochopenie

la_dolce_vita
17. júl 2023

@karolinakr presne! absolútne neimponujúci týpek a úspešná žena, tak to všetko vysvetľuje, že si musel napraviť svoje úbohé ego... Totálne nerovný vzťah, ktorý nemohol fungovať ani náhodou.

akiana
17. júl 2023

Preco si v prvom rade vobec tak strasne bazila po laske a uznani od neuspesneho, zadlzeneho alkoholika a gamblera, ktory v 40-tke je odkazany na podporu rodicov? Chapem, ze je jedna vec, neriesit, ze partner zaraba menej, ale tento tu je vyslovene uplna nula, ktora nema ani len ambiciu zmenit svoju zivotnu situaciu, ja neviem dorobit si vzdelanie, zobrat este jednu robotu, atd. On nie ze zaraba menej, on nema vobec nic, len problemy. A cim dlhsie by si s nim bola, tym viac by boli jeho problemy aj tvojimi problemami. Postupne by ta zacal ziadat o pomoc s jeho dlhmi (ak uz to neurobil), nehnutelnost keby ste si kupili, by si tahala sama. Dva a pol roka si uhanala toto? Preco?

trdelnik234
17. júl 2023

@karolinakr
V principe s tebou suhlasim az n'a jedno.
Riaditel sa n'a kavu nepozyva,nikdy!
V robote makame a flirtujeme v sukromi.
Romanik v praci,cesta do pekla.
Nikdy

karolinakr
17. júl 2023

@trdelnik234 no ano 😉

autor
17. júl 2023

@karolinakr moja mama mi pri kazdom rozchode vzdy povedala ze to je moja chyba, ze som sa malo snazila a ze som priserna povaha.

nemam chut sa s nikym zoznamovat ani spoznavat. ako som pisala, ja som ani pri nom nehladala vztah, to sa tak nejako stalo samo.

la_dolce_vita
17. júl 2023

@akiana tiež žasnem a nechápem, mne by taký neimponoval a ešte sa prosiť o lásku a dostávať deptanie a výčitky, by som ho kopla do riti, že by letel ubožiak...

karolinakr
17. júl 2023

@la_dolce_vita 🤣👍

autor
17. júl 2023

@akiana on mal ambiciu to zmenit. ale teda len slovnu bohuzial. ked mal minuly rok celozavodnu dovolenku, tak hovoril, ze by siel pocas nej pracovat, aby si privyrobil. ja som z toho bola najprv v nepohode, lebo som s nim chcela niekam ist, ale potom som mu vyhladala cisla ludi, ktori hladali na to obdobie brigadnikov. a on na jedno aj zavolal, aj sa dohodol a potom to na poslednu chvilu zrusil.
peniaze odo mna nikdy nepytal, svoj dlh poctivo splacal. on nie je financne negramotny a ten dlh je uz len nejakych 1500€.

autor
17. júl 2023

proste ja som to brala tak, ze sa postupne stavia na svoje nohy.

akiana
17. júl 2023

@trdelnik234 Vypni si ten francuzsky autocorrect lebo ma drbne 😂

akiana
17. júl 2023

To je dlh, o ktorom ty vies. Bohviekolko ich este ma. A to s tou brigadou bola zase dalsia paka na teba, on vobec nemal ambiciu si privyrobit, on tebe zas natrel med okolo huby, opil ta rozkom, a nadalej si zil svoj bezstarostny zivot. A tebe toto stacilo na to, aby si to pbrala tak, ze sa postupne stavia na svoje nohy. Hej? Ako? Ze sa raz dohodne s jednym clovekom a na poslednu chvilu to zrusi, hej?

la_dolce_vita
17. júl 2023

v 40tke nemať nič, len dlhy za gambling a alkohol, tak to rozhodne NIE!!! To nie je vhodný partner do života. Však na čo by sa snažil, keď bude dediť. Totálny neschopák. A ešte si dovolí ťa buzerovať, no nemám slov...

karolinakr
17. júl 2023

Ja si tiež myslim, že si moc dôverčivá ak nie až naivnä..hm🙄

karolinakr
17. júl 2023

@la_dolce_vita ja som tam uz preto dala ku koncu ten smajlik či čo to je, to je ako zly vtip

karolinakr
17. júl 2023

Tak šme še pobavili...
ale nie, len ja som.nečakala, že až take zle to bude autorka, vieš?..

akiana
17. júl 2023

Postupne sa stavat na nohy v 40-tke je tiez tragedia. A ty jeho pozviechanie sa z alkoholizmu a gamblerstva beries, ako keby sa staval na nohy po rakovine alebo co. Autorka, oboje su sice choroby/zavislosti, ale clovek sa k nim dopracuje konzistentnym nekontrolovanym spravanim. To nie je tak, ze ti jedneho dna na beznej kontrole diagnostikuju chronicku chorobu, jeho problemom predchadzalo najprv dobrovolne a stale stupnujuce sa pitie a hranie automatov. On sam si zvolil napit sa, sam isiel do herne. Nikto ho nenutil, kym sa z toho nestala zavislost.

autor
17. júl 2023

@akiana ano, mne stacilo, ze bol na mna niekto laskavy a venoval mi svoj cas. exmanzel na mna stale ziapal a vulgarne mi nadaval, takze ked prisiel niekto, kto nikdy nekrical, bol jemny a laskavy, tak som mu velmi rychlo prepadla.
choval sa ku mne na zaciatku velmi pekne.

autor
17. júl 2023

@la_dolce_vita ano, ku koncu mi to uz prislo tak, ze mozno mu ozaj nechtiac davam dole sebavedomie. lebo mi neustale nieco vycital, stale ma za nieco kritizoval. ale nie otvorene, ale takym skrytym sposobom, ktory sa tvaril akoze laskavo, ale pritom ma zranoval.
a naozaj ma casto nerespektoval a presadzoval si svoje. aj pri uplnych banalitach. ja mam zahradu, co ma 2000 metrov. a kosim iba polku, lebo na tu druhu cast nikdy nechodim a ze sa to ma nechavat kvoli vcielkam a hmyzu.
a jeden vikend som bola prec a on ku mne prisiel a urobil mi poriadok na zahrade a okolo domu aj so svojou mamou. a v ramci toho pokosil aj tu druhu polku, lebo ze ja to nekosim, lebo sa mi nechce. neriesila som to, ale je to dalsia ukazka toho, ze ma proste nerespektoval, ze robil veci, ktore som nechcela s tym, ze on vie lepsie, co je pre mna dobre.

autor
17. júl 2023

a ked som si stala za svojim, tak na mna hned vyletel, ze som tvrdohlava.
napr som mala naburane auto a chcela som ho dat opravit cez servis. a on na mna tlacil, ze nech to dam opravit dohodou, ci ako sa to vola.
ale ja som chcela cez servis. a on sa vtedy neskutocne na mna vytocil a povedal mi, ze ked teda nechcem urobit tak, ako mi radi on, tak nech s nim nikdy uz nic ohladom auta neriesim.
to som vtedy tiez moc nechapala, ze naco riesi, ako si ja dam opravit auto, vsak jeho do toho nic.
on si daval auto opravovat "dohodou" a vzdy na tom zarobil. ale on ma auto, co stalo nove 7000€ a aj to dostal od rodicov.
ja mam auto, co stalo nove 40 000€. takze som nemala zaujem to davat opravovat iba naoko.

la_dolce_vita
17. júl 2023

zo začiatku sa každý snaží viac, niekto sa aj pretvaruje, veď keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú... mal pri tebe komplexy, ved ti nesiaha ani po členky a že ti venoval svoj čas? Sama píšeš, že toho času bolo málo, že najradšej sa venoval sebe a oddychu, lepšie povedané povaľovaniu sa...

la_dolce_vita
17. júl 2023

veď nie si nesvojprávna... by som mu dala, aby ešte aj s mamičkou mi tam gazdovali na záhrade počas mojej neprítomnosti.

autor
17. júl 2023

@la_dolce_vita no, vsak on to prezentoval, ze aky je na mna dobry a aky dobry skutok pre mna urobil. ale sucasne priznal, ze to urobil radsej bezo mna, podla seba, aby som mu do toho nepindala.
ale toto su veci, ktore mi nevadili, len som to uviedla ako priklad toho, ze ma naozaj nerespektoval tak, ako to o sebe vyhlasoval.
a ano, on vacsinu dna travil povalovanim sa. a ja som sa musela prisposobit, inak by sme spolu nemohli byt.

akiana
17. júl 2023

To co je za blbost, opravit dohodou? Vybrakuju ti cele auto a nahradia lacnymi atrapami, a mozes sa stazovat na lamparen, lebo nemas ziaden dokaz, ze si si davala auto opravovat. Vyborny napad.

trdelnik234
17. júl 2023

@akiana

Ale no..
Ked ta doteraz nedrblo🤣🤣🤣

autor
17. júl 2023

ale ani to mi nevadilo nejako zasadne, ze tolko polihoval, ja som chodila sportovat aj sama bez neho. tuto jeho potrebu som respektovala, len mi bolo luto, ked to bolo na ukor casu so mnou. ze radsej lezal v posteli a dival sa na TV, ako byt so mnou.
ja neviem, ja mam ozaj pocit, ze som mu tolerovala strasne vela veci

akiana
17. júl 2023

Ano, tolerovala si mu nepomerne viac, nez by mala zena s tvojim postavenim. Aj keby sme si odmysleli jeho repertoar poruch osobnosti, akejkolvek zene by malo uplne stacit, ze sa vacsinu volneho casu povaluje v posteli a cumi do bedne. Vsetko cas, ktory by mal radsej investovat do sebarozvoja, aby nemusel zivorit z par eur a chodit sa denne stravovat k mamicke ako student.

autor
17. júl 2023

pri jeho aute to davalo zmysel, lebo on si ho opravit nedal, len nejako naoko. mal najlacnejsie auto na trhu, takze tam to bolo ozaj jedno.
ale ja mam auto plne elektroniky, kde kazda hlupost stoji vela penazi, takze som to nemienila riskovat.
len som nechapala, ze preco ho tak vytaca, ze som sa rozhodla inak, ako chcel on.
jeho do toho nic nebolo proste. a uplne urobil scenu, zas hodinovy monolog aka som priserna a ako zhadzujem jeho nazory.

akiana
17. júl 2023

Pretoze zase - tu neslo o nejake auto, tu islo o to, aby mal on "navrch". No a ty si odmietla znova ho postavit do pozicie niekoho, kto robi finalne rozhodnutia aj za teba, a to ho rozzurilo.